Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!!
έχω φτιάξει σε java μια εφαρμογή η οποία θέλω να την ανεβάσω στο web αλλά μετά τα τρεία ανοίγματα  να κλειδώνει. Η αλήθεια είναι ψεύτικα να διαβάζει την mac address να την στέλνει στο web site μου και εφόσον στην βάση μου εχει ανοίξει πανω απο τρεις φορές αυτή η mac  την εφαρμογή στέλνει το ανάλογο μνμ στην εφαρμογή μου και δεν ξαναανοιγει...το υλοποίησα και ολα καλα... αλλά πριν λιγο πάτησα στο google how to change mac address και συνειδητοποίησα οτι αλλάζει πολύ εύκολα και αυτό που έχω φτιάξει είναι απλά ανούσιο αφού με ελάχιστες γνώσεις μπορέι να το παρακάμψει ο καθένας. η εφαρμογήγ που έχω φτιάξει είναι για windows.
Καμιά ιδέα ρε παιδιά;

Δημοσ.

Καταρχήν υπάρχει περίπτωση να θέλει κανείς να πειρατέψει την εφαρμογή σου ή τζάμπα παιδεύεσαι; Γιατί αν δεν υπάρχει και μέχρι να υπάρξει αρκετή περίπτωση ούτως ώστε το πρόβλημα να σε χτυπάει δυνατά στην τσέπη, η προσπάθεια που καταβάλλεις για να την κλειδώσεις (κάτι που ποτέ και σε κανένα σύμπαν δεν πρόκειται να καταφέρεις ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος 100%) είναι τζάμπα κόπος.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν υπάρχει περίπτωση να θέλει κανείς να πειρατέψει την εφαρμογή σου ή τζάμπα παιδεύεσαι; Γιατί αν δεν υπάρχει και μέχρι να υπάρξει αρκετή περίπτωση ούτως ώστε το πρόβλημα να σε χτυπάει δυνατά στην τσέπη, η προσπάθεια που καταβάλλεις για να την κλειδώσεις (κάτι που ποτέ και σε κανένα σύμπαν δεν πρόκειται να καταφέρεις ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος 100%) είναι τζάμπα κόπος.

Ναι υπάρχει περίπτωση...κοιτα απο τη στιγμή που θα κλειδώνει θα πρέπει να καταβάλει ένα μικρο πόσο για να ξεκλειδώσει, απο τη στιγμή που ξεκλειδώνουν εφαρμογές χιλιάδων ευρώ δεν έχω την φαντασία οτι θα φτιάξω κάτι που δεν θα ξεκλειδώνει με τίποτα αλλα τουλάχιστον να είναι κάτι που να χρειάζετε αρκετές γνώσεις για να το σπάσουν... δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός...για παράδειγμα αυτό που έχω φτιάξει με την mac address για να την αλλάξεις είναι μια απλή ρύθμιση στον πίνακα ελέγχου που το αλλάζει και ενας με  μηδαμινές γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αλλα άν όλοιμ σεύτονταν έτσι οτι θα βρεθεί κάποιος να πειρατέψει την εφαρμογή τους δεν θα ύπήρχαν και πουθεά εφαρμογές επι πληρωμή(και διόρθωσε με αν κάνω λάθος). Και η ταπεινή μου γνώμη είναι πως τίποτα δεν γίνεται τσάμπα η γνώσεις που θα πάρω από αυτό που θα φτιάξω είναι σημαντικότερες απ αυτό που θα κατασκευάσω.

Δημοσ.

Ο πιο ασφαλείς τρόπος να εξασφαλίσεις μια εφαρμογή ωστε όποτε θέλεις να δουλεύει και οποτε θέλεις οχι, ειναι η σύνδεση της online με κάποιον δικό σου server από τον οποίον θα παίρνει και το authentication με καποιο κλειδί που θα δημιουργείς στον κάθε χρήστη που την κατεβάζει.

Δημοσ.

Αλλα άν όλοιμ σεύτονταν έτσι οτι θα βρεθεί κάποιος να πειρατέψει την εφαρμογή τους δεν θα ύπήρχαν και πουθεά εφαρμογές επι πληρωμή(και διόρθωσε με αν κάνω λάθος). Και η ταπεινή μου γνώμη είναι πως τίποτα δεν γίνεται τσάμπα η γνώσεις που θα πάρω από αυτό που θα φτιάξω είναι σημαντικότερες απ αυτό που θα κατασκευάσω.

Ναι ΟΚ, καταλαβαίνω εν μέρει το σκεπτικό. Αλλά για να σε διορθώσω όντως, εφαρμογή επι πληρωμή και κλειδωμένη εφαρμογή δεν είναι το ίδιο πράγμα. Τι να αναφέρω για παραδείγματα; Τα Windows επι 15 χρόνια, ή το ιστορικών διαστάσεων κίνημα του shareware; Ακόμα και το adblock που ενδεχομένως χρησιμοποιείς στο browser σου....

Επίσης, μιας και έχουμε 2013 και δεν είναι πρώτη φορά που συζητούνται αυτά τα πράγματα, καλό είναι να λάβεις υπόψη:

• πόσο εύκολο και άμεσο για το χρήστη είναι να σε πληρώσει (φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος που αν π.χ. δε μπορώ να σε πληρώσω online σε 3 λεπτά και να συνεχίσω τη δουλειά μου απλά έχεις φάει uninstall)
  • πόσο κουραστικό είναι για το νόμιμο χρήστη που σε πλήρωσε το copy protection (αν θέλω να τρέξω το πρόγραμμα στο laptop? αν αλλάξω motherboard?) αλλά και πόσο θα σου κοστίσει εσένα (το καλό που σου θέλω εφόσον έχω πληρώσει αν προκύψει τέτοιο θέμα να μου το διευθετήσεις άμεσα)

Anyway just my two cents που λένε. Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου, αλλά κράτα το ανοιχτό.

Ο πιο ασφαλείς τρόπος να εξασφαλίσεις μια εφαρμογή ωστε όποτε θέλεις να δουλεύει και οποτε θέλεις οχι, ειναι η σύνδεση της online με κάποιον δικό σου server από τον οποίον θα παίρνει και το authentication με καποιο κλειδί που θα δημιουργείς στον κάθε χρήστη που την κατεβάζει.

Μόνο όμως αν χρειάζονται πραγματικά δεδομένα από τον server για να παίξει η εφαρμογή (π.χ. WoW κλπ). Διαφορετικά και πάλι απλά μπορείς να το παρακάμψεις.

-------------------------

ΥΓ: Και γω έχω βάλει protection σε εφαρμογή μου. Αλλά:

• το χρειαζόμουν έτσι κι αλλιώς όχι για να μη με αντιγράφουν αλλά για να μπορώ να έχω licensing στους νόμιμους πελάτες (10/20/50/100 άδειες χρήσης ανάλογα το πακέτο)
  • οι πελάτες μου ήταν με τη σειρά τους επαγγελματίες (άρα δεν υπήρχε περίπτωση να το πάρουν στα χέρια τους και μετά να αποφασίσουν ότι δε θα το αγοράσουν τελικά)
  • σ' αυτές τις small business καταστάσεις αλλαγές στο περιβάλλον γίνονται μόνο όταν πεθάνει το pc και ποτέ με δική τους πρωτοβουλία (άρα μικρό support cost, το οποίο και πάλι δεν ήταν τόσο μικρό όσο φανταζόμουν)
  • ήταν σίγουρο πως χωρίς protection απλά θα έπεφτε το copy paste σύννεφο
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...