Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα προφανώς δεν συγκινεί κάποιον φροντιστηριούχο ότι έχεις τα τυπικά προσόντα. Είναι αυτονόητο ότι θα τα έχεις για να δουλέψεις σε νόμιμο φροντιστήριο. Η προϋπηρεσία και οι συστατικές βοηθούν όπως και σε κάθε άλλη δουλειά. 

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα προφανώς δεν συγκινεί κάποιον φροντιστηριούχο ότι έχεις τα τυπικά προσόντα. Είναι αυτονόητο ότι θα τα έχεις για να δουλέψεις σε νόμιμο φροντιστήριο. Η προϋπηρεσία και οι συστατικές βοηθούν όπως και σε κάθε άλλη δουλειά. 

Δηλαδη ολοι οσοι δουλεύουν σε νόμιμα φροντιστηρια ειναι σίγουρο οτι έχουν παιδαγωγική επάρκεια?

Δημοσ.

Τα περισσότερα σοβαρά φροντιστήρια δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο πιστοποιητικό γιατί ξέρουν και το πώς το παίρνει κάποιος και ότι τις περισσότερες φορές δεν σημαίνει πραγματικά τίποτα.

Οι νεότεροι καθηγητές συνήθως ναι, αφού τα περισσότερα τμήματα των θετικών επιστημών έχουν φροντίσει έτσι το πρόγραμμα σπουδών τους που με 3-4 συγκεκριμένα μαθήματα επιλογής βγαίνεις με extra πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας (άσχετα που προσωπικά διαφωνώ έτσι όπως το έχουν στήσει και το τι πραγματικά σημαίνει).

Για να διδάξεις νόμιμα πάντως σε φροντιστήριο πρέπει να περάσεις συγκεκριμένες ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις. Σε περίπτωση ελέγχου είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε (και όχι δεν έχουν σχέση με το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας).  

Δημοσ.

Τα περισσότερα σοβαρά φροντιστήρια δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο πιστοποιητικό γιατί ξέρουν και το πώς το παίρνει κάποιος και ότι τις περισσότερες φορές δεν σημαίνει πραγματικά τίποτα.

Οι νεότεροι καθηγητές συνήθως ναι, αφού τα περισσότερα τμήματα των θετικών επιστημών έχουν φροντίσει έτσι το πρόγραμμα σπουδών τους που με 3-4 συγκεκριμένα μαθήματα επιλογής βγαίνεις με extra πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας (άσχετα που προσωπικά διαφωνώ έτσι όπως το έχουν στήσει και το τι πραγματικά σημαίνει).

Για να διδάξεις νόμιμα πάντως σε φροντιστήριο πρέπει να περάσεις συγκεκριμένες ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις. Σε περίπτωση ελέγχου είναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε (και όχι δεν έχουν σχέση με το πιστοποιητικό διδακτικής επάρκειας).  

Ποιες ειναι αυτες οι εξετάσεις? Έχεις δουλέψει σε φροντιστήριο ή είσαι ιδιοκτήτης σε κάποιο? ευχαριστώ.

YΓ. Δεν ρωτάω για μένα.

Δημοσ.

καλα νταξει ηρεμιστε... Λες και ειπαμε να κανουμε μαθημα σε μαθητες 3ης λυκειου που ετοιμαζονται για πανελληνιες... χαλαρωστε. ενα παιδακι 1ης - 2ας γυμνασιου δε χρειαζετε κατι περισσοτερο απο το να το βοηθησεις να κατανοησει τις εννοιες του σχολικου,να λυσετε τις ασκησεις του σχολιου και να του βαλλεις μερικες επιπλεον απο καποιο βοηθημα.Ειπαμε δηλαδη... Να βοηθησουμε ενα παιδακι να κανει τα μαθηματα του ειπαμε, και μονο σε εγκληματιας δεν εχετε πει ακομη οτι θα μετατρεπει... Και αμα το θετετε και ετσι,οτιδηποτε και να επιλεξει καποιος ανθρωπος να κανει στη ζωη του,ειτε προσωρινα ειτε μονιμα, το μονο σιγουρο ειναι πως δεν εχει γεννηθει ετοιμος να το κανει.Σιγα σιγα αποκτα καποια εμπειρια και γινετε ολο και καλυτερος.Και εσεις στα παιδακια σας να πληρωνετε καθηγητες 30-50 πιστοποιημενους απο harvard για να στε σιγουροι πως θα χρησιμοποιησει καταλληλες μεθοδους και τεχνικες για να λυση τη προτωβαθμεια εξισωση.(και πανω απ ολα γραψει και το 'πρωτοβαθμια' σωστα) :)

Δημοσ.

καλα νταξει ηρεμιστε... Λες και ειπαμε να κανουμε μαθημα σε μαθητες 3ης λυκειου που ετοιμαζονται για πανελληνιες... χαλαρωστε. ενα παιδακι 1ης - 2ας γυμνασιου δε χρειαζετε κατι περισσοτερο απο το να το βοηθησεις να κατανοησει τις εννοιες του σχολικου,να λυσετε τις ασκησεις του σχολιου και να του βαλλεις μερικες επιπλεον απο καποιο βοηθημα.Ειπαμε δηλαδη... Να βοηθησουμε ενα παιδακι να κανει τα μαθηματα του ειπαμε, και μονο σε εγκληματιας δεν εχετε πει ακομη οτι θα μετατρεπει... Και αμα το θετετε και ετσι,οτιδηποτε και να επιλεξει καποιος ανθρωπος να κανει στη ζωη του,ειτε προσωρινα ειτε μονιμα, το μονο σιγουρο ειναι πως δεν εχει γεννηθει ετοιμος να το κανει.Σιγα σιγα αποκτα καποια εμπειρια και γινετε ολο και καλυτερος.Και εσεις στα παιδακια σας να πληρωνετε καθηγητες 30-50 πιστοποιημενους απο harvard για να στε σιγουροι πως θα χρησιμοποιησει καταλληλες μεθοδους και τεχνικες για να λυση τη προτωβαθμεια εξισωση.(και πανω απ ολα γραψει και το 'πρωτοβαθμια' σωστα) :)

Mην ξηγιέσαι έτσι τώρα. Εγω στην αρχή σε υποστήριξα. Αυτα που μας γράφει ο άνθρωπος ειναι σοβαρά και θελω να δω κατα ποσο ισχύουν και τι ειναι ολα αυτά.Όταν κάποιος σε εξετάζει σοβαρά σημαινει πως και η εργασία που θα σου προσφέρει ειναι σοβαρή και δεν θα σε διώξει τοσο εύκολα. Δεν ειναι τοσο απλό , σε πληρώνουν για να μορφώσεις το παιδι τους η θέση του παιδαγωγού και η ευθύνη ειναι υψηλή αλλο αν εγω αρχικα υποστήριξα οτι σε συγκριση με άλλες δουλειες η δουλειά του καθηγητή ειναι πιο ευχάριστη.Οποτε για μένα πιο ευχαριστη δουλειά == πιο ξεκούραστη.

Μπορει εύκολα να μετατραπεί σε "εγκληματία" και ένας ιατρός και ένας δασκαλος και καθε αλλης ειδικότητας επιστήμονας αμα δεν προσέξει. Μην ξεχνάς οτι η αμέλεια διώκεται. Επισης οσα ειπώθηκαν για την ορθογραφία ειναι πέρα για πέρα σωστά και καλο θα ήταν να αρχίσεις να τα διορθώνεις.Έχω ένα καλό λίνκ να δώσω για λάθη της ελληνικής γλώσσας.

http://www.gnomikologikon.gr/greek-lamguage-errata.html γνωμη μου ειναι οτι πρέπει να σεβόμαστε την ελληνική ειτε δουλεύουμε σαν καθηγητές είτε οχι.Τέλος εμενα αυτα που μας γράφει εδω ο φίλος δεν μου τα ειπε κανένας ιδιοκτήτης φροντιστηρίου οταν πήρα να ζητήσω εργασία για τέτοιες εξετάσεις δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

Ακομα δε μπορω να καταλαβω για ποιο λογο δεν επιζητατε αυτα,εσεις γονεις,και απο τους καθηγητες το σχολειων? Αν δεν ηταν τοσο σαπια η παιδεια δεν θα υπηρχε παραπαιδεια.Σε τετοιο βαθμο τουλαχιστον.Και εκει πληρωνετε! Οχι μονο τον καθηγητη που ερχετε για μαθημα στο σπιτι.

