Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείς απλώς να αποσυνδέεις το lan καλώδιο που δίνει internet στο πάνω access point (ειτε με μεγάλο lan ή μεσω powerline). 

Είναι πολύ πιο γρήγορο από το 

• Άνοιξε κατω υπολογιστή
  • μπες στο interface
  • disable
  • save
  • reboot
  • logout
  • κλεισε υπολογιστή

Και επισης ειναι σιγουρο οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα απορυθμίσεων. 

ε αυτο το εγραψα και εγω στο τελος και αλλα δεν με διευκολυνει γιατι αν ειμαι πανω και χρειστω ιντερνετ πρεπει να κατεβαινω να το συνδεω παλι και να ανεβαινω... οποτε ειναι δυσχρηστο.ψαχνω κυριως μια λυση να κλεινω μονο το  ασυρματο

Δημοσ.

Στο πάνω router έδωσες χ.χ.χ.153 αλλά αυτή ειναι η εσωτερική ip διαχείρισης, δηλαδή με συσκευες που συνδεονται απευθείας στο πανω router. 

Για να διαχειρίζεσαι το πανω router απο το κατω router πρέπει στο πανω router να ενεργοποιήσεις την απομακρυσμένη διαχείριση (remote administration) που συνήθως ειναι και κάποιο port (π.χ. 3212). Μετά από το κατω router πρεπει να δεις την εσωτερική ip που δίνει ο κατω router στον πάνω router (εστω 192.8.8.8) (*) οποτε οταν εισαι σε συσκευή του κάτω router για να συνδεθείς και διαχειριστείς τον πάνω router πρεπει να γράψεις 192.8.8.8:3212 

Αν είσαι σε πανω συσκευή γράφεις 192.168.1.253

Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση. Αν εχεις/βρεις ενα thomson 585 v7 ή v8 μπορείς να του περάσεις custom firmware που το εξωτερικό κουμπάκι δουλευει για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του wifi. 

(*) Ίσως στο κατω router θα μπορούσες να ρυθμίσεις οτι ο πανω router θα παιρνει σταθερή ip (π.χ. 192.8.8.99 ) οποτε δεν θα χρειαζεται καθε φορά να ψαχνεις.

Δημοσ.

Α τι ωραια παλι διαφορα απο θεωρια σε πραξη!!

2 τελευταίες ερωτησεις: το 200Mbps ειναι  Mbit σωστα? και αφου 8bit=1byte αρα ο ρυθμος μεταδοσης ειναι 25Mbyte στην θεωρία! Σωστά? Στην πράξη ποσο φτανει? Στο περιπου ρωταω γιατι φανταζομαι θα εξαρτάται απο τα ηλεκτρκια στο σπιτι κτλ κτλ.Σε ρωτάω γιατι εγω εχω ταχυτητα 12-13 και αν μου κανουν κανενα reset στην γραμμη εχω πιασει και 15. ποσο χανει στην πραξη, θα με φτασει το 200αρι στην πραξη?

και η τελευταια ερωτηση που μπορει να σου φανει λιγο αστεια αλλα αν δε ρωτησεις δεν θα μαθεις.. Υπαρχει περιπτωση να εχω τιποτα παρεμβολες ή παρενεργειες στα ηλεκτρικα του σπιτιου με το συστημα?

ευχαριστω για την ολη βοηθεια :-D

και η γραμμη σου ειναι 15 mbit αρα μεχρι τα 200 που οκ δεν θα ειναι 200 δεν θα εχεις θεμα.αλλα επειδη η διαφορα αν ειδα σωστα ειναι λιγοτερα απο 10 ευρω παρε τα 500αρια.

παρενεργειες το Powerline στο ρευμα δεν εχω ακουσει ποτε.το αναποδο εχω ακουσει .συσκευες που τραβανε πολυ ρευμα και ειναι στο ιδιο πολυπριζο να κανουν θεμα.για αυτο σου ειπα παρε devolo επειδη εχει πριζα πανω οποτε βαζεις το πολυπριζο μετα το devolo και οχι πριν.

Γεια σας παιδια, με βολεψε η συζητηση που εχετε γιατι εχω παρομοιο θεμα αλλα σε διωροφη μονοκατοικια. εχω ομως μια ερωτηση να σου κανω poulinos

αν εγω βγαλω καλωδιο λαν που λες στον πανω οροφο και βαλω ενα παλιο ρουτερ σαν access point ή αν βαλω το powerline  που συζητατε μπορω να ελεγχω το access point απο τον κατω οροφο και να κλεινω το ασυρματο του. Σε ρωτω γιατι κατω εχω τον σταθερο διπλα στον ρουτερ και πανω που ειναι τα παιδια εχει εναν παλιο σταθερο και το laptop των παιδιων. Ο παλιος εχει κωδικο οποτε ειμαι ησυχη οσον αφορα το ενσυρματο δικτυο που θα ξεκιναει απο το access point αλλα θελω να μπορω απο κατω να απενεργοποιω ειτε το WLAN του access point ειτε αν αυτο δεν γινεται τοτε ολοκληρο το access point router.

οπως το αντιλαμβανομαι οι τροποι θα ειναι :

ειτε να μπαινω στο interface του ρουτερ που συνδεεεται με τον οτε και να κλεινω την μια θυρα lan που θα ανεβαινει στον πανω οροφο

ειτε να μπαινω απευθειας απο κατω στο interface του access point και να κλεινω απο εκει to wireless

εψαξα να βρω πως θα κλεινω την μια θυρα lan αλλα δεν βρηκα καποια πηγη να το κανω

απο την αλλη συνδεσα για δοκιμη με ενα καλωδιο τα δυο roυter για να δω αν μπορει το ενα να λειτουργησει σαν access point και οντως λειτουργουσε αλλα δεν μπορω απο τον σταθερο στον κατω οροφο να μπω στο interface του access point. αλλαξα δηλαδη την ip address του access point σε 192.168.1.253 και λειτουργει αλλα οταν απο τον κατω υπολογιστη βαζω http://192.168.1.253 για να μπω στο interface μου βγαζει

Τhe connection has timed out

The server at 192.168.1.253 is taking too long to respond.

αν προσπαθησω να μπω απο laptop wireless βρισκω το SSID του access point συνδεομαι και μπαινω κανονικα στον interface του access point αλλα εγω ειμαι κατω και θελω να γινεται απο τον σταθερο υπολογιστη

μπορεις να με βοηθησεις αν υπαρχει τροπος να ελεγξω το wireless στον πανω οροφο απο τον σταθερο που ειναι στον κατω?

ξεχασα να πω οτι τα ρουτερ που εχω ειναι ενα thompson tg585  και ενα παλιο baudec

προφανως μπορω και να βγαλω το καλωδιο που θα πηγαινει πανω απο την θυρα lan αλλα ψαχνω κυριως μια λυση να κλεινω μονο το  ασυρματο και αν δεν υπαρχει τοτε να κλεινω ολοκληρο τον οροφο

ναι μπορεις να μπεις κανονικα στο access point και να του κλεισεις το wireless απο το μενου.δεν υπαρχει λογος να κλεινεις Lan διοτι ετσι δεν κλεινεις το ασυρματο.

θα μπαινεις μεσα και θα κλεινεις απλα το ασυρματο.

τωρα αν το baudtec ειναι 192.168.1.1 τοτε καλα εβαλες το Thomson 192.168.1.253 Η μπορουσες να το αφηνες και 192.168.1.254.απλα πρεπει να του κλεισεις τον dhcp.

επισης θα πρεπει να ειναι στο ιδιο δικτυο.δηλαδη αν το ρουτερ ειναι 192.168.1.254 το thomson θα παει 192.168.1.253.αν το ρουτερ ομως ειναι πχ 192.168.0.1 τοτε το thomson θα παει 192.168.0.254.

και το βασικο μην ξεχασεις να κλεισεις τον dhcp.

με το να κλεινεις τον οροφο δεν κλεινεις το wifi.δηλαδη και το Lan να κοψεις το Wifi θα παιζει.

Μπορείς απλώς να αποσυνδέεις το lan καλώδιο που δίνει internet στο πάνω access point (ειτε με μεγάλο lan ή μεσω powerline). 

Είναι πολύ πιο γρήγορο από το 

• Άνοιξε κατω υπολογιστή
  • μπες στο interface
  • disable
  • save
  • reboot
  • logout
  • κλεισε υπολογιστή

Και επισης ειναι σιγουρο οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα απορυθμίσεων. 

τοτε το wifi συνεχιζει να εκμπεμπει κανονικα.

Στο πάνω router έδωσες χ.χ.χ.153 αλλά αυτή ειναι η εσωτερική ip διαχείρισης, δηλαδή με συσκευες που συνδεονται απευθείας στο πανω router. 

Για να διαχειρίζεσαι το πανω router απο το κατω router πρέπει στο πανω router να ενεργοποιήσεις την απομακρυσμένη διαχείριση (remote administration) που συνήθως ειναι και κάποιο port (π.χ. 3212). Μετά από το κατω router πρεπει να δεις την εσωτερική ip που δίνει ο κατω router στον πάνω router (εστω 192.8.8.8) (*) οποτε οταν εισαι σε συσκευή του κάτω router για να συνδεθείς και διαχειριστείς τον πάνω router πρεπει να γράψεις 192.8.8.8:3212 

Αν είσαι σε πανω συσκευή γράφεις 192.168.1.253

Βέβαια υπάρχει και η άλλη λύση. Αν εχεις/βρεις ενα thomson 585 v7 ή v8 μπορείς να του περάσεις custom firmware που το εξωτερικό κουμπάκι δουλευει για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του wifi. 

(*) Ίσως στο κατω router θα μπορούσες να ρυθμίσεις οτι ο πανω router θα παιρνει σταθερή ip (π.χ. 192.8.8.99 ) οποτε δεν θα χρειαζεται καθε φορά να ψαχνεις.

εφοσον τα εχει συνδεσει μεταξυ τους με καλωδιο δεν χρειαζεται το remote αφου μιλαμε οτι το ρουτερ το εκανε access point.το ελεγχεις κανονικα με την Lan ip.για να παιξει το κουμπακι ετσι δεν αλλαζεις firmware.απλα κλεινεις το wps απο telnet η αν θες με firmware στο v7 βαζεις το 7.χ.χ.χ και οχι το 8.χ.χ.χ που δεν το προτεινω.

Δημοσ.

και η γραμμη σου ειναι 15 mbit αρα μεχρι τα 200 που οκ δεν θα ειναι 200 δεν θα εχεις θεμα.αλλα επειδη η διαφορα αν ειδα σωστα ειναι λιγοτερα απο 10 ευρω παρε τα 500αρια.

παρενεργειες το Powerline στο ρευμα δεν εχω ακουσει ποτε.το αναποδο εχω ακουσει .συσκευες που τραβανε πολυ ρευμα και ειναι στο ιδιο πολυπριζο να κανουν θεμα.για αυτο σου ειπα παρε devolo επειδη εχει πριζα πανω οποτε βαζεις το πολυπριζο μετα το devolo και οχι πριν.

ναι μπορεις να μπεις κανονικα στο access point και να του κλεισεις το wireless απο το μενου.δεν υπαρχει λογος να κλεινεις Lan διοτι ετσι δεν κλεινεις το ασυρματο.

θα μπαινεις μεσα και θα κλεινεις απλα το ασυρματο.

τωρα αν το baudtec ειναι 192.168.1.1 τοτε καλα εβαλες το Thomson 192.168.1.253 Η μπορουσες να το αφηνες και 192.168.1.254.απλα πρεπει να του κλεισεις τον dhcp.

επισης θα πρεπει να ειναι στο ιδιο δικτυο.δηλαδη αν το ρουτερ ειναι 192.168.1.254 το thomson θα παει 192.168.1.253.αν το ρουτερ ομως ειναι πχ 192.168.0.1 τοτε το thomson θα παει 192.168.0.254.

και το βασικο μην ξεχασεις να κλεισεις τον dhcp.

με το να κλεινεις τον οροφο δεν κλεινεις το wifi.δηλαδη και το Lan να κοψεις το Wifi θα παιζει.

τοτε το wifi συνεχιζει να εκμπεμπει κανονικα.

εφοσον τα εχει συνδεσει μεταξυ τους με καλωδιο δεν χρειαζεται το remote αφου μιλαμε οτι το ρουτερ το εκανε access point.το ελεγχεις κανονικα με την Lan ip.για να παιξει το κουμπακι ετσι δεν αλλαζεις firmware.απλα κλεινεις το wps απο telnet η αν θες με firmware στο v7 βαζεις το 7.χ.χ.χ και οχι το 8.χ.χ.χ που δεν το προτεινω.

Λοιπον το εγκατεστησα το powerline! πηρα τα devolo τα 500αρια. σημα καμπανα σε διαφορες μπριζες που το δοκιμασα και η ταχυτητα χωρις απωλειες ειναι η ιδια με του router!!

οποτε ευχαριστω πολυ poulinos για την βοηθεια σου. You r the best!!!!bye

Δημοσ.

Λοιπον το εγκατεστησα το powerline! πηρα τα devolo τα 500αρια. σημα καμπανα σε διαφορες μπριζες που το δοκιμασα και η ταχυτητα χωρις απωλειες ειναι η ιδια με του router!!

οποτε ευχαριστω πολυ poulinos για την βοηθεια σου. You r the best!!!!bye

να εισαι καλα.μεγιες.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...