Poincareγρ Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Μετά από πτώση του ρεύματος στην πολυκατοικία το πισί όταν ξεκινάει μου εμφανίζει το μήνυμα... CMOS CHECKSUM BAD Και έπειτα λέει πως θα κλείσει το πισί σε 15 δευτερόλεπτα. Μέχρι να κλείσει δεν μπορώ να κάνω τίποτα (δεν μπαίνει στα BIOS) Η μητρική είναι η ASUS P5L-MX Έχω αλλάξει τροφοδοτικό, μνήμες ραμ, μπαταρία μητρικής, Αλλά τίποτα, μέχρι που άλλαξα μητρική. Οι πυκνωτές εμφανισιακά δεν φαίνονται να έχουν φουσκώσει/σκάσει/διαρροή. Και σκέφτομαι να αλλάξω μερικούς πυκνωτές(χωρίς να χρειαστεί να καταλήξω να τους αλλάξω όλους), αλλά δεν ξέρω από ποιους να ξεκινήσω. Έχει κανείς σας εμπειρία/ιδέα ποιοι ελαττωματικοί πυκνωτές μπορεί να σχετίζονται με το μήνυμα "CMOS CHECKSUM BAD"??? Ευχαριστώ.
plpapadopoulos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 1) Βάλε πίσω τη μπαταρία για να δουλέψει το μηχάνημά σου σωστά και να σώζει τις ρυθμίσεις το BIOS. 2) Δοκίμασε να κάνεις reset το BIOS και να βγάλεις το chip του από το mobo, ακουμπώντας το σε μια αγώγιμη επιφάνεις όλα τα ποδαράκια του να το βραχυκυκλώσεις και να φύγει όλο το ρεύμα που έχει συσσωρευτεί, ώστε να αποφορτιστεί στατικά. Από εκεί και πέρα αν το chip του BIOS έχει χαλάσει, παραγγέλνεις ένα νέο που θα σου κοστίσει το πολύ 15 ευρώ. Για το κόστος της μητρικής και την αναμονή να παραγγείλεις νέο BIOS ώς να φτάσει, θεωρώ πως δεν αξίζει τον κόπο. Εναλλακτικά δοκιμάζεις reprogramming με κάποιον EEPROM programmer αν έχεις πρόσβαση σε κάτι τέτοιο ή αν έχει γνωστός σου και με προϋπόθεση ότι το chip δεν έχει κατεστραμμένα blocks.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα