Zaknafein Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δεν είμαι σίγουρος για τα κριτήρια επιλογής, οπότε παραθέτω σε τυχαία σειρά τα 10 παιχνίδια (ή σειρές) που με κρατήσαν απασχολημένο για πολύ περισσότερο καιρό συγκριτικά από τα υπόλοιπα. Mass Effect 2: Το καλύτερο της τριλογίας και μακράν ότι καλύτερο σε sci-fi setting τα τελευταία χρόνια. Αν και RPG η δράση του είχε ομαλή ροή και δεν κούραζε σε κανένα σημείο (πλην Insanity με τα άπειρα respawn). Neverwinter Nights: Το αρχικό παιχνίδι ήταν σχετικά μέτριο, αλλά τα expansions ήταν πολύ καλά και ελέω Toolset υπήρχαν μπόλικα mods και servers από την κοινότητα, με τελικό αποτέλεσμα να ξοδέψω πολύ χρόνο με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Tomb Raider: Δράση + γρίφοι + Lara Croft, τι άλλο να πω; Diablo: Πριν από αυτό, απλά δεν υπήρχαν τα Hack'n'Slash. Το 2 και το 3 δεν είχαν την ίδια σκοτεινή ατμόσφαιρα του Ι, αλλά τα έπαιξα ευχάριστα. Need for Speed I, II: Το πρώτο racer που έπαιξα, με τα θηρία της εποχής (Testarossa, Diablo, Rx7, Supra, Nsx και με F-50 / McLaren F1 στο ΙΙ) και πολύ ωραία γραφικά για την εποχή, ειδικά στο ΙΙ με 3dfx glide. Επέστρεψα στο franchise με τα underground 1&2 τα οποία αν και σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, ήταν αρκετά διασκεδαστικά. Star Wars: Knights of the Old Republic I & II: Είμαι φαν των Star Wars οπότε δεν θα μπορούσαν να λείπουν απ'το τοπ10 μου. Star Wars: Jedi Knight II & Jedi Academy: Δεν τα έχω βαρεθεί ακόμα, παρότι έχω τερματίσει έκαστο 5-6 φορές. Warhammer 40K - Dawn of War I & II: Το πρώτο ήταν ένα διασκεδαστικό RTS, το 2ο πιο πολύ tactical RPG. Και στα 2 ξόδεψα άφθονο χρόνο. Counter-Strike(1.6): Ακόμα παίζω μερικούς γύρους σε deathmatch servers, αν αναλογιστείτε την ηλικία του αυτό τα λέει όλα. World of Warcraft: Μόλις έκλεισε τα 9 του χρόνια, το έχω αφήσει καιρό, αλλά αφού χρησιμοποίησα ως κριτήριο τον χρόνο, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Honourable mentions: Duke Nukem 3D, Unreal, Doom 3, Broken Sword, Leisure Suit Larry, King's Quest, Splinter Cell, Starcraft, Age of Empires/Mythology, Titan Quest, The Witcher, Dragon Age.
RobinBlack Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 'Οταν λες καλύτερα PC games όλων των εποχών εννοείς αποκλειστικά έτσι? Γιατί πολλοί ποστάρουν τίτλους που είναι multi-platform. Πράγματι θα έπρεπε να είχε τονίσει "Μόνο Master Race." γιατί μας γέμισαν console ports το thread. final fantasy, halo, mass effect, dark souls... ντροπή Ένα πρόχειρο τοπ 5: UNREAL (Original 1998) StarCraft & Brood War Max Payne Bioshock Thief (original 1998) 1
Alchemist` Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Πράγματι θα έπρεπε να είχε τονίσει "Μόνο Master Race." γιατί μας γέμισαν console ports το thread. final fantasy, halo, mass effect, dark souls... ντροπή Ένα πρόχειρο τοπ 5: UNREAL (Original 1998) StarCraft & Brood War Max Payne Bioshock Thief (original 1998) Το θεώρησα ψιλοαυτονόητο ότι μιλάμε για "καθαρά" pc games. Η όλη "porting" κατάσταση είναι σχετικά πρόσφατη και προσωπικά δεν έχω σε καμιά ιδιαίτερη υπόληψη τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια οπότε δεν σκέφτηκα να διευκρινίσω κάτι τέτοιο. Από την άλλη πάλι αφού έχουν γίνει release για pc ορισμένα console games, είναι pc games. Αν το περιεχόμενο/gameplay/whatever τους θεωρείται τόσο καλό από κάποιους δεν βλέπω κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα. Υ.Γ. Νομίζω πάντως ότι από τα unreal το καλύτερο ήταν το unreal tournament GOTY. Ακόμη το έχω εγκατεστημένο και λιώνω με τα μπότια. Υ.Γ.2. Σκέφτομαι (αν και θέλει πολύ δουλειά) όταν υπάρξουν αρκετές απαντήσεις να κάνω ένα στατιστικό του πόσες φορές εμφανίστηκε το κάθε παιχνίδι και να βγεί ένα top10 ανάλογα με αυτό το στοιχείο. Θα έχει Imho ενδιαφέρον.
RobinBlack Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 άλλο είδος βασικά το unreal με το unreal tournament. μέχρι σήμερα χωρίς υπερβολή δεν έχω δει σχεδίαση χάρτη σε single player FPS παιχνίδι στο επίπεδο του Unreal.
Zaknafein Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Κατανοώ το μένος έναντι στα console ports, αφού πολλά έχουν μέτριο - άθλιο porting, αλλά μην λέμε και ντροπή να αναφέρεται το Mass Effect... Εντάξει το πρώτο ήταν όντως ένα μέτριο πορτ, αλλά στο 2 και στο 3 μια χαρά ήταν και δεν ένιωσα πουθενά ότι υπήρχαν περιορισμοί στο gameplay γιατί δεν ήταν αμιγώς PC game.
nfeel Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ όοοοοοοοοολα τα games για να βγάλω ένα top 10. Θα αναφέρω ένα μόνο που είναι στάνταρ στις πρώτες θέσεις και μου ήρθε αβίαστα στο μυαλό. Είχα μπεί τόσο βαθιά μέσα στους χαρακτήρες που αν κ πιτσιρικάς,δε θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο feeling.. 2
Alithinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Μου είναι δύσκολο να φτιάξω ένα top 10 συγκεκριμένα για PC games. Γιατί πολλά είναι στο γενικό top μου,αλλά ίσως να μην έπρεπε να τα βάλω στη λίστα γιατί ήταν multiplatform ή σαν pc games δεν εκμεταλλεύτηκαν καλά το σύστημα. Επίσης το άλλο θέμα,είναι το εξής: Να βάλω αυτά που εγώ ευχαριστήθηκα περισσότερο,ή να φτιάξω τη λίστα σύμφωνα με αυτά που ξέρω ότι ήταν πολύ δημοφιλή,άσχετα αν εμένα δεν μου έκαναν κλικ ? Και τέλος να γράψω αυτά με τα οποία πέρασα τον περισσότερο χρόνο,ή αυτά που μπορεί να κράτησαν λίγο αλλά είχαν φοβερή πλάκα ? Χμ. Θα γράψω μια λίστα εδώ τώρα,με βάση αυτά που έπαιξα προσωπικά και μου άρεσαν,και είτε είχαν στο PC κάτι το ιδιαίτερο ή ήταν αποκλειστικά του PC. Θα τη γράψω όμως σε 2 μέρη. Το πρώτο μέρος τώρα,το δεύτερο κάποια άλλη στιγμή. ΜΕΡΟΣ Α' 1) Duke Nukem 3D Κορυφαίο και επαναστατικό παιχνίδι για την εποχή του,τόσο που μας έκανε να περιμένουμε το sequel του για 12 ολόκληρα χρόνια. Αν και το sequel ήταν τρισάθλιο,το 3D ήταν σίγουρα όχι μόνο από τα καλύτερα PC games,αλλά σταθμός στην ιστορία των FPS. Για πρώτη φορά στα FPS ο χαρακτήρας σου μπορούσε να πηδάει,να σκύβει,να κολυμπάει,ακόμα και να πετάει με jetpack! Η αίσθηση ελευθερίας που ένιωθες ότι σου έδινε αυτό το παιχνίδι ήταν μοναδική σε εκείνη την εποχή. Βάλε σε αυτό και το γεγονός ότι για την εποχή ο Duke ήταν ο μόνος χαρακτήρας FPS που μιλούσε και είχε χαρακτήρα,και ήδη είχες μια επιτυχία. Ταυτόχρονα το Duke ήταν επαναστατικό σε ένα άλλο θέμα,στο οποίο παραμένει αξεπέραστο εως και σήμερα: το interactivity. Το Duke Nukem 3D είναι το μοναδικό παιχνίδι που έχω παίξει ποτέ,το οποίο να προσφέρει τέτοιο επίπεδο αλληλεπίδρασης με το κόσμο του. Βρίσκεις ένα διακόπτη φωτός σε ένα δωμάτιο ? Μπορείς να τον πατήσεις και να ανοίξεις ή να κλείσεις τα φώτα. Βρίσκεις μια τουαλέτα ? Αν πατήσεις το Interact key ο Duke θα... κατουρήσει,ενώ αν τη πυροβολήσεις θα σπάσει η πορσελάνη και θα αρχίσουν να πετάγονται νερά από τη σωλήνα. Πυροβολάς σωλήνες φυσικού αερίου ? Θα ανοίξουν τρύπες από όπου θα βγει το αέριο και θα σε κάψει. Βλέπεις ένα μισογκρεμισμένο τοίχο ? Κατά πάσα πιθανότητα άμα του ρίξεις με το Rocket Launcher,θα καταστραφεί. Τέτοιες μικρές λεπτομέρειες οι οποίες δεν έμπαιναν εμπόδιο στην ευχαρίστηση του παιχνιδιού και έκαναν το κόσμο να νιώθει τελείως ρεαλιστικός έκαναν το immersion σε αυτό το παιχνίδι άπιαστο από οποιοδήποτε άλλο. Παράδειγμα για το πόσο μοναδικό είναι το Duke Nukem 3D,είναι πως ακόμα και σήμερα σε πολλά παιχνίδια πυροβολάς τις λάμπες και δεν σπάνε... Σαν γνήσιο PC game σε αφήνει να κάνεις save όποτε θες,και έχει υποστήριξη για modding,η οποία εκτός από ατελείωτα maps έχει φτιάξει και updates γραφικών και ήχου,που κάνουν το παλιό DOS παιχνίδι να τρέχει natively σε μοντέρνα OS σε 1080p,με πλήρως 3d γραφικά,και high res textures,συστήματα φωτισμού,και δε συμμαζεύεται... Από τα λίγα παιχνίδια που 17 χρόνια μετά τη κυκλοφορία τους μπορείς να τα παίξεις σε σύγχρονο σύστημα και να τα ευχαριστηθείς. 2) Quake 3 / Live Ίσως το ποιο αντίθετο online fps από τη σημερινή σχολή των FPSs. Ίσως και το πιο hardcore. Το balance του παιχνιδιού είναι τέτοιο που είναι πανεύκολο στο να αρχίζεις να παίζεις,αλλά εξαιρετικά challenging στο να μάθεις τέλεια τα mechanics και να γίνεις master. Ένα από τα πρώτα παιχνίδια που κρίθηκαν "e-sports" και άρχισαν να αποκτούν τουρνουά,τα οποία να καλύπτονται και τηλεοπτικά. Πριν το Twitch καν υπάρξει,κάθε χρόνο υπήρχε το QuakeCon Festival όπου παίχτες από όλο το κόσμο θα μαζεύονταν για τουρνουά με χρηματικό έπαθλο. Από τα FPS που έχω ρίξει τις περισσότερες ώρες ενασχόλησης. 3) The Elder Scrolls 4: Oblivion Μεταξύ των οπαδών του Elder Scrolls υπάρχει διχογνωμία για το ποιο είναι το καλύτερο της σειράς. Κάποιοι θα σου πουν το Skyrim επειδή έχει πιο πολύ βία και πιο άμεση μάχη. Άλλοι θα σου πουν το Morrowind επειδή είναι ότι πιο κοντινό σε ηλεκτρονική μορφή των κλασσικών επιτραπέζιων RPGs τύπου DnD. Προσωπικά ξεχώρισα το Oblivion επειδή προσωπικά θεωρώ έχει το καλύτερο balance μεταξύ στοιχείων action game και και rpgs,σε συνάρτηση με το story writing των side quests,που πολλοί λένε ότι σε αυτό το τομέα ήταν το καλύτερο της σειράς. Βάλε σε αυτό και το ότι ήταν ένα καλό σχετικά port η PC έκδοση,και μας έκανε να πούμε Ουαου όταν βγήκε με τα γραφικά του,και για μένα το Oblivion είναι ένα από τα καλύτερα pc games,αλλά και γενικά RPG ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Το γεγονός ότι είναι η σειρά που στηρίζει πιο πολύ το modding από οποιοδήποτε άλλο,δίνει επιπλέον πόντους. 4) Return to Castle Wolfenstein Ίσως το τελευταίο FPS (πέραν της σειράς Serious Sam) που διατήρησε τα κλασσικά στοιχεία των medkits,της άμεσης στόχευσης κτλπ,όταν όλοι οι άλλοι άρχισαν να βάζουν health regeneration και να κάνουν τα FPS γραμμικά. Ξεχωρίζει για τη μοναδική του ατμόσφαιρα στο single player,και για το καταπληκτικό του online. Το online του ήταν ριζοσπαστικό επειδή πρώτο έφερε νέους "σοβαρούς" τρόπους multiplayer,χωρίς να ακουμπά καθόλου τα μέχρι τότε γνωστά modes του deathmatch,Ctf κτλπ. Για πρώτη φορά οι παίκτες μπορούσαν να διαλέξουν κλάσεις. Και για πρώτη φορά εμφανίστηκε ένα mode το οποίο σου έδινε αποστολές στο online,με τις αποστολές να είναι διαφορετικές σε κάθε map. Η κάθε ομάδα είχε objectives,και έβγαινε νικήτρια ανάλογα με το πόσα objectives κατάφερε όταν τελείωσε ο χρόνος. Ίσως χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μεγάλος αριθμός servers,που το παιχνίδι διαθέτει πάνω από μια δεκαετία μετά. Το RTCW είναι ο "δεινόσαυρος" από τον οποίο εξελίχτηκαν παιχνίδια όπως το Team Fortress και το Battlefield. 5) Serious Sam 3 Το ξέρω ντροπή μου,αλλά δεν είχα ακουμπήσει τη σειρά Serious Sam μέχρι το 3. Το ότι παλιά ήμουν κονσολάς και το μόνο που είχε βγει σε κονσόλες ήταν το 2,το οποίο ομολογουμένως ήταν και το χειρότερο της σειράς,με είχε αποτρέψει. Έχοντας περάσει την ultra απογοήτευση που ήταν το Duke Nukem Forever,και με το gameplay που είχαν τα FPS των 90s να είναι τελείως ανύπαρκτο από εποχής RTCW,νόμιζα πως δεν θα έπαιζα ποτέ ξανά καινούριο παιχνίδι με secrets,collectibles,medkits,κτλπ... Και ξάφνου μια μέρα βλέπω το trailer του Serious Sam 3. Από εκεί που δε το περίμενα,σαν από μηχανής Θεός εμφανίστηκε ένα παιχνίδι που θα είχε όλα τα gameplay features που με έκαναν να αγαπήσω τα FPS στα 90s,και με καταπληκτικά γραφικά και μουσική απέδειξε πως η φόρμουλα καλά κρατεί,και μου έδωσε ελπίδα πως ακόμα υπάρχει ελπίδα στο να ενθουσιαστώ ξανά με ένα FPS παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι μούρλια. Όταν άρχισα να το παίζω είχα αυτή την αίσθηση ότι ανακαλύπτω κάτι φρέσκο,κάτι διαφορετικό,και μετά από λίγες ώρες ενασχόλησης με έκανε να νιώσω αυτό το αρχαίο συναίσθημα που είχα βαθυά κρυμμένο,αυτό που ένιωσα όταν έπαιζα Wolfenstein 3D, Duke Nukem 3d κτλπ για πρώτη φορά. Με έκανε να θυμηθώ γιατί άρχισε να μου αρέσει το είδος των FPS,που είχα ξεχάσει. Το καταπληκτικό χιούμορ έρχεται και δένει περίφημα και το παιχνίδι προσφέρει απαράμιλλη διασκέδαση. Το multiplayer του είναι ψιλομάπα,αλλά από single player πιστεύω πως δίνει ρέστα και ταυτόχρονα μαθήματα,για το πως να φτιάξεις ένα FPS που να είναι διασκεδαστικό. 6) S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat Τα STALKER κατά την άποψη μου είναι από τα πιο άδικα παραμελλημένα παιχνίδια που υπάρχουν. Μπορεί να μην είχαν το polish μεγάλων ΑΑΑ studios,και να μπορούσαν οι διαφορετικοί τομείς τους να είναι πιο δουλεμένοι (γραφικά,voice overs...) αλλά υπάρχουν πράγματα σε αυτή τη σειρά παιχνιδιών που τα κάνει μοναδικά,και να αξίζουν μια ιδιαίτερη θέση. Ειδικά το τρίτο που βγήκε,το Call of Pripyat. Η σειρά STALKER είναι μοναδική γιατί ξεκίνησε να αναπτύσσει κάτι που μέχρι τότε δεν είχαμε ξαναδεί. Το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε ως ανάμειξη στοιχείων FPS,με έναν μεγάλο open world με free roaming, και Horror elements. Προσπερνόντας το Clear Sky το οποίο είχε προβλήματα balance και bugs,και πηγαίνοντας στο Call of Pripyat,βλέπουμε μια καλογυαλισμένη εμπειρία,με τη δυνατότητα να σε κάνει να τρομάξεις πολύ πιο ισχυρή,και με προστιθέμενα RPG elements. Ο χαρακτήρας σου ζει σε ένα κόσμο. Έχει το κρεβάτι του που πρέπει να κοιμάται,μπορεί να αναλάβει quests,να πουλά και να αγοράζει πράγματα από μαγαζάτορες,ενώ ξεκλειδώνεις δυνατότερα όπλα και πανοπλίες σε tiers καθώς προχωράς στο παιχνίδι,που είναι σαν να κάνεις level up σε ένα RPG. Η ατμόσφαιρα που καταφέρνει να μεταδώσει αυτό το παιχνίδι έχοντας όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία σε ένα παιχνίδι,είναι μοναδική και του δίνει μια θέση στο top 10 μου.
Thanos1972 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 ανεξαρτητου σειρας καταταξης. transport tycoon colonization privateer II the darkening heroes of might and magic 1-2-3 και might and magic 6 settlers 1-2 και 6 scorched earth crapolla πως λεγοταν....εκεινο με τα τανκς. fallout 1 και 2 και αντε να βαλω μεσα και το fallout tactics. warcraft 1 & 2 (ειδικα τα lan στο 2 με τα ξαδερφια μου τοτε ηταν ολα τα λεφτα. starcraft need for speed 1 υπαρχουν και αλλα και ειδικα adventure που δεν ειπα.εριξα απιστευτο γελιο με τα παλια simon the sorcerer και sam and max hit the road. και φυσικα δεν γινετε να ξεχασω το πρωτο xcom αλλα και το δευτερο το enemy from the deep.πολυ δυσκολο ομως. 1
Moderators Praetorian Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Αν και θα έπρεπε να βάλω περισσότερη σκέψη και φιλτράρισμα στο προσωπικό μου top 10, αυτό για διάφορους λόγους δεν βλέπω να γίνεται σύντομα Οπότε ένα σχετικά βιαστικό και λιιγο επηρεασμένο από το πρόσφατο gaming history μου. Χωρίς απαραίτητα η σειρά να έχει σημασία:The Binding of Isaac. Παιχνίδι που αρχικά *πάλεψε* να με κερδίσει και κατέληξα να το αγαπήσω για την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού του και τους αμέτρητους συνδυασμούς με τους οποίους μεταλλάσσεται ο Isaac και οι λοιπές... προσωπικότητές. Έχω καταλήξει να το παίζω σχεδόν ασταμάτητα. Απλός στόχος: Kill mom (που διαφοροποιείται λίγο παρακάτω ). Δύσκολα επιτεύξιμος. Η τυχαιότητα στα maps, drops, boss fights, deals κλπ δίνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα σχεδόν σε κάθε replay του παιχνιδιού. Ωραίο soundtrack, και πετυχημένο (σε μεγάλο ποσοστό, μαύρο) χιούμορ.Riven. Το καλύτερο της σειράς των "Myst" adventure games, για μένα -και μάλλον για πολύ κόσμο επίσης. Απλή σχετικά υπόθεση, περίπλοκος κόσμος, έξυπνοι και λογικοί γρίφοι, υπέροχα visuals και εξαιρετικό soundtrack.Serious Sam SE. O Sam στα καλύτερά του. Να πολεμάει ορδές από ποικίλα τερατάκια σε μεγάλα levels (κι ευφάνταστα maps) και να πετάει τυχαίες mucho ατάκες.Clive Barkers Undying. Ατμοσφαιρικό και τρομερά fun-to-play action adventure με δυνατή ιστορία. Όταν το ξεκινήσεις και μπεις στο κλίμα του δεν θέλεις να το παρατήσεις.The Last Express. Αρκετά πρωτότυπο adventure, με γεγονότα να εξελίσσονται σε real-time είτε βρίσκεσαι εκεί είτε όχι για να τα παρακολουθήσεις, και