monokoupes Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά,Εχω 2 σκληρους. Ο ενας είναι χωρισμένος σε 2 διαμερισματα εκ των οποιων το 1 εχει τα XP και το αλλο για αποθηκευτικη χρηση. Πριν λίγες μέρες έβαλα και έναν άλλον επίσης για αποθηκευτικη χρηση. Λειτουργει μια χαρά.Πάω λοιπόν να κάνω fomat στο διαμερισμα που τρέχει τα XP. Και παίρνω το εξής μηνυμα "Για την εγκατάσταση των Windows xp στο διαμέρισμα που επιλέξατεε το πρόγραμμα εγκατάστασης θα πρέπει να πραγματοποιήσει εγγραφή μερικών αρχείων εκκίνησης στον παρακάτω δίσκο (τον δίσκο μου)Ομως ο δίσκος αυτός δεν περιέχει διαμέρισμα συμβατό με τα Windows Xp.Για να συνεχίσετε, επιστρέψτε στην οθόνη επιλογής διαμερισμάτων και δημιουργήστε διαμέρισμα συμβατό με τα Xp στον παραπάνω δίσκο."Πατάω enter λοιπόν, επιλέγω πάλι το διαμέρισμα, πατάω το D=διαγραφή διαμερίσματος και στη συνέχεια το L= διαγραφή. Επιστρέφω πάλι στην προηγούμενη οθόνη και βλέπω το διαμέρισμα -> "Μη κατανεμημένος χώρος"πατάω C=δημιουργία διαμερίσματος μου βγάζει τις λεπτομέρεις του διαμερίσματο και πατάω Enter=Δημιουργία. Πάω στην προηγούμενη οθόνη, έχει ήδη δημιουργηθεί το διαμέρισμα, πατάω λοιπόν Enter=ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και μου βγάζει πάλι το ιδιο! Οτι δεν είναι συμβατο με XP!Τι μπορεί να συμβαίνει? Πως θα εγκαταστήσω τα XP ώστε να μπορέσω να επανεκιννήσω τον υπολογιστή πάλι μιας και μετά απο αυτο βγάζει DISK FAILURE κατα την εκκίνηση?
TheELF Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Ο νέος δίσκος που έβαλες σε τι μορφή είναι;;Είναι κάνας 3TB σε Gpt μορφή μήπως;; Λογικά όταν έβαλες τον νέο δίσκο αυτός μπήκε από το bios σε θέση πριν από τον παλιό οπότε τώρα τα xp θέλουν να περάσουν τα αρχεία εκκίνησης στον νέο. Δες να βάλεις τον παλιό δίσκο στην πρώτη θύρα sata και τον νέο δίσκο σε ποιο μεγάλη θύρα sata για να μπουν τα αρχεία εκκίνησης στον παλιό δίσκο μαζί με τα win.
monokoupes Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Oχι έναν παλιό 80ρι WD έβαλα. Απλά για να του πεταξω πανω ταινίες κλπ. Ο 1ος δίσκος είναι κουμπωμενος εκεί που ήταν ανέκαθεν. Δεν του αλλαξα θεση. Τον καινουριο εβαλα στην αλλη θεση που ειχε μεινει. Επίσης οταν πήγα για φορματ και μου ελεγε οτι δν ειναι συμβατο, δοκιμασα να περασω τα XP είτε στο 2ο διαμέρισμα το 1ο δισκο, είτε στον καινουριο δισκο που εβαλα, αλλά και πάλι έπαιρνα το ιδιο μηνυμα.Εσυ εννοείς να αλλάω τα Boot priorities για να ξεκινάει από τον καινουριο δίσκο?? Αντε και το κάνω, αφου δεν έχει μέσα τα XP, πως θα ξεκινήσει?
SolicitedCrib4 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δοκίμασε να αφήσεις συνδεδεμένο μόνο τον δίσκο που θα κάνεις το format, τους άλλους βγάλτους και βάλτους ξανά μετά την εγκατάσταση.
monokoupes Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Λοιπόν βρέθηκε λυση.Αρχικά αλλαξα θέση τους SATA μεσα απο το BIOS και πάλι πήρα το ίδιο μήνυμα κατά την προσπάθεια μου να βάλω στον άλλο δισκο τα XP. Οπότε άκαρπη αυτη η προσπάθεια.Έπειτα δοκίμασα τη συμβουλή του SolicitedCrib4 Δοκίμασε να αφήσεις συνδεδεμένο μόνο τον δίσκο που θα κάνεις το format, τους άλλους βγάλτους και βάλτους ξανά μετά την εγκατάσταση. Βγάζοντας τον 2ο σκληρό που είχα βάλει πρόσφατα, ξεκίνησα εκ νέου τη διαδικασία και έχει ξεκινήσει κανονικά η διαμόρφωση του διαμερίσματος ώστε να εγκατασταθουν τα XP.Ελπίζω να ολοκληρωθεί χωρις παρατραγουδα.Γιατί μπορεί να συνέβη αυτό? Εχει κανείς ιδέα?
SolicitedCrib4 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Διότι η εγκατάσταση των windows "μπερδέυεται" με δεύτερο σκληρό πάνω στο pc. Επίσης, αν γινόταν κανονικά από την αρχή η εγκατάσταση, μπόρει τα αρχεία της να πήγαιναν στον δεύτερο δίσκο ή να πήγαιναν μερικά αρχεία στον έναν και τα υπόλοιπα στον άλλον δίσκο. Γι' αυτό, όταν κάνουμε εγκατάσταση των Windows αφήνουμε πάνω μόνο τον δίσκο που θέλουμε να γίνει η εγκατάσταση. Χαίρομαι που σε βοήθησα να λύσεις το πρόβλημά σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα