o pappoys Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Χρησιμοποιώ Ubuntu 10.04 σε VMware workstation 10 Έκανα εγκατάσταση τα παρακάτω:-Apache-PHP-MySql-moodle 2.4Έγινε δοκιμή (στο localhost/moodle) και δούλευαν όλα κανονικά.Έπειτα, ακολουθώντας τις οδηγίες του https://code.google.com/p/bigbluebutton/wiki/InstallationUbuntu έκανα εγκατάσταση το BigBlueButton (δεν έβγαλε κανένα error, οπότε θεωρώ οτι η εγκατάσταση είναι σωστή).Επειδή το BBB "ακούει" στο port 80, όπως και ο Apache, προσπάθησα χωρίς επιτυχία να αλλάξω το listen port του BBB. Έτσι άλλαξα το listen port του Apache από 80 σε 8010. Το πρόβλημα τώρα, είναι πως αν πάω στο localhost/moodle:8010 παίρνω το ακόλουθο error:404 Not Found-------------------nginx/0.7.65 Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να εγκαταστήσω στην συνέχεια το BigBlueButtonBN το οποίο μου επιτρέπει να βάλω σαν δραστηριότητα στα μαθήματα μου (που έχω στο moodle) το BBB. Να σημειωθεί οτι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ Linux.-----------------------------------------------------------------------------------------------------Update 1: sudo bbb-conf --setip 192.x.x.x:81 sudo /etc/init.d/nginx restart sudo gedit /etc/nginx/sites-enabled/bigbluebutton sudo gedit /etc/nginx/sites-enabled/default sudo /etc/init.d/nginx restart sudo nano /etc/apache2/ports.conf sudo /etc/init.d/apache2 restartΔεν ξέρω τι από τα παραπάνω έκανε την δουλεία, αλλά απ'οτι φαίνεται τώρα δουλεύει κανονικά το localhost/moodle Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 O Nginx είναι webserver (σαν τον apache, όχι ίδιος, αλλά σαν αυτόν). Η λογική λέει ότι στην 80 ακούει ο nginx ή ο apache. Η ερωτησή μου είναι, ποιος έβαλε τον nginx? Τον θέλει το ΒΒΒ, που δεν ξέρω τι είναι, ή τον έβαλες εσύ? Δεν θα καταφέρω να σε βοηθήσω, μιας και δεν ξερώ τι είναι τα moodle/bbb. Ωστόσο, η λογική λέει ότι θες ή apache ή nginx, όχι και τα δύο. Αν θες και τα δύο τότε ο nginx παίζει σαν reverse proxy του apache, αν χρειαζόσουν κάτι τέτοιο θα το ήξερες ήδη όμως Στο sites-enabled λες ότι έκανες gedit, και παρακάτω nano, αλλά δεν λες τι άλλαξες στα αρχεία αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 το bbb από ότι είδα βάζει και τον nginx μαζί οπότε βγάζεις τον apache και βάζεις το moodle στο nginx στον apache πριν δούλεψε το restart, αφού άλλαξες port χρειαζόταν για να πάρει την αλλαγή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα