deesnider Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Παιδιά, ό,τι λέει ο τίτλος. Τι προτείνετε; Λέω για usb2 και όχι usb3, υποθέτοντας ότι θα είναι οικονομικότερο. Το θέλω για δώρο σ' ένα φιλαράκι, που έχει ένα σχετικά παλιό laptop χωρίς usb3 θύρες. Βασική προϋπόθεση, να διαβάζει και να γράφει με τη μέγιστη ταχύτητα που επιτρέπει η usb2 σύνδεση. (Αν η διαφορά τιμής είναι μικρή, το συζητάμε και για usb3, προκειμένου να το αξιοποιήσει αργότερα σε κάποιο καινούργιο μηχάνημα που πιθανώς θα πάρει.Απλώς θα είναι ...πολύ αργότερα, καθώς από λεφτά είναι στριμωγμένος ο άνθρωπος).
blackstar Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Dee Snider, πάνε σε USB3 δεν αξίζει να ψάχνεσαι με USB2, τι μέγεθος; πόσα χρήματα θες να διάθεσης; Kingston DataTraveler R3 και επίσης το ultimate και με τα δυο θα είσαι στα 30ΜΒ/Sec read/write.
deesnider Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Dee Snider, πάνε σε USB3 δεν αξίζει να ψάχνεσαι με USB2, τι μέγεθος; πόσα χρήματα θες να διάθεσης; Kingston DataTraveler R3 και επίσης το ultimate και με τα δυο θα είσαι στα 30ΜΒ/Sec read/write. Σ' ευχαριστώ. Οι προτάσεις φαίνονται ενδιαφέρουσες. Αν επρόκειτο για δική μου χρήση, δε θα συζητούσα καν το να πάρω usb2. Επειδή όμως αφορά άλλον, γι' αυτό το ψάχνω από θέμα τιμής. Αν πρόκειται για €5 διαφορά, προφανώς θα πάω απευθείας στο usb3. Αν όμως είναι στο δεκάρικο ή και παραπάνω, το σκέφτομαι. Πληροφοριακά - αν ξέρεις - το αντίστοιχα «γρήγορο» 32άρι σε usb2, τι διαφορά τιμής έχει; Στο skroutz που τα βλέπω, δεν αναφέρουν ταχύτητες.
ekkli Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 πριν μια 2ετία που είχα κάνει έρευνα αγοράς για τα πιο γρήγορα 2.0 στικάκια είχα καταλήξει στα corsair flash voyager
blackstar Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Σ' ευχαριστώ. Οι προτάσεις φαίνονται ενδιαφέρουσες. Αν επρόκειτο για δική μου χρήση, δε θα συζητούσα καν το να πάρω usb2. Επειδή όμως αφορά άλλον, γι' αυτό το ψάχνω από θέμα τιμής. Αν πρόκειται για €5 διαφορά, προφανώς θα πάω απευθείας στο usb3. Αν όμως είναι στο δεκάρικο ή και παραπάνω, το σκέφτομαι. Πληροφοριακά - αν ξέρεις - το αντίστοιχα «γρήγορο» 32άρι σε usb2, τι διαφορά τιμής έχει; Στο skroutz που τα βλέπω, δεν αναφέρουν ταχύτητες. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με USB2, αλλά ακόμα και αν το corsair είναι το το ποιο γρήγορο USB2 η τιμή του είναι ποιο ακριβή από πολλά USB3. Οπότε θα κοιτούσα για κάποιο USB3 ανάλογά και με τα λεφτά που θέλω να διαθέσω. Υπάρχουν και ποιο οικονομικές πρότασης, όπως το Lexar S23 στα αρνητικά του ειναι οτι είναι πλαστικό του κερατά, αλλα απο ταχύτητες είναι πολύ καλό για τα χρήματα που ζητάει, και αν πάει ο φίλος σου σε USB3 θα είναι λίγο γρήγορο, κάπου στα 50ΜΒ/Sec write και 100MB/Sec read απο τα 30MB/Sec read/write.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 πριν μια 2ετία που είχα κάνει έρευνα αγοράς για τα πιο γρήγορα 2.0 στικάκια είχα καταλήξει στα corsair flash voyager πάρα πολύ ακριβά τα Voyager για usb2.0 only, ούτε καν αυτά για usb3.0 αξίζουν πλέον... με αρκετά μικρή διαφοράς τιμής, σε σχέση με το 32αρι, παίρνει αυτό https://www.skroutz.gr/s/2778786/Kingston-DataTraveler-Ultimate-G3-USB-3-0-32GB.html?from=account_favorites και μοιράζει ντροπή παντού...
ekkli Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 πάρα πολύ ακριβά τα Voyager για usb2.0 only, ούτε καν αυτά για usb3.0 αξίζουν πλέον... συμφωνώ απολύτως . Σε καμιά περίπτωση δεν τα πρότεινα προς αγορά. Πέτυχα ερώτηση για το ποια είναι γρήγορα δυάρια, την ήξερα και την απάντησα. Για πείτε όμως ρε παιδιά, με 30 ευρώ, τί ταχύτητες αγοράζεις; Μου φέρανε ένα δυομισάρι εξωτερικό Τοσιμπα για να περάσω καμιά ταινία και είδα εγγραφή στα 75 και δεν πίστευα στα μάτια μου. Αγορασμένος φτηνά. Είναι αυτή η μέση ταχύτητα της κατηγορίας ή πρόκειται για εξαιρετικό σκληρό; Πόσα πρέπει να πληρώσω για να δω αυτή την ταχύτητα σε στικάκι;
madsc Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Καλές οι ταχύτητες αλλά σημασία έχει και για πόσο καιρό θα τις βλέπεις. "Μέτριες" μάρκες usb sticks έχουν έρθει και παρέρθει από μένα. Corsair Flash Voyager 1 GB, υπάρχει και δουλεύεται σχεδόν συνέχεια εδώ, για περίπου 10 έτη. Τόσο είναι κ η εγγύηση του. /sc
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Για πείτε όμως ρε παιδιά, με 30 ευρώ, τί ταχύτητες αγοράζεις; έδωσα link...
ekkli Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 έδωσα link... το είδα το λινκ βρε, ποια είναι η πραγματική ταχύτητά του δεν ξέρω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 για sequential transfer σε usb3.0 είναι 150MB/sec read και 70MB/sec write, το γράφει στα eshops που το πουλάνε, όπως ασφαλώς και στο site της Kingston...
ekkli Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 οκ thnx, δεν ήξερα αν αυτή είναι και η πραγματική του ταχύτητα επειδή πολλές φορές άλλα γράφουν και άλλα ισχύουν
Sorath Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Το καλύτερο δώρο για τον φίλο δεν είναι το στικάκι, αλλά ένας USB 3 controler σε PCMCIA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα