micos000 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Παιδιά καλησπέρα και ΣΟΣ από εμένα που από ότι φαίνεται έπαθα το ίδιο πράγμα μόνο που δεν το προκάλεσα εγώ αλλά ο mister που πήγα να βγάλω 2-3 φωτοτυπίες μέσω του USB. Αφού έκανε το σκαν κάτι μου πε για ιό και τέτοια και πάπαλα οι φάκελοι αν και ο χώρος είναι σχεδόν φουλ σύμφωνα με το usb. Επομένως, βρήκα την παραπάνω λύση αλλά δεν είχε αποτέλεσμα... ίσως να κάνω και κάνατι λάθος αλλά δεν νομίζω...ακολούθησα τις εντολές κατά γράμμα! Μήπως υπάρχει εναλλακτική? PS: Μόλις τώρα, το αρχείο bat του micos έκανε την δουλειά! πολύ καλό! Ευχαριστώ! Το bat κάνει ακριβώς το ίδιο που κάνει και η εντολή παραπάνω απλά κάνει και κάποιους ελέγχους μήπως δώσεις το γράμμα από δίσκο συστήματος. Δεν ξέρω αν αυτό που έγραψα για την εντολή, ότι πρέπει δηλαδή να αντικαταστήσεις το F με το γράμμα που πήρε το usb όταν συνδέθηκε.
aDORAble Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 ενταξει,απλα θεικη η λύση με το αρχειο bat! να εισαι καλα! επιτελους τα κατάφερα και εγώ!
micos000 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μου φαίνεται ότι πρέπει να γίνει sticky το θέμα! 1
ripperc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε τα αρχεία σου είναι μέσα στο στικάκι κανονικά, μην φοβάσαι. Μάλλον έχουν γίνει κρυφά και αυτό έγινε από τον ιο και όχι από το avg. Κάνε το εξής: Σύνδεσε το στικάκι και δες τι γράμμα θα πάρει (π.χ. F). Άνοιξε την γραμμή εντολών (WINDOWS+R, δώσε cmd και πάτα etner). Δώσε το παρακάτω και πάτα enter attrib -r -a -s -h f:\*.* /s /d Φυσικά θα αλλάξεις το F με το γράμμα που θα πάρει το usb. Μπορείς να κάνεις αντιγραφή την εντολή και με δεξί κλικ->επικόλληση να την δώσεις στο command prompt. Δες τώρα στο usb αν είναι εκεί τα αρχεία σου. Είσαι τρομερός σ ευχαριστώ με βοήθησες πολύ!!!
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2016 Είσαι τρομερός σ ευχαριστώ με βοήθησες πολύ!!! Χαίρομαι! 1
Lilo85 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Ευχαριστω πολυ!!!κ εμενα με βοηθησε αυτο το αρχειο!!! :-D :-D
skai Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Καλησπερα σας! Λοιπον αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα..πηγα το στικακι σ ενα βιβλιοπωλειο για να βγαλω καποιες φωτοτυπιες και με το που το συνδεσε εβγαζε οτι ειναι κενο. Οταν γυρισα σπιτι το εβαλα στον υπολογιστη και παρατηρησα οτι στο στικακι υπαρχουν 2 giga αρχεια τα οποια δεν φαινονται.Αφου ετρεξα καποια recovery programms καταφερα να ανακτησω μονο αρχεια που ειχα διαγραψει στο παρελθον. Στην συνεχεια βρηκα αυτό το φορουμ και δοκιμασα την εντολη για το cmd ωστόσο αν και ανακτησα τα αρχεια αυτά δεν ανοιγουν στον υπολογιστη και μου βγαζει πχ FILE1152.CHK για ονομα. 1) τι μπορω να κανω για να ανακτησω τα αρχεια μου? 2) Ο ιος προηλθε απ τον δικο μου υπολογιστη (εχω bitdefender και δεν εντοπιζει κατι) ή από το βιβλιοπωλειο?