Mην ξηγιέσαι έτσι τώρα. Εγω στην αρχή σε υποστήριξα. Αυτα που μας γράφει ο άνθρωπος ειναι σοβαρά και θελω να δω κατα ποσο ισχύουν και τι ειναι ολα αυτά.Όταν κάποιος σε εξετάζει σοβαρά σημαινει πως και η εργασια που θα σου προσφέρει ειναι σοβαρή και δεν θα σε διώξει τοσο εύκολα. Δεν ειναι τοσο απλό , σε πληρώνουν για να μορφώσεις το παιδι τους η θέση του παιδαγωγού και η ευθύνη ειναι υψηλή αλλο αν εγω αρχικα υποστήριξα οτι σε συγκριση με άλλες δουλειες η δουλειά του καθηγητή ειναι πιο ευχάριστη.Εμένα τουλαχιστον θα μου άρεσε.Μπορει εύκολα να μετατραπεί σε "εγκλληματία" και ένας ιατρός και ένας δασκαλος και καθε αλλης ειδικότητας επιστήμονας αμα δεν προσέξει. Μην ξεχνάς οτι η αμέλεια διώκεται. Επισης οσα ειπώθηκαν για την ορθογραφία ειναι πέρα για πέρα σωστά και καλο θα ήταν να αρχίσεις να τα διορθώνεις.Έχω ένα καλό λίνκ να δώσω για λάθη της ελληνικής γλώσσας.

greeklish ftw :P υπηρξα μπετο στην εκθεση.Τα μαθηματικα με σωσαν και περασα:P.Δε νομιζω να ναι τοσο τραγικο ομως κατι τετοιο στο να βοηθησεις ενα παιδακι να λυσει τις ασκησεις του σχολειου.

Δημοσ.

Ακομα δε μπορω να καταλαβω για ποιο λογο δεν επιζητατε αυτα,εσεις γονεις,και απο τους καθηγητες το σχολειων? Αν δεν ηταν τοσο σαπια η παιδεια δεν θα υπηρχε παραπαιδεια.Σε τετοιο βαθμο τουλαχιστον.Και εκει πληρωνετε! Οχι μονο τον καθηγητη που ερχετε για μαθημα στο σπιτι.

greeklish ftw :P υπηρξα μπετο στην εκθεση.Τα μαθηματικα με σωσαν και περασα :P.Δε νομιζω να ναι τοσο τραγικο ομως κατι τετοιο στο να βοηθησεις ενα παιδακι να λυσει τις ασκησεις του σχολειου.

Όταν θέλεις να γράψεις μια λέξη και δεν εισαι σίγουρος για την ερμηνεία ή την ορθογραφία της βάλε στο google το βικιλεξικό να την δείς και να την μάθεις. Ειναι πολύ απλό. Έξυπνο παιδί είσαι.  :)

Aυτο που λέω σε εσένα το κάνω και εγω φίλε απλα με τους τόνους ειχα ξεχαστεί λιγο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μια σημείωση πριν απαντήσω στην ερώτηση σου Star_Light. Φίλε tsakitsan95 μπορεί να διαφωνώ σε αρκετά σημεία με αυτά που λες όμως ο στόχος δεν είναι να σε θίξει προσωπικά κανένας. Όσα γράφονται εδώ και ειδικότερα από μεγαλύτερους από εσένα είναι και θέματα που μπορούν να δημιουργήσουν προβληματισμούς τόσο επαγγελματικούς, οικονομικούς όσο και κοινωνικούς. Το θέμα που άνοιξες απλά ήταν η ευκαιρία να γίνει μια ενδιαφέρουσα κουβέντα πιο γενικού επιπέδου.

Φίλε Star_Light σχετικά με το ερώτημα σου,

Προέρχομαι από οικογένεια φροντιστηριούχων και γενικά καθηγητών της ιδιωτικής δευτεροβάθμιας και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Και εγώ ο ίδιος μεταξύ άλλων είμαι και καθηγητής (μαθηματικός) αν και τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν διδάσκω γιατί ασχολούμαι επαγγελματικά με άλλα πράγματα.

Πολλά φροντιστήρια δεν ζητάνε κανένα χαρτί από τους καθηγητές παρά μόνο το αντίστοιχο αναγνωρισμένο πτυχίο (και αν το ζητάνε και αυτό). Αυτό είναι δυστυχώς το αποτέλεσμα του ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν διαλυθεί τα τελευταία χρόνια.

Για να διδάξεις σε φροντιστήριο ή να κάνεις νόμιμα ιδιαίτερα κατά τον νόμο πρέπει να πάρεις άδεια διδασκαλίας. Για να πάρεις την άδεια πρέπει να καταθέσεις το πτυχίο σου (οπότε η άδεια καλύπτει τον τομέα σου και όχι π.χ. Φιλολογικά μαθήματα αν είσαι μαθηματικός) και οι εξετάσεις είναι :

1. Παθολογικές εξετάσεις και κάποιο είδος test ότι δεν έχεις κάποιο μεταδιδόμενο με την απλή επαφή νόσημα, εξετάσεις αίματος.

2. Ακτινογραφία και γνωμάτευση (στα παθολογικά νομίζω πάνε αυτά)

3. Ψυχιατρική εξέταση, υποχρεωτικά από Ψυχίατρο Κρατικού νοσοκομείου που θα βεβαιώσει ότι δεν είσαι επικίνδυνος για να διδάσκεις σε παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

4. Σε ορισμένες περιπτώσεις Ναρκοτέστ. 

Η διαδικασία (ταλαιπωρία?) κρατάει συνολικά 4-5 ημέρες (αφού σου κάνουν ένεση και πρέπει να πας μετά από μερικές μέρες ξανά για να δουν τι συμπτώματα έχεις).

Σημείωση : Η άδεια διδασκαλίας αν δεν κάνω λάθος καλύπτει μόνο μέχρι τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όχι την Τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού εκεί έχεις να κάνεις πλέον με κατά το νόμο ενήλικους ανθρώπους και άρα πλήρως υπεύθυνους για τις επιλογές τους. 

Επεξ/σία από ZauZ
  • Like 1
Δημοσ.

Σε ποια σχολή είσαι; Επειδή δεν έχεις κλείσει ούτε ένα εξάμηνο στην σχολή δεν θα σε θεωρούσα έτοιμο να διδάξεις σε μαθητές.

Δημοσ.

Βάλε χαρτάκια έξω από σχολεία και πες σε φίλους και γνωστούς γενικότερα να σε διαφημίσουν λίγο. Να είσαι λογικός στις τιμές σου δεδομένου ότι είσαι φοιτητής (7-8 ευρώ την ώρα, αν είσαι καλός και ικανός, μου φαίνεται νορμάλ για γυμνάσιο μην πέσεις παρακάτω) και προσπάθησε να πληρώνεσαι αμέσως μετά το τέλος του μαθήματος (για να μην δεχτείς τίποτα μεγάλες κανονιές).

Επίσης ξέκοψε από την αρχή γονείς που τους αρέσει να εμπλέκονται στο μάθημα, θα σου βγάλουν την ψυχή στην πορεία και δεν αξίζει τον κόπο.

Να είσαι πάντα επαρκώς προετοιμασμένος για την ύλη που σκοπεύεις να διδάξεις, γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν τα πάντα.

