Προς το περιεχόμενο

[Laptop] Samsung Ativ Book 4 15" 3230M(i5, 8GB, Radeon 8750M, 1TB, win8) 410€ @Amazon.fr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ισως να πω και μαλακια αλλα δεν χανω και τιποτα.

Γινεται στα λαπτοπ ν'αλλαξεις το πληκτρολογιο?

Να βγει για παραδειγμα αυτο το Γαλλικο και να μπει το κλασικο που ξερουμε.

Βγαίνουν τα κουμπια :)

• Like 1
  • Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γινεται πολυ ευκολα να αλλαξεις πληκτρολογιο ολοκληρο ! Τουλαχιστον στο δικο μου αλλαζει αρκετα ευκολα(HP DV6 1300Series)
σου εχει απο την κατω πλευρα του υπολογιστη βιδες και διπλα απο καθε βιδα το σηματακι του πληκτρολογιου για να ξεβιδωσεις μονο αυτες. Ξεκουμπωνεις το ενιαιο ηχειο απο την πανω πλευρα και μετα 3 βιδες του πληκτρολογιου και βγηκε

Δημοσ.

γινεται πολυ ευκολα να αλλαξεις πληκτρολογιο ολοκληρο ! Τουλαχιστον στο δικο μου αλλαζει αρκετα ευκολα(HP DV6 1300Series)

σου εχει απο την κατω πλευρα του υπολογιστη βιδες και διπλα απο καθε βιδα το σηματακι του πληκτρολογιου για να ξεβιδωσεις μονο αυτες. Ξεκουμπωνεις το ενιαιο ηχειο απο την πανω πλευρα και μετα 3 βιδες του πληκτρολογιου και βγηκε

Δεν γινετα σ' ολα τα laptop με τον ιδιο τροπο. 

Δημοσ.

Αυτό είναι για το Ativ 7 Ultra βέβαια.

Τραγικά ελεεινό το engineering.

Ακόμη πιο τραγικό αυτό:

"You can replace one of two RAM modules. The other one is soldered on the Motherboard."

Δε ξέρω τι ισχύει στο Ativ 4 και κατά ποσο το disassembly του είναι το ίδιο.

Δημοσ.

Αυτό είναι για το Ativ 7 Ultra βέβαια.

Τραγικά ελεεινό το engineering.

Ακόμη πιο τραγικό αυτό:

"You can replace one of two RAM modules. The other one is soldered on the Motherboard."

Δε ξέρω τι ισχύει στο Ativ 4 και κατά ποσο το disassembly του είναι το ίδιο.

90% Θα ειναι και εδω soldered η μια απ΄τις δυο Ram. Ελπιζω να 'μαι λαθος. Βασικα, ποιος ο λογος των soldered Ram? Τον επεξεργαστη αντε παει στα κομματια.. Αλλα την Ram? 

Παντως ενα Review της προκοπης δεν υπαρχει ακομα για το Laptop. Ισως οταν το παραλαβω να ψηθω να φτιαξω ενα mini review (+,- κτλ).

Δημοσ.

Εγώ πάντως δε θα το παιρνα.

Consumer laptops με τέτοιο engineering ούτε για δώρο στυς εχθρούς μου δε τα θέλω.

Soldered RAM και CPU σε 15άρι? Σε ποιά εποχή ζούμε?

Δημοσ.

Σε ποιόν κόσμο χρειάζονται παραπάνω από 8GB RAM*? Εδώ 4 είναι υπεραρκετά για τουλάχιστον 80% των χρηστών... Εγώ μάλιστα θα βγάλω την μία και θα την βάλω στο macbook μου για να έχω 6 και εγώ και 6 στο Ativ Book. 

Μην τρελαινόμαστε.

*Εξαιρούνται μόνο όσοι κάνουν επεξεργασία video και τρέχουν 10VMs ταυτόχρονα.

Δημοσ.

Σε ποιόν κόσμο χρειάζονται παραπάνω από 8GB RAM*? Εδώ 4 είναι υπεραρκετά για τουλάχιστον 80% των χρηστών... Εγώ μάλιστα θα βγάλω την μία και θα την βάλω στο macbook μου για να έχω 6 και εγώ και 6 στο Ativ Book. 

Μην τρελαινόμαστε.

*Εξαιρούνται μόνο όσοι κάνουν επεξεργασία video και τρέχουν 10VMs ταυτόχρονα.

Ακριβώς αυτό.

Σε αυτόν τον (δικό μου) κόσμο. :)

Και να σου πώ και κάτι άλλο?

Δε γουστάρω να έχω soldered RAM στο μηχάνημά μου.

Έχω βίτσιο να βάζω συγκεκριμένες μνήμες πάνω, με συγκεκριμένα chips κλπ, γιατί να μου στερεί κάποιος το δικαίωμα αυτό, προκειμένου να ρίχνει το κόστος του?

ΟΚ ένας που θα πάρει το μηχάνημα για browsing ή να κάνει τις εργασίες του στο πανεπιστήμιο, δε θα τον νοιάξει ούτε στο ελάχιστο. Εγώ όμως θέλω reliable μηχανήματα για production. Οπότε με λίγα ευρώ παραπάνω θα προτιμήσω αυτό το freedom και χωρίς θυσίες και συμβιβασμούς (π.χ. FR Keyboard που είναι και άβολο εντελώς).

Δημοσ.

Οπότε με λίγα ευρώ παραπάνω θα προτιμήσω αυτό το freedom και χωρίς θυσίες και συμβιβασμούς.

Πως ακριβως με "λιγα" € παραπανω σου δινεται αυτο το Freedom με αναλογα specs?

Δημοσ.

Εγώ όμως θέλω reliable μηχανήματα για production. Οπότε με λίγα ευρώ παραπάνω θα προτιμήσω αυτό το freedom και χωρίς θυσίες και συμβιβασμούς (π.χ. FR Keyboard που είναι και άβολο εντελώς).

Όπως ανέφερε ο φίλος πιο πάνω δεν κοιτάς για reliable machine for production ούτε στις προσφορές αλλά ούτε σε αυτή την κατηγορία τιμής. Πόσο μάλλον με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ούτε καν ο επεξεργαστής δεν νομίζω να ταιριάζει στις απαιτήσεις σου. Για i7 κατευθείαν πας με αυτά που διαβάζω (για τόσο σημαντικό εργαλείο).

Δημοσ.

Καλά ναι, απλά θεωρώ πως με 70-90 ευρώ παραπάνω, κάποιος που θέλει ένα πιο καλοστημένο μηχάνημα (σίγουρα όχι με υψηλά standards και απαιτήσεις), θα μπορούσε να στραφεί σε ένα Dell ή Lenovo ή Fujitsu, παρά να προτιμήσει ένα Samsung με τραγικό engineering, French keyboard κλπ...

Γιατί αν βάλεις το κόστος των μεταφορικών και το κόστος αλλαγής πληκτρολογίου, άνετα βγαίνεις για να πάρεις ένα από αυτά που υπάρχουν με 470-500 ευρώ στο skroutz.

Δημοσ.

Καλά ναι, απλά θεωρώ πως με 70-90 ευρώ παραπάνω, κάποιος που θέλει ένα πιο καλοστημένο μηχάνημα (σίγουρα όχι με υψηλά standards και απαιτήσεις), θα μπορούσε να στραφεί σε ένα Dell ή Lenovo ή Fujitsu, παρά να προτιμήσει ένα Samsung με τραγικό engineering, French keyboard κλπ...

Γιατί αν βάλεις το κόστος των μεταφορικών και το κόστος αλλαγής πληκτρολογίου, άνετα βγαίνεις για να πάρεις ένα από αυτά που υπάρχουν με 470-500 ευρώ στο skroutz.

Τα οποία όμως υστερούν σε γραφικών 8750M vs HD4000 ή 8570

σε ram 8gb vs 4gb

σε hdd 1ΤΒ vs 500GB

Δημοσ.

Μεταφορικά μην βγάζεις γιατί δεν μένουν όλοι Αθήνα για να κάνουν παραλαβή από το κατάστημα. Επίσης πρόσθεσε στα έξοδα 6GB αφού όλα (μέχρι τα 600 ευρώ) έχουν 4GB(υποθέτω ότι είναι 2x2GB), κάρτα γραφικών(αν αλλάζει) και επίσης ο σκληρός τους είναι 500GB μικρότερος.

