Προς το περιεχόμενο

Firefox και Λίνουξ


stathisq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανοίγω αυτό το θρεντ όχι για κάποια απορία ή κάτι τέτοιο αλλά για κάτι που με προβληματίζει και με εκνευρίζει σχετικά με τον firefox.

 Αρχικά να πω ότι είμαι ένας από αυτούς που περιμένουν πως και πως τη στιγμή που το flash θα αποτελέσει παρελθόν από το web και η html5 θα χρησιμοποιείται παντού. Δυστυχώς όμως αυτή η στιγμή το flash χρησιμοποιείται πάρα πολύ ώστε να μπορείς να πεις ότι θα δουλέψεις χωρίς αυτό.
Επίσης καταλαβαίνω ότι σε καμιά περίπτωση δεν φταίει η Mozilla για το ότι η κάθε εταιρία σαν την adobe έχει την όποια ηλίθια στρατηγική θέλει και αποφασίζει να "κόψει" το flash και το air από το λίνουξ και βρίσκοντας τα με τη Google να δίνει την δυνατότητα μόνο μέσω του Papper API και το chrome να έχεις το τελευταίο flash. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για τη Mozilla να μη μας δίνει ούτε ανεπίσημα κάποιο τρόπο να χρησιμοποιήσουμε το Papper based flash στον firefox( όπως ο chromium πχ). Και  αυτό που λέει σαν δικαιολογία η mozilla οτί  δεν το κάνει γιατί δεν είναι δουλεία της και ότι προωθεί τα Open πρότυπα όπως HTML5 κτλ, έρχονται σε πλήρη αντίθεση αυτό που είδα στο site τους και με εξόργισε, που στη σελίδα για να κατεβάσεις τον firefox beta η προτροπή Also test the beta version of Flash. Ουσιαστικά αυτοαναιρούνται όλες οι ηλίθιες δικαιολογίες που λένε και απλά δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα ότι ο firefox για λίνουξ έχει θέματα που ανάλογα τη χρήση που τους κάνεις μπορεί να είναι απαγορευτική η χρήση του. Θα μου πείτε γιατί τόση κάψα για το νέο flash? Μόνο και μόνο που έχω dual monitor και το flash του firefox δουλεύει σε fullscreen μόνο στη μια οθόνη είναι αρκετό για να με εκνευρίσει. Συν το ότι το flash το firefox είναι εμφανέστατα πιο αργό από αυτό του chrome.

Το δεύτερο θέμα που δε λένε να διορθώσουν είναι τα πραγματικά tabs on top και να φύγει επιτέλους η title bar από πάνω.
Γενικά η Mozilla μου δίνει την εντύπωση ότι έχει αφήσει κατά κάποιο τρόπο το λίνουξ σε δεύτερη μοίρα.

Αν όντως ήθελαν να προωθήσουν τα ανοιχτά πρότυπα έπρεπε να κρατήσουν διαφορετική στάση και απέναντι στην adobe, μηνύματα του στυλ Also test the beta version of Flash δεν έπρεπε να υπάρχουν ούτε για αστείο και η έκδοση για λίνουξ να ήταν ότι καλύτερο έχει να δείξει ο firefox και όχι ο "φτωχός συγγενής".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απόλυτο δίκιο έχεις για το tabs on title bar στον firefox, έπρεπε δίνουν αυτή την επιλογή σε linux. Έχει 2-3 χρόνια που υπάρχει στα windows και στο linux δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη στην καινούρια εμφάνιση που θα έχει (australis). Και το θέμα είναι ότι με add on το tabs on title bar γίνεται στο λινουξ αλλά γιατί να βάλεις πρόσθετο για κάτι που έπρεπε να είναι ενσωματωμένο.

 

Για το flash ετοιμάζεται από την mozilla το shumway (στον firefox 27 μάλλον). Υπάρχει βέβαια και άλλη λύση  http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=28089

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που λεει για το beta flash? Εδω παντως μονο για windows και mac εχει

http://labs.adobe.com/technologies/flashruntimes/flashplayer/

 

Για το pepper flash, κριμα. Δεν με απασχολει ιδιαιτερα βεβαια, αλλα θα ηθελα να εχω την τελευταια εκδοση του flash γιατι πριν μηνες επεσα σε σελιδα που ηθελε flash νεοτερο του 11.2 που ειχα.

Για την title bar που πρεπει να φυγει, δεν ειναι μονο θεμα του ff. Ειναι και θεμα του window manager, και μιας και στο λινουξ εχουμε >10, εινια λιγο ζορι να εισια σιγουρος οτι ολοι θα παιξουν σωστα.

Για το pipelight, απλα ΕΛΕΟΣ! Οχι αλλο wine! Native (πραγματικο native, οχι μουφα native που λεει ο τιτλος στο αλλο θεμα) ή τιποτα! Αν ειναι ετσι, ας βαλουμε και ff μεσω wine!

 

Τελος, ο ff στο λινουξ ηταν ο φτωχος συγγενης στις εκδοσεις 3.x. Πλεον εχει γινει παντου ενα μαυρο χαλι και ειμαι βεβαιος πως μονο τα πολυαριθμα και αξιολογα addons τον κρατανε εγκατεστημενο στους υπολογιστες των χρηστων, ανεξαρτητως λειτουργικου.

Επεξ/σία από jim_p
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ με 11.2 είμαι γιατί θέλω native, αλλά είναι βαρύ σε σχέση με το pepper flash του chrome. Πριν καιρό πέτυχα 2-3 σελίδες που θέλανε μεγαλύτερη έκδοση. Σε αναμονή για το shumway αν κάνει κάτι...

 

Την titlebar έχει αφαιρέσει με επιτυχία ο chromium/chrome σε linux, ανεξαρτήτως window manager. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε σεις και εγω FF se mint x64 εδω και 3 χροννια και πραγματικα δεν βλεπω να εχει καποιο προβλημα.

ουτε κολλαει,ουτε βαρυς ειναι ουτε τιποτα..

ισα ισα που ειναι αψογος και

τον δουλευουμε 365 μερες τον χρονο πανω απο 4-5 ωρες (και λιγο λεω)  καθημερινα...

γιατι τοσο κραξιμο??

σε βολευει καποιος αλλος browser καλυτερα??απλα πανε στον αλλον..

thats it!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...