Να είσαι ειλικρινής με τους γονείς αλλά διακριττικά. Πχ δεν μπορείς να τους πεις ο γιος σας είναι τούβλο αλλά μπορείς να τους πεις πως χρειαζόμαστε δουλειά σε κάποια πράγματα. Γενικά μην δημιουργείς προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αυτά τα ολίγα. Γενικά - αν θεωρείς τον εαυτό σου και είσαι ικανός - μην δεχτείς να κάνεις μαθήματα για 3-4 ευρώ την ώρα (θα υπάρξουν γονείς που θα σου προτείνουν αυτά τα νούμερα). Από τη στιγμή που αλλοδαπές ζητάνε 8-9 την ώρα για καθάρισμα σπιτιού είναι ξεφτίλα και υποβάθμιση του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού να διδάσκει με λιγότερα.

Δημοσ.

Παραπαιδεια υπαρχει σε ολες τις χωρες. Απλα εδω επειδη ειμαστε βλαχαδερα γκρινιαζουμε για τα αυτονοητα ακομη και για αυτα που παντου αλλου ειναι γνωστα.. με υφος απαξιωσης τυπου , μονο εδω συμβαινουν αυτα. Αυτο το πραγμα μου γυριζει το ματι .. πριν λιγες μερες ο Ερντογαν εκλεισε τα φροντηστηρια στην Τουρκια , παραλληλα με ολες τις υπολοιπες κινησεις για τον εξισλαμισμο της .. αρα ως και στην Τουρκια υπαρχουν φροντιστηρια.. εστω υπηρχαν ..

Δημοσ.

Μια σημείωση πριν απαντήσω στην ερώτηση σου Star_Light. Φίλε tsakitsan95 μπορεί να διαφωνώ σε αρκετά σημεία με αυτά που λες όμως ο στόχος δεν είναι να σε θίξει προσωπικά κανένας. Όσα γράφονται εδώ και ειδικότερα από μεγαλύτερους από εσένα είναι και θέματα που μπορούν να δημιουργήσουν προβληματισμούς τόσο επαγγελματικούς, οικονομικούς όσο και κοινωνικούς. Το θέμα που άνοιξες απλά ήταν η ευκαιρία να γίνει μια ενδιαφέρουσα κουβέντα πιο γενικού επιπέδου.

Προέρχομαι από οικογένεια φροντιστηριούχων και γενικά καθηγητών της ιδιωτικής δευτεροβάθμιας και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Και εγώ ο ίδιος μεταξύ άλλων είμαι και καθηγητής (μαθηματικός) αν και τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν διδάσκω γιατί ασχολούμαι επαγγελματικά με άλλα πράγματα.

Πολλά φροντιστήρια δεν ζητάνε κανένα χαρτί από τους καθηγητές παρά μόνο το αντίστοιχο αναγνωρισμένο πτυχίο (και αν το ζητάνε και αυτό). Αυτό είναι δυστυχώς το αποτέλεσμα του ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν διαλυθεί τα τελευταία χρόνια.

Για να διδάξεις σε φροντιστήριο ή να κάνεις νόμιμα ιδιαίτερα κατά τον νόμο πρέπει να πάρεις άδεια διδασκαλίας. Για να πάρεις την άδεια πρέπει να καταθέσεις το πτυχίο σου (οπότε η άδεια καλύπτει τον τομέα σου και όχι π.χ. Φιλολογικά μαθήματα αν είσαι μαθηματικός) και οι εξετάσεις είναι :

1. Παθολογικές εξετάσεις και κάποιο είδος test ότι δεν έχεις κάποιο μεταδιδόμενο με την απλή επαφή νόσημα, εξετάσεις αίματος.

3. Ψυχιατρική εξέταση, υποχρεωτικά από Ψυχίατρο Κρατικού νοσοκομείου που θα βεβαιώσει ότι δεν είσαι επικίνδυνος για να διδάσκεις σε παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Η διαδικασία (ταλαιπωρία?) κρατάει συνολικά 4-5 ημέρες (αφού σου κάνουν ένεση και πρέπει να πας μετά από μερικές μέρες ξανά για να δουν τι συμπτώματα έχεις).

Σημείωση : Η άδεια διδασκαλίας αν δεν κάνω λάθος καλύπτει μόνο μέχρι τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και όχι την Τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού εκεί έχεις να κάνεις πλέον με κατά το νόμο ενήλικους ανθρώπους και άρα πλήρως υπεύθυνους για τις επιλογές τους. 