Οπότε με λιγότερα λεφτά (έστω και με την αλλαγή πληκτρολογίου) παίρνεις το Ativ δαγκωτό για μένα.

Δημοσ.

Μεταφορικά μην βγάζεις γιατί δεν μένουν όλοι Αθήνα για να κάνουν παραλαβή από το κατάστημα. Επίσης πρόσθεσε στα έξοδα 6GB αφού όλα (μέχρι τα 600 ευρώ) έχουν 4GB(υποθέτω ότι είναι 2x2GB), κάρτα γραφικών(αν αλλάζει) και επίσης ο σκληρός τους είναι 500GB μικρότερος.

Οπότε με λιγότερα λεφτά (έστω και με την αλλαγή πληκτρολογίου) παίρνεις το Ativ δαγκωτό για μένα.

Σαν specs το δέχομαι.

Είσαι όμως 100% σίγουρος ότι δε θυσιάζεις specs ώς προς την αξιοπιστία?

Γιατί από ένα μηχάνημα που είναι loaded με κάρτα γραφικών καλύτερη, αλλά έχει κακό engineering, θα προτιμούσα ένα με πιό αδύναμη, αλλά με πιο εξασφαλισμένη αξιοπιστία και support.

Π.Χ. αν η Dacia βγάλει αυτοκίνητο 1800cc Turbo με Navigator και DVD, θα το προτιμήσεις έναντι ενός Opel 1800cc που βγαίνει στην ίδια τιμή χωρίς Turbo, Navigator και DVD? Ή θα φοβάσαι σε κάποια στροφή μή ψάχνεσαι ή μή παραδώσει πνεύμα σε οποιοδήποτε ταξίδι το ζορίσεις?

Απλή υπόθεση κάνω. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνω.

Επισης μην ξεχναμε οτι το samsung ειναι απο τα πιο ελαφρια και λεπτα 15".

Αλλο να κουβαλας 2.1kg και αλλο 2.6kg, δηλαδη 25% παραπανω.

Κ μην ξεχναμε οτι εχει και gigabit ethernet. Πολλα απο τα αλλα "ανταγωνιστικα" (που μπορει να κοστιζουν απο 30-50% παραπανω) λαπτοπ που προταθηκαν εχουν 100αρι ethernet(κ ειμαστε σχεδον στο 2014!), προδιδοντας ποσο φθηνιαρικα ειναι.

Κατι που φαινεται κ με το ματι με την γυαλιστερη πλαστικουρα να επικρατει σε πολλα απο αυτα που προταθηκαν, την συνηθως τραγικη glossy οθόνη(ματ οθονη εχει το samsung) με contrast ~200:1 κ την αδυναμία να φτιαξουν κατι λεπτο.

Το samsumg φαινεται πιο προσεγμενο μηχανημα, ακομα κ αν δεν λαβουμε υποψην τα specs-κραχτη, οπως η εξαιρετική gpu.

Βλεπεις οτι ειναι κυριως απο αλουμινιο κ οχι απο glossy πλαστικο, οτι εκαναν λιγο προσπαθεια για να κανουν τον φορητο λιγο πιο.. φορητο(βαρος, παχος), δεν εκαναν τραγικες περικοπες σε απλα πραγματα οπως η ενσυρματη καρτα δικτυου, εβαλαν ματ οθονη με καπως αξιοπρεπες contrast κ φωτεινοτητα κ οχι την πιο φτηνιάρικη glossy με απαραδεκτο contrast κλπ.

Υ.Γ.1:To ativ book 4 εχει προσβάσιμα κ τα 2 dimm slots για αναβαθμιση.

Υ.Γ.2:Σε μεγεθος, βαρος κ χαρακτηριστικα το ativ book 4 ειναι πιο κοντα στο lenovo ideapad z500, που βλεπω Ελλαδα παιζει στα 850ευρω(100% πανω!) , με το πλεονέκτημα της touch οθονης, αλλα χειροτερης καρτας γραφικων κ cpu.

https://www.skroutz.gr/s/3902240/Lenovo-IdeaPad-Z500-Touch-i3-3132M-6GB-1TB.html?from=autocomplete&keyphrase=ideapad+z500

Επεξ/σία από haHa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...