Προς το περιεχόμενο

Αμφιβολία για αγορά φακού

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Έχω καταλήξει στην canon 1100d. Ωστόσο, η media markt και το eshop που προσφέρουν την καλύτερη τιμή στην ελληνική αγορά περιλαμβάνουν στο Kit φακό Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 III DC, σε αντίθεση με τους περισσότερους πωλητές, που την πωλούν μαζί με φακό Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS. Πρακτικά, ποιες είναι οι διαφορές των δύο προϊόντων;

Να σημειώσω πως θα είναι η πρώτη μου dslr camera, γι' αυτό και δεν έχω φοβερές απαιτήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1, Έχεις τσεκάρει τι εγγυηση ισχύει? Αν ειναι Ευρωπαικη ? τουλαχιστον το e-shop συνηθως έχει παρα εισαγωγές

2, Για πιο λόγο πήγες σε αυτη την μηχανή? Είναι αρκετά παλιά , δεν αξίζει

3, Αν εισαι σε low budget κοιτα κατι σε μεταχειρισμένο

Έχεις να προτείνεις κάποιο μοντέλο σε μεταχειρισμένο; 

Κατέληξα σε αυτή, γιατί, μολονότι διετίας+ ( ; ) ικανοποιούσε με το παραπάνω τις ανάγκες μου και ανταποκρινόταν στα χρήματα που προτίθεμαι να διαθέσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η εγγύηση ισχύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ είτε Canon, είτε Nikon, είτε άλλη μάρκα. Ιδίως απο την στιγμή που την αγοράζεις από Ελληνικό μαγαζί.

Αν κάποια αντιπροσωπία δεν σου δεχτεί ελαττωματικό προϊόν π.χ. Canon επειδή θεωρήσει οτι είναι "παρεισαγωγή'' (δηλαδή το κατάστημα δεν το αγόρασε απο την Ελληνική αντιπροσωπία) το κάνει μόνο και μόνο επειδή δεν πήραν το ποσοστό τους.

Και φυσικά αυτό ειναι παράνομο απο την μεριά τους, στέλνεις ενα mail στην Canon Κίνας αναφέροντας οτι δεν σου δέχονται την εγγύηση στην Ελλάδα και θα δεις  οταν ξαναπάς στην Ελληνική αντιπροσωπία αν θα την δεχτούν η όχι.

Επίσης αν σου τύχει τέτοιο σκηνικό μπορείς να απευθυνθείς στο ΙΝΚΑ ή να πας να καταθέσεις μύνηση ώστε να ιδρώσει και λίγο το αυτάκι τους.

Υπάρχει ένα thread κάπου στο drpgr με ένα παρόμοιο σκηνικό που η αντιπροσωπία έλεγε ενός ανθρώπου τέτοιες βλακείες και με ένα εμαιλ στην Κανον Κίνας ο τύπος καθάρισε.  Νομίζω είχε αγοράσει μια κάμερα απο amazon ή ebay δεν είμαι σίγουρος.

ΥΓ. Η διαφορά των 2 φακών είναι οτι ο 2ος έχει σταθεροποιητή εικόνας, ενώ ο 1ος όχι.

Επεξ/σία από alx301

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείται πως θα προσέξω την εγγύηση αν αποφασίσω να αγοράσω καινούργια. Στο dpgr, όμως, έπεσε το μάτι μου πάνω σε μια canon 500D μεταχειρισμένη μαζί με φακό 18-55mm στα 300€, δηλαδή μέσα στον προϋπολογισμό μου. Αξίζει η συγκεκριμένη για έναν αρχάριο; Τα διάφορα reviews & tutorials που τσέκαρα ήταν αρκετά καλά. Το μόνο θέμα (το οποίο αναφέρθηκε και παραπάνω από τον rush13) είναι η παλαιότητα.

Επεξ/σία από Lorenzaccio

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eφόσον ειναι παραεισαγωγή και φυσικά ισχύει η εγγύηση αλλα θα το στείλουν για επισκευή εκτός Ελλάδας. Το Service εδώ ΔΕΝ πρόκειται να το επισκευάσει άμα δεν έχει ευρωπαική εγγύηση.

Δεν ειναι θέμα του Service , ειναι θέμα πολιτικής των εταιριών αυτών και δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα.

Άν δεν παίζει μεγάλη διαφορά στην τιμή προσωπικά δεν θα έπαιρνα χωρις ευρωπαική εγγυηση.

Πήγαινε για την 550d , την δίνει ενα παλικάρι στο dpgr τώρα το είδα στα 250 ευρώ

Είναι λουκουμάκι στα λεφτά που δίνεις και δυνατό εργαλείο. Και αγοράζεις εναν μεταχειρισμένο 18-55 ενα 50άρι μετά και εισαι οκ

Επεξ/σία από Rush13
  • Like 1

Αν πάρεις φακό, πάρε μόνο IS. Σου δίνει πρακτικά και πραγματικά σταθεροποίηση 3-4 stop. Μέγιστο λάθος να μην τον πάρεις.

Μια χαρά θα σε βολέψει η 1100. Εγώ με αυτά τα χρήματα μάλλον θα προτιμούσα καινούργια, ή ίσως μεταχειρισμένη καλύτερη απο κάποιον προσεκτικό ερασιτέχνη που ίσως μου εδινε με λίγα χρήματα ακόμα και καλύτερο φακό

Γιατι να πάρει μόνο IS ? Δηλαδή άμα του έδιναν τον 24-70 θα έλεγε οχι ευχαριστώ...

Δεν ειναι απαραίτητο το IS, μόνο σε τηλεφακούς αξίζει

Επειδή την έχω δουλέψει την 1100 δεν αξίζει με τίποτα η αγορά της εν έτη 2014 (φτάνουμε)

Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει III DC αλλά II DC, ας μας το ξεδιαλύνει αυτό κάποιος που κατέχει καλύτερα την σειρά φακών της Canon.

Εάν είναι ο II DC και έχει γραφτεί λάθος (γιατί άραγε?) να τον αποφύγεις είναι πολύ soft, χάλια φακός που έχει χαντακώσει όλα τα entry level σώματα της Canon που η δυνατότητές τους είναι πολύ ποιο πάνω από αυτό που δίνει ο II DC.

Προτίμησε το IS είναι πολύ καλύτερη λύση.

Γιατι να πάρει μόνο IS ? Δηλαδή άμα του έδιναν τον 24-70 θα έλεγε οχι ευχαριστώ...

Δεν ειναι απαραίτητο το IS, μόνο σε τηλεφακούς αξίζει

Επειδή την έχω δουλέψει την 1100 δεν αξίζει με τίποτα η αγορά της εν έτη 2014 (φτάνουμε)

3 stop δεν σου χρειαζονται? Βάσει ποιας λογικής?!

To IS ουσιαστικά αυτο που θα σου δώσει είναι την δυνατότητα να βγάλεις με πιο αργή ταχύτητα κλείστρου απ'οτι θα έβγαζες χωρίς αυτό.

Άν πάρουμε ότι θές τουλάχιστον μια αναλογία 1 mm / 1 Focal length  τότε με τον 18-55 βγάζεις αποδεκτή φώτο στα 18mm στα 1/20sec κλείστρο το οπόιο ειναι αρκετά χαμηλό.Με IS θα είχες κέρδος το πολύ 1stop σε αυτή την περίπτωση,

Γ'αυτο και σε ευρως απο ευρυγώνιο μέχρι κοντό τηλεφακό δεν ειναι τόσο χρήσιμο.

Σε τηλεφακό όμως που για να βγάλεις στα 200mm θές τουλάχιστον 1/250 το να πάς με IS στο 1/80 ειναι μεγάλο κέρδος

@op

Εμένα δεν με ενδιέφεραν οι φακοί αλλα όταν τράβηξα τις πρώτες φωτογραφίες με τον κιτ φακό της canon τότε σκέφτηκα οτι η κάμερα ήταν χαλασμένη.

Μετά απο μερικές μέρες πήρα τον plastic fantastic [50 1.8] και ηρέμησα για λίγο καιρό. Μετά απο μερικούς μήνες κατάλαβα οτι έχω GAS [gear acquisition syndrome]

Υγ ο κιτ φακός δεν εχει ούτε 100 κλικς.

My 2cents

Υγ ο κιτ φακός δεν εχει ούτε 100 κλικς.

πρεπει να ειμαι απο τους ελαχιστους που κρατησαν τον kit για σχεδον 2 χρονια!

εννοω active! οκτωβριο 2011 πηρα την 5100 και φετος τον ιουνη πηρα εναν sigma. απλα απο τον οκτωβρη του 2012 ειχα και τον 35αρη, αλλα δεν εχει τοσο all around χρηση..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...