Προς το περιεχόμενο

Point of view gt620 1g 24euro public

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εμένα τους εγκατέστησα σε 2 μηχανάκια παλιά μέχρι τώρα, δεν ανοιγαν με την πρώτη. κάντε επανεκκκίνησε 3-4 φορές νομίζω θα την πάρει κανονικά.

Δημοσ.

Ειμαι εντελως ασχετος με τις καρτες γραφικων, αλλα για καμποσο καιρο αντιμετωπιζα προβληματα με την on board δικη μου. Εχω αυτην την ΜΒ και AMD Athlon II X4 645 με 3GB μνημη (νομιζα οτι ειχα 4, αλλα τα εχω χασει εντελως). Πολλες φορες χαλαει η οθονη αν και ειναι σπανιο φαινομενο απο το καλοκαιρι, ενω πολυ συχνα το τελευταιο διαστημα στο σερφαρισμα (με 10000000 ταμπ ανοικτα) κρασαρουν τα παντα.

Παρηγγειλα αυτη την καρτα στα 24 ευρω, αλλα θεωρειτε οτι θα αξιζει τον κοπο (αν ερθει βεβαια); Θα εχει καποια βελτιωση; Η χρηση που κανω στον υπολογιστη μου ειναι εντελως απλη: σερφαρισμα, κανενα βιντεακι που και που, αλλα κυριως εργασια (περιβαλλον office).

Ευχαριστω και σορι για το hijacking.

Δημοσ.

Ειμαι εντελως ασχετος με τις καρτες γραφικων, αλλα για καμποσο καιρο αντιμετωπιζα προβληματα με την on board δικη μου. Εχω αυτην την ΜΒ και AMD Athlon II X4 645 με 3GB μνημη (νομιζα οτι ειχα 4, αλλα τα εχω χασει εντελως). Πολλες φορες χαλαει η οθονη αν και ειναι σπανιο φαινομενο απο το καλοκαιρι, ενω πολυ συχνα το τελευταιο διαστημα στο σερφαρισμα (με 10000000 ταμπ ανοικτα) κρασαρουν τα παντα.

Παρηγγειλα αυτη την καρτα στα 24 ευρω, αλλα θεωρειτε οτι θα αξιζει τον κοπο (αν ερθει βεβαια); Θα εχει καποια βελτιωση; Η χρηση που κανω στον υπολογιστη μου ειναι εντελως απλη: σερφαρισμα, κανενα βιντεακι που και που, αλλα κυριως εργασια (περιβαλλον office).

Απ'την στιγμη που εχεις θεμα, η επανεγκατασταση των οδηγων δεν κανει κατι, και εισαι και εκτος εγγυησης τοτε ακομα και με την G210 θα ησουν καλυμμενος για την χρηση που θες. Ποσο μαλλον τωρα, εγω πιστευω οτι εισαι τυχερος που προλαβες να παραγγειλεις και θα σου προτεινα να την παραλαβεις.

Δημοσ.

Βλέπεις 3GB λόγο του περιορισμού των XP. Φυσιολογικό είναι. Επιπλέον μέρος της μνήμης τραβάει και η onboard κάρτα γραφικών, οπότε ακόμα και 64bit λειτουργικό να είχες δεν θα έβλεπες ακριβώς 4GB διαθέσιμα αλλά λιγότερα.

Αν το πρόβλημα είναι με την μνήμη του συστήματός σου παίζει να έχεις θέμα και με την νέα κάρτα γραφικών. Αν είναι η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών προφανώς και θα είσαι μια χαρά με την 620 από την πρώτη στιγμή. Άσε που το σύστημα θα σου φαίνεται πολύ ποιο γρήγορο με την 620. Μόνο να βγάλεις τον catalyst της AMD πριν περάσεις τους οδηγούς της Nvidia.

Από εκεί και πέρα αυτό που θα δοκίμαζα εγώ θα ήταν να πάω στο BIOS και να παίξω με τις επιλογές που έχει για την κάρτα γραφικών.

Κοιτώντας λοιπόν στην σελίδα 39 του Manual της μητρικής σου

http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-880gm-ud2h_e.pdf

θα άλλαζα πρώτα από όλα την συχνότητα της gpu(VGA core clock control) από Auto σε 450(φαίνεται το default να είναι 500) μπας και το τσιπάκι δεν αντέχει την συχνότητα των 500MHz(ενώ κανονικά θα έπρεπε) και θα ρύθμιζα και την μνήμη (UMA frame buffer size) από Auto σε σταθερή τιμή, π.χ. 512ΜΒ.

Καλά πως και κάθισες τόσο καιρό με τέτοιο πρόβλημα;

Δημοσ.

Καλημερα σας. Ευχαριστω για τις πληροφοριες Σαϊνομπι και Τζον.

@Σαϊνομπι, πρεπει πρωτα να παραδοθει για να μπορω να τη χρησιμοποιησω :)

Ενα lol @Τζον, εχεις δικιο: αντεξα πολυ. Ενταξει, της υπομονης ηταν αφου μιλαμε για δουλεια γραφειου. Η αληθεια ειναι οτι το παλευω με τα hardware, τα τελευταια δυο μηχανηματα τα εχω φτιαξει μονος μου, διαβαζω και μαθαινω. Ομως στην κατηγορια "καρτα γραφικων" ειμαι εντελως σκραπας διοτι πραγματικα δεν μου χρειαστηκε ποτε (επαιζα παιχνιδια απο 6 χρονων στα μπλιμπλικαδικα του '80, οποτε τα βαρεθηκα τωρα που πλησιαζω τα 40 χεχε) και σπανια ειχα εξτρα gpu στα μηχανακια μου ακριβως επειδη (τα παλια χρονια τουλαχιστον) οι απαιτησεις ηταν μικρες.

Μολις εκανα ρισταρτ και περασα τις νεες ρυθμισεις στο BIOS, ευχαριστω πολυ και τους δυο σας. Αληθεια, με 7αρια θα βλεπω πλεον 4 γκιγκα μνημης; Ή το προβλημα παραμενει κι εκει;

Δημοσ.

Καλημερα σας. Ευχαριστω για τις πληροφοριες Σαϊνομπι και Τζον.

@Σαϊνομπι, πρεπει πρωτα να παραδοθει για να μπορω να τη χρησιμοποιησω :)

Ενα lol @Τζον, εχεις δικιο: αντεξα πολυ. Ενταξει, της υπομονης ηταν αφου μιλαμε για δουλεια γραφειου. Η αληθεια ειναι οτι το παλευω με τα hardware, τα τελευταια δυο μηχανηματα τα εχω φτιαξει μονος μου, διαβαζω και μαθαινω. Ομως στην κατηγορια "καρτα γραφικων" ειμαι εντελως σκραπας διοτι πραγματικα δεν μου χρειαστηκε ποτε (επαιζα παιχνιδια απο 6 χρονων στα μπλιμπλικαδικα του '80, οποτε τα βαρεθηκα τωρα που πλησιαζω τα 40 χεχε) και σπανια ειχα εξτρα gpu στα μηχανακια μου ακριβως επειδη (τα παλια χρονια τουλαχιστον) οι απαιτησεις ηταν μικρες.

Μολις εκανα ρισταρτ και περασα τις νεες ρυθμισεις στο BIOS, ευχαριστω πολυ και τους δυο σας. Αληθεια, με 7αρια θα βλεπω πλεον 4 γκιγκα μνημης; Ή το προβλημα παραμενει κι εκει;

Αν το πρόβλημα επιμείνει έχεις ακόμα 2-3 επιλογές να δοκιμάσεις που δεν σκέφτηκα όταν έγραφα το προηγούμενο post. Πήγε το μυαλό μου μόνο στην περίπτωση hardware θέματος, ενώ μπορεί να είναι θέμα software.

Η πρώτη είναι να κάνεις disable το hardware acceleration στο flash. Απλά σε κάποιο youtube video πατάς δεξί κλικ πάνω στο παράθυρο του video, επιλέγεις τα settings και εκεί αφαιρείς την επιλογή για enable hardware acceleration.

Αν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα θα πας στον firefox και στα options θα επιλέξεις το tab advanced. Εκεί θα κάνεις disable την αντίστοιχη επιλογή για hardware acceleration.

Παρομοίως αν έχεις πρόβλημα και στο video playback π.χ. στον media player classic θα πας στα options>internal filters και θα αφαιρέσεις την επιλογές στην δεξιά στήλη που γράφουν DXVA ώστε να παίζει με software decoding (ο Χ4 τα παίζει όλα, δεν έχει ανάγκη).

Αν λοιπόν οι αλλαγές στο BIOS δεν βοήθησαν κάνεις τα παραπάνω. Αν δεις ότι τελικά οι παραπάνω επιλογές στο flash, τον Firefox και το media player classic διορθώνουν το πρόβλημα μπορείς να ξανά πας στο BIOS και να ξανά βάλεις Auto την επιλογή VGA core clock control. Την μνήμη άστη σταθερή στα 512ΜΒ ή αν θέλεις λίγη επιπλέον μνήμη για το σύστημα πήγαινέ την στα 256ΜΒ.

Αυτά βέβαια μέχρι να έρθει η 620. Αν σου έρθει η 620 οι επιλογές στο BIOS δεν θα σε απασχολούν πλέον. Απλά θυμάσαι να ξανά ενεργοποιήσεις το hardware acceleration όπου το απενεργοποίησες.

Δημοσ.

Προς το παρον ολα πανε τελεια. Ισως να ειναι placebo αλλα νομιζω οτι τρεχει καλυτερα το συστημα των γραφικων. Θα περιμενω λιγο ακομα, αν ερθει η καρτα δεν θα υπαρχει θεμα (οπως ειπες). Αν δεν ερθει, θα εχει φανει αν υπαρχει ακομα προβλημα (μικρο ή μεγαλο), οποτε θα προχωρησω στα tweaks που προτεινεις. Ευχαριστω και παλι.

(Επισης, αν θεωρεις Ματριξ οτι ειναι απαραιτητο, μετεφερε τα τελευταια ποστ στο θεμα που ειχα ξεκινησει. Αν και καποιος συμφορουμιτης ισως παρει ιδεες απο οσα γραφτηκαν εδω, αλλωστε σε λιγες μερες μαλλον θα κλειδωθει κι αυτο το θεμα. Your call, ευχαριστω)

Δημοσ.

Εγω στην δικια μου περιπτωση οσο και να προσπαθησαμε γιατι το εδωσα και σε τεχνικο το pc δεν μπορεσαμε να την περασουμε την καρτα.

Αν καποια στιγμη αποφασισω να κανω format στο pc τοτε θα ξαναπροσπαθησω.

Αν δεν μπαινει και τοτε θα την χαρισω σε καποιον απο εδω μεσα που πραγματικα την χρειαζεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...