Kostasiou Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Οπως αναγραφεται και στον τιτλο εκανα εγκατασταση την εκδοση 64bit των Windows 7 πανω απο την υπαρχουσα 32bit. Ολα καλα με την εγκατασταση, δημιουργηθηκε και ο φακελος windows.old αλλα δυστυχως εχω προβλημα με τους φακελους προγραμματων. Ο φακελος Program Files (x86) της προηγουμενης εγκαταστασης δεν διαγραφηκε και χωρις να το καταλαβω, καποια προγραμματα που εβαλα (browser, antivirus) εγκατασταθηκαν σε αυτον και καποια στο κανονικο Program Files. Το προβλημα ειναι πως δεν μπορω να διαγραψω αυτον τον φακελο. 1. Πως μπορω να διαγραψω τον φακελο Program Files (x86) ; 2. Υπαρχει κατι αλλο που θα πρεπει να εχω υποψη μου με την αλλαγη απο 32 σε 64 bit ;
iniohos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 1) ΔΕΝ πρεπει να τον διαγραψεις αυτον τον φακελο. 2) οχι, δεν χρειαζετε να εχεις κατι αλλο υποψιν σου. Απλα απο εδω και περα θα προτιμας να εγκαθιστας τις 64bit εκδοσεις των προγραμματων που θες.Αυτο δεν σημαινει πως αν εγκαταστασεις μια 32bit εκδοση πως θα εχεις προβλημα. Απλα θα παει να "κατσει" στον φακελο Program Files (x86) και αυτος ειναι ο λογος που δεν πρεπει να τον διαγραψεις. Ειναι ζωτικος/βασικος φακελος των windows.
cabdik Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Οπως αναγραφεται και στον τιτλο εκανα εγκατασταση την εκδοση 64bit των Windows 7 πανω απο την υπαρχουσα 32bit. Ολα καλα με την εγκατασταση, δημιουργηθηκε και ο φακελος windows.old αλλα δυστυχως εχω προβλημα με τους φακελους προγραμματων. Ο φακελος Program Files (x86) της προηγουμενης εγκαταστασης δεν διαγραφηκε και χωρις να το καταλαβω, καποια προγραμματα που εβαλα (browser, antivirus) εγκατασταθηκαν σε αυτον και καποια στο κανονικο Program Files. Το προβλημα ειναι πως δεν μπορω να διαγραψω αυτον τον φακελο. 1. Πως μπορω να διαγραψω τον φακελο Program Files (x86) ; 2. Υπαρχει κατι αλλο που θα πρεπει να εχω υποψη μου με την αλλαγη απο 32 σε 64 bit ; 1 συμφωνω με τον προηγουμενο. 2 οταν αποφασισες να βαλεις τα 7 64bit, γιατι το εκανες? γνωριζεις τις δυνατοτητες των 64μπιτων? η ετσι για πλακα τα εβαλες? o φακελος Program Files(X86) της προηγουμενης εγκαταστασης, που νομιζεις οτι δεν διεγραφη, οντως δεν διεγραφη, αλλα μεταφερθηκε στον φακελο Windows.old, οπου και βρισκεται ολη η παλια εγκατασταση των 32bit. απλως, program files X86 εχουν ΚΑΙ τα 64μπιτα, ωστε οσα προγραμματα λειτουργουν σε 32bit, να μπαινουν σε αυτον. και τα 64μπιτα προγραμματα στον αλλον φακελο Program Files που ειναι για χ64..!!
Kostasiou Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Αποφασισα να βαλω 64bit διοτι ηθελα να αξιοποιησω και τα 4 GB που δινει η RAM και οχι μονο τα 3. Αυτο που λες οτι ο φακελος Program Files (x86) βρισκεται στο windows.old σε τι ακριβως αναφερεσαι; εννοεις οτι υπαρχει και δευτερος φακελος με αυτο το ονομα στο windows.old; σε ρωταω γιατι ο φακελος στον οποιο αναφερομαι εγω βρισκεται κανονικα στο C: ακριβως πανω απο το Program Files. Δηλαδη εγω τωρα που εχω διαγραψει το windows.old θα εχω προβλημα;
Xristaras12 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 πιο απλα. Επειδη εβαλες Χ64 δεν σημαινει οτι ολες οι εφαρμογες που κατεβαζεις πλεον ειναι Χ64 εκτος κ αν το λενε. Αν δεν το λενε ΠΧ firefox ειναι 32βιτ και η εγκατασταση τους γινεται στο program files X86.
Kostasiou Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Το καταλαβα αυτο, εκεινο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν απο δω και στο εξης η καινουρια εγκατασταση θα λειτουργει χωρις προβληματα. Τον φακελο windows.old τον διεγραψα διοτι καταλαμβανε πολυ χωρο (γυρω στα 42 GB) και ταυτοχρονα διεγραψα οτι μου επιτρεποταν να διαγραψω απο το Program Files (x86). Ρωταω γιατι αν μαζι με οσα διεγραψα, εχουν διαγραφει και αρχεια του συστηματος, τοτε ισως χρειαστει να ξανακανω την εγκατασταση των 64bit. Μεχρι στιγμης το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι 2 φορες μου εβγαλε την ενδειξη πως ο windows explorer δεν ανταποκρινεται και μετα απο λιγα δευτερολεπτα επαναλειτουργουσε.
cabdik Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 σου εξηγησα ηδη..! ο φακελος program files x86 της παλιας εγκαταστασης ηταν μεσα στα Windows.old..!!! ομως.., και η νεα εγκατασταση των windows, παλι χρειαζεται φακελο program files χ86, για ολες τις 32μπιτες εφαρμογες.
Sirios8e Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Οπως αναγραφεται και στον τιτλο εκανα εγκατασταση την εκδοση 64bit των Windows 7 πανω απο την υπαρχουσα 32bit. Ολα καλα με την εγκατασταση, δημιουργηθηκε και ο φακελος windows.old αλλα δυστυχως εχω προβλημα με τους φακελους προγραμματων. Ο φακελος Program Files (x86) της προηγουμενης εγκαταστασης δεν διαγραφηκε και χωρις να το καταλαβω, καποια προγραμματα που εβαλα (browser, antivirus) εγκατασταθηκαν σε αυτον και καποια στο κανονικο Program Files. Το προβλημα ειναι πως δεν μπορω να διαγραψω αυτον τον φακελο. 1. Πως μπορω να διαγραψω τον φακελο Program Files (x86) ; 2. Υπαρχει κατι αλλο που θα πρεπει να εχω υποψη μου με την αλλαγη απο 32 σε 64 bit ; Οταν λες οτι εκανες εγκατασταση πανω στην υπαρχουσα των 32bit, εννοεις εκανες επανεγκατασταση και περασες 64bit? Για να γινει σωστη δουλεια, πρεπει να κανεις format και να εγκαταστησεις εξ'αρχης, windows 7, 64bit.
Kostasiou Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 σου εξηγησα ηδη..! ο φακελος program files x86 της παλιας εγκαταστασης ηταν μεσα στα Windows.old..!!! ομως.., και η νεα εγκατασταση των windows, παλι χρειαζεται φακελο program files χ86, για ολες τις 32μπιτες εφαρμογες. Κατανοητο. Αρα φανταζομαι δεν υπαρχει κανενα προβλημα αν διαγραφει το windows.old Οταν λες οτι εκανες εγκατασταση πανω στην υπαρχουσα των 32bit, εννοεις εκανες επανεγκατασταση και περασες 64bit? Για να γινει σωστη δουλεια, πρεπει να κανεις format και να εγκαταστησεις εξ'αρχης, windows 7, 64bit. Εβαλα μεσα το DVD, εκανα restart, boot απο CD/DVD και στο μενου που βγαζει, επελεξα εγκατασταση στο C, στο οποιο προφανως βρισκοταν η προηγουμενη εγκατασταση. Υπαρχει τροπος να κανεις format στα 7 και να διαγραφουν τα παντα απο το partition της εγκαταστασης; Θυμαμαι οτι αυτο γινοταν στα XP αλλα δεν ξερω αν γινεται και στα 7.
Sirios8e Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Διαβασε Site: εδω που λεει ότι πρεπει να γινει καθαρη εγκατασταση, για 64bit.
Kostasiou Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 ΟΚ, πως γινεται καθαρη εγκατασταση;
spirit)earth)aflame Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 θα κάνεις την ίδια διαδικασία. όταν φτάσεις όμως στο παράθυρο που θα σε ρωτήσει που να εγκαταστήσει τα windows, πρέπει να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ το υπάρχον partition στο οποίο έχει δημιουργηθεί η τωρινή εγκατάσταση.Στην συνέχεια θα επιλέξεις τον ελευθερωμένο πλέον χώρο για να κάνεις εκεί την εγκατάσταση (unallocated space λέγεται). Έτσι έπρεπε να είχες κάνει από την αρχή, αυτό είναι το clean install και ο σωστός τρόπος για να κάνουμε format, να το ξέρεις απο δω και πέρα. Διαγράφουμε το διαμέρισμα που υπάρχει ήδη στο δίσκο, και δημιουργούμε νέο. Δες και εδώ έναν οδηγό βήμα βήμα για να το μάθεις και μην κάνεις κάποιο λαθάκι. Φυσικά διαγράφοντας το διαμέρισμα θα διαγραφούν και τα αρχεία σου, τα πάντα. Οπότε κράτα ότι θέλεις από πριν. Στα windows x64 όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, θα βλέπεις Program Files(x86) για τα 32μπιτα προγράμματα, και Program Files(x64) για τα 64μπιτα. Γενικά θα επιλέγεις τις 64bit εκδόσεις των προγραμμάτων που θα εγκαθιστάς όπου υπάρχουν. Παίζουν μια χαρά και οι 32bit πάντως, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
cabdik Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 οταν φτανεις στο σημειο που βγαζει ενα παραθυρο για να επιλεξεις σε ποιο δισκο θα εγκαταστησεις τα Windows, στο κατω μερος εχει καποιες επιλογες, μεταξυ των οποιων την "διαμορφωση" (ΑΚΑ format). αν πατησεις αυτην την επιλογη, σβηνεις το δισκο πριν την εγκατασταση, οποτε μετα τα windows θα εγκατασταθουν σε καθαρο δισκο! αρα δεν θα εχεις και φακελο windows.old...!!!!! αλλα και ετσι οπως το εκανες, δεν πειραζει. περιπου το ιδιο ειναι..!! αυτη η επιλογη βολευει σε περιπτωσεις που δεν μπορεις ευκολα να παρεις back-up, ωστε να μην χανονται αρχεια..(προσεξε..., οι εφαρμογες χανονται-δεν ειναι λειτουργικες δλδ, αλλα τα αρχεια δεν χανονται!!)
Foxoulhs Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 παιδια εγω εχω το εξης προβλημα δν μπορω να κανω boot απο CD-DVD παω κανονικα στο bios βαζω για 1st bootable CD ROM..και στην συνεχεια κανω restart αλλα δν μου ανοιγη καθολου το CD..μου λεει boot from cd rom και μετα μπαινει κανονικα στο pc.. πως μπορω να το διορθωσω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα