timoscfx Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα. θα ήθελα την βοήθεια σας σε 1 θέμα που έχω διότι πραγματικά δεν έχω ιδέα από αυτά τα πράγματα. Είναι 2 σπίτια σε απόσταση 10 μέτρων , το 1 σπίτι έχει κανονικά τηλέφωνο και internet. To δεύτερο σπίτι δεν έχει τπτ αλλά θα ενόσω την γραμμή από το πρώτο σπίτι για να πάρει τηλέφωνο και το δεύτερο σπίτι. Η ερώτηση μου είναι τι να κάνω για να πάρω και ίντερνετ στο δεύτερο σπίτι? υπάρχει κάποια συσκευή??? ευχαριστώ για τον χρόνο σας και θα παρακαλούσα να είσαστε λίγο αναλυτικοί διότι δεν γνωρίζω και πολλά από τις συνδέσεις.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 βαλε ενα καλώδιο utp στον ρουτερ του ενος σπιτιού και πήγαινε το στο αλλο σπιτι. ασύρματα δεν πιάνεις στα 10μ? 1
jkoukos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Η πιο εύκολη και οικονομική λύση είναι να περάσεις καλώδιο utp, όπως γράφει ο @NikosKallithea. Με ένα μπορείς να περάσεις τηλεφωνία και δίκτυο έως 100Mbps (Fast Ethernet). Με 2 μπορείς να περάσεις τηλεφωνία και δίκτυο έως 1000Mbps (Gigabit). Διαφορετικά πας σε ασύρματη λύση αλλά αρκετά ακριβότερη και πολυπλοκότερη, λόγω της τηλεφωνίας που θέλεις. 1
paylidis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 μη μπλέξεις με ασύρματα δίκτυα... όπως ειπαν οι φίλοι, θα παρεις ένα καλώδιο UTP cat5e για 100αρι δίκτυο και απο αυτό περισέυει ενα ζεύγος κλώνων. Στο ζευγος αυτο θα εχεις την τηλεφωνία και στα υπολοιπα το δίκτυο. Οταν τα φέρεις στο σπίτι μετα μοιράζεις το ιντερνετ κατα το δοκούν (ασυρματα με ενα access point/ενσύρματα με ενα switch) ειναι η ευκολοτερη, οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη λύση! Το εχω κάνει και εγω σε ενα φιλο και δουλευει εδω και 5 χρόνια άψογα. Αν χρειαστείς βοήθεια με τη συνδεσμολογία εδω είμαστε. (εχε υπόψη οτι θα χρειαστείς καμια 20αρια μέτρα καλώδιο (πάρε χύμα με το μέτρο), μερικά κλιψάκια δικτύου και τηλεφώνου και ένα κλιψαδόρο (ετσι δε το λενε και λιγο υπομονή. Καλό θα ήταν να πάρεις καλώδιο με θωρακιση γιατι με τις αλλαγες του καιρου σκαει... σκέψου επίσης και πως θα το στερεώσεις για να μην πηγαίνει βόλτες και γινει καμια στραβή/ζημιά κλπ. Το κόστος σου θα ειναι <20€ 1
poulinos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 περνα 2 καλωδιια ενα για τηλ ενα για ιντερνετ .το λεω αυτο διοτι αν παθει κατι το ενα καλωδιο να εχεις και το αλλο(αφου μπορεις και στο ενα καλωδιο να περασεις και τις 2 υπηρεσιες).αν το καλωδιο βρεχετε τοτε διαλεγεις.η περνας τα καλωδια μεσα σε πλαστικο σωληνα η αγοραζεις καλωδιο utp για εξωτερικους χωρους.οχι pet αλλα utp για εξωτερικους χωρους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα