Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Ειμαι μαθητης 3ης λυκειου και θα ηθελα τα φωτα σας. Αρχικα σκοπευω/ονειρο μου ειναι, να περασω σε καποια σχολη πληροφορικης. Αγαπω τον προγραμματισμο και θελω να ασχοληθω, και οταν λεω αγαπω εννοω τον τροπο σκεψης κλπ. Θελω λοιπον να αρχισω σιγα σιγα να μπαινω στο κλιμα του προγραμματισμου, αρχιζοντας απο καποια γλωσσα μιας και εχω μια γενικη ιδεα απο το μαθημα ΑΕΠΠ, αλλα δεν εχω ιδεα απο που να αρχισω πως κλπ.. Σκεφτηκα να αγορασω καποιο βιβλιο γιατι εχω διαβασει σχετικα αρθρα, αλλα δυστυχως δεν κατεληξα πουθενα, ισα ισα που μπερδευτηκα κιολας. Αλλοι λενε αρχισε απο C αλλοι απο C++ αλλοι λενε πως γα αρχαριους αυτες οι γλωσσες ειναι πολυ δυσκολες!

Αρχικα λοιπον πειτε μου πως να ξεκινησω αυτο το παραμυθι, αν πρεπει να παρω ενα βιβλιο και αν ναι ποιο? 

Ευχαριστω!

Δημοσ.

C ή Java θα ειναι η 1η γλώσσα προγραμματισμου που θα κανεις σε οποιαδήποτε σχολή και αν περάσεις οπότε αφου θελεις ξεκίνα με κάποια από αυτές. Δοκιμασε να ξεκινησεις με αυτό http://www.papasotiriou.gr/product/c-programmatismos-234174

Θα σε βοηθησει παρα πολυ και με το ΑΕΠΠ.

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται σε αυτή τη φάση που περιγράφεις να πάρεις κάποιο βιβλίο (άμα περάσεις σε καλή σχολή πληροφορικής, θα χορτάσεις από βιβλία :) ).

Νομίζω είναι πιο σημαντικό να καταλήξεις πρώτα σε γλώσσα και κατόπιν να ξεκινήσεις με κάποιο από τα πολλά καλά tutorials που υπάρχουν στο διαδίκτυο για όλες τις δημοφιλείς γλώσσες.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις ήπια, μια καλή επιλογή είναι κατά την άποψή μου η Python ή η Visual Basic.

Από την άλλη μεριά, η ΓΛΩΣΣΑ που διδάσκεται στο λύκειο είναι σχεδόν αντιγραφή της Pascal, οπότε ίσως σου φανεί πιο οικείο αν ξεκινήσεις με Pascal (η πιο δημοφιλής της σύγχρονη παραλλαγή είναι η Free Pascal, αλλά ως γλώσσα χρησιμοποιείται πλέον ελάχιστα έως καθόλου στην παραγωγή πραγματικών προγραμμάτων).

Αν είσαι πιο hardcore, μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις γεύση από C, επειδή είναι μικρή γλώσσα (αλλά δεν είναι εύκολη για "αυτο-μάθηση" για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με προγραμματισμό)

Η άποψή μου είναι να αποφύγεις για αρχή γλώσσες όπως η C++, η Java και η C# και να περιμένεις να τις διδαχτείς επίσημα όταν περάσεις σε σχολή πληροφορικής (το ίδιο ισχύει και για την C κατά την άποψή μου, με τη διαφορά πως η στάνταρ C είναι σημαντικά μικρότερη σε όγκο από τις υπόλοιπες 3, για αυτό και σου έγραψα πριν πως ΙΣΩΣ να ήθελες να πάρεις μια μικρή γεύση από μόνος σου).

Δημοσ.

Αρχικα ευχαριστω, το βιβλιο που μου προτεινεις ειναι σε ελληνικα γραμμενο? Θελω να ασχοληθω εστω και τωρα γιατι τον ελευθερο χρονο που μου μενει να τον αξιοποιω ετσι, για να βοηθηθω στην ουσια!

Δημοσ.

Μιας και αναφέρεις τα Ελληνικά βιβλία να συμπληρώσω κάτι που έχουμε πεί πολλές φορές εδω μέσα, ότι η πρώτη γλώσσα που πρέπει να μάθεις είναι ΚΑΛΑ Αγγλικά. Κατα συνέπεια και τα βιβλία προγραμματισμού που θα διαβάσεις θα πρεπει να ειναι στα Αγγλικά για να συνηθίσεις τις ορολογίες. Οι λόγοι είναι άπειροι και δεν έχει νόημα να τους αναλύσω. Θα έλεγα και εγώ να αφήσεις τη C/C++ και να πιάσεις καμια Python. Στην σχολή που θα μπείς με Ακαδημαϊκή καθοδήγηση θα έχεις όλο το χρόνο να μάθεις καλή C.

Δημοσ.

Δεν θα διαφωνησω μαζι σου σε καμια περιπτωση, το μονο που ζητησα απο καποιον που να γνωριζει ειναι να με καθοδηγησει στο σωστο βιβλιο που πρεπει να προμηθευτω. 

Δημοσ.

Πιστεύω καλό είναι να μάθεις php είναι εύκολη και μπορείς να κάνεις freelance jobs σε αυτήν προκειμενου να "επιδοτείς" τις σπουδές σου μέσω Odesk.

Τέλος άσχετο  αλλά που πέρασες;

Δημοσ.

Καλύτερα να μην ασχοληθείς τώρα.

Απλά προετοιμάσου για τις πανελλήνιες.

Για μερικούς μήνες δεν παθαίνεις τίποτα.

Γράψε όσο καλύτερα μπορείς, για να διαλέξεις εσύ σε ποια σχολή θα μπεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...