Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με imac

johnyboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, μου έφερε ένα imac ένας φίλος και δεν κάνει καν boot.Το πως κατάφεραν και το κόλλησαν ένας θεος ξέρει.Ούτε τα cd έχουν ούτε το kb ούτε τίποτα.Ανοίγει και βγάζει ένα μήνυμα για shutdown.

το μόνο που ξέρω είναι πως είναι παλιό και είχε mac os x snow leopard.

Υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω?Δεν έχω ιδέα από mac :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, μου έφερε ένα imac ένας φίλος και δεν κάνει καν boot.Το πως κατάφεραν και το κόλλησαν ένας θεος ξέρει.Ούτε τα cd έχουν ούτε το kb ούτε τίποτα.Ανοίγει και βγάζει ένα μήνυμα για shutdown.

το μόνο που ξέρω είναι πως είναι παλιό και είχε mac os x snow leopard.

Υπάρχει τρόπος να το επαναφέρω?Δεν έχω ιδέα από mac :)

Kernel panic. μάλλον πρόβλημα στο hardware. Δοκίμασε να μπουταρεις με κάποια διανομή Linux ή windows κρατώντας το alt πατημένο κατα την εκκίνηση να σιγουρεψεις ότι είναι το hardware.

ΥΓ. Γιατί ποιος είχε ιδέα απο Mac όταν τον πρώτο πήρε?

Με windows 7 κάνει boot και προχωράει μέχρι εκεί που βλέπει τον δίσκο, ποιο μετά δεν το πήγα μην κάνω format τον δίσκο.Με ubuntu δεν κάνει boot, μου πετάει έξω το cd.

βασικά πριν άνοιγε, αλλά έκανε μια ώρα να φορτώσει, δεν έβλεπε δίκτυο και άλλα τέτοια χαζά, ε και εγώ το αποτελείωσα.

δεν έχει αρχεία μέσα δεν μας ενδιαφέρει αυτό.έβαλα παλιότερο ubuntu και παίζει μια χαρά, και νετ έχει και τα πάντα.Τώρα, υπάρχει ελπίδα να βάλω mac os x ξανά?

δεν έχει αρχεία μέσα δεν μας ενδιαφέρει αυτό.έβαλα παλιότερο ubuntu και παίζει μια χαρά, και νετ έχει και τα πάντα.Τώρα, υπάρχει ελπίδα να βάλω mac os x ξανά?

Άμα τα "βρεις"....

κατέβασα ένα cd από κάπου 6gb, το έγραψα σε ένα dual layer αλλά δεν τον φορτώνει, μου το πετάει έξω.

υγ πως θα περάσω το dmg να κάνει boot από φλασάκι?Να μην γράφω όλη την ώρα dvd.

Με transmac σε Windowz φτιάξε ενα bootable usb απο το .dmg και είσαι έτοιμος. Γϊνεται και απο Linux με dd αλλά είναι ιστορία μου αμαρτία μου. Το καλύτερο είναι βέβαια να βρείς κάποιον με mac και να το φτιάξεις εκεί. Αν τελικά το φτιάξεις σε mac ρώτα ξανά να σου πω πως (ανάλογα την έκδοση macosx που θα εγκαταστήσεις). 

Πρώτα κάνε partition το USB σε GPT γιατί αν είναι MBR δε θα σου παίξει. Από κονσόλα dos δώσε:

diskpart 

> list disk

> select disk το νούμερο που ειναι το USB σου

> clean

> convert gpt

> create part pri

Στο Transmac: Δεξί κλικ USB Drive >> Format Disk >> Format with Disk Image. Διαλέγεις το .dmg file και κλικ Open.

Άμα θες και σε Linux σφύρα...

ok thanks, σε linux το χω νταξ :)

περιμένω τώρα να το ρίξει στο στικάκι και ελπίζω να παίξει.

έκανε boot και βγάζει ένα κυκλάκι με μια γραμμή στην μέση, και απο κάτω ένα που δείχνει ότι κάνει load.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...