Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έφεραν ένα PC για να του κάνω format και να του βάλω τα win 7. Τα εγκατέστησα κανονικά δύο φορές αλλά αφού τελειώσει η εγκατάσταση το PC κάνει συνεχώς επανεκκίνηση και δεν φορτώνει ποτέ το λειτουργικό. Κάνει το κλασικό μπιπ, δείχνει την οθόνη της μητρικής και κάνει επανεκκίνηση. Εγκατέστησα όμως δοκιμαστικά και το Lubuntu 12.04 και τρέχει κανονικά. Τι πρέπει να κάνω για να τρέξουν τα win 7;

Τα χαρακτηριστικά του PC είναι:

Intel Core 2 Duo E6300 CPU

1GB DDR2 RAM

MSI P965 Neo Mobo

Seagate 80GB HDD

Nvidia 7100GS CPU

Thermaltake TR2-500 PSU

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν φταίει αυτό αλλά νομίζω πως 1 gb είναι πάρα πολύ λίγο για win7. Τι λειτουργικό είχε πριν το σύστημα;

Δημοσ.

Η οθονη της μητρικης βγαζει καποιο μηνυμα? αν μπορεις postare μηπως γνωριζει καποιος να σου πει ακριβως, παντως αυτο που λεει ο Demon Lord , ισχυει και δεν σημαινει επειδη, εχεις ξανατρεξει, θα τρεχει παντου. Καθε pc εχει τις ''ιδιοτροπιες'' του.

Δημοσ.

Είναι όντως λίγα, αν λες ότι τα'χεις ξανατρέξει τι να σου πω, αλλά η άποψή μου (από όσα έχω διαβάσει, όχι δοκιμάσει) είναι ότι και να τρέξει θα σέρνονται τόσο τα πάντα που δεν αξίζει τον κόπο.. (θα πιάνουν όλη τη μνήμη τα windows με αποτέλεσμα όλες οι επιπλέον εφαρμογές που τρέχουν να πηγαίνουν στο δίσκο, να γίνονται page faults και της κακομοίρας γενικά..).

Συμβουλή μου : δώσε 20-40€ και πάρε 2-4gb ram.. θα γίνει αγνώριστο το μηχάνημα

Από εκεί και πέρα, επανεκκίνηση συχνά δείχνει ότι "χτυπάν" οι μνήμες. Μπορεί απλά το linux να μην τυχαίνει να γράψει στο σημείο που υπάρχει πρόβλημα.. Τρέξε memtest86+ (κι άστο ένα βράδυ ολόκληρο να τρέχει)  και δες και αυτό.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα μετά απο καιρό. Αγοράστηκαν άλλα 2gb μνήμης αλλά το πρόβλημα παραμένει. Επίσης δοκίμασα και μόνο με την νέα μνήμη αλλά τίποτα. Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι το Ubuntu και τα XP τρέχουν κανονικά (με τα ΧΡ όμως δεν μπορώ να κάνω το wifi να δουλέψει και γενικά τα αποφεύγω λόγω αρχαιότητας).

Δημοσ.

Τελικά μετά από πολλά πράγματα που πείραξα τελικά κατάφερα να μπουτάρει το PC, υποθέτω επειδή άλλαξα την θύρα SATA του σκληρού στην μητρική, καθώς μια θύρα ελέγχεται από διαφορετικό controller. Το γιατί τα υπόλοιπα λειτουργικά μπούταραν κανονικά παραμένει μυστήριο.

Δημοσ.

Τελικά μετά από πολλά πράγματα που πείραξα τελικά κατάφερα να μπουτάρει το PC, υποθέτω επειδή άλλαξα την θύρα SATA του σκληρού στην μητρική, καθώς μια θύρα ελέγχεται από διαφορετικό controller. Το γιατί τα υπόλοιπα λειτουργικά μπούταραν κανονικά παραμένει μυστήριο.

τελικά δηλαδή τα 7 είχαν πρόβλημα με τον controller των δίσκων ..ενώ τα άλλα λ.σ. όχι? :confused:

Καλά έκανες και το'γραψες πάντως, να το έχουμε υπόψη ως πιθανό σενάριο σε ανάλογο πρόβλημα!

Δημοσ.

Πιθανότατα ο συγκεκριμένος controller χρησιμοποιεί κάποιο driver, ο οποίος προκαλεί "κρέμασμα" των 7. Η επανεκκίνηση είναι συχνά ένδειξη κάποιου stop error (BSOD). Δες στον Event Viewer μήπως υπάρχει κάποια αναφορά στο πρόβλημα.

Τα άλλα λειτουργικά που δοκίμασες, υποθέτω πως φορτώνουν διαφορετικό, συμβατό, οδηγό.

Θα ήταν καλή ιδέα να μη χρησιμοποιήσεις θύρες που ανήκουν στον "προβληματικό" ελεγκτή, ούτε με άλλες SATA συσκευές. Όχι μέχρι να βρεις κατάλληλο driver τουλάχιστον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...