pigeon Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Λοιπόν πρωι πρωί με τον καφέ, ανοίγω το μικρό desktop και δεν έδινε σήμα στην οθόνη! Οπότε -περιληπτικά- ανοίγω κουτί, βγάζω gpu (GT8600) από τη mobo (asus p5k) και την βάζω στο 2ο σλοτ (4x δυστυχώς), ξεκινάω το desktop και ολα καλά, τουλάχιστον ανοίγει. Τώρα, επειδή δεν μου έχει ξανατύχει θέμα με slots, είναι συνηθισμένο; Η motherboard μας αφήνει χρόνους; Τι θα κάνατε στη θέση μου, δεν θέλω να πετάξω cpu+μνημες εννοείται! Παίζει περίπτωση να τη βγάλουμε με την ημιχαλασμένη ή θα μου σκάσει αργά ή γρήγορα; Υπάρχει περίπτωση να θέλει καθάρισμα το slot; Α και κάτι άλλο, υπάρχει περίπτωση πειραγμένου τροφοδοτικού (heroichi 650w) γιατί εδώ η αγαπητή μας ΔΕΗ στέλνει 238~244v όλη μέρα, μάλλον θέλει να μας κάνει barbeque τις συσκευές. Παρακαλώ τα φώτα σας! Ευχαριστώ θερμά.
aetos1988 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Μάλλον ''κάηκε'' το slot αλλά εσύ δοκίμασε να καθαρίσεις μήπως στρώσει (αν και δεν νομίζω) . Στην θέση σου θα βολευόμουν με το 4χ σλοτ προς το παρόν και θα μάζευα λεφτά σιγά σιγά για μια αναβάθμιση . 1
pigeon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση Το καθάρισμα δεν βοήθησε δυστυχώς. "Ξεφόρτωσα" και το τροφοδοτικό (έβγαλα δίσκους/drives κτλ), αλλά κι έτσι τίποτε. Αυτή η βλάβη σήμαινει οτι τα έπαιξε το chipset άρα να την κάνουμε το συντομότερο;
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 (Παλιοτερα με τις agp θυρες, καποιες φορες) μπορει να χαλουσαν-καιγοντουσαν κ.λπ.Μολαταυτα οι μητρικες ζουνε ακομη, χρονια μετα! Οποτε καμμενη θυρα, δεν σημαινει-οχι απαραιτητα τουλαχιστον- οτι πρεπει κ' να αποχαιρετησεις-παροπλισεις μητρικη...!Υπαρχει η 2η pciexpress, που ειναι ειτε 8αρα ειτε 4αρα. Το μεγεθος της, παραπεμπεισε 16αρα αλλα το χρωμα/black σε reduced @4x. Υπαρχει ενδεχομενο @4x να παιζειμονο σε crossfire (16+4), ενω εντελως μονη να ειναι 8αρα -> αν εισαι τυχερος αυτο 1
pigeon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ, ωραία αν είναι έτσι γιατί ομολογώ πως τα χρειάστηκα! Αν την σκαπουλάρουμε κανένα 6μηνο έτσι, θα προτιμήσω την συνολική αναβάθμιση (mobo-cpu-ram), δεν μου φαίνεται τόσο λογικό να ρίξω 70-80ε σε (καινούργιο) mobo παλιάς τεχνολογίας. Ευτυχώς η asus έχει 2ο pcie slot, εκεί την έβαλα τώρα. Το gpuz δίνει "PCI-E 1.1 x16 @ x4 1.1", επομένως x4 ... Aλλά να πω την αλήθεια έτρεξα παιχνίδια και δεν είδα καμία διαφορά. Είναι 8600gt η gpu, σιγά το θηρίο που θέλει και x16!
SPANK Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Εντάξει αφου σου δουλεύει και στην αλλη παλι καλα , μου εχει τύχει παντως κατι παρόμοιο σε ενα αλλο motherboard να ψοφήσει η μια pcie 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Οποτε το 2ο slot: ειναι μεν 16x size, αλλα παιζει σε 4x, ακομη και μονο του...Υπολογισε οτι, μεχρι Ati 4670 (χονδρικα!), δεν θα δεις να σε κοβει το 4αρι Σε μεγαλυτερες ομως vga, εαν δοκιμασεις, θα υπαρξει απωλεια αποδοσης.... (@ PCI-E 1.1 4x, απωλειες θα παιζουν μεταξυ 10-35%, αναλογως vga κλπ)http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_5870_PCI-Express_Scaling/25.htmlhttp://www.tomshardware.com/reviews/pci-express-scaling-p67-chipset-gaming-performance,2887-9.html 1
pigeon Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 4χ και παλι καλα να λέμε, ευτυχώς δεν παίζω πολλά παιχνίδια λόγω χρόνου. Λοιπόν, σήμερα έψαξα τη μητρική (με το μάτι) για τίποτε πυκνωτές, μυρωδιά, ψυχρές αλλά εντελώς τίποτε, πεντακάθαρη. Μα τι μυστήριο.. Ούτε 6 χρόνια δεν κράτησε
rfc Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Εγω θα δοκιμαζα ενα reset bios και default μετα......... μηπως και...... ποτε δε ξερεις, αν και κατα πασα πιθανοτητα σου αφησε χρονους αυτη η θυρα. 1
vaggos101 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Μερικές φορές λόγω κακής επαφής λιώνουνε κάποια πινς απο το τροφοδοτικό στην μητρική και παρουσιάζονται τέτοια προβλήματα ,αποσύνδεσε την τροφοδοσία της μητρικής,(το 24αρι και το 4αρι- 6αρι δε θυμάμαι ) και κάνε έναν οπτικό έλεγχο για λιωμένα πλαστικά στα πινς . 1
pigeon Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 @rfc: καλή ιδέα αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε. Εβγαλα μπαταρία, έβαλα jumper κτλ.. @vaggos101: Αυτό ακριβώς κοίταξα πρώτο λόγω του θέματος με τη ΔΕΗ, όλα τα πινς είναι καθαρά και οι 2 φίσες πατάνε σωστά. Παιδιά, ευχαριστω πολύ για όλες τις απαντήσεις, ευτυχώς δουλεύει μια χαρά στο 2ο slot αλλά δεν βλέπω άλλη λύση παρά την αναβάθμιση (mobo+cpu+ram) σε νεότερη πλατφόρμα. (Μια mobo lga775 gigabyte που υπάρχει στα μαγαζιά, έχει μονο 2 slot μνήμης ). Αρχίζει εντατικό ευρωμάζεμα...
TheDevilMayCare Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2013 Αν δεν αλλαξεις vga, δεν θα χασεις κατι απο 8600GT @ 4x,μα και να αλλαξεις -αν προσεξεις λιγο στην επιλογη αλλης-η χασουρα μπορει να κρατηθει @ 10-15% = οχι τραγικο.. 1
pigeon Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Εχω νεότερα, σήμερα ταφτυσε η gpu και στο x4 slot! Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε.. Αρχισα να τα ξηλώνω όλα, τα έβγαλα έξω από το κουτί και άρχισα δοκιμές: Το περίεργο λοιπόν είναι ότι το κάνει πάντα σε κρύο boot και σε κρύο (σχεδόν παγωμένο) δωμάτιο. Αφού έκανα διάφορες δοκιμές με τη mb+cpu καθαρά, χωρίς μνήμες, δίσκους κτλ., κάποια στιγμή έδωσε σήμα στο μονιτορ από το 1ο slot που υποτίθεται πως πέθανε εδώ και μια εβδομάδα (κάποιος μου κάνει πλάκα!). Αυτό έγινε μια φορά και πάπαλα, δεν ξαναείδα σήμα από το 1ο slot παρά τις δοκιμές. Καθάρισα όλα τα pins στα βισματα του τροφοδοτικού και τις αντίστοιχες υποδοχές στη mobo, μπααα.... Δοκίμασα 100φορές καθάρισμα bios με jumper χωρίς μπαταρία, όλους τους συνδυασμούς. Με cold boot, με reset, με ctrl+alt+del, τελικα ξανα-δούλεψε μετά από ctrl+alt+del αλλά στο slot2 αυτή τη φορά. Ακολούθησαν αλλες 200 δοκιμές να βάζω μνήμες, δισκους με τη σειρά κτλ κτλ. Κάποιες φορές δεν έδινε σήμα, τα έλυνα όλα και ξαναξεκινούσα. Το άφησα σε φάση να δουλεύουν όλα αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο. ...και τελικά άκρη δεν έβγαλα. Μοιάζει με ψυχρή κόλληση αλλά που να κοιτάξω; Φταιει το τροφοδοτικο; η motherboard ή η GPU; ή όλα μαζι; Α δεν έχω παράπονο, ωραία χριστούγεννα θα περάσουμε...
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Αλλη vga να δοκιμασεις εχεις? Να ξεκινησεις αποκλειοντας οτι, δεν φταιει η συγκεκριμενη δηλαδη! (θυμαμαι παραδειγμα, απο 7600GT Twintech που βραχυκυκλωνε, εφταιγε δηλαδη τελικα η vga....) 1
pigeon Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Οχι δυστυχώς, δεν έχω τίποτε εδώ που είμαι, ούτε vga ούτε τροφοδοτικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα