Προς το περιεχόμενο

Σε αγαπάω Linux αλλά ...

Alch3M1St

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3) Είστε όλοι άσχετοι. Βάλε hackintosh και linux-like περιβάλλον για να κάνεις τα προγραμματιστικά σου κόλπα και natively photoshop, excel. Θα σου πάρει λιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιίγο χρόνο μέχρι να το ρυθμίσεις.

Δεν ισχύει αυτό. Για να φτιάξεις hackintosh είναι πλέον παιχνιδάκι.

Προσωπικά έχω dual boot Linux/Max OS X και αν για κάποιο λόγο πρέπει να δουλέψω σε windows τα έχω σε virtualbox.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμείς στο γραφείο αλλάξαμε από Microsoft Office σε OpenOffice 4.0.1.

Η έκδοση 4 είναι πραγματικά υπέροχη!

βαριέσαι να κάνεις ένα thread με το γιατί πήγατε σε open και όχι σε libre? Θα με ενδιέφερε (είμαι σε libre τώρα, αλλά έχω τις αμφιβολίες μου).

• Like 1

OSX κύριοι...το έγραψα και πριν...ότι έχει αναφερθεί από την αρχή του thread (apps, unix, shell) το καλύπτει 100%! Μη παιδευόσαστε τσάμπα και κυνηγάτε την ουρά σας!

Ο λόγος που χρησιμοποιώ OSX είναι επειδή είμαι fanboy, παρόλο που σε καθημερινά μου tasks μου κάνει τη ζωή δύσκολη εδώ και πάνω από 1 χρόνο (άρα μη μου πει κανείς "θα συνηθίσεις...". Ένα ριμάδι MOVE θέλω να κάνω από το τον ένα δίσκο στον άλλο και δεν μπορώ...γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η λειτουργία σε OS level (επιλογή και δεξί κλικ move). Δεν το θεωρώ δηλαδή ότι μαζέυει τα καλά από παντού όπως λες αλλά σίγουρα έχει πολλά καλά τα οποία όταν είμαι στο γραφείο σε Windows μου λείπουν, πχ multiple desktops και gestures σε trackpad επιφάνεια.

Θεωρώ τα windows μακράν το πιο βολικό λειτουργικό, και επειδή λες ότι το χρησιμοποιείς για δουλειά μην κολλάς σε λειτουργικά συστήματα για να είσαι παραγωγικός. Όπου σου βγαίνει η δουλειά πιο εύκολα και γρήγορα εκεί πήγαινε. Για τα "καυλαντίσματα" έχε όποιο λειτουργικό θες! :) Στη θέση σου θα δοκίμαζα Windows με VPS linux. Θεωρώ ότι η δουλειά έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από hardware απ'ότι το "καυλάντισμα" οπότε host OS θα είχα Windows, και όταν δεν δούλευα θα είχα το linux σε VPS, δε νομίζω ότι κρεμάει από θέμα επιδόσεων τόσο σε VPS.  :-)

Ο λόγος που χρησιμοποιώ OSX είναι επειδή είμαι fanboy, παρόλο που σε καθημερινά μου tasks μου κάνει τη ζωή δύσκολη εδώ και πάνω από 1 χρόνο (άρα μη μου πει κανείς "θα συνηθίσεις...". Ένα ριμάδι MOVE θέλω να κάνω από το τον ένα δίσκο στον άλλο και δεν μπορώ...γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η λειτουργία σε OS level (επιλογή και δεξί κλικ move).

Με στεναχωρείς τώρα...την επόμενη φορά απλά τράβα ότι θες από τον ένα φάκελο στον άλλο με κρατημένο το CMD key...εύκολο!

Δυστυχώς αν χρειάζεσαι performance στο disk access (επειδή τυχαίνει να δουλεύω με raw image files) δεν έχω βρει λύση.

Έβαλα πρόσφατα για να παίξω σε vm (gentoo & arch με btrfs) QEMU/KVM γιατί δεν την πάλευε το performance με virtualbox.

Υψηλότερο cpu & ΙΟ performance (με virtIO). Πραγματικά πετάνε τα vm.

Η διαχείριση vm's έχει απλοποιηθεί με το virt-manager και μοιάζει σαν virtualbox.

Δεν έχω δοκιμάσει windows guest αλλά βλέπω εδώ drivers για virtIO.

Από video performance βέβαια δεν τα πάει καλά, ακόμα και με τον καλύτερο driver υποτίθεται. (qxl με spice protocol)

Αν υπάρχει χρόνος για δοκιμές, ρίξε μια ματιά. :)

Ο λόγος που χρησιμοποιώ OSX είναι επειδή είμαι fanboy, παρόλο που σε καθημερινά μου tasks μου κάνει τη ζωή δύσκολη εδώ και πάνω από 1 χρόνο (άρα μη μου πει κανείς "θα συνηθίσεις...". Ένα ριμάδι MOVE θέλω να κάνω από το τον ένα δίσκο στον άλλο και δεν μπορώ...γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η λειτουργία σε OS level (επιλογή και δεξί κλικ move).

Εκτός από τον τρόπο του Dr. Fuzzy, μπορείς να το κάνεις με command-C και command-option-V.

Εκτός αν προσπαθείς να το κάνεις από δίσκο NTFS, αλλά εκεί είναι αλλού το πρόβλημα και έχεις δίκιο αφού το MacOSX δεν έχει NTFS driver natively (όπως τα windows δεν έχουν HFS+ driver).

Τα OSX δεν θα έχουν "θέματα" με συμβατό hardware και drivers; Τώρα έχω i5 haswell με GT640 οπότε λογικά όλα καλά, αλλά αύριο μπορεί να πάρω ATI (λέμε τώρα) ή να αλλάξω mobo. Mobo έχω  ASUS H87m-Ε οπότε και εκεί δεν γνωρίζω κατά πόσο υποστηρίζεται το ενσωματωμένο H/W.

Το επόμενο OSX υπάρχει περίπτωση να μην υποστηρίζει το H/W μου; Γιατί κάτι πήρε το αυτί μου ότι δεν μπορούν όλοι να αναβαθμίσουν σε mavericks (υποθέτω λόγο H/W).

Σίγουρα το hackintosh ειναι μια καλή λύση (είναι UNIX με αρκετά καλή συμβατότητα σε γνωστά commercial software!!!), αλλά δεν γνωρίζω άμα είναι απλά μια προσωρινά καλή λύση.

Βy the way έχω βάλει windows 8.1 για να αρχίσω να εξοικιώνομαι εκτός linux. Το default cmd του GIT είναι γελοίο, ψάχνω εναλλακτικές. Προτιμώ σκέτο GIT windows gui από αυτό το cmd (δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω ακόμα). Είδα το powershell (είναι by default installed), τρώγεται αλλά κανά theme δεν μπορούν να βγάλουν να το κάνουν πιο ομορφο (ενα transparency ένα κάτι..)? Μια λύση για full featured Linux bash είναι ssh σε linux VM και shared folder windows-linux vm (source codes folders), αλλά δεν γνωρίζω εαν θα υπάρχει κανα conflict με τα permissions.

Δυστυχώς αν χρειάζεσαι performance στο disk access (επειδή τυχαίνει να δουλεύω με raw image files) δεν έχω βρει λύση.

Γενικά λένε οτι καλό ειναι το Virtual Image να είναι σε ξεχωριστο δίσκο από το κύριο λειτουργικό. Ισως οι SSD να μην έχουν πρόβλημα, ακόμα και όταν το Image έίναι στον ίδιο φυσικό δίσκο, αλλά οι κλασσικοί σκληροί δίσκοι σίγουρα δεν την παλεύουν σε Ι/Ο heavy operations.

θεωρητικά μπορείς να το έχεις και σε physical disk (με πρόσβαση στο δίσκο, όχι σε vm-image), αλλά δεν το έχω δοκιμάσει με το Virtualbox. Ένα VMWare ίσως να είναι καλύτερο για αυτά τα πράγματα.

εγώ προσωπικά έχω dual boot και είμαι μια χαρά. :-D

Δυστυχώς υπάρχουν πολλές διανομές οι οποίες κάποιες απο αυτές δεν είναι και τόσο καλές.

Λίγες και καλές διανομές, είμαι αυτής της άποψης.

Και φυσικά developers, developers. B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...