νταξει δεν αντιλεγω.Απλως,μου φαινονται υπερβολικες αυτες οι απαιτησεις.Εγω ουσιαστικα αυτο που θα θελα να κανω , ειναι να βοηθησω ενα παιδακι να οργανωσει το διαβασμα του ,να λυσει τις αποριες του και οχι τοσο να το "διδαξω".Νταξει, δε νομιζω πως υπαρχουν και γονεις που θα πληρωναν 20-25 ευρο για μαθημα απο καθηγητη πτυχιουχο ,για 1η 2α γυμνασιου τουλαχιστον.

Σε ποια σχολή είσαι; Επειδή δεν έχεις κλείσει ούτε ένα εξάμηνο στην σχολή δεν θα σε θεωρούσα έτοιμο να διδάξεις σε μαθητές.

ψηφιακα συστηματα ειμαι φιλε.Προσεξε τι θα πεις πριν τσεκαρεις τα μαθηματα :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ντάξ σιγά την ταλαιπωρία. Έχω περάσει πολυ δυσκολότερες εξετάσεις. Το θέμα ειναι να αξίζει τον κόπο γιατι αν ο άλλος σου δινει 3-4 ευρω την ώρα και στην αρχή σου δώσει ένα τμήμα 4-5 ωρες την εβδομάδα έ δεν θα κάτσεις να κάνεις ολη αυτη την διαδικασία. Για 80 ευρω τον μήνα. Εκτος και αν ταυτόχρονα εβρισκες και αλλα φροντίστηρια ή έλεγες οτι πας για 1-2 μήνες ισα ισα για την εμπειρία και την προυπηρεσία.

Προσωπικα αμα κάποιος ζητούσε ολα αυτά θα τον ρωτούσα και εγω αν αρχικά ασφαλίζει , πληρώνει καλά αλλιώς αντε γειά.

Κατι άλλο ερωτήσεις σε στυλ ποσες ώρες θα προσφέρετε σε εναν πρωτοδιοριζόμενο και με πόσα χρήματα τις σηκώνουν οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων ή θεωρουν οτι οποιος ρωτήσει κάτι τετοιο είναι περιεργος? 

Η ακτινογραφια παντως ειναι για να δεί ενας γιατρός αμα έχεις κάποια πάθηση στους πνεύμονες μηπως την κάνουν για την φυματίωση.

Επεξ/σία από Star_Light
  • Like 1
Δημοσ.

Ρωτάς κανονικά για το πόσες ώρες και το πόσο θα αμείβεσαι. Στην αρχή σίγουρα θα σου δώσουν λίγες ώρες (εκτός και αν είσαι χρόνια καθηγητής και είσαι γνωστός στη πιάτσα). Δεν θα ρισκάρει ένα σοβαρό φροντιστήριο να δώσει πολλά τμήματα και πολλές ώρες σε έναν άπειρο καθηγητή από την αρχή.

Κανείς δεν θα σε πει παράξενο και όχι, το θέμα της πληρωμής ανά ώρα δεν είναι ένα θέμα taboo. Φροντιστήρια πάντως που δίνουν αποζημίωση των 3 – 6 ευρώ, προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς. Επίσης φροντιστήρια που θα σου ζητήσουν να δουλέψεις ανασφάλιστος επίσης δεν αξίζουν αν και θέλω να πιστέψω ότι τα περισσότερα φροντιστήρια καλύπτουν έστω τις τυπικές υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους καθηγητές.

ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ότι φροντιστήρια έχουμε μόνο στην Ελλάδα. Φροντιστήρια υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Τουρκία μέχρι και την Ιαπωνία.  Όσοι έχουν συμμετάσχει σε αντίστοιχα συνέδρια του ΟΕΦΕ το γνωρίζουν καλά αφού κατά περιόδους γίνονται συγκεντρώσεις από πολλές χώρες του κόσμου.

Επίσης κάτι άλλο... Τα φροντιστήρια δεν είναι η αιτία αλλά το αποτέλεσμα μιας διαλυμένης δημόσιας (και δωρεάν;; ;) παιδείας.  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...