Προς το περιεχόμενο

Παρουσίαση Sapphire R9 290 Reference+Custom Υλοποίησης

Prospector8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ασε με...εχω θεμα με το pc και ειμαι ζαλισμενος...:P Σταζει το reservoir και η EK θα εχει stock στις 28 μαλλον...Οποτε ειμαι με ενα πανι και 2 μπουκαλια στο χερι...:P

Το batman μου λεει οτι το steam πρεπει να τρεχει για να τρεξει το benchmark...Τι διαολο αφου ηδη ειναι ανοιχτο...Τα νευρααα μου!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε γινεται και τιποτα αλλο..Αφου φαντασου τωρα παιζω με την αντλια στο 1 και τον cpu στα 3,5 για να ειναι κρυος...

Ontopic, κατεβαζω και Grid 2/ Tomb Raider!

• Like 2

ενα μεγαλο μπραβο δημητρη για την δουλεια που εκανες!!αψογος!!!!η καρτα με την custom ψυχτρα απλα δεν υπαρχει.. φοβερα temps.πω!!απιστευτη η διαφορα!!!καλοριζικη και ευχομαι να την χαρεις!!! :)

• Like 1

Καλορίζικη και από μένα και συγχαρητήρια για την δουλεία που έκανες ! Πάντως με έκανε εντύπωση η τεράστια διαφορά στην

θερμοκρασία σε σχέση με την custum ψύκτρα , εντάξει είπαμε να κάνει οικονομία η AMD για να κρατήσει το κόστος χαμηλά αλλά όχι όμως και έτσι χαλάει όλοι την καλή  εικόνα της κάρτας.   

• Like 1

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια παιδες,να στε καλα :)

@Ξεκιναμε το official πλεων bench του Bf4,θα δειξω και διαφορα σε σχεση με τα Win8,για να δουμε.

Χαιρετω ολη την παρεα. 2μιση μηνες περασανε απο τοτε που πουλησα σε ενα φιλο την 7950 και εψησα να παω στις νεες καρτες της ΑMD,οπου στις 14/11/2013 εγινε η αγορα του μικρου "αδερφου" του flagship της εταιριας,R9 290 4gb.

H reference καρτα μας πιανει σχεδον σε ολα τα βαρια games 94C με εναν θορυβο ο οποιος εμενα προσωπικα ηταν στα ορια της ανεκτικοτητας ,σιγουρα σε αλλους θα τους ενοχλουσε,και λογο που η ταχυτητα του fan εξαρταται απο την θερμοκρασια, το καλοκαιρι θα ειχαμε ακομα παραπάνω θορυβο απο την καρτα.Γιαυτο και ειπα να αγορασω μια aftermarket ψυκτρα την Arctic Accelero Extreme III για την οποια ειχα ακουσει πολυ καλα λογια και ειπα να παρω το ρισκο,μιας και δεν ειχα αλλαξει ποτε ξανα ψυκτρα καρτας μονος μου. Να αναφερω επισης οτι οσο ημουν με την reference ειχα βαλει τους 13.11 Beta 9.2 τοτε και throttling δεν παρατηρησα σε κανενα παιχνιδι,με το ανεμιστηρακι να φτανει απο 47 εως 49% rpm. 

Η reference καρτα μας πριν το χειρουργιο:

ref.jpg

Κατα την διαρκεια του χειρουργιου :

opened_290.jpg

Ο ασθενης εζησε και ιδου το τελικο αποτελεσμα:

custom_r9_290.jpg

To πρώτο πράγμα που παρατήρησα ηταν η ... minimum θερμοκρασιας της καρτας. 26C απο 43C που ειχα απο την reference!! Ωπα λεω εδω ειμαστε,βαζω τα ανεμιστηρια της καρτας στο 30%,σαν idle ησυχια...βαζω 40%..το ιδιο.. βαζω 50% ...ΤΟ ΙΔΙΟ! Εφτασα στο 70% για να ακουσω ενα αερακι να ακουγεται απο το κουτι μου! Στο 100% ακουγα απλα ενα εντονο φυσημα τιποτα αλλο ουτε καν ενοχλητικο δεν ηταν αυτο!! Ενα μεγαλο μπραβο στην Arctic οσο αφορα τον θορυβο της ψυκτρας! Το ποση θερμοκρασια ανεβαζει σε Full Load θα δειτε παρακατω...

