Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα που με απασχολεί!

Μετέφερα, με αποκοπή επικόλληση (τραγικό σφάλμα) με το usb stick μου απο ένα σταθερό υπολογιστή σε έναν άλλον κάποια αρχεια. Ο υπολογιστής στον οποίο ήθελα να κάνω τη μεταφορά έχει free AVG. Με το που έβαλα το stickάκι το AVG εντόπισε κάποιες απειλές για τις οποίες μου έδωσε την επιλογή αν θέλω να τις τακτοποιήσω (''remove all'' έγραφε στο κουμπί), εγώ ο απαράδεκτος το πάτησα πιστεύοντας οτι θα εξαφανίσει μονο τα μολυσμένα αρχεία, αλλα αφου το πάτησα διαπίστωσα οτι είχε εξαφανίσει όλα μου τα αρχεία απ το stickάκι. Κάνοντας όμως δεξί κλίκ στο εικονίδιο του stick και πατώντας στις ΄΄ιδιότητες΄΄ φαίνεται οτι υπάρχει δεσμευμένος χώρος 1,2 GB (όσο ακριβώς τα αρχεία που είχα) αλλα μπαίνοντας μέσα δεν φαίνεται τιποτα. Δοκίμασα την επιλογή του να εμφανίζονται ολα τα κρυφά αρχεια αλλα και πάλι τιποτα.

Και η ερώτηση μου ειναι η εξής: μπορώ να το φτιάξω μόνος μου? και αν ναι πως? (2 ερωτήσαεις τελικά!)

Υπόψιν οτι δεν κατέχω το ''άθλημα'' και κάνοντας αναζητήσεις στο ιντερνετ δεν μπόρεσα να καταλάβω πολλά.

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ετσι οπως τα λες, το συγκεκριμενο antivirus, στα εχει κρατησει σε quarantine. Πηγαινε στις ρυθμισεις του συγκεκριμενου, βρες που εχει το φακελλο quarantine, βρες τα συγκεκριμενα αρχεια και πατησε ignore, δηλαδη να τα αγνοησει, για  να μπορεσεις να τα δεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση Sirios. Το βάζω όμως και σε άλλον υπολογιστή που δεν έχει AVG και πάλι κενο μου το εμφανίζει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση Sirios. Το βάζω όμως και σε άλλον υπολογιστή που δεν έχει AVG και πάλι κενο μου το εμφανίζει.

Πρεπει πριν να κανεις την συγκεκριμενη διαδικασια, αλλιως δεν μπορει να στα εμφανισει, κακως εβγαλες το usb, χωρις να τα απελευθερωσεις απο την καραντινα.

Αν δεν γνωριζεις την διαδικασια, πρεπει να ψαξεις αναλυτικα (δεν εχω avg, για να σε βοηθησω), αλλα δεν ειναι και τοσο δυσκολο.

Δημοσ.

Επειδη δεν μου εχει τυχει τετοια περιπτωση, δεν γνωριζω, αλλα εαν εβγαλες το στικακι ενω ο υπολογιστης ηταν σβηστος, η εκανες ασφαλης καταργηση συσκευης, πιθανων να μην εχεις.

Δημοσ.

Φίλε τα αρχεία σου είναι μέσα στο στικάκι κανονικά, μην φοβάσαι. Μάλλον έχουν γίνει κρυφά και αυτό έγινε από τον ιο και όχι από το avg.

Κάνε το εξής:

Σύνδεσε το στικάκι και δες τι γράμμα θα πάρει (π.χ. F).

Άνοιξε την γραμμή εντολών (WINDOWS+R, δώσε cmd και πάτα etner).

Δώσε το παρακάτω και πάτα enter

attrib -r -a -s -h f:\*.* /s /d

Φυσικά θα αλλάξεις το F με το γράμμα που θα πάρει το usb. Μπορείς να κάνεις αντιγραφή την εντολή και με δεξί κλικ->επικόλληση να την δώσεις στο command prompt.

Δες τώρα στο usb αν είναι εκεί τα αρχεία σου.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι ένας συγκεκριμένος. Είναι αρκετοί. Μερικοί μάλιστα δημιουργούν και μια συντόμευση για όλους τους φακέλους και αρχεία στο στικάκι η οποία όταν εκτελείται μολύνει τον υπολογιστή και μετά ανοίγει το αρχείο ή τον φάκελο. Γι αυτό προσοχή όταν βλέπετε συντομεύσεις στο στικάκι αντί για φακέλους. Αν δείτε κάτι τέτοιο, αμέσος καθάρισμα τους υπολογιστές που μπήκε το usb και τα στικάκια και εξωτερικούς δίσκους με malwarebytes και adwcleaner και μετά διαγραφή όλων αυτών των συντομεύσεων. Μετά, αφού καθαρίσει ο υπολογιστής εκτέλεση της παραπάνω εντολής για να εμφανιστούν (ΑΜΠΡΑΚΑΤΑΜΠΡΑ) τα αρχεία.

Δημοσ.

Δεν είναι ένας συγκεκριμένος. Είναι αρκετοί. Μερικοί μάλιστα δημιουργούν και μια συντόμευση για όλους τους φακέλους και αρχεία στο στικάκι η οποία όταν εκτελείται μολύνει τον υπολογιστή και μετά ανοίγει το αρχείο ή τον φάκελο. Γι αυτό προσοχή όταν βλέπετε συντομεύσεις στο στικάκι αντί για φακέλους. Αν δείτε κάτι τέτοιο, αμέσος καθάρισμα τους υπολογιστές που μπήκε το usb και τα στικάκια και εξωτερικούς δίσκους με malwarebytes και adwcleaner και μετά διαγραφή όλων αυτών των συντομεύσεων. Μετά, αφού καθαρίσει ο υπολογιστής εκτέλεση της παραπάνω εντολής για να εμφανιστούν (ΑΜΠΡΑΚΑΤΑΜΠΡΑ) τα αρχεία.

Aυτο με την δημιουργια συντομευσεων μου εχει συμβει σε στικακι χωρις να εχω αντιικο και μολις το αντιληφθηκα κατεβασα, avast η avira και μου καθαρισε ολες τις συντομευσεις, χωρις παιρετερω συνεπειες, αλλα εμενα προσωπικα δεν μου εχει τυχει ποτε ιος που να  αποκρυβει ολοκληρο το περιεχομενο σε στικακι, παρα μονο τα μολυσμενα αρχεια, στην καραντινα.

Εγω υπεθεσα οτι το avg εχει false alarm στα συγκεκριμενα αρχεια, γι'αυτο του ειπα να πατησει αγνοηση.

Παντως η συγκεκριμενη εντολη ειναι οντως θεικη,οπως λεει ο παραπανω, εκτος κι αν κολλησεις... ransomware.

Δημοσ.

Το έχω συναντήσει σε δύο περιπτώσεις τα κρυμένα αρχεία με συντομεύσεις.

Οι συντομεύσεις έτρεχαν μέσω rundll32 πρώτα τον ιό που ήταν στο ν (κρυφό) φάκελο .recycler και μετά άνοιγε η εξερεύνηση στον φάκελο ή έτρεχε το αρχείο. Το αντιικό καθάριζε τον ιό αλλά οι συντομεύσεις ήταν εκεί και τα αρχεία παρέμεναν κρυφά.

εκτος κι αν κολλησεις... ransomware. 

ΩΧ!!! Άστα να πάνε. Αυτός ο crypt locker είναι πολύ άτιμος και δεν μπορείς να ξεκλειδώσεις τα αρχεία χωρίς να πληρώσεις.

Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται ετοίμασα ένα bat αρχείο που του δίνεις το γράμμα από το usb και εμφανίζει τα κρυφά αρχεία.

Είναι σε αρχικό στάδιο και κάνει μερικούς απλούς ελέγχους πριν πραγματοποιήσει την εμφάνιση (αν το drive υπάρχει και αν στο root δεν υπάρχει το αρχείο ntldr που μπορεί να δηλώνει ότι είναι δίσκος συστήματος). Αν κάποιος έχει περισσότερες γνώσεις και θέλει να το βελτιώσει, ιδίως στο σημείο των ελέγχων, ας το κάνει αρκεί να κρατήσει τα credits και να προσθέσει τα στοιχεία του αν θέλει.

reveal hidden files bat.zip

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και ΣΟΣ από εμένα που από ότι φαίνεται έπαθα το ίδιο πράγμα μόνο που δεν το προκάλεσα εγώ αλλά ο mister που πήγα να βγάλω 2-3 φωτοτυπίες μέσω του USB. Αφού έκανε το σκαν κάτι μου πε για ιό και τέτοια και πάπαλα οι φάκελοι αν και ο χώρος είναι σχεδόν φουλ σύμφωνα με το usb. Επομένως, βρήκα την παραπάνω λύση αλλά δεν είχε αποτέλεσμα... ίσως να κάνω και κάνατι λάθος αλλά δεν νομίζω...ακολούθησα τις εντολές κατά γράμμα! Μήπως υπάρχει εναλλακτική?

PS: Μόλις τώρα, το αρχείο bat του micos έκανε την δουλειά! πολύ καλό! Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...