panos2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 αγόρασα DVD εγγραφής με σύνδεση SATA ενώ το παλιό είναι με σύνδεση ide ... η μητρική μου νομίζω εχει SATA , μπορεί κάποιος να μου πεί αν μπορώ να το συνδέσω ? δείτε εδώ... http://www.e-shop.gr/product?id=PER.522540
panos2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Γιατί να μην μπορείς; οπότε να μην ακυρώσω την παραγγελία !!
washcloud Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Τσέκαρε επίσης αν το τροφοδοτικό σου έχει ελεύθερo κονέκτορα ρεύματος για SATA συσκευές (ίσως έχει μόνο 2 και ίσως είναι ήδη πιασμένα από δίσκους και οι υπόλοιποι connectors -μάλλον 4- είναι μήπως "MOLEX connectors", τα οποία είναι για IDE συσκευές, όπως καλή ώρα το παλιό σου DVD drive), όπως και ελεύθερο SATA καλώδιο δεδομένων. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ήδη στον υπολογιστή κάτι από τα δύο παραπάνω, πάρε άμεσα τηλ. στο μαγαζί που έκανες την παραγγελία και ρώτα 1) αν τυχόν το DVD drive που περιμένεις έρχεται συνοδεία α) καλωδίου δεδομένων και β) αντάπτορα για μετατροπή MOLEX-to-SATA , και αν τυχόν λείπει κάποιο από τα δύο (ή και τα δύο) από τον υπολογιστή σου, ανανέωσε την παραγγελία πριν στην στείλουν, ζητώντας να σου στείλουν μαζλι με το drive, απλώς τα πιο φθηνά σχετικά προϊόντα που έχουν (κανονικά, η μέση τιμή σε online μαγαζιά, είναι γύρω στο 1€ το κομμάτι, είτε το καλώδιο είτε το ανταπτοράκι, οπότε έχε το κατά νου όταν τους ρωτήσεις πόσο τα έχουν τα πιο φθηνά - τσέκαρε και στο site τους πριν τηλεφωνήσεις. Στο λέω για να μην πάνε να σου πασάρουν τίποτε μεταξωτές κορδέλες των περίπου 5€ έκαστη, λέγοντάς σου πχ "το συγκεκριμένο είναι λίγο πιο ακριβό μεν, αλλά είναι για...SATA IIΙ (ή και SATA II) συσκευές - εσάς η μητρική σας τί SATA version είναι" ή "τα ακριβά είναι ενισχυμένα και καλύτερα" και άλλα τέτοια μπλαμπλά και σε κάνουν να πληρώσεις για δυο καλωδιάκια του κερατά που τα βρίσκεις και με μισό € το ένα, γύρω στο όσο κάνει το μισό drive που παρήγγειλες, ενώ ΔΕΝ υπάρχει, στην ουσία, διαβάθμιση στα καλώδια : και το πιο φθηνό, την ΚΑΝΕΙ την δουλειά που θες).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα