khr1s Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Γεια σας παιδια ! Απο μικρος ηθελα να ασχοληθω με τον προγραμματισμο("να γινω προγραμματιστης"). Ασχολιομουν λιγες ωρες με αυτο αλλο ποτε κατι σοβαρο . Ταυτοχρονα ειμαι καμενος και με το HW και πολλες ωρες την μερα παρακολουθω τις εξελιξεις σε αυτον τον χωρο,ισως επειδη ειναι πιο ευκολο . Στο λυκειο λογω μαθηματων το ψηλοπαρατησα γιατι ηθελα να περασω σε σχολη πληροφορικης . Τελικα εβγαλα 18000 μπηκα στην σχολη πληροφορικης του ΑΠΘ φετος . Ξερω οτι ο προγραμματισμος ειναι απο τα πραγματα που αν δεν ασχοληθω μονος και αν περιοριστω μονο σε αυτα της σχολης δεν θα καταφερω τιποτα το σπουδαιο . Για αυτο θα ηθελα να μου δωσετε μια κατευθυνση ωστε να αρχισω να ασχολουμαι μονος . Στην σχολη τωρα κανω C , το επομενο εξαμηνο C++ και το μεθεπομενο Java . Στον ελευθερο χρονο μου πως να ασχοληθω με προγραμματισμο?(Δεν θελω μονο να διαβαζω βιβλια θελω πραγματικα να ΦΤΙΑΞΩ κατι). Ποιες γλωσσες να αρχισω να κοιταω ? (Σιγουρα java, αλλα θελω να δω και τιποτα διαφορετικο καποια στιγμη πχ web developping) Ξερω οτι θα αρχισετε να μου λετε για javascript,php,html και τα λοιπα αλλα το προβλημα μου ειναι πως θα ασχοληθω με κατι τετοιο . Τι να φτιαξω ειναι το θεμα μου και απο που να αρχισω γιατι μεσα στο μυαλο μου επικρατει μια συγχηση . Θα ηθελα αργοτερα μετα τις σπουδες μου να κανω καποιο μεταπτυχιακο πανω στο αντικειμενο ή προς το game developing). Σας ευχαριστω οσους προσπαθησετε να με βοηθησετε (Α και ξερω παρα πολυ καλα αγγλικα και λιγο γαλλικα οποτε δεν υπαρχει θεμα με ξενογλωσσες πηγες) 1
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Καλυτερα να κατσεις "στ'αυγα σου" και στο λεω σαν ανθρωπος που την εχει πατησει και η αποτυχια ειναι η καλυτερη γνωση... Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να λιωσεις στα εξελιγμενα μαθηματικα, γιατι παντα ενας καλος προγραμματιστης ειναι και πολυ καλος μαθηματικος... Στον προγραμματισμο ολη η "μαγκια" ειναι να ξερεις το πιο συντομο μονοπατι. Ας υποθεσουμε οτι φτιαχνεις ενα προγραμμα που υπολογιζει πιθανοτητες, και φτιαχνω και γω το ιδιο προγραμμα, εσυ ομως μπορει να μην ξερεις και τα τρομερα μαθηματικα αλλα εγω να ειμαι καμενος με αυτα και οταν δινω μια εντολη στο προγραμμα που εφτιαξες εσυ να κανει π.χ 6"ενω στο δικο μου που το εγραψα με μια πιο περιεκτικη και συντομη μαθηματικη εκφραση να κανει 1"... Αν τωρα θες να μαθεις μονος σου γλωσσες προγραμματισμου, αυτο ειναι αλλο καπελο, δηλαδη θα μαθεις που θα μαθεις cpp και c και java απλα ασχολησου πιο πολυ πανω σε αυτες, αυτες ειναι οι κυριαρχες γλωσσες προγραμματισμου, μολις τις μαθεις καλα οποια αλλη και να ξεκινησεις θα σου φανει πιο "βατη" και σιγα σιγα θα μαθεις πολλες(αντε αν θες ξεκινα fortran η οποια δεν εχει και την ιδιαιτερη δυσκολια για να την μαθεις μονος σου)... Σε νιωθω και εγω βιαζομουν ευτυχως ο μαθηματικος που ειχα τοτε ο οποιος ειχε τελιωσει και πληροφορικος με εστρωσε!
Technology fan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Η σχολή έχει αρκετά μαθηματικά, δώσε σημασία σε αυτά, αργότερα θα μάθεις δομές, σχεδίαση/ανάλυση αλγορίθμων, ακόμη πιο σημαντικά. Αν σε ενδιαφέρει το game development, στο 7ο εξάμηνο έχει γραφικά υπολογιστών, βέβαια δεν είναι αυτό που περιμένεις αλλά σε βάζει σε ένα δρόμο και σου δείχνει οτι δεν είναι τόσο απλά και οτι πρέπει να έχεις γνώση από πολλά αντικείμενα. (opengl θα κάνετε). Η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να σου δώσει κάποιος είναι αυτή που σου δωσαν και πιο πάνω και όντως να κάτσεις στα αυγά σου. Βγάλε τη σχολή στα 4 χρόνια με καλό βαθμό και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.
khr1s Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Καλυτερα να κατσεις "στ'αυγα σου" και στο λεω σαν ανθρωπος που την εχει πατησει και η αποτυχια ειναι η καλυτερη γνωση... Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να λιωσεις στα εξελιγμενα μαθηματικα, γιατι παντα ενας καλος προγραμματιστης ειναι και πολυ καλος μαθηματικος... Στον προγραμματισμο ολη η "μαγκια" ειναι να ξερεις το πιο συντομο μονοπατι. Ας υποθεσουμε οτι φτιαχνεις ενα προγραμμα που υπολογιζει πιθανοτητες, και φτιαχνω και γω το ιδιο προγραμμα, εσυ ομως μπορει να μην ξερεις και τα τρομερα μαθηματικα αλλα εγω να ειμαι καμενος με αυτα και οταν δινω μια εντολη στο προγραμμα που εφτιαξες εσυ να κανει π.χ 6"ενω στο δικο μου που το εγραψα με μια πιο περιεκτικη και συντομη μαθηματικη εκφραση να κανει 1"... Αν τωρα θες να μαθεις μονος σου γλωσσες προγραμματισμου, αυτο ειναι αλλο καπελο, δηλαδη θα μαθεις που θα μαθεις cpp και c και java απλα ασχολησου πιο πολυ πανω σε αυτες, αυτες ειναι οι κυριαρχες γλωσσες προγραμματισμου, μολις τις μαθεις καλα οποια αλλη και να ξεκινησεις θα σου φανει πιο "βατη" και σιγα σιγα θα μαθεις πολλες(αντε αν θες ξεκινα fortran η οποια δεν εχει και την ιδιαιτερη δυσκολια για να την μαθεις μονος σου)... Σε νιωθω και εγω βιαζομουν ευτυχως ο μαθηματικος που ειχα τοτε ο οποιος ειχε τελιωσει και πληροφορικος με εστρωσε! Η σχολή έχει αρκετά μαθηματικά, δώσε σημασία σε αυτά, αργότερα θα μάθεις δομές, σχεδίαση/ανάλυση αλγορίθμων, ακόμη πιο σημαντικά. Αν σε ενδιαφέρει το game development, στο 7ο εξάμηνο έχει γραφικά υπολογιστών, βέβαια δεν είναι αυτό που περιμένεις αλλά σε βάζει σε ένα δρόμο και σου δείχνει οτι δεν είναι τόσο απλά και οτι πρέπει να έχεις γνώση από πολλά αντικείμενα. (opengl θα κάνετε). Η καλύτερη συμβουλή που θα μπορούσε να σου δώσει κάποιος είναι αυτή που σου δωσαν και πιο πάνω και όντως να κάτσεις στα αυγά σου. Βγάλε τη σχολή στα 4 χρόνια με καλό βαθμό και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους. Καταρχην σας ευχαριστω για την απαντηση . Σιγουρα ειστε πιο εμπειροι και ξερετε πολλα παραπανω απο εμενα αρα θα ακολουθησω οσα μου προτεινατε . Αρα ριχνω το βαρος στα μαθηματικα και μετα βλεπουμε . Παραλληλα θα κοιταω και c και αργοτερα java.
Technology fan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 απλά δώσε βάρος στη σχολή σου, είναι αρκετό πιστεύω... στο τρίτο εξάμηνο δεν θα έχεις ελεύθερο χρόνο... μακρά το δυσκολότερο εξάμηνο της σχολής... 1
gkastros Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 εγω ειμαι της αποψης γραψε στα @@ σου τη σχολη και κυνηγα πιστοποιησεις. κυριως Microsoft. Το πτυχιο στην αγορα εξω ειναι απλα ενα χαρτι που εχουν αλλοι 100000. αν παλι σε ενδιαφερει η ερευνα και η θεωρια ακυρη η συμβουλη μου. Οσον αφορα στα αντικειμενα εγω θα σου προτεινω SQL (μπορει να μην ειναι κλασικος προγραμματισμος αλλα κινειται εξω και θα συνεχισει να κινειται) με προοπτικη να ασχοληθεις μελλοντικα με το BI (reporting, mis ktl ktl ). Αν σε 4 χρονια εχεις παρει 4-5 σχετικες πιστοποιησεις πιστεψε με κανενας δεν θα σε ρωτησει που σπουδασεςκαι τι βαθμο πηρες. Χωρια που ανα πασα στιγμη φευγεις και εξω (πσ αν σε ενδιαφερει το εξω κοιτα και πιστοποιησεις πανω στη διαχειριση εργου (ITIL, PMP ktl)\
ZAKKWYLDE Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Web Development εξαιρετικό έχει και η Java πάντως Είναι το λεγόμενο Java Enterprise Edition(αν και δεν είναι μόνο web development). Άρα αν σου αρέσει η Java μπορείς εύκολα να κάνεις καλό web development μόνο πάνω στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. SQL επίσης θα σου χρειαστεί όπως και να έχει. Πρέπει όπως και να έχει να είσαι σε θέση να γράψεις ένα query μέτριας πολυπλοκότητας.
bodi.de Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Τελευταια πολυ ανερχομενες ειναι οι scripting γλωσσες προγραμματισμου (python k perl κυριως) που ειναι πολυ καλες και για Web Development.Παντως μια και τωρα ξεκινας ουσιαστικα δωσε βαρος στην C (σιγουρα θα κανετε και στη σχολη).
Technology fan Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Τελευταια πολυ ανερχομενες ειναι οι scripting γλωσσες προγραμματισμου (python k perl κυριως) που ειναι πολυ καλες και για Web Development.Παντως μια και τωρα ξεκινας ουσιαστικα δωσε βαρος στην C (σιγουρα θα κανετε και στη σχολη). όντως, Η αλήθεια είναι οτι στο τμήμα δεν κάναμε και πολύ scripting γλώσσες. μόνο στα λειτουργικά συστήματα, Βέβαια αν δεν περάσεις πρώτα θεωρία γλωσσών (2ο εξάμηνο), να μάθεις λίγο κανονικές εκφράσεις και τέτοια δεν έχει και πολύ νόημα... Πάντως αν σου περισσεύει χρόνος όντως μάθε python...
khr1s Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 εγω ειμαι της αποψης γραψε στα @@ σου τη σχολη και κυνηγα πιστοποιησεις. κυριως Microsoft. Το πτυχιο στην αγορα εξω ειναι απλα ενα χαρτι που εχουν αλλοι 100000. αν παλι σε ενδιαφερει η ερευνα και η θεωρια ακυρη η συμβουλη μου. Οσον αφορα στα αντικειμενα εγω θα σου προτεινω SQL (μπορει να μην ειναι κλασικος προγραμματισμος αλλα κινειται εξω και θα συνεχισει να κινειται) με προοπτικη να ασχοληθεις μελλοντικα με το BI (reporting, mis ktl ktl ). Αν σε 4 χρονια εχεις παρει 4-5 σχετικες πιστοποιησεις πιστεψε με κανενας δεν θα σε ρωτησει που σπουδασεςκαι τι βαθμο πηρες. Χωρια που ανα πασα στιγμη φευγεις και εξω (πσ αν σε ενδιαφερει το εξω κοιτα και πιστοποιησεις πανω στη διαχειριση εργου (ITIL, PMP ktl)\ Που μπορω να δω τι παιζει με τις πιστοποιησεις ? Τι ειναι πως τις περνω κτλ ..
pandootek Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Αγαπητέ φίλε khr1s, εγώ θα σου πρότεινα να μάθεις JS. Πολλοί λενε έλα μωρέ αυτά είναι απλά και το ένα και το άλλο. Αλλά πρακτικά μερικοί χιλιάδες πραγματικά γνωρίζουν τη δύναμη της JavaScript. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε έτοιμες βιβλιοθήκες όπως το JQuery αλλά σε Native/Core JS!!! ...και σου μιλώ από εμπειρία και από θέμα αγοράς πως η JS είναι MUST και θα γίνει TOP TOP TOP και αυτοί που την ξέρουν καλά θα πληρώνονται ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! Εμείς στην εταιρία ψάχνουμε βελόνα στα άχυρα για να βρούμε δυνατούς JS Engineers. Εμείς και πάρα πολλές άλλες εταιρίες βασικά γιατί πολύ απλά όλοι ξέρουν να κάνουν χρήση λίγο..."παράδοξα" έως και καθόλου λογικά. Γράφουν κώδικα "ότι να 'ναι" που λέμε Όσο για τα μαθηματικά επειδή ο προγραμματισμός είναι πολύ διαφορετικός από τα μαθηματικά καλύτερα να ρίξεις καμια ματιά σε design patterns που θα σε κάνουν πραγματικά δυνατό προγραμματιστή! Links: http://en.wikipedia.org/wiki/Software_design_pattern http://www.addyosmani.com/resources/essentialjsdesignpatterns/book/ http://shop.oreilly.com/product/9780596517748.do Αν θές στείλε μου ένα PM γιατί έχω σοβαρά βιβλία σε PDF να σου δώσω!
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Αγαπητέ φίλε khr1s, εγώ θα σου πρότεινα να μάθεις JS. Πολλοί λενε έλα μωρέ αυτά είναι απλά και το ένα και το άλλο. Αλλά πρακτικά μερικοί χιλιάδες πραγματικά γνωρίζουν τη δύναμη της JavaScript. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε έτοιμες βιβλιοθήκες όπως το JQuery αλλά σε Native/Core JS!!! ...και σου μιλώ από εμπειρία και από θέμα αγοράς πως η JS είναι MUST και θα γίνει TOP TOP TOP και αυτοί που την ξέρουν καλά θα πληρώνονται ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! Εμείς στην εταιρία ψάχνουμε βελόνα στα άχυρα για να βρούμε δυνατούς JS Engineers. Εμείς και πάρα πολλές άλλες εταιρίες βασικά γιατί πολύ απλά όλοι ξέρουν να κάνουν χρήση λίγο..."παράδοξα" έως και καθόλου λογικά. Γράφουν κώδικα "ότι να 'ναι" που λέμε Όσο για τα μαθηματικά επειδή ο προγραμματισμός είναι πολύ διαφορετικός από τα μαθηματικά καλύτερα να ρίξεις καμια ματιά σε design patterns που θα σε κάνουν πραγματικά δυνατό προγραμματιστή! Links: http://en.wikipedia.org/wiki/Software_design_pattern http://www.addyosmani.com/resources/essentialjsdesignpatterns/book/ http://shop.oreilly.com/product/9780596517748.do Αν θές στείλε μου ένα PM γιατί έχω σοβαρά βιβλία σε PDF να σου δώσω! ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΩ!!!!!! Πραγματικα το πιστευεις αυτο; Οσες γλωσσες προγραμματισμου και αν ξερεις οσα προγραμματα και να μπορεις να μου φτιαξεις (αν δεν ξερεις εσυ μαθηματικα) σου δινω εγγυηση οτι εγω που στα μαθηματικα πεταω θα κανω την δουλεια σου πιο καλα και πιο γρηγορα, διαβασε το πρωτο μου ποστ για λεπτομεριες... Πραγματικα ομως χωρις τα μαθηματικα προγραμματιστης (σωστος ομως) ΔΕΝ γινεσαι...
pandootek Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Αγαπητέ φίλε Καρχαρία... συμφωνώ μέχρι ενός σημείου. Επειδή προγραμματίζω από τα 13 μου και έχω background στο engineering και ΝΑΙ ξέρω πόσο σημαντικά είναι τα μαθηματικά και έχω κάνει όλα τα είδη μαθηματικών και ανώτερα μαθηματικά και φυσική επάνω σε αυτα....κτλ κτλ., καταλαβαίνω τί λες. Στην πράξη όμως και επειδή είμαι πλέον 30 και είμαι επαγγελματίας στο χώρο και έχω κτίσει ουκ ολίγα έργα μπορώ να σου πω με μεγάλη σιγουριά πως άν δε μιλάμε για ένα καθαρά ακαδημαϊκού - ερευνητικού χαρακτήρα έργο (όπως και έχω τρέξει με την ESA) τότε δεν έχει σχεδόν καμία αξία το μαθηματικό μοντέλο! Θα σου πω το πιο απλό και θα καταλάβεις: int c = 1; c = c +1; Το παραπάνω δεν έχει καμία λογικη μαθηματική συνέπεια! Σωστά? Δε λες χ = χ +1 είναι μαθηματικά ΑΔΥΝΑΤΟ!Αυτό προγραμματιστικά έχει όμως αξία γιατί το = δεν είναι και "ακριβώς" ίσον αλλά τελεστής ανάθεσης. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η λογική που διέπει τον προγραμματισμό θα μπερδέψει παρά θα βοηθήσει έναν μαθηματικό. Θα βοηθήσει φίλε μου ξέρεις που? Στο να μοντελοποιήσει και να αναλύσει ένα τεράαστιο έργο όπως αυτό που έκανα με την ESA. Για πρακτικά και καθημερινά προβλήματα όμως? ...και η καραμέλα ότι η Πληροφορική είναι μαθηματικά... Σαφώς και είναι μαθηματικά. Η πληροφορική ξεκίνησε σαν υπο-επιστήμη των μαθηματικών και εκεί στηρίζεται αλλά όμως ο προγραμματισμός για τα καθημερινά προβλήματα και τις λύσεις τους δεν έχει καμία σχέση για το αποτέλεσμα σου! Άσε δε που στο τέλος υπάρχει και το λεγόμενο "Analysis - Paralysis" και το έχω ζήσει καλά. Σε συστήματα που κάτσαμε και κάναμε την άπειρη ανάλυση και φτιάξαμε τα SUPER μοντέλα και στο τέλος δε κάναμε τίποτα. Εμπειρίες ζωής... BTW, γουστάρω το username σου 3
ZAKKWYLDE Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Αυτή ειναι η πραγματικότητα. Στο 99% της καθημερινής ενασχόλησής μου με απασχολεί περισσότερο το design και οι ιδιαιτερότητες του API που χρησιμοποιώ κάθε φορά. Με μαθηματικά έχω να ασχοληθώ κάτι αιώνες. Ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου μαθηματικά. Και όταν τα χρειάζομαι κατεβάζω ένα Math API και βάζω ότι θέλω σε μια συνάρτηση και τέλος. Προφανώς και απαιτείται να έχεις μια καλή μαθηματική αντίληψη. Αλλά πλέον δεν είναι απαραίτητο να είσαι ισάξιος με έναν μαθηματικό. Ίσα ίσα που έχω συναντήσει μαθηματικούς διδακτορικούς που ήξεραν παπάδες και δεν τη πάλευαν να γράψουν μισή γραμμή κώδικα. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι οι προγραμματιστές (όπως έχει πει συν-φορουμίτης) πλέον είμαστε υδραυλικοί. Είναι τόσο high-level που απλά μαθαίνουμε Libraries και τα βάζουμε όλα μαζί. Όταν ο κώδικάς σου έχει φτάσει 50.000 γραμμές το τελευταίο που σε απασχολεί είναι τα μαθηματικά. Φυσικά τα πάντα εξαρτώνται με το τι θα ασχοληθείς τελικά. 3
pandootek Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Αυτό με το: "πλέον είμαστε υδραυλικοί" μου άρεσε παρα πολύ. Ήδη φαντάζομαι τον Super Mario και τις σωλήνες... Χαχαχαχα! Σόρρυ για το spam απλά γούσταρα γιατί ήταν εύστοχο και δεν ξεφεύγει πολύ. 'Ακου υδραυλικοί χχαχααχα!! +1 +1 +1 ΣΩΣΤΟΣ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα