Προς το περιεχόμενο

Home Cinema

giorgos147

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το λοιπόν.

Βρίσκομαι σε πολυκατοικία. Για κακή μου τύχη, το δωμάτιο μου βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σπίτι μίας περίεργης γιαγιάς. Και λέω περίεργη, επειδή ζει μόνη της και πάντα ψάχνει να ασχολείται με κάτι, οπότε κάνει και τις δικές μας ζωές δύσκολες.

Έχω μία 47ρα LG η οποία ενώ στο τομέα εικόνα με καλύπτει πλήρως, στο τομέα ήχο καθόλου.

Σκέφτηκα λοιπόν ένα φθηνό σχετικά ( ; ) Home Cinema. Για την ακρίβεια, καιρό το σκεφτόμουν αφού βλέπω αρκετές σειρές και ταινίες και έχω πάνω στη τηλεόραση κονσόλες κ.λπ., με "κρατάει" όμως, όσο περίεργο και αν ακούγεται, η περίπτωση της γιαγιάς από κάτω αλλά αφού κατάφερα να "σώσω" 150€ που θα πήγαινε σε μεταχειρισμένο PS3, σκέφτηκα να λύσω αυτό μου το "πρόβλημα".

Είδα σε μία αγγελία τα Samsung HT-F4550 τα οποία έχουν ισχύ 500 watt. Να τονίσω ότι με ενδιαφέρουν οι κολώνες κυρίως λόγω του τρόπου κατανομής των επίπλων στο χώρο.

Τα 500 όμως είναι εντάξει; Επειδή βλέπω κάτι 1000 watt σε άλλα μοντέλα και λέω "ωπ, ωπ, εδώ κάτι παίζει". Πιθανότατα τα 500ρια να είναι πιο ποιοτικά στον ήχο; Προφανώς δε με ενδιαφέρει να έχω ούτε το μπάσο, ούτε τα ηχεία στο διαπασών αφού... μάλλον θα τα χαλάσω με την από κάτω μου. Απλά αναζητώ λίγο πιο ποιοτικό και με μπάσο ήχο.

Δηλαδή, παίζουμε γύρω στα ~±250€.

Ευχαριστώ!!  :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για υπνοδωμάτιο το 4550 ειναι μια χαρα. Πίστεψε με η γιαγιά θα στα πρήξει και στα μισά του.. Εφόσον με βαση αυτα που ζητάς ειναι απλά βελτίωση του τενεκεδένιου ηχου των flat tv το παρον home cinema θα σου φανει super.

Εντάξει, είμαι φάση υπνοδωμάτιο-καθιστικό αφού έχω μέσα καναπέ κ.λπ. και όταν μαζεύομαι με τη παρέα βλέπουμε ταινίες σε μένα.

Έγινε. Οπότε πάω για 4550, αν και προβληματίζομαι ακόμη με τη γιαγιά από κάτω, αλλά τι θα γίνει δηλαδή.

Καλησπέρα και πάλι.

Εκεί που είχα μείνει να πάρω το Samsung F5550, βρίσκω αυτό.

Τι κάνω τώρα; Να κοιτάξω για άλλο μοντέλο ή δε θα έχω θέμα. Το συγκεκριμένο όμως μου φαίνεται πολύ καλό, αλλά τι γίνεται με το Cinavia;

καλησπερα,εχω το f4550 και δυστυχως προεκυψε προβλημα με το cinavia,συνδεω στην usb εξωτερικο σκληρο και σε καποιες ταινιες μου κοβει τον ηχο το cinavia...

το κακο ειναι απ οτι βλεπω οτι δεν υπαρχει τροπος να παρακαμφθει ακομα...λογικα και το 5550 θα εχει το ιδιο θεμα μιας και απ οσο διαβαζω ολα τα bluray players τελευταιας γενιας εχουν το cinavia...

παντως απο αποψη ηχου σε ενα σαλονι 30 τμ ειναι μια χαρα!

@graphist83 λογω του cinavia σκεφτομαι μηπως συνδεσω το pc στην tv και με το home cinema. Την καλυτερη αποδοση με ποια συνδεση θα την εχω? π.χ το pc στην tv με hdmi και παλι το pc με optical στο home cinema?

Θελω να βγαζω κανονικα 5.1 ηχο απο το home cinema μεσω του pc οποτε πρεπει να το υποστηριζει η ταινια και η καρτα ηχου??

Το 4550, δεν εχει HDMI In οποτε μεσω οπτικης ινας ειναι το καλυτερο. Η καρτα ηχου εφοσον εχει optical out λογικα θα υποστηρίζει 5,1. (Λεω λογικα γιατι στα pc δεν ειμαι επαγγελματικά καταρτιζόμενος οποτε στο λεω απο εμπειρια.)

• Like 1

Σαφως, το home cinema σε αυττην την περιπτωση παιζει μονο τον ρολο του ενισχυτη, οποτε δεν τιθεται θεμα κλειδωματος. Πολυ λογικο ειναι.

Το 4550, δεν εχει HDMI In οποτε μεσω οπτικης ινας ειναι το καλυτερο. Η καρτα ηχου εφοσον εχει optical out λογικα θα υποστηρίζει 5,1. (Λεω λογικα γιατι στα pc δεν ειμαι επαγγελματικά καταρτιζόμενος οποτε στο λεω απο εμπειρια.)

σορρυ για την ασχετοσυνη αλλα τι εννοεις οτι δεν εχει hdmi in? εγω τωρα στην τηλεοραση με hdmi το εχω συνδεδεμενο.

Να το συνδεσω με το pc το ηθελα πιο πολυ για να αποφυγω το cinavia και για να εχω καλυτερο ηχο σε παιχνιδια αν και ειναι λιγο βαβουρα να βαζω-βγαζω το pc στην τηλεοραση.

Δυστυχως την πατησα με το cinavia και εαν δεν παρακαμφθει συντομα με βλεπω να πηγαινω σε media player οποτε εχεις να προτεινεις καποιο? Σε αυτη την περιπτωση πως παει η συνδεση? media player με hdmi στην tv και optical η tv με το home cinema?

Δεν θα χανει ετσι σε ηχο η ταινια αφου ο ηχος δεν θα βγαινει απευθειας απο την συσκευη αναπαραγωγης (media player) αλλα απο την τηλεοραση,κατιν σαν ARC?

Σε ευχαριστω εαν απαντησεις,πραγματικα βοηθας πολυ κοσμο εδω μεσα,να σαι καλα!

Άλλο το HDMI out που στέλνει εικόνα και ηχο στην tv και αλλο το HDMI in που δέχεται  ήχο απο αλλες συσκευές. Η οπτική είσοδος εχει περιορισμένο bandwidth καθώς σχεδιάστηκε για τις ανάγκες του DVD. Τα blueray ομως εχουν εμπεριέχουν πολυ πιο πολύπλοκες πληροφορίες, μεγαλύτερες σε ογκο. Πχ όπως το HD DTS. Ως πληροφορία δεν περνάει απο οπτική ινα καθως δεν φτανει η διαμεταγωγή της. Το HDMI ομως μπορεί. Για αυτο τα εξελιγμένα home cinema εχουν και HDMI IN. Όπως και οι AV ενισχυτές που ειχαν ανέκαθεν.

Μπορείς να δοκιμάσεις την μέθοδο ειτε με οπτικη απο την tv ειτε κατευθείαν απο το media player και να συγκρινεις αυτο που ακους. Δεν θυμαμαι εαν η tv το κανει loop η εαν το επεξεργάζεται. Εαν το home cinema σου εχει HDMI arc τοτε δεν το συζητω. Media player με οπτική κατευθείαν με το home cinema.

Απο media player ανάλογα με το τι χρήματα διαθέτεις. Τα WD εχουν αποδειχτεί πολυ καλα.

Όπως έγραψα και σε άλλο forum:

Σήμερα είδα τη πρώτη μου ταινιούλα. Εν τω μεταξύ τη διάλεξα εντελώς στη τύχη. To Drive. Για καλή μου τύχη λοιπόν, ήταν DTS-MA.
Ειδικά σε μία σκηνή που έσκασε ξαφνικά καραμπίνα, πετάχτηκα. Δε θυμάμαι να το έχω ξαναπάθει σε καμία ταινία σπίτι και μιλάω ειλικρινά.

Καλορίζικο μου λοιπόν! ernaehrung004.gif
Αν έχετε να προτείνετε καμία ταινία που να αξίζει το κόπο όσον αφορά ηχητικά εφέ, αλλά να έχει και μία ουσία, ενημερώστε με παρακαλώ πολύ!

Α ναι. Και όσον αφορά την από κάτω που είπα ότι έχω θέμα, σήμερα τη γλέντησα και δε μου χτύπησε κουδούνι.

Μάλλον θα είπε "ε, άστο μια φορά και αυτό". Που να ήξερε ότι θα έχει και συνέχεια.  :-D

Όπως έγραψα και σε άλλο forum:

Σήμερα είδα τη πρώτη μου ταινιούλα. Εν τω μεταξύ τη διάλεξα εντελώς στη τύχη. To Drive. Για καλή μου τύχη λοιπόν, ήταν DTS-MA.

Ειδικά σε μία σκηνή που έσκασε ξαφνικά καραμπίνα, πετάχτηκα. Δε θυμάμαι να το έχω ξαναπάθει σε καμία ταινία σπίτι και μιλάω ειλικρινά.

Καλορίζικο μου λοιπόν! ernaehrung004.gif

Αν έχετε να προτείνετε καμία ταινία που να αξίζει το κόπο όσον αφορά ηχητικά εφέ, αλλά να έχει και μία ουσία, ενημερώστε με παρακαλώ πολύ!

Α ναι. Και όσον αφορά την από κάτω που είπα ότι έχω θέμα, σήμερα τη γλέντησα και δε μου χτύπησε κουδούνι.

Μάλλον θα είπε "ε, άστο μια φορά και αυτό". Που να ήξερε ότι θα έχει και συνέχεια.  :-D

Αν θες δες το elysium που υπαρχει σε ιδια εκδοση! Με το drive δεν ειχες θεμα με το cinavia?? (εχω το ιδiο home cinema)

Τη ταινία τη νοίκιασα γιατί δεν ήθελα να έχω θέμα πρώτη μέρα και ξενερώσω και κατά δεύτερον έψαχνα ταινία από τις 6μιση μέχρι που πήγε 10 για να βάλω αυτή που έβαλα.

Διάβασα καλά λόγια για το WallE, το καρτούν, το οποίο δεν έχω δει. Πήγα σε δύο διαφορετικά dvdάδικα αλλά κανένα δε το είχε σε bluray. Τελικά πήγα και δεύτερη φορά σε ένα από αυτά τα δύο, ρώτησα τη πωλήτρια αλλά δεν είχε ιδέα από καμία ταινία εκεί μέσα αν ήταν καλή (!). Ε, έπεσε το χέρι μου πάνω στο Drive και το πήρα. Δεν ήθελα να περάσει η ώρα γιατί εντάξει, δε θέλω να ενοχλώ την από κάτω μου και μετά τις 12.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...