Alexlolz Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Γειά λοιπόν έχω άσκηση να γραφεί πρόγραμμα σε pascal που να διαβάζει 3αριθμούς και να τους βαζει σε αύξουσα σειρα και σαν "bonus" ο χρήστης να επιλέγει να μπαίνουν σε άυξουσα η φθίνουσα σείρα και εχω σκαλώσει λίγο, thx
Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Κάνε post το κώδικα σου και πες που ακριβώς έχεις πρόβλημα. Έτοιμη το έχεις ξεχάσει κιόλας...
Alexlolz Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 http://www.cs.mtu.edu/~shene/COURSES/cs201/NOTES/chap03/sort.html Tο δοκίμασα με αυτόν τον τρόπο αλλα δεν δουλέυει υπαρχέι και αλλος σίγουρα αλλα δν μ έρχεται
migf1 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις; Σε ποιο συγκεκριμένο σημείο του κώδικά σου έχεις πρόβλημα;
Alexlolz Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Βασικά τώρα το ξεκινάω απο την αρχή με αλλον τρόπο δν ξερώ ακριβώς πως να το κάνω οπότε το ψάχνω
migf1 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Οκ, όταν γράψεις κώδικα, ποστάρισε εδώ το σημείο του κώδικα που σε δυσκολεύει μαζί με σύντομη περιγραφή του προβλήματος (π.χ. τι περιμένεις εσύ να κάνει και τι κάνει εκείνος).
Alexlolz Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Λοιπον εδω ειναι ο κωδικας μεχρι στιγμης program sygkrishs(input,output); var a,b,c,choice,min,max,small1,small2:integer; begin writeln(' {*******************} ' ); writeln(' { ¨ζ¨££ } ' ); writeln(' { €η¥¦¬© } ' ); writeln(' { ”夦¬© } ' ); writeln(' { ‘ ¨α } ' ); writeln(' {*******************} ' ); writeln('„ ©α« «ΰ¤ §¨ι«¦ ¨ £ζ'); readln(a); writeln('„ ©α« «ΰ¤ ›η«¨¦ ¨ £ζ'); readln( ; writeln('„ ©α« «ΰ¤ «¨ε«¦ ¨ £¦ζ'); readln©; writeln('¨΅Άι §«ε©« 1 祦¬© ΅ 2 夦¬©'); readln(choice); max:=a; if (b>max) then begin max:=b; end; if (c>max) then begin max:=c; end; if (max = a) and (b>c ) then begin small1:=c; small2:=b; end else if (max =a) and (c>b ) then begin small1:=b; small2:=c; end else if (max = and (a>c ) then begin small1:=c; small2:=a; end else if (max = b ) and (c>a ) then begin small1:=a; small2:=c; end else if (max = c) and (a>b ) then begin small1:=b; small2:=a; end else if (max = c) and (b>a ) then begin small1:=a; small2:=b; end; writeln('The numbers ',a,',',b,' & ',c,' in Ascending order are as follows:' ); writeln; writeln(small1,' < ',small2,' < ',max); readln; readln; end. (τα ακυρα συμβολα ειναι τα ελληνικα που αλαξαν απο την αντιγραφη σε notepad)Τωρα πρεπει να κανω ενα νεο μερος του max:=a; (οπου max να γινεται min και απο > να γινει <) if (b>max) then begin max:=b; end; if (c>max) then begin max:=c; end; if (max = a) and (b>c ) then begin small1:=c; small2:=b; end else if (max =a) and (c>b ) then begin small1:=b; small2:=c; end else if (max = and (a>c ) then begin small1:=c; small2:=a; end else if (max = b ) and (c>a ) then begin small1:=a; small2:=c; end else if (max = c) and (a>b ) then begin small1:=b; small2:=a; end else if (max = c) and (b>a ) then begin small1:=a; small2:=b; end; και το συνδεω με ELSE IF αλλα μου βγαζει FATAL ERROR και δεν τρεχει καποιο συντακτικο λαθος κανω προφανος
migf1 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Ρίξε μια ματιά εδώ για έναν τρόπο να ποστάρεις όμορφα μορφοποιημένο κώδικα στο φόρουμ, και άλλη μια ματιά εδώ για την προσωπική μου άποψη το πως θα έπρεπε να ποστάρονται κώδικες που φιλοδοξούν να προσελκύσουν ενδιαφέρον για βοήθεια. Προσωπικά παρόλο που αυτή τη στιγμή σέρνομαι, αν ο κώδικας ήταν συπαγής και όμορφα μορφοποιημένος θα του έριχνα μια ματιά τώρα. Μιας και δεν είναι όμως, θα το αναβάλλω για κάποια άλλη στιγμή (μάλλον αύριο, αν είμαι ξεκούραστος). Βέβαια είναι πολύ πιθανό κάποιο άλλο παιδί να είναι έχει περισσότερες μαζοχιστικές αντοχές από ότι εγώ, και να ασχοληθεί νωρίτερα
Alexlolz Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 ενταξέι παιδιά την βρήκα την άκρη ευχαριστώ πάντος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα