Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

Εχω ενα προβλημα με το Laptop μου. Αγορασα καινουρια μπαταρια καθως η προηγουμενη παρεδωσε πνευμα, την βαζω στο laptop και το θετω σε λειτουργια χωρις τροφοδοτικο. Ανοιγει κανονικα και την αφηνω να αποφορτισει να για να κανω μια γεματη φορτιση. Παρατηρω, οτι στο εικονιδιο της μπαταριας, γραφει 61% και υπολειπομενος χρονος 4h:01 λεπτα. Και ειναι ετσι για τουλαχιστον μιση ωρα. Μετα απο 2 ωρες σβηνει απο μονο του.

Βαζω το τροφοδοτικο να φορτισει και αναβοσβηνει το πορτοκαλι led της μπαταριας. Οταν δε ειμαι στα windows, κατω δεξια στο εικονιδιο μου βγαζει 0% διαθεσιμοτητα (συνδεμενη, δεν φορτιζεται ).

Να τονισω πως οταν εβαλα τη μπαταρια στο λαπτοπ πανω για πρωτη φορα, συνεδεσα για 1 λεπτο το τροφοδοτικο και παλι αναβοσβηνε το Led ενω η μπαταρια ηταν περιπου στο 60%.

Δοκιμασα με βγαλμενη μπαταρια και το τροφοδοτικο πανω, να παω στη Διαχειριση συσκευων, μπαταρια, διεγραψα την επιλογη: Μπαταρια μεθοδου ελεγχου συμβατου με ACPI της Microsoft , επανεκκινηση με τη μπαταρια πανω αλλα και παλι τζιφος.

Επισης εβγαλα τροφοδοτικο και μπαταρια, πατησα για 1 λεπτο το power για να αδειασει οτι voltage ειχε απομεινει αλλα και παλι τιποτα. Καποια ιδεα μηπως φταιει κατι αλλο;

Φοραω windows 7, sp 1.

Δημοσ.

Μήπως εχει πρόβλημα το τροφοδοτικό τελικα και δεν μπορει να φορτίσει σωστά την μπαταρία ? γιατι καινούργια μπαταρία και να ειναι χαλασμένη δεν εξηγείται ....

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, σας ευχαριστω για τις απαντησεις.

Δυστυχως εχω δωσει το πολυμετρο μου σε εναν φιλο και θα το εχω λογικα απο βδομαδα στα χερια μου για να κανω μετρησεις. Το λαπτοπ ανοιγει κανονικα με το τροφοδοτικο.

Η μπαταρια που αγορασα ειναι η Α32-Α15 στα 14,4 Volt  5200,Ah (75Wh) η οποια αντικατεστησε την  Α42 -Α15 στα 14,4 Volt 4.400mAh (63Wh)

Την αγορασα απο εξωτερικο. Αυτο που μου εκανε εντυπωση, οταν την κουμπωσα, το λαπτοπ δουλευε κανονικα διχως τροφοδοτικο μεχρι να αδειασει, ειχα ομως κολλημενη την ενδειξη του φορτιου της στο 61% εως οτου εσβησε.

Δε μπορω να καταλαβω τι στο καλο ειναι.

Δημοσ.

Γραψε τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού σου (στοιχεια εξόδου - τάση, ρευμα, ισχύει, γενικα οτιδηποτε λεει)

Δημοσ.

Τροφοδοτικο: ADP-90CD - DP

Input: 100-240V 1.5A  50-60 Hz

Outpout: 19V 4.74A  εξωτερικα η γειωση, εσωτερικα το θετικο.

Μηπως , επειδη το output βγαζει εως 4,74Αh  και η μπαταρια ειναι 5,2Α, δε μπορει να το αναγνωρισει; Αλλα και παλι δε μου φαινεται αδυνατο κατι τετοιο.

Δημοσ.

Μην μπλέκεις τα A με τα Ah. Το ένα ειναι η ένταση του ρεύματος και το αλλο ειναι η "χωρητικότητα" της μπαταρίας. 

Το τροφοδοτικό εχει επαρκή μέγιστη ισχύ (90W) οπότε το μόνα που μπορώ να φανταστώ ειναι είτε η μπαταρία δεν κουμπώνει καλά ή είναι προβληματική. Με σβηστό τον υπολογιστή, βγάλε και βάλε την μπαταρία εφαρμόζοντας λίγο παραπάνω πίεση στο σημείο επαφής. 

Παλιότερα είχα αναλογο πρόβλημα και οφείλονταν οτι η μπαταρία στο σημείο επαφής είχε 1,5 χιλιοστά μεγαλύτερο ύψος απο τη μπαταρία της μαμας. 

Αν η μπαταρία δεν είναι της επισημης εταιρείας τότε η γνώμη μου τείνει σε ασυμβατότητα ή χαλασμένα cells. 

Δημοσ.

ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα σε ενα hp 8710w και εκανα οτι ακριβως εκανες και τζιφος την αφησα λοιπον πανω με 0% φορτιση για δυο μηνες αφου φανταστηκα οτι ειναι μαπα αν και καινουργια και ξαφνικα ενα πρωι ειχε φορτισει και απο τοτε λειτουργει κανονικα. δεν ξερω πως εγινε αλλα εγινε

Δημοσ.

Δεν ξερω, τι να πω, δε μπορω να βρω λυση. Παραυτα, σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. θα επικοινωνησω με τον πωλητη για να του εκφρασω το προβλημα μου και βλεπουμε.

Δημοσ.

Στον πωλητή πες απευθείας οτι δεν φορτίζει καθόλου και οτι με την παλιά μπαταρία δεν εχεις κανενα πρόβλημα φόρτισης. Ζήτα refund ή αντικατάσταση με έξοδα δικά του

Δημοσ.

καντο αυτο που λεει ο φιλος. εγω μια πρωτη μπαταρια απο αγγλια την εστειλα πισω μου στειλαν αλλη δουλεψε για λιγο και μετα τα ιδια παλι.η δευτερη που πηρα απο κινα δουλεψε οπως σου ειπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...