alexc Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα θέλω να δημιουργήσω μια κλάση που κρυπτογραφεί ενα μήνυμα με τον εξής απλό τρόπο: Κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε ένα μοναδικό διψήφιο αριθμό ( <=26 ). Σκέφτηκα να το υλοποιήσω με HashMap όπου το πρώτο στοιχείο είναι το κάθε γράμμα του αλφάβητου και το δευτερο ο διψήφιος κωδικός του. Για ευκολία θέλω τους κωδικούς να τους βάλω σε ενα enum και οποιαδήποτε στιγμή θέλω αλλάζω την αντιστοιχία. Είναι εφικτό αυτό με enum και αν ναι πως? Γιατί δεν δέχεται απλούς integers για σταθερές θέλω ας πούμε α->2,β->11 κτλ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
albNik Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Φτιάξε ένα πίνακα 26 γραμμάτων. Η θέση τους θα είναι η "αντιστοίχιση" (ar[2]=α, ar[11]=β κλπ).
alexc Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 ΦΦ τόσο σωστό και απλό κάθομαι και ζαλίζω περίεργα πράματα σε ευχαριστώ πολύ :\ public class LettersNumbersMethod{ private char[] matching; public LettersNumbersMethod(){ matching = new char[26]; matching[0] = 'f'; matching[1] = 'a'; matching[2] = 'z'; matching[3] = 'd'; matching[4] = 'g'; matching[5] = 'h'; matching[6] = 't'; matching[7] = 'u'; matching[8] = 'm'; matching[9] = 'c'; matching[10] = 'e'; matching[11] = 'i'; matching[12] = 'b'; matching[13] = 'o'; matching[14] = 'r'; matching[15] = 'v'; matching[16] = 'l'; matching[17] = 'p'; matching[18] = 's'; matching[19] = 'n'; matching[20] = 'j'; matching[21] = 'q'; matching[22] = 'y'; matching[23] = 'w'; matching[24] = 'x'; matching[25] = 'k'; } } Καλή και απλή αυτή η μέθοδος δεν υπάρχει όμως κάτι κομψότερο?? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι :\
albNik Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Αν εννοεις με λιγοτερο typing char[] matching = new char[] {'f', 'a', 'z'... };
παπι Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Αν εννοεις με λιγοτερο typing char[] matching = new char[] {'f', 'a', 'z'... }; "abcdefg..."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα