Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλησπέρα και από μένα,

έχω έναν υπολογιστή ενός φίλου ο οποίος προσπάθησε να το καθαρίσει( αλλαγή πάστας, από σκόνες) και έκτοτε δεν δίνει σήμα στην οθόνη. τα συμπτώματα είναι τα έξεις : όταν πατάς το power περνάει ρεύμα σβήνει και ανοίγει ξανά μόνιμα χωρίς να μπαίνει στα bios ή να δείχνει κάτι στην οθόνη σε καμιά από τις δυο φάσεις.

αυτά που έχω δοκιμάσει εγώ για να το επαναφέρω είναι:

1. έβαλα τις δικές μου RAM οι οποίες σίγουρα δεν έχουν πρόβλημα
2.άλλαξα τροφοδοτικό, έβαλα καινούργιο
3.άλλαξα κάρτα γραφικών( η δικιά του δουλεύει άψογα στο PC μου)

6. clear CMOS με το jumper και αφαίρεση μπαταρίας

7. τσέκαρα για σκασμένο πυκνωτή ( δεν βρήκα κάποιον )
8. έβαλα ξανά πάστα σε cpu και παρατήρησα ότι δεν την είχε  κουμπωμένη καλα ο φιλος μου την ψήκτρα.

για πείτε τι άλλο μπορώ να τσεκάρω πριν του πω να αγοράσει άλλο pc :P

μητρικη: asus p50l/em

τροφοδοτικο: lamtech 550w

RAM: adata ddr2 2x1g

HD: TOSHIBA 1 TB /SATA2

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ:GEFORSE GT430-1GB DDR3
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το PC κάνει κάποιο beep όταν ξεκινάει; / Έχει beeper?

Ποιο είναι το σύστημα; Mb-CPU-GPU-SPU....

δεν βλεπω να εχει beeper, τα εβαλα τωρα γιατι το ειχα ξεχασει :)

Δημοσ.

Ωραίο τροφοδοτικό :P Άλλο έχεις να δοκιμάσεις;

Βγάλε τα όλα απο την μητρική(P5QL-EM?) και άσε μόνο τον επεξεργαστή με την ψήκτρα, και μια ράμ. Μετά απο καλώδια, μόνο το power_SW να είναι απάνω και η 24ρα με τα πολλά καλώδια και τα άλλα 4+4 που είναι για την τροφοδοσία του επεξεργαστή, τίποτα άλλο. Στις θύρες πίσω μόνο το καλώδιο του ρεύματος που πάει στο τροφοδοτικό.

Κάνε και ένα clear CMOS με την μπαταρία.

Υπάρχει περίπτωση να βγάλεις τον επεξεργαστή να δεις τα πινάκια απο κάτω; 

Δημοσ.

Ωραίο τροφοδοτικό :P Άλλο έχεις να δοκιμάσεις;

Βγάλε τα όλα απο την μητρική και άσε μόνο τον επεξεργαστή (P5QL-EM?) με την ψήκτρα, και μια ράμ. Μετά απο καλώδια, μόνο το power_SW να είναι απάνω και η 24ρα με τα πολλά καλώδια και τα άλλα 4+4 που είναι για την τροφοδοσία του επεξεργαστή, τίποτα άλλο. Στις θύρες πίσω μόνο το καλώδιο του ρεύματος που πάει στο τροφοδοτικό.

Κάνε και ένα clear CMOS με την μπαταρία.

thermatake berlin 630w, επεξεργαστή δεν έβαλα γιατί πρέπει να τα ξηλώσω όλα για να δω ( θα το κάνω αύριο και θα σου πω αποτέλεσμα)

Δημοσ.

Καλώς. 

Όπως και να έχει το ξήλωμα δεν το γλυτώνεις :P Μην έχει καεί τίποτα απο εκεί και πέρα μικρό το κακό :P Σε μισή ώρα τα έχεις μοντάρει και έχεις κάνει και cable managment :P 

Πάντως άμα γίνεται βρες και ένα beeper και βάλε το μαζί με το άλλο τροφοδοτικό να δούμε τι κάνει. Άμα δεν πάρει πάντως και πάλι βγάζεις και ψήκτρα.... Μην εχει στραβώσει τίποτα....

Δημοσ.

Καλώς. 

Όπως και να έχει το ξήλωμα δεν το γλυτώνεις :P Μην έχει καεί τίποτα απο εκεί και πέρα μικρό το κακό :P Σε μισή ώρα τα έχεις μοντάρει και έχεις κάνει και cable managment :P

Πάντως άμα γίνεται βρες και ένα beeper και βάλε το μαζί με το άλλο τροφοδοτικό να δούμε τι κάνει. Άμα δεν πάρει πάντως και πάλι βγάζεις και ψήκτρα.... Μην εχει στραβώσει τίποτα....

τα ξήλωσα όλα σήμερα,

αυριο  θα βγάλω φώτο να δεις τον επεξεργαστή, το τροφοδοτικό δεν είναι σίγουρα γιατί το δουλεύω με το berlin .

Δημοσ.

Καλύτερα, να φεύγουν ένα ένα... :P 

Όχι τον επεξεργαστή, τα πινάκια της μητρικής που κάθεται ο επεξεργαστής. Άμα είναι κανένα στραβωμένο κάνει μπάμ, θα το δεις καπάκι αμα είναι. Μετά αμα δεν έχει θέμα τον κουμπώνεις βάζεις πάστα και πάμε παρακάτω κάνεις τα άλλα και βλέπουμε...

Δημοσ.

Πιάσε καρφίτσα και ίσιωσε τα.... Δυνατό φως και κοντά κοντά για να βλέπεις... Σιγά σιγά όμως γιατί κόβουν εύκολα...

Σε 3 σημεία τουλάχιστον θες... Δες την και εσύ απο κοντά.

Δημοσ.

Πιάσε καρφίτσα και ίσιωσε τα.... Δυνατό φως και κοντά κοντά για να βλέπεις... Σιγά σιγά όμως γιατί κόβουν εύκολα...

Σε 3 σημεία τουλάχιστον θες... Δες την και εσύ απο κοντά.

να είσαι καλά ρε Νίκο που ασχολείσαι με το θέμα μου,

τα ίσιωσα αλλα δεν κατάφερα κατι, ετσι εγιναν μετα την παρεμβαση μου

post-277489-0-29865200-1385487275_thumb.jpg

Δημοσ.

Θέλουν κι άλλο :/ Τρία απο πάνω στην μέση και δυο στην μέση αριστερά, πρέπει να είναι ολόισια στην ίδια ευθεία με τα απο πάνω-κάτω και αριστερά δεξιά.

Δημοσ.

Θέλουν κι άλλο :/ Τρία απο πάνω στην μέση και δυο στην μέση αριστερά, πρέπει να είναι ολόισια στην ίδια ευθεία με τα απο πάνω-κάτω και αριστερά δεξιά.

θα κανω μια προσπαθια ακομα το θεμα ειναι οτι τωρα ξερω οτι φταει η μητρικη

κατι τελευταιο ξερεις καποια μητρικη(οικονομικη) που να εχει το ιδιο socket γιατι την ιδια δεν την βρισκω 

Δημοσ.

Δυνατό φως θέλει και υπομονή... Πολύ υπομονή.... Ίσιωσε τα σιγά σιγά και πρέπει να πάρει.

Οικονομική μητρική 775, σε δύσκολο καιρό την ζητάς δυστυχώς, οι καινούργιες πάνε απο 40 και πάνω και οι μεταχειρισμένες κοντεύουν πολλές τα 40.... Τι επεξεργαστή θα βάλεις απάνω και τι μνήμες; Άμα είναι να δω μια αλλά σου λέω γδέρνουν τώρα.... Καινούργια θες ή μεταχειρισμένη; 775 είναι το σόκετ απο οτι βλέπω πάντως, αμα θες να δεις και εσύ ψάχνεις μητρική 775 με DDR2 και PCI-X.

Δημοσ.

Δυνατό φως θέλει και υπομονή... Πολύ υπομονή.... Ίσιωσε τα σιγά σιγά και πρέπει να πάρει.

Οικονομική μητρική 775, σε δύσκολο καιρό την ζητάς δυστυχώς, οι καινούργιες πάνε απο 40 και πάνω και οι μεταχειρισμένες κοντεύουν πολλές τα 40.... Τι επεξεργαστή θα βάλεις απάνω και τι μνήμες; Άμα είναι να δω μια αλλά σου λέω γδέρνουν τώρα.... Καινούργια θες ή μεταχειρισμένη; 775 είναι το σόκετ απο οτι βλέπω πάντως, αμα θες να δεις και εσύ ψάχνεις μητρική 775 με DDR2 και PCI-X.

οι RAM ειναι ddr2

cpu : intel core2duo e8400

pci για καρτα γραφικων

καινουργια κατα προτίμηση αλλα αν ειναι πανακριβα ειναι μονοδρομος η μεταχειρισμενη τιμή μεχρι 50ε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...