nikos360 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 καλησπερα παιδια θελω να παρω ενα αλλο router γιατι μου καηκε ενα linksys που ειχα λογο κεραυνου,μ αντικατεστησε η wind με ενα δικο της το οποιο μονιμος καποια διαστηματα με πεταει εξω τωρα δεν ξερω τι να παρω αν εχετε να μου προτεινετε καποιο,δουλευω με wireless μεσα στο σπιτι και ειναι σε δωματιο το pc και η γραμμη στο σαλονι.απο μοντελα δεν ξερω ποια εταιρεια ειναι αξιοπιστη.
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 α.θα βρεις πανω απο 100 θεματα για αλλο ρουτερ. β.αναλογα τα λεφτα που θες να δωσεις. αν θες να δωσεις 150 ευρω παιρνεις το draytek 2760 και ειναικαι vdsl
poulinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 μεχρι 50 ευρω διαθετω βαλε ελαχιστα παραπανω ναπαρεις εστω το Netgear dng2200 σε αυτα τα λεφτα.εκτος αν βρεις και θες κανα μεταχειρισμενο draytek.αν δεν μπορεις να πας παραπανω απο 50 ευρω με 25 υπαρχει το draytek 2700vg απλα θελει αλλαγη firmware για αυτο ειναι φτηνο.οδηγιες υπαρχουν και εδω στο ινσομνια για την αλλαγη firmware.απλα δεν ειναι 802.11n ειναι g.to netgear ειναι 802.11n 300mbps στο ασυρματο
gavix Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 ΒΟΗΘΕΙΑ!! έχω το εξής ζήτημα: έχω από τον OTE τρία rooter : ένα ΖΤΕ Η108NS , ένα HUAWEI HG530 και ένα THOMPSON TG585 V8 και όλα έχουν το ίδιο ζήτημα η γραμμή είναι στην μια άκρη του σπιτιού και δεν μπορεί να μετακινηθεί με αποτέλεσμα σε δωμάτιο στην άλλη άκρη όπου είμαι εγώ έχω μια μονό γραμμή στην ένδειξη της ισχύος του wireless όπως το βλέπω στο LAPTOP και συνέχεια αποσυνδέεται και ξανασυνδέεται . με λίγα λόγια έχω αδύναμο σήμα και αν ανοίξω πάνω από δυο ιστοσελίδες αποσυνδέεται και περιμένω να συνδεθεί όποτε αυτό γίνει για να αποσυνδεθεί πάλι... δοκίμασα από τα interface όποιου rooter και να βάλω να αλλάξω χειροκίνητα το channel μήπως βελτιωθεί η εμβέλεια (έτσι μου είπαν από τον οτε) αλλά τίποτα. τι να κάνω για να έχω δυνατό σήμα? προσπάθησα να βάλω κάποιο από τα τρία ως repeater σε λειτουργία bridge, απενεργοποίησα τον DHCP server του και τίποτα δεν συνδέονται wireless ή δεν ξέρω να το κάνω. οπότε τα ερωτήματα που έχω είναι τα εξής: α) μπορώ να συνδέσω κάποιο από τα rooter που έχω ως repeater με κάποιο άλλο? Είναι συμβατά? Αν ναι (δεν έχω προτίμηση ποιο θα είναι rooter και ποιο repeater) πείτε μου ποια αλλά πείτε μου σας παρακαλώ αναλυτικά πως θα το κάνω αν γίνεται γιατί είμαι άσχετος. Β) αν δεν μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους τι να κάνω για να έχω σήμα, να πάρω ένα καινούργιο με μεγαλύτερη εμβέλεια ή να πάρω extender? εδώ έχω τις εξής απορίες: αν πάρω repeater θα είναι universal δηλαδή συμβατό με όλα τα rooter που έχω και ποια είναι αυτά?έχει απώλεια ταχύτητας (δεν το θέλω) Αν πάρω ένα νέο rooter πως θα ξέρω ότι έχει μεγαλύτερη εμβέλεια? από τον οτε δεν μου λένε τι εμβέλεια έχουν τα ρουτερ που έχω για να ξέρω τι να πάρω. Τι μου προτείνετε αν δεν μπορώ να συνδέσω μαζί τα ρουτερ που έχω? Να πάρω ένα νέο και καλό και να ξεμπερδέψω ή να πάρω repeater και τι μάρκα/μοντέλο να πάρω? Ένα repeater θα τα καταφέρω να το σετάρω εύκολα ή θα γίνει σαλάτα οπότε να πάρω ρουτερ? Οικονομικό ζήτημα δεν έχω δίνω και 80-100 Ευρώ αρκεί να βρω λύση. Η γραμμή είναι PSTN έχω ADSL έως 24 Από πλαίσιο δεν μπορούν να με βοηθήσουν από οτε τίποτα οπότε ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!
poulinos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 a.το bridge που πας να βαλεις δεν εχει σχεση με repeater.β.δεν μπορεις να κανεις αυτο που θες με αυτα τα ρουτερ.το ξεχνας εκτος αν ριξεις καλωδιο απο το αρχικο ρουτερ μεχρι εκει που θεςκαι κανεις ενα απο τα ρουτερ που σου περισσευουν access point.b.κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα βαλεις αλλο ρουτερ και θα παιξεις με πιο καλο σημα.μπορει ναι αλλα μπορει και οχι.το να πας σε πιο δυνατο adsl router δεν θα βρεις.σε πιο δυνατο repeater /access point ναι.επισης πιο καλα θα ειναι να ριξεις καλωδιο μεχρι το αλλο σημειο παρα να παιξεις σαν Repeater.επισης αν παιξεις με Repeater η access point σιγουρα η καλυψη θα ειναι πιο καλη απο οτι με ενα πιο δυνατο ρουτερ.απλα αν παιξεις σαν repeater θα χασεις λιγο ταχυτητα στα pc που θα συνδεονται στο repeater.c.ναι θεωρητικα ειναι συμβατο με ολα τα ρουτερ.τωρα αν πεσεις σε ασυμβατοτητα τοτε παιξε και ενα λοττο μετα.δ.δεν μπορεις να ξερεις αν θα εχει μεγαλυτερη εμβελεια και δεν μπορει να στο πει κανεις ουτε στο πλαισιο ουτε πουθενα.παιζουν πολλα ρολο.εγω δεν θα προτεινα repeater αλλα θα προτεινα καλωδιο ethernet μεχρι εκει που θες αν μπορεις να το περασεις και εκει να βαλεις καποιο απο τα παλια ρουτερ σου να παιζει σαν access point.μετα υπαρχουν και Powerlines αλλα παμε σε πιο πολλα λεφτα και μετα τα πιο φτηνα ειναι τα Repeater.ναι συνηθως τα repeater ειναι ευκολα στο σεταρισμα.φτηνα Repeater ειναι τα tp link.μετα πιο ακριβα παμε σε dlink και μετα netgear ,air live(ειναι και πιο δυνατα) ,draytek.με 100 ευρω παιρνεις και air live και netgear και draytek κτλ.αλλα εγω θα εριχνα καλωδιο μεσα απο ενα καναλι και τερμα.με 100 ευρω παιρνεις και powerline αλλα παλι δεν μπορω να σου εγγυηθω οτι θα παιξει σιγουρα χωρις απωλειες και γενικα οτι θα παιξει οπως θες.αν ριξεις καλωδιο και βαλεις access point ναι δεν εχεις απωλειες.με το repeater παλι θα εχεις εκτος αν εμπλεκες με repeater με 2 radio αλλα μπλεκει αρκετα μετα.
