Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

btw φέτος δεν ασχολήθηκα με ποδοσφαιράκια, βλέπω το fifa14 έχει micros να αγοράζεις τυχαία packs με παίχτες αλα hearthstone....

ωραία πράγματα, είδα ένα βίντεο στο Youtube κάποιος ξόδεψε 100$ σε packs. δώστε και σώστε την ΕΑ. 

Δημοσ.

Τα micros, σε παιχνίδι που πληρώνεις full price αποτελούν καρκίνο του gaming και δεν μπορούν να δικαιολογούνται από εμάς που θέλουμε να αποκαλούμαστε gamers.

Η μόνη περίπτωση όπου δικαιολογείς τα micros, είναι σε παιχνίδια τύπου Path of Exile, όπου το παιχνίδι αφενός είναι free to play ......

ξεκινας με γενικο και απολυτο ορισμο που ειναι παντελως λαθος.

σε παιχνιδι που πληρωνεις κλπ..

παμε παραδειγμα:

εαν ο dev σου πει "ξερεις τι? εγω θα βαλω το budget, θα βαλω το χρονο, θα φτιαξω ομαδα και θα τη στειλω στο nurburgring να το σκαναρω ολο με λεηζερ, θα κατσω να στο μονταρω να παιζεις,

ΑΛΛΑ για αυτη μου τη δουλεια, δηλαδη να σου προσθεσω ενα lazer scanned ring στις πιστες, εγω θελω να με πληρωσεις ΕΞΤΡΑ,

παρ'ολο που με εχεις ΗΔΗ πληρωσει για το παιχνιδι μου, το οποιο δεν εχει βγει ακομα σε τελικη final εκδοση.

-α, και το nurburgring, παρ'ολο που θα στο φτιαξω, θα το χρεωσω σαν dlc ΚΑΙ στην τελικη εκδοση του παιχνιδιου.

απλα για σενα, που με εχεις ΗΔΗ πληρωσει και δεν εχεις λαβει καν το τελικο game αλλα μια in progress εκδοση, θα σου δωσω την ευκαιρια να ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ-ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙΣ για αυτο το dlc σε χαμηλοτερη τιμη"

συμφωνα με τον ορισμο σου, η παραπανω προταση ειναι ...καρκινος?  pre-paid DLC για ενα παιχνιδι που εχεις προ-πληρωσει και δεν εχει βγει ακομα καν η τελικη εκδοση? ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ!!!

σωστα? ε, λαθος!!

το παιχνιδι ειναι το assetto corsa, η πλατφορμα ειναι pc, και η προταση ειναι 100% τιμια για καποιον που ειναι οντως πελατης του παιχνιδιου, και ειλικρινα στα @@ του το πως θα κρινει αυτη την κινηση ο ασχετος, ο περαστικος, και ο καθε χαροκαμμενος απο τα "free2play" που παει και χανει τον χρονο του (για τα οποια αν δεν το ξερατε, βγαζει νομο η ΕΕ για την απαγορευση της ονομασιας "f2p")

δεν μπορεις με μια χαρακια να απαξιωνεις ολοκληρη τη φαση, ειναι λαθος και πιστευω το καταλαβαινεις.

το καλυτερο που εχουμε να κανουμε, αντι να καταληξουμε σαν τους μεσαιωνικους χωριατες σε γενικους αφορισμους και στα κυνηγια με τις τσουγκρανες, ειναι να λειτουργουμε σαν νοημονες ανθρωποι και να κρινουμε την καθε περιπτωση για αυτο που ειναι και για αυτο που κανει, και οχι για το τι μας εχει συμβει απο κατι αλλο, διαφορετικο.

για αυτο το λογο κι ολας επιμενω για το forza, μιας και μια χαρα βλεπω το αρμεγμα που επικρατει τα τελευταια 2-3 χρονια σε mobile και desktop <<f2p>> και freemium, και πραγματικα μου εκανε μεγαλη εντυπωση που ενω βγαζουν ΟΛΟΙ το ΣΚΑΣΜΟ τοσα χρονια, τσουπ! ξεσπαθωσανε ολοι μαζι εναντιον του ...forza, το οποιο για τελευταια φορα θα πω οτι δεν ειναι το παιχνιδι που θα πρεπει να στοχοποιηθει για in-app και εμποδια και τσαμπα money. αντιθετα, υποθετικα αν εστελνε κανεις το forza στην ευρωπαϊκη επιτροπη που θα νομοθετησει εναντιων των κρυφων microtransactions, τοτε βασιζομενη στο forza, @@ νομους θα βγαζανε. και σας βαζω και στοιχημα οτι θελετε.

τα dlc δεν θα φυγουν οσο και να φωναζετε, υπαρχει μονοψηφιο ποσοστο που τα αγοραζει. τελος.

το νεο κολπο ειναι το "πληρωσε για το demo του ΑΑΑ παιχνιδιου", το οποιο οπως ειπα τρεις φορες εξελισσεται αυτη τη στιγμη -και κατω απο γενικη αποδοχη- με τον κοτζιμα.

Δημοσ.

Το Forza δεν με απασχολεί, το συγκεκριμένο τόπικ δεν είναι για ένα παιχνίδι, αν και η αντικειμενικότητά σου αναλόγως πλατφόρμας και παιχνιδιού συχνά πυκνά κάνει βουτιά στο κενό.

Συμφωνώ ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, μέχρι στιγμή όμως παρατηρούμε κατάχρηση του συγκεκριμένου μοντέλου πωλήσεων στην τραγική πλιεοψηφία των περιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένων ΑΑΑ τίτλων.

Για το παιχνίδι εκείνο όπου τα microtransactions αποτελούν "τίμια" πρόταση, ακριβώς επειδή είναι τίμια, δεν νομίζω να βρείς κόσμο να διαμαρτυρηθεί. Για μένα, το καλύτερο παράδειγμα τίμιου συστήματος microtransaction είναι το path of Exile.

Free to play παιχνίδι, κανένα microtransaction δεν επηρεάζει το gameplay, ακόμα και το hardcore competitive κομμάτι του, ενώ δείχνεις έμπρακτα τη στήριξή σου στο στούντιο και αυτό φαίνεται στον κόσμο του παιχνιδιού, μιάς και έχεις κοσμητικά χαρακτηριστικά που φαίνονται στους άλλους παίκτες και καταλαβαίνουν ότι πλήρωσες. Μέχρι εκεί φτάνει η επηροή των microtransactions.

Τα άλλα που λές είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Απλά ένα από τα παιχνίδια που λατρεύεις ακολούθησε το ρεύμα των microtransactions και είσαι σε full defence mode. Δεν καταλαβαίνεις ότι και μόνο που ο κόσμος διαμαρτύρεται για το Forza, ασχέτως αν το αγόρασε/έπαιξε/έχει τη κονσόλα/πλήρωσε ή δεν πλήρωσε microtransactions, είναι από μόνο του υπεραρκετό για το αν η επιλογή αυτή του στούντιο ήταν σωστή ή όχι?

Εσύ συνέχισε να τους δικαιολογάς. Σημείωσε όμως όλους αυτούς που γκρινιάζουν και ασκούν αρνητική κριτική, για να τους ευχαριστήσεις αν το επόμενο Forza δεν έχει micros.

• Like 2
Δημοσ.

Το Forza δεν με απασχολεί, το συγκεκριμένο τόπικ δεν είναι για ένα παιχνίδι, αν και η αντικειμενικότητά σου αναλόγως πλατφόρμας και παιχνιδιού συχνά πυκνά κάνει βουτιά στο κενό......

Λαθος! το θεμα ΗΤΑΝ το forza, ηταν μαλιστα 100% EXCLUSIVE κραξιμο στο forza, και ταυτοχρονα απο πολλα φυντανακια youtubers που τους εχετε για μαγκες πολλοι απο εσας.

εχω γραψει πολλες φορες -και στον skanjo ξανα εχτες- οτι δεν εχω να διαφωνησω σε κατι στο ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ θεμα freemium.

μαλιστα, σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με πολλους απο εσας που ...κραζετε, εγω ΔΕΝ παιζω ουτε free to play, oυτε freemium ουτε τιποτα τετοιες μαλακιες, και παρ'ολο που εχω εδω μια κονσολα που σκονιζεται και με παρακαλαει ΔΕΝ θα παω να επικροτησω το νεο κολπο "αγοραζω το demo" το οποιο -τι ειρωνεια- οι ιδιοι που κραζανε πιο δυνατα απο ολους το forza εδω μεσα, τρεξανε και το αγορασανε...

ξαναλαεω οτι αυτο που γραφεις <<Απλά ένα από τα παιχνίδια που λατρεύεις ακολούθησε το ρεύμα των microtransactions και είσαι σε full defence mode.>>

ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που θελω να θιξω, οτι ολοι τελικα μεσα απο το ιντερνετ γινονται παραπληροφορμενα παπαγαλακια,

μιας και θα χαρω να σε πληροφορησω το εξης:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ MICROTRANSCATION Ή DLC ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ FORZA 5 ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΤΟ FORZA HORIZON ΣΤΟ 360

ποσο χοροπηδαγατε και φωναζατε οταν βγηκε το horizon για τα microtransactions του? ε πουλακια μου?

να σας πω εγω? ΚΑΘΟΛΟΥ!!! ΜΗΔΕΝ!!!

και ξερετε γιατι? γιατι το horizon δεν ηταν το καλυτερο game στο launch των δυο μεγαλων κοσνολων... το forza ητανε!

και καποιοι ειχανε συμφερον να σας αναψουν φωτιες στον κωλο να παραπονεθειτε για να δημιουργηθει αρνητικος φραμπαλας.

Δημοσ.

το θεμα ειναι γενικα για τα micro petran και θα σε παρακαλεσω σαν topic starter να μην το κανεις για ενα παιχνιδι για τα υπολοιπα δεν εχω να πω τιποτα i'm done with you personaly ;)

Λαθος! το θεμα ΗΤΑΝ το forza, ηταν μαλιστα 100% EXCLUSIVE κραξιμο στο forza

Δημοσ.

Επίσης δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο τα free to play είναι μαλακίες?

Το path of exile πατάει άνετα κάτω ΑΑΑ τίτλους.

Να υποθέσω ότι επειδή δεν ασχολείσαι εσύ, αυτόματα τα παιχνίδια αυτά δεν αξίζουν?

Πάντως γενικά για κάθε παιχνίδι που καραγουστάρεις και υπάρχει αρνητική κριτική ή κάτι που δεν σου αρέσει, για εσένα από πίσω υπάρχουν συννωμοσίες, ατζέντες, συμφέροντα, fanboy-σμοί και πάει λέγοντας.

Αν βλέπεις ότι το όλο θέμα με το Forza είναι φτιαχτό, τότε στο επόμενο Forza το στούντιο θα κάνει μιά πολύ έξυπνη κίνηση αν δεν δώσει πατήματα για τέτοιες καταστάσεις.

Για παράδειγμα να μήν βάλει microtransactions.....

• Like 5
Δημοσ.

Για παράδειγμα να μήν βάλει microtransactions.....

και δεν ευχεσαι για παγκοσμια ειρηνη ρε πανθηρα?

ιδιες πιθανοτητες θα εχει να πιασει η ευχη σου, και τουλαχιστον θα ειναι για καλυτερο σκοπο.

ειπαμε, μεταξυ μας μαλακιες να μη λεμε!! :D

παρ'ολα αυτα, μαθε και αυτο: το forza, (παντα, οχι τωρα), εχει ΚΑΙ dlc, ΚΑΙ free πραγματα.

πχ ηδη στο forza 5 εχουν δωσει ενα free car pack και τη road america, απο το μηδεν λεηζερ σκαναριζμενη, free επισης.

ξερετε τι ειπα, το εχετε καταλαβει, αλλη φορα να μην πιανεστε απο τα μουστακια του καθε youtuber/αρθρογραφου και να μην κανετε οτι σας παρακινει να κανετε. δεν ειναι για δικο σας συμφερον. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ FORZA!

μεγαλα παιδια ειστε αρκετοι. αϊντε...

Δημοσ.

εγώ προσωπικά δεν ασχολήθηκα με το horizon γιατί απλά δεν ασχολιόμουν με τις παλιές κονσόλες για τα τελευταία 2 χρόνια,(αν εξαιρέσουμε μερικά παιχνίδια). εδώ για το fifa 14 μόλις σήμερα έμαθα οτι είναι με Micros και είμαι φουλ φαν απο τα ποδοσφαιράκια.... 

αυτό που γράφεις το μεγάλο ποστ είναι full defence mode για ένα παιχνίδι, όπως λες και εσύ τα άλλα δεν τα έχεις παίξει, αν τα έπαιζες και σου άρεσαν είμαι 100% σίγουρος οτι το χειρότερο microtransaction model να είχε πάλι θα έλεγες οτι είναι κορυφή και δεν παίζουν ρόλο τα micros etc, υπάρχουν άποιροι που το κάνουν αυτό, έχω λιώσει online free mmo, και ακόμα και στα pay to win Υπάρχουν άτομα που είναι τρελαμένα και προσπαθούν να βγάλουν όλο τον κόσμο τρελό που τα λέει pay to win.

παραλήρημα το λέω εγώ. τα micro είναι καρκίνος του gaming, δεν δικαιολογώ καμία πρόσθετη τιμή πέραν των 60ε που έχει ταμπέλα ένα καινούριο παιχνίδι, σε αυτά τα 60 συμπεριλαμβάνεται και το κόστος των server για το Multi και τα σκαν του numburging και χίλια 2, αν δεν βγαίνουν ας μην βγάλουν το παιχνίδι. ή ας το βάλουν τιμή 100ε και ας πατώσει στα sales.αυτό που κάνουν τώρα είναι απάτη, και το ban στο "free to play" θα πέσει γιατί αναλυτές στην ευρώπη το θεωρούν πλέον εθισμό σαν τον τζόγο.

Δημοσ.

και δεν ευχεσαι για παγκοσμια ειρηνη ρε πανθηρα?

ιδιες πιθανοτητες θα εχει να πιασει η ευχη σου, και τουλαχιστον θα ειναι για καλυτερο σκοπο.

ειπαμε, μεταξυ μας μαλακιες να μη λεμε!! :D

παρ'ολα αυτα, μαθε και αυτο: το forza, (παντα, οχι τωρα), εχει ΚΑΙ dlc, ΚΑΙ free πραγματα.

πχ ηδη στο forza 5 εχουν δωσει ενα free car pack και τη road america, απο το μηδεν λεηζερ σκαναριζμενη, free επισης.

ξερετε τι ειπα, το εχετε καταλαβει, αλλη φορα να μην πιανεστε απο τα μουστακια του καθε youtuber/αρθρογραφου και να μην κανετε οτι σας παρακινει να κανετε. δεν ειναι για δικο σας συμφερον. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ FORZA!

μεγαλα παιδια ειστε αρκετοι. αϊντε...

Κατι τι κατορθωμα ειναι αυτο? Free παιχνιδια εχουν το ιδιο content και προσθεση content δωρεαν. Τοσο το Path of Exile οσο και το Tribes Ascend εχουν προσθετο content εντελως τζαμπα (ακριβως οπως και το ιδιο το παιχνιδι). Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι για το συγκεκριμενο παιχνιδι εχεις ηδη πληρωσει 50/60/70 ευρω? 

Δημοσ.

εγραψα πιο πανω οτι το καλυτερο που εχουμε να κανουμε, ειναι να αποφυγουμε τους γενικους αφορισμους και να κοιταμε το καθε πραγμα για αυτο που ειναι.

για να σας επαναφερω στην πραγματικοτητα, ειμαστε ηδη στην εποχη που καποιος σηκωνει ενα kickstarter και οι παιχτες του δινουν εκατομμυρια μπροστα με την υποσχεση οτι 'θα' φτιαξει ενα παιχνιδι, στην ιδια εποχη που το αγαπημενο σας περσινο παιχνιδι ειχε 150 εκατομμυρια budget για διαφημιση, και το demo απο το αλλο αγαπημενο σας παιχνιδι το αγοραζετε σημερα για ευρω τριακοντα.

και ΑΚΟΜΑ συζητατε για το forza 5 ως <<το κακο παραδειγμα>> μερικοι, επειδη καποιοι σας παρεσυραν εκει.

σας ειπα, και τσεκαρετε το στην τελικη, πως ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ microtransaction δεν προστεθηκε στο forza 5, που να μην ΠΡΟΫΠΗΡXΕ στο forza horizon.

εεεε wake up λεμε!

και skanje, λες οτι εγω αμυνομαι με τις αποψεις μου, αλλα η απαντηση σου στο οτι το forza 5 δεν εχει ουτε ενα στοιχειο microtransaction παραπανω απο οτι το προηγουμενο τους παιχνιδι, στην προηγουμενη τους κονσολα,

ειναι οτι ...δεν επαιξες το forza horizon? :D ok, γιατι το forza 5 το επαιξες?

οχι τιποτ'αλλο, απλα να ξερουμε ποιος ειναι ο τοροσιδης μεταξυ μας ρε παιδι μου... :D

Δημοσ.

εεεε wake up λεμε!

βρε πετραν το ποιος πρεπει να ξυπνησει ειναι in the eye of the beholder...

για μενα μαλλον εσυ πρεπει να ξυπνησεις που τους αφηνεις να την "σκαπουλαρουν" ετσι και οχι μονο αυτο αλλα τους υπερασπιζεσαι και σθεναρα απο πανω ;)

Δημοσ.

εγραψα πιο πανω οτι το καλυτερο που εχουμε να κανουμε, ειναι να αποφυγουμε τους γενικους αφορισμους και να κοιταμε το καθε πραγμα για αυτο που ειναι.

Ποιος σου ειπε οτι η πιπα του Kojima παιρνει free pass απο αυτο? Απο την αλλη ομως η πιπα του Kojima ειναι απλα σημειο των καιρων απο gamers σαν και του λογου σου. Κοινως ΕΣΥ και αλλοι σαν και εσενα που απαιτειτε early access και δεν ξερω και εγω τι αλλο και δεν μπορειτε να περιμενετε, φατε τα τωρα. 

Αμφιβαλεις ομως οτι θα βρεθουν ΑΠΕΙΡΟΙ καραγκιοζαραιοι να πανε full defense mode ακομα και για το ground zeroes? Μην γινεσαι και εσυ καραγκιοζαραιος στη θεση των καραγκιοζαραιων επειδη "θιχτηκες" και καλα με τη δικαιολογια οτι εμεις δεν ξερουμε επειδη δεν το εχουμε. Δεν μιλαμε για το ποσο καλο ειναι ενα παιχνιδι, μιλαμε για τις πρακτικες που ακολουθουνται και θα ερθουν χειροτερα ακριβως επειδη ανθρωποι σαν και του λογου σου το απαιτουν. Το κακο ειναι ηδη μεγαλο. 

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Mobile games accounted for nearly half of all digital game purchases, with Telsyte analyst Sam Yip saying mobile is driving digital growth.

“Consumers spent more than $452 million on mobile games in 2013, with 70% of that on in-game, micro-transactions,” 

http://www.vg247.com/2014/02/12/ps4-ps3-top-selling-consoles-retail-strong-and-digital-growing-npd-australia/

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Tί το ξύπνησες βρε orck το topic αυτό? Για να βλέπουμε τα πόστ του p3tran και να γελάμε?

PS: p3tran όπου και αν βρίσκεσαι σου εύχομαι να περνάς καλά, παρέα με την παιχνιδάρα σου τo Ryse:SoR :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...