micos000 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Καλησπερα σας! Λοιπον αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα..πηγα το στικακι σ ενα βιβλιοπωλειο για να βγαλω καποιες φωτοτυπιες και με το που το συνδεσε εβγαζε οτι ειναι κενο. Οταν γυρισα σπιτι το εβαλα στον υπολογιστη και παρατηρησα οτι στο στικακι υπαρχουν 2 giga αρχεια τα οποια δεν φαινονται.Αφου ετρεξα καποια recovery programms καταφερα να ανακτησω μονο αρχεια που ειχα διαγραψει στο παρελθον. Στην συνεχεια βρηκα αυτό το φορουμ και δοκιμασα την εντολη για το cmd ωστόσο αν και ανακτησα τα αρχεια αυτά δεν ανοιγουν στον υπολογιστη και μου βγαζει πχ FILE1152.CHK για ονομα. 1) τι μπορω να κανω για να ανακτησω τα αρχεια μου? 2) Ο ιος προηλθε απ τον δικο μου υπολογιστη (εχω bitdefender και δεν εντοπιζει κατι) ή από το βιβλιοπωλειο? Καλώς ήλθες στο insomnia skai. Για αρχή να ξέρεις ότι η εντολή δεν κάνει ανάκτηση αρχείων, απλά αφαιρεί το hidden και το system flag από τα αρχεία ώστε να μην είναι κρυφά. Δεν κάνει κάτι άλλο. Αυτά τα FILExxx.chk είναι αρχεία που ανάκτησε η εντολή chkdsk ή αν έκανες έλεγχο δίσκου από τα windows και δεν έχουν σχέση με τα κρυφά αρχεία που είχες πριν την μόλυνση. Μάλλον είναι ελαττωματικά ή χωρίς πλήρη ανάκτηση αρχεία και δύσκολα θα βρεις τι είναι το καθένα καθώς την κατάληξη .chk την βάζει το chkdsk και δεν έχει σχέση με την πραγματική κατάληξη. Θα πρέπει να τα περάσεις από hex editor και να προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη με τις πρώτες γραμμές από των header των αρχείων. Οπότε, πάμε στο (1). Αν βλέπεις μόνο chk αρχεία τότε κάτι έγινε και σβήστηκαν όλα τα αρχεία σου. Αν βλέπεις κανονικά τα αρχεία και μαζί με όλα έχεις και τα chk τότε τα chk δεν τα χρειάζεσαι καθώς είναι αρχεία τα οποία έχουν σβηστεί στο παρελθόν και δεν μπορούν να ανακτηθούν ολοκληρωμένα. (2) Βάλε ένα καθαρό στικάκι στον υπολογιστή σου και πρόσθεσε μερικά αρχεία. Κάντο εξαγωγή και ξαναβάλτο. Αν τα αρχεία εξαφανίστηκαν τότε ο υπολογιστής σου είναι μολυσμένος. Αν όχι, τότε πήγαινέ το πάλι στο βιβλιοπωλείο και δες αν τα αρχεία εξαφανιστούν μετά που θα συνδεθεί σε εκείνον τον υπολογιστή. Αν εξαφανιστούν, τότε ενημέρωσε τον βιβλιοπώλη ότι ο υπολογιστής του είναι μολυσμένος. Εγώ στοιχηματίζω στην 2η περίπτωση.
skai Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Καλημέρα και ευχαριστω για την απαντηση! Όλα μου τα αρχεια δυστυχως είναι CHK οποτε μαλλον δεν μπορω να κανω κατι και με το hex editor δεν μπορω να καταλαβω τι πρεπει να κανω. Για 2) δοκιμασα άλλο ένα στικακι και τελικα ο δικος μου υπολογιστης είναι καθαρος. Το ερωτημα μου τωρα είναι : με το στικακι που μολυνθηκε τι μπορω να κανω? Επιπλεο ¨στον υπολογιστη μου ¨μου εμφανιζει άλλο ένα ειδος μνημης που γραφει RECOVERY(D:) και είναι σχεδόν γεματη.
micos000 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δημοσ. 17 Απριλίου 2017 Δηλαδή τα 2gb που είναι στο στικάκι είναι όλα σε μορφή chk; 1) Κατέβασε το mediainfo και στήστο. Άνοιξε το πρόγραμμα και πέτα μέσα ένα αρχείο chk Αν είναι αρχείο πολυμέσων θα σου βγάλει πληροφορίες όπως jpeg, mp4, mp3 κτλ οπότε ξεκίνα και αλλάζεις την κατάληξη των αρχείων που αναγνωρίζει το πρόγραμμα. Αν δε βγάλει κάτι είναι άλλης μορφής και θα δούμε παρακάτω γι αυτά. 2) Κατέβασε έναν hex editor π.χ. HxD και στήστο Πέτα μέσα ένα αρχείο και δες τι γράφει στις πρώτες γραμμές στο δεξί μέρος. Αν λέει PK στην αρχή τότε είναι ή zip ή rar, εκτός αν μετά λέει Content_Types].xml οπότε είναι αρχείο office 2007 και πάνω (το αν είναι xlsx ή docx θα πρέπει να το δοκιμάσεις). Αν έχει pdf είναι...pdf Αν έχει το κείμενο "This program cannot be run in DOS mode" στην 5η γραμμή τότε είναι exe. Αν στο δεξί μέρος δε βγάζει κάτι συγκεκριμένο πήγαινε στο προς το τέλος και δες στις 2-3 τελευταίες σελίδες μήπως λέει κάτι π.χ. word ή excel. Αν είναι txt θα φανεί αμέσως γιατί θα έχει μόνο κείμενο στο δεξί μέρος. Καλό κουράγιο.
skai Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Σ ευχαριστω πολυ!! Πραγματικα μ εσωσες..βεβαια εχω ακομα αρκετη δουλεια μπροστα μου αλλα ειδη εχω καταφερει ν ανοιξω πολλα αρχεια εντομεταξυ πηγα στο βιβλιοπωλει και τους το λεω οτι μαλλον εχουν ιο και γυρνανε μ ενα υφακι και μου λενε ωραια και τι θες να κανουμε εμεις τωρα, ο υπολογιστης εχει 3 antivirus σιγα μην εχουμε ιο...
dkotanid Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Δημοσ. 18 Απριλίου 2017 Σε αυτές τις περιπτώσεις είτε παίζεις με τα attributes από cmd είτε βάζεις το usb σε ένα (bootable) Linux, και εκεί θα τα "δει" όλα!
micos000 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Δημοσ. 19 Απριλίου 2017 Σ ευχαριστω πολυ!! Πραγματικα μ εσωσες..βεβαια εχω ακομα αρκετη δουλεια μπροστα μου αλλα ειδη εχω καταφερει ν ανοιξω πολλα αρχεια εντομεταξυ πηγα στο βιβλιοπωλει και τους το λεω οτι μαλλον εχουν ιο και γυρνανε μ ενα υφακι και μου λενε ωραια και τι θες να κανουμε εμεις τωρα, ο υπολογιστης εχει 3 antivirus σιγα μην εχουμε ιο... Σιγά μην έχουν και 45. Εγώ πάντως έχω ένα παλιό στικάκι 4gb και αν θέλω να μεταφέρω κάτι σε κοινόχρηστο υπολογιστή η να τυπώσω χρησιμοποιώ αυτό.
Guzmaa Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2017 καλήμερα παιδιά αντιμετωπίζω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με μια διάφορα στο δικό μου δεν είναι μορφοποιημένοι όλοι οι φάκελοι οι πρώτοι 3 από τούς 8 είναι μια χαρά οι υπόλοιποι έχουν την επωνυμία <Αρχείο>. Δοκίμασα την εντολή που γράψατε παραπάνω με την γραμμή εντολών και δεν βοήθησε αντιθέτως μου βγάζει Access denied σας παραθέτω και screenshots για να δείτε και εσείς, καμιά άλλη λύση υπάρχει γιατί φαίνεται ότι έχει 25GB δεσμευμένα από τα 32GB που έχει συνολικά το USB και εγώ μπορώ να δω μόνο τα 8GB από τους πρώτους 3 φακέλους. να επισημάνω τα δικά μου είναι αρχεία φακέλων από backup του παλιού μου υπολογιστή και οι φάκελοι βρίσκονται ως υποφάκελοι στον φάκελο backup όπως φαίνεται στο τελευταίο screenshot
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα