GiorgosM83 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την δική σας άποψη. Έχω ένα Compaq Prersario CQ 70 με 17αρα οθόνη με επεξεργαστή pentium dual core 32bit στα 2.0 GHZ με 3 GB RAM και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών Nvidia 9200M GE 256MB. Το συγκεκριμένο Λάπτοπ για να επισκευαστεί θα μου κοστίσει περίπου 250 Ευρώ για να γίνει πλήρως λειτουργικό και σκέφτομαι αν αξίζει να επισκευαστει η να προβώ σε νέα αγορά και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας, σε αυτή την περίπτωση τη νέο μου προτείνεται; οι απαιτήσεις μου είναι επεξεργασία video,Photoshop, Autocad, και να βλέπω ταινίες σε HD Video με ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα της οθόνης. Επίσης να είναι ανώτερος απο τον Compaq. και οικονομικός σε αγορά. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
nikos903 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Έχει σκάσει η κάρτα γραφικών σε αυτό; Είναι απάνω στην μητρική η 9200; Απο θερμοκρασίες αυτό πρέπει να έβραζε ε; Πάντως με αυτά που τρέχεις ένα λάπτοπ με DDR3 και i5 δεν θα σε χάλαγε Απλά 17ρα σε i5 πρέπει να πηγαίνει πολύ :/ Κάτσε να σου προτείνουν εδώ κανένα καλό και όταν δεις την τιμή και εκεί βλέπεις τι θα κάνεις...
GiorgosM83 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Έχει σκάσει η κάρτα γραφικών σε αυτό; Είναι απάνω στην μητρική η 9200; Απο θερμοκρασίες αυτό πρέπει να έβραζε ε; Πάντως με αυτά που τρέχεις ένα λάπτοπ με DDR3 και i5 δεν θα σε χάλαγε Απλά 17ρα σε i5 πρέπει να πηγαίνει πολύ :/ Κάτσε να σου προτείνουν εδώ κανένα καλό και όταν δεις την τιμή και εκεί βλέπεις τι θα κάνεις... Καλησπέρα φίλε μου. Βασικά το πρώτο πρόβλημα που συνάντησα ήταν χαλασμένη μπαταρία, κομένη καλωδιοταινία οθόνης (απο μέσα) έσβηνε ακόμα και μετά απο καθαρισμό και έχει ένα σκάψιμο και κάψιμο πάνω σε ένα καμένο τσιπάκι πάνω στην μητρική. Η κάρτα γραφικών δεν έχει πρόβλημα είναι ανεξάρτητη αλλά κολημένη πάνω στην μητρική και όντως υπερθερμενόταν συχνά....
nikos903 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Άρα για να φτιάξει αυτό θέλει μια μπαταρία (25€ max), καλωδιοταινία (5?) και μια μητρική; (για μητρική πρέπει να μου πεις αριθμό για να ψάξω αμα θες). Πάντως μητρική βρίσκεις με <100€, άρα 130 τα υλικά και άμα τα περάσεις μόνος σου είσαι jet, βλέπεις κανένα service manual και άμα πιάνουν λίγο τα χέρια σου δεν έχεις θέμα... Ποιο τσιπάκι έχει σκάσει BTW? Edit: Αυτή είναι η μητρική; Δεν βλέπω να βγαίνει με αποσπώμενα γραφικά, κολλημένα απάνω στην μητρική είναι.
GiorgosM83 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Άρα για να φτιάξει αυτό θέλει μια μπαταρία (25€ max), καλωδιοταινία (5?) και μια μητρική; (για μητρική πρέπει να μου πεις αριθμό για να ψάξω αμα θες). Πάντως μητρική βρίσκεις με <100€, άρα 130 τα υλικά και άμα τα περάσεις μόνος σου είσαι jet, βλέπεις κανένα service manual και άμα πιάνουν λίγο τα χέρια σου δεν έχεις θέμα... Ποιο τσιπάκι έχει σκάσει BTW? Edit: Αυτή είναι η μητρική; Δεν βλέπω να βγαίνει με αποσπώμενα γραφικά, κολλημένα απάνω στην μητρική είναι. Καλησπέρα. Ο αριθμός της μητρικής είναι 488338-001 και έναν συμπληρωματικό 9i08B0 και εναν άλλον που είναι τυπομένο πάνω στην μητρική με λευκά γράμματα "07263-2 vitas MB 48.41501.21 Hannstar την καλωδιοταινία την έβαλα γύρω στα 25 ευρώ για ολοκαίνουργια και επισης κάτι που δεν είπα προηγουμένος ήταν πως χρειάζομαι και το πανελάκι του power board κανένα 30αρι και γι αυτό επίσης και για έναν καινούργιο HDD γιατί τον άλλον τον έχω περάσει στο λάπτοπ του αδερφού μου και τώρα δεν νομίζω να μου τον δώσει εύκολα!!!. Φυσικά όπως βλέπεις στις φώτο τον έχω κάνει στην κυριολεξία βίδες γιατι για να τα αλλάξεις όλα αυτά πρέπει να φτάσεις μέχρι κόκαλό που λένε.... Ειδικά η καλωδιοταινία που πρέπει και να βγάλεις και το πλαίσιο της οθόνης για να περάσεις το καλώδιο απο μέσα αλλά και για την μητρική.... Το τσιπάκι που έχει καεί δεν μπορώ να αναγνωρίσω τα γράμματα περί τίνος πρόκειται διότι είναι κάτω απο το κάψιμο....
nikos903 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα. Μητρική βρίσκεις καινούργια απο 87€ αν είδα καλά. Μεταχειρισμένη 20-30€ λιγότερο αλλά λόγο της κάρτας γραφικών δεν θα το πρότεινα να πας σε μεταχειρισμένη... Καλωδιοταινία μετά, έρχεται γύρω στα 5€. Δίσκος πες κανένα 25ρι αλλά εξαρτάται απο τα GB που θες και αμα τον θες used ή καινούργιο... (Τώρα που έχει βολευτεί με τον δίσκο σιγά μην στον γυρίσει χαχαχαχα). Μπαταρία βρίσκεις με 16. Power Board 6€ Άρα σύνολο κοστούμι: 87+5+25+16+6 --> ~140€ Άρα τώρα πρέπει να βρεις και ένα λάπτοπ που να σου κάνει (με κανένα i5 θα σου έλεγα), να δεις τιμή και εκεί και να αποφασίσεις τι θα κάνεις.... 1
plpapadopoulos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δεν αξίζει να το επισκευάσεις. Είναι HP σειράς CQ, πράγμα που σημαίνει κακό design και συνεχές overheating. Πούλα το για ανταλλακτικά και πάρε ένα καινούριο (και άλλης εταιρίας). 1
GiorgosM83 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα. Μητρική βρίσκεις καινούργια απο 87€ αν είδα καλά. Μεταχειρισμένη 20-30€ λιγότερο αλλά λόγο της κάρτας γραφικών δεν θα το πρότεινα να πας σε μεταχειρισμένη... Καλωδιοταινία μετά, έρχεται γύρω στα 5€. Δίσκος πες κανένα 25ρι αλλά εξαρτάται απο τα GB που θες και αμα τον θες used ή καινούργιο... (Τώρα που έχει βολευτεί με τον δίσκο σιγά μην στον γυρίσει χαχαχαχα). Μπαταρία βρίσκεις με 16. Power Board 6€ Άρα σύνολο κοστούμι: 87+5+25+16+6 --> ~140€ Άρα τώρα πρέπει να βρεις και ένα λάπτοπ που να σου κάνει (με κανένα i5 θα σου έλεγα), να δεις τιμή και εκεί και να αποφασίσεις τι θα κάνεις.... Καλησπέρα. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου θα το ψάξω πιο εκτενέστερα αλλά απ'οτι είδα στο σύνδεσμο που μου έβαλες για την μητρική είδα πως είναι για socket 754 και AMD ενώ εμένα είναι socket 749 και Intel αλλά επίσης γράφει πως μπορώ να στείλω μήνυμα για να δεί αν υπάρχει απόθεμα για το συγκεκριμένο μοντέλο. Ο HDD ήταν της Samsung 250 GB τώρα τον χαίρεται ένας lenovo! πολύ καλός και μετά απο πολλά φορμάτ, Αλλά και το lenovo είναι που λέμε "σκυλί" περασμένο σε τρίτο χέρι ασυντήρητος όταν τον παρέλαβε ο αδερφός μου και δουλεύει ακόμα.... Αναφορικά σας λέω 750 Ε έσκασα για τον Compaq και σε δύο χρόνια μέσα με το που έληξε η εγγύηση τετέλεσται .....
nikos903 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δυστυχώς μέσα στην ΕΕ δεν βρίσκεις new όσο έψαξα με intel... Πάντως αυτή που έχει στην εικόνα είναι ιντέλ... Με το άσπρο σόκετ είναι AMD... Θα έχει κάνει λάθος ο πωλητής :/ Πάντως μεταχειρισμένη έχει. Ψάξε και εσύ λίγο και θα βρεις κι άλλες. Απλά πρόσεχε την εγγύηση, αυτή που σου δείχνω δίνει έναν χρόνο, μην πάρεις άμα είναι καμία με λιγότερο εκτός και άμα την δίνει σχεδόν τσάμπα... Ακόμα πρόσεχε να είναι μέσα στην ΕΕ γιατί αλλιώς έχεις τελωνείο (ή πολύ συνεννόηση με τον πωλητή...). Καλά και δίσκο μικρότερο να βάλεις δεν έχεις θέμα, όσο χρειάζεσαι βάζεις. Lenovo ε; Ακόμα δεν έχει έρθει κανένα στα χέρια μου (καλό αυτό ). Τα HP δεν φημίζονται για την αντοχή τους δυστυχώς.... Όπως σου γράφει απο πάνω ο plpapadopoulos τα συγκεκριμένα έχουν και ένα θέμα με τις ελαττωματικές κάρτες και βγάζουν περισσότερη ζέστη και απο φούρνο... Γενικά καίγονται... Άμα το επισκευάσεις μετά πρέπει απαραίτητα να το καθαρίζεις μια φορά το 6μηνο για να σου αντέξει και περισσότερο (όσο αντέξει). Βρες εσύ τις 2 τιμές, μια για επισκευή και μια για καινούργιο και αποφάσισε. Απο το καινούργιο άμα είναι αφαίρεσε κανένα 100ρικο γιατί πουλώντας το παλιό κάτι θα βγάλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα