Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

είναι ένα πισι που πάω να του κάνω φορματ και όταν πάω να επιλέξω δίσκους δεν υπάρχει δίσκος. Χτες ήταν όλα καλα, αλλά σήμερα δεν εμφανίζεται κανένας δίσκος. Δοκίμασα και με ένα linux live disk αλλά το ίδιο. Δεν βρίσκει κανένα δίσκο. Έκανα ότι μπορούσα να σκεφτώ αλλά τίποτα. Καμιά ιδέα??? !

σας ευχαριστώ! :)

Δημοσ.

Μπαίνεις στα windows και δεν υπάρχουν οι δίσκοι στο my computer ?

Πήγαινε στο control panel στο computer management και μετα disk management , αν υπάρχουν εκει οι δίσκοι δοκίμασε απο εκει να κανεις format δώσε τους και ενα γράμμα να δημιουργήσει partition κα φυσιολογικά θα ειναι κομπλε

Δημοσ.

Ο υπολογιστής έχει blank screen μετά το BIOS. ΚΑΤΑ το φορματ γίνεται αυτό. Δηλαδή, "πάω να του κάνω φορματ και όταν πάω να επιλέξω δίσκους δεν υπάρχει δίσκος.". Δοκίμασα με το gparted απο Linux αλλά τίποτα!

Δημοσ.

Μπες στο bios και βρες μια επιλογή που λεει να βλέπει τους δίσκος σαν IDE και οχι σαν AHCI  , με IDE θα τους δεις κανονικά και θα μπορέσεις να περάσεις τα windows

Δημοσ.

Το μηχάνημα είναι desktop ή laptop (για να λες πισι μάλλον είναι σταθερός) και πόσους δίσκους έχει;

Δοκίμασες (αν έχει παραπάνω από έναν) να τους αφαιρέσεις και να αφήσεις μόνο τον δίσκο που θέλεις να κάνεις format;

Τι λειτουργικό είχε πριν;

Μπήκες στο bios να δεις αν εμφανίζεται ο δίσκος;

Δημοσ.

1. laptop

2. ένα disk
3. windows 7 νομίζω αν και χάλασαν και έβγαλε black screen μετα το bios.
4. ναι εμφανίζεται στο bios.

υπάρχει και η περίπτωση να έχει πρόβλημα ο σκληρός, αλλά αφου τον έβλεπε... :/ δεν ξέρω...

Δημοσ.

Ποιο laptop είναι και τι win πας να βάλεις; Πάλι 7άρια ή τίποτα xp; Ποιο linux δοκίμασες;

Κάνε μια επαναφορά ρυθμίσεων στο bios ή bios reset μήπως και έγινε κάτι.

Δημοσ.

Έχω κάνει bios reset αλλα τπτ. Ubuntu τπτ το ιδιαίτερο. Win 7 προσπαθώ αλλά εδώ ούτε στο Linux δεν εμφανίζει τπτ. Στην αρχή που έχει 3 τικ δεν βρίσκει δίσκο δεν με αφήνει να προχωρήσω. βαζω usb βρίσκει και καλα ένα δίσκο και προσπαθώ με gparted να δώ τους δίσκους αλλα τπτ. το πιο πιθανό είναι να παίζει κατι με το bios αλλα δεν ξερω τι.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι τα έπαιξε ο controller των δίσκων ή ο ίδιος ο δίσκος. Αφού έκανες και bios reset θα έπρεπε να σου βρει τους δίσκους.

Με το ubuntu (φαντάζομαι με την τελευταία έκδοση 13) μπήκες σε live ή κατευθείαν προσπάθησες να εγκαταστήσεις το λειτουργικό; Αν μπήκες live σου εμφάνισε στο mount τον δίσκο στην αριστερή λωρίδα;

Κάνε μια τελευταία προσπάθεια με hirrens boot cd και προσπάθησε να κάνεις έλεγχο δίσκου με το seatools ή μπες σε Live windows να δεις τι γίνεται. Αν και εκεί αποτύχει να δει τον δίσκο τότε δοκίμασε να αλλάξεις δίσκο. Δεν μένει κάτι άλλο να κάνεις.

Δημοσ.

Φίλε μου μήπως χρειάζετε drivers για τον AHCI controller? άν δεν το έχεις βάλει eide απο το bios θα θέλει drivers για να τον δεί το OS

Δημοσ.

Μια χαρά θελουν και τα 7 drivers τουλάχιστον στο δικο μου σύστημα θέλει , εκτος και αν ειναι καινούργιος ο controller και εχουν drivers τα 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...