antonl Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Μετά από αρκετούς μήνες, ανάψαμε το κλιματιστικό σήμερα και ύστερα από κανα 5ωρο λειτουργίας παρατήρησα ότι τρέχουν νερά από ένα σωληνάκι της εξωτερικής μονάδας. Παράλληλα είδα πως το μπουκαλάκι όπου καταλήγει ο σωλήνας της εσωτερικής μονάδας δεν είχε ούτε σταγόνα μέσα. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει; Είναι δυνατόν τα νερά που θα πρεπε να βγαίνουν απ την εσωτερική, να διοχετεύονται κάπως στην εξωτερική; Δηλ. κάτι να χει φράξει και να βρίσκουν διέξοδο προς τα κει;
tsioudiver Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Νομίζω πως τα κλιματιστικά στη θέρμανση δεν αποβάλλουν νερό. Είναι διάφανο το υγρό που είδες, μυρίζει;
antonl Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Ίσως έχεις δίκιο για το νερό, σπάνια το χρησιμοποιούσαμε για θέρμανση και δε θυμάμαι τι γινόταν τότε με το νερό. Το υγρό που είδα είναι λογικά νερό, άοσμο, άχρωμο και αρκετό. Κάτω απ την εξωτερική μονάδα ήταν μια καρέκλα με μαξιλάρι που το έστυψα κανονικά. Αν παίξει κάποιο ρόλο, η απόδοση του a/c ήταν μια χαρά για όσο δούλευε.
>>Morpheus>> Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Η εξωτερικη μοναδα του A/C, "παγωνει" οταν το εχεις ρυθμισει να βγαζει ζεστο αερα. That's how it works. Οση περισσοτερη υγρασια εχει ο αερας εξω στο περιβαλλον λοιπον, τοσο χειροτερα, αφου συμπυκνωνεται επανω στο "ψυγειο" της μοναδας και γινεται νερο. Το που θα τρεξει εξαρταται απο την κατασκευη της αν και σε αρκετα, αυτο συμβαινει στο σημειο που ειναι οι σωληνωσεις, διοτι εκει ειναι χαμηλοτερη η θερμοκρασια αλλα και στα τελευταια εκατοστα οπου βιδωνουν, δεν υπαρχει μονωση. Για τσεκαρε καλα και προσεκτικα και θα καταλαβεις.
LOULATRANS Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 οταν το δουλευουμε στην θερμανση, βγαζει νερο απο αλλη οπη.και αυτη συνηθως ειναι κατω απο τον ανεμιστηρα ωστε αυτος να ωθει τα νερα εξω.δεν ειναι μεσα απο το σπιτι αυτα,ειναι απο το εξωτερικο περιβαλλον και υγροποιουνται πανω στην εξωτερικη κυψελη.
dimpa16 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Μετά από αρκετούς μήνες, ανάψαμε το κλιματιστικό σήμερα και ύστερα από κανα 5ωρο λειτουργίας παρατήρησα ότι τρέχουν νερά από ένα σωληνάκι της εξωτερικής μονάδας. Παράλληλα είδα πως το μπουκαλάκι όπου καταλήγει ο σωλήνας της εσωτερικής μονάδας δεν είχε ούτε σταγόνα μέσα. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει; Είναι δυνατόν τα νερά που θα πρεπε να βγαίνουν απ την εσωτερική, να διοχετεύονται κάπως στην εξωτερική; Δηλ. κάτι να χει φράξει και να βρίσκουν διέξοδο προς τα κει; Απολυτα φυσιολογικα,οσα γινονται στο κλιματιστικο σου. Θα στα πω "μπακαλίστικα".Οταν βαζεις την μοναδα να λειτουργησει στην ψυξη,τοτε η εσωτερικη μοναδα βγαζει κρυο αερα και το εξω, ζεστο αερα.Το νερο θα βγει απο εκει που εχει κρυο (δηλαδη απο την εσωτερικη μοναδα). Οταν η μοναδα σου λειτουργει στην θερμανση,τοτε η εσωτερικη μοναδα βγαζει ζεστο αερα και η εξωτερικη κρυο.Το νερο θα βγει παλι απο εκει που εχει κρυο,δηλαδη απο την εξωτερικη μοναδα.Αν ο καιρος, μαλιστα, ειναι πολυ κρυος,τοτε θα το δεις να πιασει και παγο και θα κανει αποψυξη. Μην ανησυχεις,μια χαρα δουλευει. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2013 από dimpa16
antonl Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Οπότε δεν υπάρχει θέμα. Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες! Μάλλον δεν το χα παρατηρήσει στο παρελθόν, γιατί σπάνια το χρησιμοποιούσαμε για θέρμανση.
76xristos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Στις 30/11/2013 στις 9:34 ΠΜ, dimpa16 είπε Απολυτα φυσιολογικα,οσα γινονται στο κλιματιστικο σου. Θα στα πω "μπακαλίστικα".Οταν βαζεις την μοναδα να λειτουργησει στην ψυξη,τοτε η εσωτερικη μοναδα βγαζει κρυο αερα και το εξω, ζεστο αερα.Το νερο θα βγει απο εκει που εχει κρυο (δηλαδη απο την εσωτερικη μοναδα). Οταν η μοναδα σου λειτουργει στην θερμανση,τοτε η εσωτερικη μοναδα βγαζει ζεστο αερα και η εξωτερικη κρυο.Το νερο θα βγει παλι απο εκει που εχει κρυο,δηλαδη απο την εξωτερικη μοναδα.Αν ο καιρος, μαλιστα, ειναι πολυ κρυος,τοτε θα το δεις να πιασει και παγο και θα κανει αποψυξη. Μην ανησυχεις,μια χαρα δουλευει. καλησπέρα μετα τα τοσα χρόνια ποστ ισως και να μην παρω κάποια απάντηση και εντελος φυσικό αυτο αλλα αν διαβαστεί το σχόλιο μου θα εκτιμήσω την οποία βοήθεια , λυπών εχω και εγω σχεδόν το ιδιο θεμα βάζω σε θέρμανση το aircontition και στην εξωτερική μονάδα σήμερα διαπίστωσα νερα αλλα οχι απο το σωληνάκι που βγαίνουν νερα αλλα απο το κουτι την εξωτερικής μονάδας και ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει να ανησυχώ ? ευχαριστώ εκ των προτέρων
Curtis76 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 To καλοκαιρι το νερο βγαινει απο την εσωτερικη μοναδα και τον χειμωνα απο την εξωτερικη μοναδα. Τωρα αναλογα την εγκατασταση μπορει καποιος να βλεπει δυο ξεχωριστα λαστιχα και δυο διαφορετικες ακρες (καλη ωρα εγω οπου η αποσταση της εσωτερικης με της εξωτερικης ειναι πεντε μετρα, οποτε χρησιμοποιω δυο κουβαδακια κατω) μπορει να βλεπει δυο λαστιχα που ενωνονται και καταληγουν σε ενα οποτε βλεπεις νερα και αν δε ξερεις την αρχη λειτουργιας νομιζεις οτι ειτε χειμωνα ειτε καλοκαιρι προερχονται απο το ιδιο σημειο, και τελος μπορει το λαστικο της εσωτερικης να πεφτει μεσα στην εξωτερικη μοναδα και απο κει να τρεχει ενα σωληνακι... αυτα τιποτε αλλο
dimpa16 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, 76xristos είπε καλησπέρα μετα τα τοσα χρόνια ποστ ισως και να μην παρω κάποια απάντηση και εντελος φυσικό αυτο αλλα αν διαβαστεί το σχόλιο μου θα εκτιμήσω την οποία βοήθεια , λυπών εχω και εγω σχεδόν το ιδιο θεμα βάζω σε θέρμανση το aircontition και στην εξωτερική μονάδα σήμερα διαπίστωσα νερα αλλα οχι απο το σωληνάκι που βγαίνουν νερα αλλα απο το κουτι την εξωτερικής μονάδας και ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει να ανησυχώ ? ευχαριστώ εκ των προτέρων Το έχω ήδη γράψει: Οταν η μοναδα σου λειτουργει στην θερμανση,τοτε η εσωτερικη μοναδα βγαζει ζεστο αερα και η εξωτερικη κρυο.Το νερο θα βγει παλι απο εκει που εχει κρυο,δηλαδη απο την εξωτερικη μοναδα.Αν ο καιρος, μαλιστα, ειναι πολυ κρυος,τοτε θα το δεις να πιασει και παγο και θα κανει αποψυξη. Ο ανεμιστήρας για λίγο δεν θα λειτουργεί,γιατί γίνεται αποπάγωση (μετά την αποπάγωση,θα λειτουργεί και πάλι). Λιώνει ο πάγος,γίνεται νερό και το βλέπεις να τρέχει από κάτω (αν είχαν βάλει και δεύτερο σωλήνα,θα έτρεχε από εκεί) 1
76xristos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2018 Στις 18/11/2018 στις 8:51 ΜΜ, dimpa16 είπε Το έχω ήδη γράψει: Οταν η μοναδα σου λειτουργει στην θερμανση,τοτε η εσωτερικη μοναδα βγαζει ζεστο αερα και η εξωτερικη κρυο.Το νερο θα βγει παλι απο εκει που εχει κρυο,δηλαδη απο την εξωτερικη μοναδα.Αν ο καιρος, μαλιστα, ειναι πολυ κρυος,τοτε θα το δεις να πιασει και παγο και θα κανει αποψυξη. Ο ανεμιστήρας για λίγο δεν θα λειτουργεί,γιατί γίνεται αποπάγωση (μετά την αποπάγωση,θα λειτουργεί και πάλι). Λιώνει ο πάγος,γίνεται νερό και το βλέπεις να τρέχει από κάτω (αν είχαν βάλει και δεύτερο σωλήνα,θα έτρεχε από εκεί) ευχαριστω πολυ φιλος να σε καλα
sgiannios Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Παιδιά εγώ έχω το εξής θέμα....το κλιματιστικό χειμώνα καλοκαίρι στάζει νερά και από τον σωλήνα αποχέτευσης εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας αλλά και από τη βάση της εξωτερικής μονάδας στις 4 άκρες της...τι μπορεί να συμβαίνει; Έχει βουλώσει κάτι;
meletis_m Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, sgiannios είπε Παιδιά εγώ έχω το εξής θέμα....το κλιματιστικό χειμώνα καλοκαίρι στάζει νερά και από τον σωλήνα αποχέτευσης εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας αλλά και από τη βάση της εξωτερικής μονάδας στις 4 άκρες της...τι μπορεί να συμβαίνει; Έχει βουλώσει κάτι; Δέν πρέπει να στάζει εσωτερικά . Βγάλε τη αποχέτευση και καθαρισε την , στη εξωτερική μονάδα . Και άνοιξε το και εσωτερικο και δές το
Προτεινόμενες αναρτήσεις