κάποιες εναλλακτικές διαδρομές/επιλογές για διάφορες καταστάσεις. Εξαιρετικό τεχνικό επίτευγμα για την εποχή του, αλλά πολύ παραγνωρισμένο. Πολύ καλό soundtrack.Blade Runner. Ένα adventure έκπληξη από τη WestWood Studios, που διατηρεί το ύφος από την ομώνυμη ταινία σε βαθμό που ανατριχιάζεις σε κάποια σκηνικά. Έχει τη δική του ιστορία και χαρακτήρες, μερικές φρέσκες ιδέες στο gameplay και το πρωτότυπο (για την εποχή του κυρίως) game mechanic να αλλάζει τυχαία (αλλά με συνέπεια) διάφορες παραμέτρους σε διαδοχικά playthroughs, δίνοντάς του μεγάλο replayability.Privateer & Privateer 2 The Darkening. Αν και κάπως διαφορετικά σε ύφος και gameplay (και budget) μεταξύ τους, ήταν από τα λίγα open space & trading games που διασκέδασα τόσο πολύ. Ανοιχτός κόσμος, δυνατότητα να κάνεις ό,τι θέλεις και να παρακολουθήσεις την ιστορία όποτε το θέλεις και αρκετά καλός χειρισμός στο space combat (τουλάχιστο με mouse και keyboard που το πάλευα).Max Payne. Το πρώτο της σειράς είναι ακόμα το καλύτερο. Καλογραμμένη ιστορία, πολλές επιρροές από ταινίες με παρόμοιο θέμα (cop που του καταστρέφουν το σπίτι/οικογένεια/φίλους/τα πάντα και μπαίνει σε πορεία εκδίκησης χωρίς επιστροφή και χωρίς ενδοιασμούς). Πολύ προσεγμένο level design, Bullet time (πρωτότυπο τότε) και Kung Fu mods (λόγω χαμού με το Matrix τότε). Το παιχνίδι το αγάπησα τόσο που ήταν η προφανής πρώτη επιλογή όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με game mods. Need I say more? Loom. Δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο όμορφο κατά τη γνώμη μου adventure της LucasArts. Με ιδιαίτερο game mechanic, "μαγεία μέσα από τη μουσική", απλό gameplay αλλά πλούσιο κόσμο και αρκετά καλοσχεδιασμένο universe, καθώς και soundtrack με κομμάτια από το Swan Lake, είχε αναπόφευκτα μεγάλο αντίκτυπο σε έναν νεαρό adventurer στα πρώτα του βήματα.Hero's Quest (aka Quest for the Glory 1): Ένα ανοιχτό σχεδόν μη-γραμμικό adventure με στοιχεία RPG αλλά μεγάλο βάρος στο adventure κομμάτι, με καλό χιούμορ, όμορφο κόσμο, καλογραμμένη ιστορία, text commands, και πολλαπλά (κάπου 2-3 μη φανταστείτε κάτι κουφό) endings. Κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με άλλα adventures της εποχής του (και κυρίως τους υπόλοιπους τίτλους από Sierra).Τιμητικές αναφορές στα όμορφα adventures της LucasArts (The Dig, Grim Fandango, Indiana Jones and the Fate of Atlantis, Monkey Islands 1 και 2), σε indie games όπως Braid, Aquaria, World of Goo, Papers Please, το παλιό Οut of this world, το πρόσφατο The Cat Lady, κλασσικούς τίτλους όπως The Longest Journey, Sanitarium, King's Quest 6, Shadow of the Comet, Bioforge, Prince of Persia (το original και το Sands of Time), System Shock 2, Bioshock, Planescape Torment καθώς και πολύ καλούς "AAA" τίτλους όπως τα Batman series και το Assassins' Creed (2 και Brotherhood κυρίως).Και παραλείπω πολλούς, γιατί αν συνεχίσω θα ακούγομαι σαν διαφήμιση τοπικού supermarket στο ραδιόφωνο που απαριθμεί προϊόντα και προσφορές.
costas79 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Από το πρώτο post συμφωνώ με τα 10 καί 2 (Wolfenstein και Grim) οτι είναι κορυφαία παιχνίδια. Δύσκολο να φτιάξω top 10 αλλά πρόχειρα θα έβαζα τα καλύτερα παιχνίδια που έχω αγοράσει αφού τα έκανα download για δοκιμή τα περισσότερα η έπαιξα κάποιο προωωθημένο demo με βάση και τους strategy guides και άλλα συλεκτικά όπως δύο κούκλες του Bioshock2! 10-Grim Fandango 09-Monkey Island 08-Half Life 07-The Dig 06-Batman Arkham Asylum 05-Gunman Chronicles 04-Runaway 03-Bioshock2 02-Prototype Καί νούμερο 1 ίσως για συναισθηματικούς retro Λόγους 1-Nighthunter 1
stratigos24 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2013 Τυχαια σειρα: 1) Call of duty 4 modern warfare. 2) Monkey island 3 3) Grid 4) Medieval 2 Total war 5) Assasins Creed 2 6) Tomb Raider 1 7) Half life 2 8) Hitman 2 9) Pes 2006 10) Fifa (11, 12 ,13).
rofl Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 μα κανείς δεν το συμπεριελαβε ? nerds http://www.destructoid.com/boob-wars-the-last-game-you-will-ever-need-243136.phtml 1
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 μα κανείς δεν το συμπεριελαβε ? nerds http://www.destructoid.com/boob-wars-the-last-game-you-will-ever-need-243136.phtml δε φαίνεται η εικόνα
Despotas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Η σειρά είναι τυχαία και σίγουρα ξεχνάω πολλά άλλα: Baldur's Gate 2 + Throne of Bhaal Commandos 1+2+expansion Mafia Unreal Tournament Far Cry Crysis Monkey Island 3 Assassin's Creed 2 + Brotherhood Warcraft 2 Duke Nukem 3D
lefosmania Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 1. Από τους καλύτερους χαρακτήρες μακράν ο Tommy Vercetti 2. Παιχνιδάρα...3. Ιστορία + Μυθοπλασία + Μυθολογία + Ezio4. Κόντρες με καγκούρικα αμάξια....ίσως το μοναδικό racing game που έχει τρομερή tracklist.5. Raul ---103 goal-ακια σε μια σεζόν , λιώσιμο.6. Δεν υπάρχουν λόγια....απλά πάω στο desktop μου και κάνω double click.7. Οπλίζεις τα Beretta και κάνεις κεφαλογραβιέρα όποιον βρεθεί μπροστά σου.8. Τίμιο παιχνίδι...τα άξιζε τα λεφτά του.9. "Ακολουθώ" την kalypso χρόνια....Αυτό είναι το παιχνίδι που με άγγιξε περισσότερο.10. Last but not least.....Η μέρα φεύγει ο Alan έρχεται...Ατμοσφαιρικό παιχνίδι κυρίως τα χαράματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα