Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Θα αναβαθμίσω το desktop μου και θα ήθελα την βοήθεια σας,

Διαθέτω μέχρι 300 - 350 euro.

Δεν θα χρειαστώ κουτί (υπάρχει ήδη ένα midi tower της Asus), DVD player (υπάρχει ήδη ένα παλιό της Sony - κάνει μια χαρά τη δουλειά του, δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ), και υπάρχει και οθόνη (LG W2284F).

Λειτουργικό θα συνεχίσω με τα Windows XP 32 bit.

Το νέο σύστημα θέλω να τρέχει με επεξεργαστή της AMD.

To pc χρησιμοποιείτε για Internet και εφαρμογές office. Δεν παίζω παιχνίδια, δεν βλέπω ταινίες και γενικά δεν έχω υψηλές απαιτήσεις.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε...

Δημοσ.

αν και ξεκινας με μεγαλο φαουλ Λειτουργικό θα συνεχίσω με τα Windows XP 32 bit πες απο τι αποτελειται το τωρινο σου συστημα μηπως κρατησεις κατι.

Επισης 99% αν πας σε νεα γενια επεξεργαστων κλπ δεν θα βρεις XP drivers.

Δημοσ.

α και εαν οπως ειπες το pc χρησιμοποιητε για internet και office. προτεινω να βαλεις καποια διανομη linux. δοκιμασε το και ισως να μην χρειαστει να αλλαξεις υπολογιστη

Δημοσ.

Το pc που έχω τώρα αποτελείται από:

Κουτί: ASUS TA-863

Τροφοδοτικό: ASUS ATLAS A-45GA, 450 WATT

CPU: Intel Core 2 DUO E7300 @ 2.66Ghz, LGA 775

Motherboard: Asus P5Q-EM

Σκληρός Δίσκος: Western Digital 500 GB, WD5000AAKS, SATA 2

RAM: 1 χ 2GB και 1 χ 1GB - KINGSTON KHX 8500 AD2 HYPERX

Ανεμιστηράκια: 1 Asus V72 και 2 Sharkoon 80mm 

Οθόνη: LG W2284 F

DVD: Samsung DVD-RW SH-S223F

Αυτά τα πραγματάκια έχει το σύστημα, και από λειτουργικό τα Windows XP 32 Bit.

Δεν έχω πρόβλημα να αλλάξω λειτουργικό και να βάλω νεότερο.

Το σκληρό δίσκο θα τον κρατήσω, τώρα που το σκέφτομαι, καλός δεν είναι?

Δημοσ.

βαλε linux. για την χρηση που λες δεν χρειαζεται να αλλαξεις συστημα ;)

Να ρωτήσω κάτι άκυρο...? Δεν έχω ιδέα από Linux και από πολλά άλλα περί pc...

Τα προγράμματα που παίζουν στα Windos π.χ. αρχεία Office λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στα Linux? 

Δημοσ.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι στο desktop σέρνονται όλα τα site που ανοίγω, ειδικά με το you tube δεν μπορούμε να δούμε ούτε ένα βιντεάκι. Όλο κολλήματα. Και γενικά όλα τα προγράμματα πάνε αργόσυρτα....

Στην αρχή σκέφτηκα ότι κάτι παίζει με τη σύνδεση αλλά στο laptop που είναι και πενταετίας τα ίδια video πάνε σφαίρα, άρα δεν φταίει η Forthnet.

Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

99% ειναι η καρτα γραφικων της μητρικης(μιας και δεν αναφερεις καποια ξεχωριστη)

επισης,κατεβασε το Hard disk sentinel να δεις την κατασταση του δισκου.

Απο θερμοκρασιες πως παει ο υπολογιστης;

Για μενα μια νεα καρτα γραφικων θες κ εισαι οκ.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι άκυρο...? Δεν έχω ιδέα από Linux και από πολλά άλλα περί pc...

Τα προγράμματα που παίζουν στα Windos π.χ. αρχεία Office λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στα Linux? 

λοιπον στo linux δεν υπαρχουν τα προγραμματα microsoft office. αλλα υπαρχουν αρκετα αλλα παρομοια οπως το  libre office, το open office και αλλα ...

παντως σκεψου οτι το linux ειναι εντελως δωρεαν ( οι περισσοτερες διανομες τουλαχιστον ). τα προγραμματα ειναι και αυτα τα περισσοτερα δωρεαν. δεν κολλας ιους. συγουρα θα δεις μεγαλη διαφορα σε σχεση με τα windows και ειδικα με τα xp. δυσκολο να χρειαστεις driver για οτιδηποτε. και σκεψου οτι δεν εισαι αναγκασμενος να επιλεξεις αναμεσα στα xp, στα 7 ή στα 8 οπως κανει η microsoft. υπαρχουν παρα μα παρα πολλες διανομες να επιλεξεις και εχεις περισσοτερες δυνατοτητες να πειραξεις και να φερεις τον υπολογιστη στα μετρα σου.

ειλικρινα δεν εχω κανενα μυστικο λογο να υποστηριξω τo linux. ουτε να μειωσω τα windows. απλα ετσι εχουν τα πραγματα και πολυ απλα ο κοσμος δεν ξερει τιποτα για το linux

• Like 1
Δημοσ.

99% ειναι η καρτα γραφικων της μητρικης(μιας και δεν αναφερεις καποια ξεχωριστη)

επισης,κατεβασε το Hard disk sentinel να δεις την κατασταση του δισκου.

Απο θερμοκρασιες πως παει ο υπολογιστης;

Για μενα μια νεα καρτα γραφικων θες κ εισαι οκ.

Μπορείς να μου προτείνεις κάποια κάρτα γραφικών που να είναι συμβατή με το σύστημα μου?

Θα κατεβάσω το πρόγραμμα που λες και θα δω τι αποτελέσματα βγάζει.

Πώς τσεκάρω θερμοκρασίες? Δεν έχω ιδέα.... (Άσχετος είπαμε...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...