Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θελω καποιο λαπτοπ ικανοποιητικο στα games. Το θεμα ειναι πως ειμαι ενθουσιασμενος απο τα χαρακτηριστικα του turbo x   :whistle:  που κανει 700 ευρω. Καρτα γαρφικων του τερας, 4 πυρηνος κ.τλ.

Ειμαι ομως σε δηλειμα διοτι εψαξα κα βρηκα ενα της dell στα 730 ευρω. Που επισης και αυτη με την σειρα της δεν εχει να ζηλεψει και πολλα απο το turbo x (συμφωνα με την γνωμη μου).

To dell ειναι αυτο :

Link.png Site: PC dell

Και το tourbo x:

Link.png Site: Turbo x

Δημοσ.

Θα σου έλεγα καλύτερα να μην πας σε Turbo - X γιατί δεν έχω ακούσει τα καλύτερα και δεν έχω και την καλύτερη άποψη περι tubro -x μιας και κάποτε είχα και δεν το ξανακάνω αυτό το λάθος..

Τώρα πέρα από θέμα "turbo - x" καλύτερα να πας στο dell γιατί η κάρτα γραφικών είναι πολύ ανώτερη απο του τουρμπο χ..

Ρίξε και μια ματιά εδώ να δεις http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-8850-vs-GeForce-GT-640M

Τώρα μην σε πάρω στον λαιμό μου ας σου πει την γνώμη του και κάποιος άλλος :)

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δουλεύω Turbo-x πολλά χρόνια και σταθερά και φορητά δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με σέρβις ούτε ασυμβατότητα σαφώς και τα Dell είναι πολύ πιο καλά σε ποιότητα κατασκευής και έχουν το καλύτερο after sale service σε σχέση με όλες τις εταιρίες laptop,Dell πολύ πιο καλό από το Turbo-x

Δημοσ.

μη τυχον και μπλέξεις με τα τουβλα-Χ

με ξενερώνουν και εμένα οι επεξεργαστές xxxxU αλλα τι να κάνουμε, ετσι δουλευει η dell στα οικιακά της μοντέλα πλέον...

Δημοσ.

ρε σεις αλλα

Ταχύτητα επεξεργαστή (της dell σε γρηγορο):
3.00 GHz

δεν ειναι καλα??

επιπλεον ηρθα σε συμφωνια με το μαγαζι και το τουρμπο απο 700 το κανουν για μενα 530... :whistle:

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Link.png Site: TOSHIBA

Δημοσ.

Είναι και τα δύο...

Το Turbo-x, πέραν των όσων ακούγονται για κακή ποιότητα κτλ, είναι μοντέλο 2 γενιές παλιό. Προφανώς γι αυτό σου κάνουν την προσφορά... Για να ξεστοκάρουν.

Το Dell από την άλλη έχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα. Η cpu του είναι κολλημένη στην μητρική. Οπότε, μόλις περάσουν τα 2 χρόνια της εγγύησης, να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά στο ενδεχόμενο να φύγει όλο (μητρική, κάρτα γραφικών, cpu i7) άκλαυτο.

Οκ, θα μου πεις, θα σου μείνει το κουτί να το "ταριχεύσεις" και να το κρεμάσεις κάπου ως διακοσμητικό...

Το Turbo-X μπορεί στην θέση σου να το αγόρασα, αν είχε cpu Ivy Bridge αντί Sandy Bridge.
Το Dell δε θα το αγόραζα ούτε με σφαίρες διότι δεν μπορώ να ανεχτώ την επιβολή της κολλημένης cpu. Μιλάμε για laptop άλλωστε, όχι για smartphone.

Δημοσ.

Είναι και τα δύο...

Το Turbo-x, πέραν των όσων ακούγονται για κακή ποιότητα κτλ, είναι μοντέλο 2 γενιές παλιό. Προφανώς γι αυτό σου κάνουν την προσφορά... Για να ξεστοκάρουν.

Το Dell από την άλλη έχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα. Η cpu του είναι κολλημένη στην μητρική. Οπότε, μόλις περάσουν τα 2 χρόνια της εγγύησης, να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι ψυχολογικά στο ενδεχόμενο να φύγει όλο (μητρική, κάρτα γραφικών, cpu i7) άκλαυτο.

Οκ, θα μου πεις, θα σου μείνει το κουτί να το "ταριχεύσεις" και να το κρεμάσεις κάπου ως διακοσμητικό...

Το Turbo-X μπορεί στην θέση σου να το αγόρασα, αν είχε cpu Ivy Bridge αντί Sandy Bridge.

Το Dell δε θα το αγόραζα ούτε με σφαίρες διότι δεν μπορώ να ανεχτώ την επιβολή της κολλημένης cpu. Μιλάμε για laptop άλλωστε, όχι για smartphone.

Εγινε ευχαρηστω  για τις πληροφοριες, τι θα με προτεινες να παρω?

Δημοσ.

Αυτο συμβαινει με ολα τα μοντελα της dell, αν γνωριζεις?

Δημοσ.

Καλημερα παλι μαγκες :-D , λογικα την δευτερα θα παω να παρω ενα λαπτοπ, αλλα δεν εχω σταματησει να ψαχνω...

1. Για να ανακεφαλαιω νουμε, πρεπει να δοσω μια απαντηση στο πλαισιο σχετικα αν θελω το turbo x (προανεφερα πανω), των 700 ευρω που θα δοσουν σε χαμλητορετη τιμη λογω συμφωνιας. Αλλα παρα πολλοι απο εσας με λετε να μεινω μακρια απο αυτα τα μηχανακια.
  2. Το δευτερο που σκεφτομαι ειναι της dell (που προανεφρα πανω), που εχει πολυ καλυτερη καρτα γραφικων 2 πυρηνο αλλα το προβλημα ειναι οτι ο cpu του ειναι κολλιμενος στην μητρικη, που για να πω την αληθεια δεν ξερω καν τι κακο μπορει να εχει αυτο σε ολοκληρο το λαπτοπ. Ειναι και η τιμη της στα 729 ευρω αρα πρεπει πολυ να προσεξω.
  3. Το τριτο ειναι το hp, το οποιο ειναι εξισου μια αξιοπιστη μαρκα. Που η τιμη της με τις επιδοσεις της ειναι κατατ ην αποψη μου σε λογικα επιπεδα εκτος εαν εχει καποιο μειονεκτημα που δεν προσεξα ακομα, Link.png Site: hp
  4. Τελος ειναι το lenovo G505s [link=http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/123590-lenovo-g505s][/link] που εχει αρκετα καλη καρτα γραφικων και επεξεργαστη Επεξεργαστής CPU AMD A-Series A8-5550M (2.1 GHz, 4 MB) που δεν ξερω εαν ειναι καλο αυτο.

Καμια βοηθεια? Απο την μια εχω ενα τουρμπο χ τετραπυρηνο με πολλα αρνητικα σχολια για αυτο και απο την αλλη εχω μια σειρα λαπτοπ με νορμαλ επιδοσεις συνηθως αλλα διαφορετικες τιμες και καποια μειονεκτηματα που μπορει να ειναι μοιραια.

Δημοσ.

Tα hp, toshiba, lenovo είναι πολύ κάτωτερα σε επιδόσεις από αυτά που έβλεπες. Ειδικά η κάρτα γραφικών του toshiba μόνο για ικανοποιητικό gaming δεν είναι.

Η τιμη των Turbo-X είναι πάντα ελκυστική. Προσωπικά δεν έχω πάρει ποτέ και ουτε σκοπεύω (ελπίζω). Πιστεύω όμως ότι είναι ρώσικη ρουλέτα. Σε όλα τα λάπτοπ βέβαια συμβαίνει αυτό αλλά στα Turbo-X πιστεύω πιο συχνά.

Τη σειρα U του Dell δεν την συμπαθώ και θα προτιμούσα να πάω σε i5 από i7-U που σε επίδοση είναι κοντά (συχνά οι i5 ειναι καλύτεροι - οι κανονικοί όχι οι U). Προσωπικά θα πήγαινα σε κατι τέτοιο: http://www.skroutz.gr/s/3920399/Toshiba-Satellite-L50-A-108-i5-3230M-4GB-750GB.html

Οι U το μόνο που προσφέρουν είναι χαμηλή κατανάλωση για αυτούς που θέλουν μεγάλη αυτονομία με τη μπαταρία τους.

Το ότι η CPU είναι κολλημένη στην Μ/Β δεν καταλαβαίνω σε τι μπορεί να σε πειράξει. Αν έχεις σκοπό κάποτε να επισκευάζεις μόνος σου το λαπτοπ τότε ναι, καλά είναι να μην είναι κολλημένη. Αλλά αν δεν έχεις τις τεχνικές γνώσεις τότε αν σου καεί η μητρική είτε έχει τον επεξεργαστή κολλημένο είτε όχι το 150άρι (minimum) θα σου φύγει για επισκευή/αλλαγή.

Άποψη μου τελικά είναι να πάς στον Dell ή ακόμα καλύτερα σε αυτον που σου προτείνω αν μπορείς να τον πάρεις από μαγαζί με <700

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...