Το συστημα φαινεται στην υπογραφή μου. Τα test εγιναν με τον επεξεργαστη χρονισμενο στα 4.6Ghz,σε Windows 7 x64 ,με drivers στην καρτα τους 13.11 beta 9.4,1080p αναλυση. Η θερμοκρασια δωματιου μεσο ορο ηταν 18-19C και την ταχυτητα του Fan ειναι 70%  .

Eδω ο επεξεργαστης και η καρτα:

system_1.jpg

Ξεκιναμε λοιπον με προθερμανση της καρτας με 3 Runs Max out Settings στο Benchmark του Metro LL:

prothermansi.jpg

Ξεκιναμε λοιπον! 

H Καρτα σε STOCK! 947/1250 

msi_stock.jpg

Τomb Raider MsAA x4 max out TressFx on/off 45.8fps/63fps αντιστοιχα

tomb_r.jpg

Hitman Absolution Max out MsAA X8/X4 51fps/70fps

hitman.jpg

Bioshock Infinite Max out DoF on 93.4fps

Bioshock.jpg

Sleeping Dogs Max Out Extreme 64.6fps

sleeping_dogs.jpg

Crysis 3 Max out MsAA x8/x4 34fps/45.5fps

crysis_3.jpg

Battlefield 3 max out Msaa X4 89fps

Bf3.jpg

Battlefield 4 Max out MsAA x4 66fps

bf_4.jpg

Far Cry 3 Max Out MsAA x8/x4 49fps/61.8fps

far_cry_3.jpg

Grid 2 Max out x8 101fps

grid_2_true.jpg

Dirt Showdown max out MsAA x8 174fps

showdown.jpg

Metro Last Light max out SSAA 44fps

metro_LL.jpg

Company of heroes 2 Max Out 45.2fps

company_2.jpg

Batman Arkham City Max Out MsAA x8 117fps

batman_ac.jpg

Batman Arkham Origins Max out Msaa X8 99fps

Batman_AOr.jpg

Just Cause 2 Max out Msaa x8 131fps

just_cause_2.jpg

Alien Vs Predator max out x4 94.6fps

alien.jpg

Sniper Elite max out Msaa x4/x2.5 38fps/60fps

Sniper_2.jpg

Assasin's Creed IV max out msAA X4 45fps

ac_4.jpg

Resident Evil 6 Max out 105fps

Resident_6.jpg

Skyrim max out 115fps

skyrim.jpg

Lost Planet 2 Bench A max out 91.6fps

lost_planet_better.jpg

Overclocked Section !!!

H καρτα φαινεται οτι ειναι rock stable στα 1140/1425 με +50% power target:

msi.jpg

Τα stability τεστ εγιναν απο 3 φορες τα benchmarks του Metro LL,Crysis 3,Far Cry 3 και Tomb Raider,διχως κανενα σημαδι artifact.

Ακολουθουν καποια παιχνιδια που δοκιμαστηκαν σε αυτα τα ρολογια. 

Tomb Raider Max out,MsAA x4 No Tressfx 73.2fps +17% απο stock

tomb_oc_1140.jpg

Far Cry 3 Max out,MsAA x4 73fps +18% απο stock.

Metro LL max out SSAA 50fps + 15% απο stock.

metro_ll.jpg

Crysis 3 max out,MsAA x4 51.1fps +14% απο stock.

crysis_3.jpg

More to come...

*EXTREME OVERCLOCKING SECTION* (αφιερωμενο στα ατομα που απογοητευσα χθες το βραδυ)

ΠΡΟΣΟΧΗ:Πριν πω το οτιδηποτε,απλα να αναφερω οτι ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΣΠΙΤΙ,θα παιξω με απαγορευμενα ρευματα,με σκοπο  να βρω τα maximum fps που μπορει να μου δωσει η καρτα σε μερικα games.

Σκοπος ειναι η μη εμφανιση artifact με οποιο stable clock καταφερω αυτο,γιαυτο το ρευμα και το fan της καρτας θα πανε στο MAXIMUM.

Ο  μεσος ορος stable που βρηκα για τα ρολογια ειναι  1210-1220/1425.

msi.jpg

Παμε λοιπον να δουμε ποσα fps κερδισαμε με αυτα τα ρολογια:

TOMB RAIDER Max out,MsAA x4 No Tressfx 75.2fps  +20% απο τα stock. 

max_oc_tomb_raider.jpg

Far cry 3 ,Max out MsAA x8 60fps +23% απο stock.

far_cry_3_8msaa.jpg

Company of Heroes 2 MAX OUT 55fps +23% απο stock.

company_hardcore.jpg

Assasin's Creed IV Max Out MsAA x4 53.6fps +20% απο Stock.

Ac4_max_oc.jpg

Crysis 3 Max out MsAA x4 53fps +18% απο stock.

crysis_max_out_oc.jpg

More to come..

Σημερα θα φτιαξω και πινακακι και για να διαβαζονται πιο ευκολα στο ματι και θα προκειται να προσθεσω benchmark του Cod:Ghosts.

Με λιγα λογια,η καρτα με μια custom ψυχτρα φαινεται να ειναι ΔΙΑΜΑΝΤΙ απο ολες τις αποψεις,απλα μια ολοκληρωμενη καρτα. Μεγαλο Φαουλ για την επιλογη της στοκ ψυκτρας :mad: ,Χιλια μπραβο για το perfomance/price B) Οτι αλλες αποριες εχετε με χαρα να κατσουμε να τις συζητήσουμε ολοι μαζι,παντα σε ειρινικα και λογικα πλαισια :D

To be continued!! :)

Κοιτα να δεις ρε γαμωτο για ενα καφε ειπα να βγω και εχασα την Super Duper παρουσιαση του Prospector :mad: .Μετα απο αυτα που τραβηξες εχτες επιτελους ανεβασες ολη την ''δουλειά''που ετοίμαζες .Στην αρχη πηγα να ρωτησω γιατι επελεξες την Sapphire εναντι της Gigabyte(καθαρα λογω εγγυησης)αλλα μετα ξεχασα οτι θα εβαζες και αναλογη ψυκτρα :P. Ενα μεγαλο μπραβο και απο μενα,οπως ειπαν και τα αλλα παιδια βεβαια,μιας και οντως εκανες εξαιρετική δουλειά(οχι οτι περιμενα τιποτα λιγοτερο αλλα λεμε τωρα :P ).

Τωρα οσον αφορα τα Benchmarks ναι το καλυτερο οπως ανεφερες θα ηταν να βλεπαμε και σε υψηλοτερες αναλυσεις πως τα πηγαινει η καρτα,ιδιαιτερα στα πιο βαρια παιχνιδια,αλλα το βαρος βεβαια να δινεται στα 1080p,μιας και ειναι η αναλυση που εχουν οι περισσότεροι και αρα υπαρχει και το μεγαλυτερο ενδιαφερον.

Οσο για την 780 που ανεφερες δεν πειραζει υπαρχουν και αλλα ατομα στο forum για σύγκριση :-D. Περιμενουμε και απο το BF4 να δουμε πως θα τα πηγαινει σε Multiplayer αν και με το συστημα που εχεις σε βλεπω για Average  69-71fps ;)  ;)

• Like 1

αψογος ο φιλος οπως και η 290.

βαζει πολλους ανθρωπους σε σκεψεις σε αυτην τη τιμη με τετοιες επιδωσεις. :o

ξερουμε ποτε θα βγουν οι non reference;

εντιτ

τωρα που σε θυμηθηκα,ριξε και ενα με τον επεξεργαστη στα 5,2 να καουν τα καρβουνα ΑΧΑΧΧΑ

αψογος ο μεταλλευτης8 :D

• Like 2

Xaxa θα το κανω και αυτο καποια στιγμη :P

Στα δικα μας..ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ τα win8 αρνουνται να ανοιξουν..ειμαι εδω και τοση ωρα,εχω δοκιμασει τα παντα και τρωω μαυρη οθονη μετα τo logo toy Win8!! Ακομα και safe mode μου κανει το ιδιο πρσγμα.. Ειδα στο ιντερνετ,δοκιμασα καποια κουλα τιποτα ετσι απλα ενω χθες προχθες δουλευε νερο,τωρα δεν θελει... Αν ειναι δυνατον.

Anyway κανω 3ο run στο Bf και ανεβαζω results.

Παραθετω και εγω 2 runs απο Metro LL και Tomb Raider με στοκ gpu, stock cpu χωρις turbo boost (3.5Ghz) και 2000Mhz μνημες.:) Prospector, προς το τελος της εβδομαδας που θα τελειωσω με το pc και θα μπορω να ερθω στα ρολογια που ημουν (πρωτα ο θεος) θα σου στειλω πμ τα νεα νουμερα ωστε να τα συμπεριλαβεις στα γραφηματα σου. Επισης αν θες κατι ακομα το ζητας με πμ, αν εχεις να προτεινεις καποιο game που εχει stand alone bench γιατι δεν εχω την υπομονη να κατεβαζω:)

muepsilontaurhoomicron_zps6b692264.jpg

lara_zpsb004af01.jpg

• Like 1

Πάρα πολύ καλό το Review, συγχαριτήρια!

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε το κοινό με την 290Χ καθώς δυστυχώς η κάρτα είχε πρόβλημα και είμαι σε διαδικασία RMA με το amazon.

Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να συνησφέρω και εγώ.

Μια χοντρική όμως εκτίμηση,από όσο είχα την κάρτα, είναι ότι στα ίδια ρολόγια οι διαφορές 290Χ και 290 είναι κάτω από το 5% και συχνά κάτω και από το 3%. Όπως είχα προβλέψει και πριν πάρω την κάρτα.

Οπότε βουρ για 290 pro!

• Like 1

Το λοιπον το βαζω και επισημα στο review.

bf_4_wi7.jpg

Μεσος ορος των τριων bench: Avg: 68.1fps - Min: 37.3fps - Max: 98

Παραθετω και εγω 2 runs απο Metro LL και Tomb Raider με στοκ gpu, stock cpu χωρις turbo boost (3.5Ghz) και 2000Mhz μνημες. :) Prospector, προς το τελος της εβδομαδας που θα τελειωσω με το pc και θα μπορω να ερθω στα ρολογια που ημουν (πρωτα ο θεος) θα σου στειλω πμ τα νεα νουμερα ωστε να τα συμπεριλαβεις στα γραφηματα σου. Επισης αν θες κατι ακομα το ζητας με πμ, αν εχεις να προτεινεις καποιο game που εχει stand alone bench γιατι δεν εχω την υπομονη να κατεβαζω :)

muepsilontaurhoomicron_zps6b692264.jpg

lara_zpsb004af01.jpg

Ωραιος man!! Επειδη θα ηταν πιο δικαιο να ειχες και εσυ oc το Cpu σου,θα τα βαλω ολα μαζι οταν εισαι ξανα κομπλε με το pc :) Λεπτομερειες και games θα μιλησουμε σε pm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...