gavix Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 a.το bridge που πας να βαλεις δεν εχει σχεση με repeater.β.δεν μπορεις να κανεις αυτο που θες με αυτα τα ρουτερ.το ξεχνας εκτος αν ριξεις καλωδιο απο το αρχικο ρουτερ μεχρι εκει που θες και κανεις ενα απο τα ρουτερ που σου περισσευουν access point. b.κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα βαλεις αλλο ρουτερ και θα παιξεις με πιο καλο σημα.μπορει ναι αλλα μπορει και οχι.το να πας σε πιο δυνατο adsl router δεν θα βρεις.σε πιο δυνατο repeater /access point ναι. επισης πιο καλα θα ειναι να ριξεις καλωδιο μεχρι το αλλο σημειο παρα να παιξεις σαν Repeater.επισης αν παιξεις με Repeater η access point σιγουρα η καλυψη θα ειναι πιο καλη απο οτι με ενα πιο δυνατο ρουτερ. απλα αν παιξεις σαν repeater θα χασεις λιγο ταχυτητα στα pc που θα συνδεονται στο repeater. c.ναι θεωρητικα ειναι συμβατο με ολα τα ρουτερ.τωρα αν πεσεις σε ασυμβατοτητα τοτε παιξε και ενα λοττο μετα. δ.δεν μπορεις να ξερεις αν θα εχει μεγαλυτερη εμβελεια και δεν μπορει να στο πει κανεις ουτε στο πλαισιο ουτε πουθενα.παιζουν πολλα ρολο. εγω δεν θα προτεινα repeater αλλα θα προτεινα καλωδιο ethernet μεχρι εκει που θες αν μπορεις να το περασεις και εκει να βαλεις καποιο απο τα παλια ρουτερ σου να παιζει σαν access point.μετα υπαρχουν και Powerlines αλλα παμε σε πιο πολλα λεφτα και μετα τα πιο φτηνα ειναι τα Repeater. ναι συνηθως τα repeater ειναι ευκολα στο σεταρισμα.φτηνα Repeater ειναι τα tp link.μετα πιο ακριβα παμε σε dlink και μετα netgear ,air live(ειναι και πιο δυνατα) ,draytek. με 100 ευρω παιρνεις και air live και netgear και draytek κτλ.αλλα εγω θα εριχνα καλωδιο μεσα απο ενα καναλι και τερμα. με 100 ευρω παιρνεις και powerline αλλα παλι δεν μπορω να σου εγγυηθω οτι θα παιξει σιγουρα χωρις απωλειες και γενικα οτι θα παιξει οπως θες.αν ριξεις καλωδιο και βαλεις access point ναι δεν εχεις απωλειες.με το repeater παλι θα εχεις εκτος αν εμπλεκες με repeater με 2 radio αλλα μπλεκει αρκετα μετα. Σέυχαριστω πολυ που ασχοληθηκες να μου απαντησεις. κοιτα καλωδιο ethernet ειναι αδυνατο να μπει η παροχη ειναι μπροστα και το δωματιο στο πισω μπαλκονι οποτε εσωτερικα να σερνεται αναμεσα απο πορτες 20+μ καλωδιο η να περναει απο τοιχους δεν μπαινει.οποτε μενει η wireless δυνατοτητα. οταν μιλας για απωλεια ταχυτητας ποσο εννοεις? εγω βλεπω απο το speedtest της otenet 1,2MB/Sec δηλαδη εχω πραγματικη ταχυτητα 12, στο ρεπεατερ ποσο θα φτανει? Επειδη ειμαι ασχετος με 80/100 Ευρω εσυ τι θα επαιρνες σε wireless repeater που να΄ναι συμβατο,να χανει οσο το δυνατο λιγοτερο. η γραμμη ειναι pstn παιζει ρολο τι να ζητησω? μπορει να λειτουργησει και αυτονομα σαν router το repeater να ζητησω τετοιο? πες μου καποια μοντελα να παω να τα ζητησω. Ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 σε αυτα τα λεφτα σε κανα draytek ap800 θα πηγαινα μαλλον η σε air live Που ειναι λιγο δυσκολο να βρεις βεβαια.googlare καιδες για το ap800 και διαβασε κανα Review/κριτικη να δεις αν σου κανει. τωρα ποση ταχυτητα θα χασεις αυτη ειναι απαντηση που δεν μπορω να στην απαντησω γιατι σε καθε Repeater αλλαζει.καποια repeater παιζουν και σαν access point και γενικοτερα εχουν και αλλες λειτουργειες.
gavix Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 σε αυτα τα λεφτα σε κανα draytek ap800 θα πηγαινα μαλλον η σε air live Που ειναι λιγο δυσκολο να βρεις βεβαια.googlare καιδες για το ap800 και διαβασε κανα Review/κριτικη να δεις αν σου κανει. τωρα ποση ταχυτητα θα χασεις αυτη ειναι απαντηση που δεν μπορω να στην απαντησω γιατι σε καθε Repeater αλλαζει.καποια repeater παιζουν και σαν access point και γενικοτερα εχουν και αλλες λειτουργειες. Λοιπον πηγα Πλαισιο και μου ειπαν οτι το σιγουρο ειναι το καλωδιο LAN. τους ειπα οτι αυτο δεν γινεται και μου ειπαν οτι ουτε το repeater ειναι σιγουρο οτι θα μεταφερει σημα καλο, ουτε ειναι εγγυημενο οτι ενα καλυτερο ρουτερ θα φτανει. Οπως μου τα ειπες εσυ δηλαδη ετσι μου τα ειπαν και αυτοι. Μου ειπαν οτι η μονη σιγουρη λυση ειναι η εναλλακτικη που μου προτεινες δηλαδη το powerline που σιγουρα θα φτανει και απωλεια ταχυτητας δεν εχει.μου ειπαν οτι με 40Ευρω το παιρνω το βαζω στην μπριζα και δεν εχει καλωδια αλλα ενα ρουτερ μου το κανω access point για να εχω wireless παντου μεσα στο σπιτι. Εγω παλι δεν πολυκαταλαβα οποτε αφου ξερεις αν θες πες μου πως λειτουργει αναλυτικα αυτο για να το κανω, πως τα συνδεω πως κανω το ρουτερ access point κτλ για να το αγορασω μετα. Αν ξερεις κανενα καλο μοντελο να ζητησω πες μου. Σευχαριστω για τον χρονο σου.
poulinos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 α.για τα πρωτα ναι σου ειπαν οτι σου ειπα και εγω. β.powerline.δυο συσκευες.στην ουσια μεταφερουν internet η το δικτυο μεσα απο τα καλωδια του ρευματος.απο την μια πλευρα κουμπωνεις μια τετοια στην πριζα διπλα στον ρουτερ και ενωνεις το Powerline με ethernet Με το ρουτερ.στο αλλο δωματιο που θες βαζεις την δευτερη συσκευη και ειτε παιρνεις με καλωδιο ειτε βαζεις ενα παλιο ρουτερ σαν access point και παιρνεις ασυρματα.καποια powerline ειναι και ασυρματα. μαρκα πολυ καλη ειναι η devolo και ειναι και ακριβη καπως.εχει και powerline που ειναι wireless ταυτοχρονα.δες στο site της. το powerline ναι λογικα θα σου δωσει την ταχυτητα που θες .παιζουν και σε τριφασικο ρευμα αλλα γενικα καλυτερα παιζουν σε μονοφασικο.κανεις δεν σου εγγυται 100 τις 100 οτι θα δουλεψει παλι αλλα συνηθως λειτουργει.καλο θα ειναι να μην εχουν διαφορετικο ρολοι της δεη οι 2 χωροι που θες να ενωσεις.εσενα ειναι το ιδιο διαμερισμα οποτε εχουν το ιδιο.
gavix Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 α.για τα πρωτα ναι σου ειπαν οτι σου ειπα και εγω. β.powerline.δυο συσκευες.στην ουσια μεταφερουν internet η το δικτυο μεσα απο τα καλωδια του ρευματος.απο την μια πλευρα κουμπωνεις μια τετοια στην πριζα διπλα στον ρουτερ και ενωνεις το Powerline με ethernet Με το ρουτερ.στο αλλο δωματιο που θες βαζεις την δευτερη συσκευη και ειτε παιρνεις με καλωδιο ειτε βαζεις ενα παλιο ρουτερ σαν access point και παιρνεις ασυρματα.καποια powerline ειναι και ασυρματα. μαρκα πολυ καλη ειναι η devolo και ειναι και ακριβη καπως.εχει και powerline που ειναι wireless ταυτοχρονα.δες στο site της. το powerline ναι λογικα θα σου δωσει την ταχυτητα που θες .παιζουν και σε τριφασικο ρευμα αλλα γενικα καλυτερα παιζουν σε μονοφασικο.κανεις δεν σου εγγυται 100 τις 100 οτι θα δουλεψει παλι αλλα συνηθως λειτουργει.καλο θα ειναι να μην εχουν διαφορετικο ρολοι της δεη οι 2 χωροι που θες να ενωσεις.εσενα ειναι το ιδιο διαμερισμα οποτε εχουν το ιδιο. τo κοιταξα το site της devolo που μου ειπες και θα παρω απο τα μοντελα αυτα. εχω μονοφασικο ρευμα οποτε ειμαι οκ απο αυτην την αποψη. τωρα το ποιο μοντελο ειναι το ζητημα γι'άυτο δωσε τα φωτα σου αφου το ξερεις το ζητημα: καταρχην εχει κατηγοριες με ρυθμο μεταδοσης εως 200Mbps και εως 500Mbps.σε εμενα θα εχει διαφορα το ενα ή το αλλο ή η διαφορα ειναι για πολυ μεγαλες ταχυτητες που δεν υπαρχουν Ελλαδα απο οσο ξερω? μετα εχει μοντελα με τυπο Av plus και αλλα με Av Smart. κοιταω τα specifications και δεν μπορω να καταλαβω διαφορα αλλα στην τιμη διαφερουν.ποια ειναι η διαφορα τους? σου στελνω 3 προιοντα που βρηκα και αν θες πες μου ποιο θα μου προτεινες να παρω? ευχαριστω http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=53976 -----> με ρυθμο μεταδοσης 500Mbps http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/DEVOLO-dLAN%C2%AE-200-AVplus-Starter-Kit-%289067%29,99452,486123,532331.html?langId=-18 -----> με ρυθμο μεταδοσης 200Mbps AVplus http://www.e-expert.gr/ProductDetails/01535.aspx -----> με ρυθμο μεταδοσης 200Mbps AVsmart
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 τo κοιταξα το site της devolo που μου ειπες και θα παρω απο τα μοντελα αυτα. εχω μονοφασικο ρευμα οποτε ειμαι οκ απο αυτην την αποψη. τωρα το ποιο μοντελο ειναι το ζητημα γι'άυτο δωσε τα φωτα σου αφου το ξερεις το ζητημα: καταρχην εχει κατηγοριες με ρυθμο μεταδοσης εως 200Mbps και εως 500Mbps.σε εμενα θα εχει διαφορα το ενα ή το αλλο ή η διαφορα ειναι για πολυ μεγαλες ταχυτητες που δεν υπαρχουν Ελλαδα απο οσο ξερω? μετα εχει μοντελα με τυπο Av plus και αλλα με Av Smart. κοιταω τα specifications και δεν μπορω να καταλαβω διαφορα αλλα στην τιμη διαφερουν.ποια ειναι η διαφορα τους? σου στελνω 3 προιοντα που βρηκα και αν θες πες μου ποιο θα μου προτεινες να παρω? ευχαριστω http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=53976 -----> με ρυθμο μεταδοσης 500Mbps http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/DEVOLO-dLAN%C2%AE-200-AVplus-Starter-Kit-%289067%29,99452,486123,532331.html?langId=-18 -----> με ρυθμο μεταδοσης 200Mbps AVplus http://www.e-expert.gr/ProductDetails/01535.aspx -----> με ρυθμο μεταδοσης 200Mbps AVsmart ειτε 200 παρεις ειτε 500 να ξερεις οτι στην πραξη θα παιξεις λιγοτερο.απο εκαι και περα οπως τα ειδα το avsmart εχει Led οθονουλα και κανει και Power saving αντιθετα με το avplus.ανδεις τα benefits Του καθενος μονο αυτην την διαφορα θα δεις http://www.devolo.com/consumer/5_dlan-200-avplus_starter-kit_benefits_2.html?l=en http://www.devolo.com/consumer/70_dlan-200-avsmart_starter-kit_benefits_2.html?l=en
gavix Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 ειτε 200 παρεις ειτε 500 να ξερεις οτι στην πραξη θα παιξεις λιγοτερο.απο εκαι και περα οπως τα ειδα το avsmart εχει Led οθονουλα και κανει και Power saving αντιθετα με το avplus.ανδεις τα benefits Του καθενος μονο αυτην την διαφορα θα δεις http://www.devolo.com/consumer/5_dlan-200-avplus_starter-kit_benefits_2.html?l=en http://www.devolo.com/consumer/70_dlan-200-avsmart_starter-kit_benefits_2.html?l=en Α τι ωραια παλι διαφορα απο θεωρια σε πραξη!! 2 τελευταίες ερωτησεις: το 200Mbps ειναι Mbit σωστα? και αφου 8bit=1byte αρα ο ρυθμος μεταδοσης ειναι 25Mbyte στην θεωρία! Σωστά? Στην πράξη ποσο φτανει? Στο περιπου ρωταω γιατι φανταζομαι θα εξαρτάται απο τα ηλεκτρκια στο σπιτι κτλ κτλ.Σε ρωτάω γιατι εγω εχω ταχυτητα 12-13 και αν μου κανουν κανενα reset στην γραμμη εχω πιασει και 15. ποσο χανει στην πραξη, θα με φτασει το 200αρι στην πραξη? και η τελευταια ερωτηση που μπορει να σου φανει λιγο αστεια αλλα αν δε ρωτησεις δεν θα μαθεις.. Υπαρχει περιπτωση να εχω τιποτα παρεμβολες ή παρενεργειες στα ηλεκτρικα του σπιτιου με το συστημα? ευχαριστω για την ολη βοηθεια
zeta08 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Γεια σας παιδια, με βολεψε η συζητηση που εχετε γιατι εχω παρομοιο θεμα αλλα σε διωροφη μονοκατοικια. εχω ομως μια ερωτηση να σου κανω poulinos αν εγω βγαλω καλωδιο λαν που λες στον πανω οροφο και βαλω ενα παλιο ρουτερ σαν access point ή αν βαλω το powerline που συζητατε μπορω να ελεγχω το access point απο τον κατω οροφο και να κλεινω το ασυρματο του. Σε ρωτω γιατι κατω εχω τον σταθερο διπλα στον ρουτερ και πανω που ειναι τα παιδια εχει εναν παλιο σταθερο και το laptop των παιδιων. Ο παλιος εχει κωδικο οποτε ειμαι ησυχη οσον αφορα το ενσυρματο δικτυο που θα ξεκιναει απο το access point αλλα θελω να μπορω απο κατω να απενεργοποιω ειτε το WLAN του access point ειτε αν αυτο δεν γινεται τοτε ολοκληρο το access point router. οπως το αντιλαμβανομαι οι τροποι θα ειναι : ειτε να μπαινω στο interface του ρουτερ που συνδεεεται με τον οτε και να κλεινω την μια θυρα lan που θα ανεβαινει στον πανω οροφο ειτε να μπαινω απευθειας απο κατω στο interface του access point και να κλεινω απο εκει to wireless εψαξα να βρω πως θα κλεινω την μια θυρα lan αλλα δεν βρηκα καποια πηγη να το κανω απο την αλλη συνδεσα για δοκιμη με ενα καλωδιο τα δυο roυter για να δω αν μπορει το ενα να λειτουργησει σαν access point και οντως λειτουργουσε αλλα δεν μπορω απο τον σταθερο στον κατω οροφο να μπω στο interface του access point. αλλαξα δηλαδη την ip address του access point σε 192.168.1.253 και λειτουργει αλλα οταν απο τον κατω υπολογιστη βαζω http://192.168.1.253 για να μπω στο interface μου βγαζει Τhe connection has timed outThe server at 192.168.1.253 is taking too long to respond. αν προσπαθησω να μπω απο laptop wireless βρισκω το SSID του access point συνδεομαι και μπαινω κανονικα στον interface του access point αλλα εγω ειμαι κατω και θελω να γινεται απο τον σταθερο υπολογιστη μπορεις να με βοηθησεις αν υπαρχει τροπος να ελεγξω το wireless στον πανω οροφο απο τον σταθερο που ειναι στον κατω? ξεχασα να πω οτι τα ρουτερ που εχω ειναι ενα thompson tg585 και ενα παλιο baudec προφανως μπορω και να βγαλω το καλωδιο που θα πηγαινει πανω απο την θυρα lan αλλα ψαχνω κυριως μια λυση να κλεινω μονο το ασυρματο και αν δεν υπαρχει τοτε να κλεινω ολοκληρο τον οροφο
arc Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Μπορείς απλώς να αποσυνδέεις το lan καλώδιο που δίνει internet στο πάνω access point (ειτε με μεγάλο lan ή μεσω powerline). Είναι πολύ πιο γρήγορο από το Άνοιξε κατω υπολογιστή μπες στο interface disable save reboot logout κλεισε υπολογιστή Και επισης ειναι σιγουρο οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα απορυθμίσεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα