Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Υπάρχει ένας WD Caviar SE WD3200JB 00KFA0, ο οποίος ήταν εξωτερικός MyBook.

Σταμάτησε να δουλεύει έτσι απλά και δεν αναγνωριζόταν καθόλου.. Τον έβγαλα απ την θήκη μήπως είχε πρόβλημα το USB. 

Τον βάζω στην θέση του dvd drive, στο bios τον γράφει σαν WDC ROM MODEL-BUCCANER.

Κάθε φορά που κάνω boot, κολλάει λίγο πριν ανοίξει η οθόνη των win7 με τους χρήστες, ενώ αν τον βγάλω συνεχίζει κανονικά.

Υπάρχει τρόπος να ανακτήσω τα δεδομένα? τα καίγομαι, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για επαγγελματική υποστήριξη..

Τι να δοκιμάσω? 

Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις!

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αμα δεν μπουταρει καν το συατημα με τον δισκο πανω , δυσκολα τα πραγματα. Οποτε οπως λεμε παντα το παθημα να γινει μαθημα και τα σημαντικα μη ανακτησιμα δεδομενα να αποθηκευονται σε τουλαχιστο δυο τρια διαφορετικα αθηκευτικα μεσα. Ειδικα τωρα πλεον με υπηρεσιες οπως gdrive, dropbox, skydrive , δέν χρειαζετε καν να υπαρχεο φυσικο αποθηκευτικο μεσο για το back up.

Δημοσ.

Δες άμα βρεις πλακέτα εδώ: Link και άμα είναι άλλαξε την να δεις αμα πάρει. Άμα δεν πάρει πρέπει να ανταλλάξεις τα τσιπάκια με το Firmware του δίσκου στις πλακέτες.

Άμα δεν βρεις εκεί πλακέτα τότε παίρνεις τον αριθμό απο το board και ψάχνεις ebay, βλέπεις τιμές και αποφασίζεις αμα αξίζει. (μπορείς να ψάξεις και για ολόκληρο δίσκο ίδιο με τον δικό σου απο Ελλάδα αλλά πρέπει να συνεννοηθείς να έχει το ίδιο board για να το πάρεις για την αλλαγή, καινούργιους/αγγελίες μεταχειρισμένους δεν σε νοιάζει, απλά να δουλεύει).

Βέβαια πάντα υπάρχει περίπτωση να μην πάρει, άμα έχει θέμα μέσα ξέχνα τον... Ακούς τις κεφαλές να γυρίζουν; Ο δίσκος και αυτός γυρίζει έτσι; Άνοιξες να καθαρίσεις την πλακέτα απο μέσα; Τις επαφές κυρίως.

Δημοσ.

Καλησπέρα! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Να πω ότι ο δίσκος "χτύπησε" πριν 1.5 χρόνο, από τότε έχω κάνει αρκετές δοκιμές με πολλά free προγράμματα ανάκτησης δεδομένων μα κανένα δε δούλεψε.. Όλα κάνανε πολλά πολλά χρόνια να τελειώσουν το απλό scan.

Επίσης να πω πως, όταν κουνάω τον δίσκο πάνω κάτω, εκτός υπολογιστή, χωρίς ρεύμα, ακούγεται ένας θόρυβος, σα να γυρίζουν τα platter από μέσα. Σα να ξύνεις το νύχι σου πάνω σε μια πλαστική τρακτερωτή επιφάνεια.. Όπως είχαμε παλιά εκείνες τις πλαστικές κάρτες/εικόνες που ανάλογα την γωνία που το έβλεπες άλλαζε και η μορφή..

Όταν παίρνει ρεύμα πάντως δεν ακούω κανέναν "παράξενο" θόρυβο.

Πόσο μεγάλο είναι το ρίσκο να αλλάξω πλακέτα και να έχουν πρόβλημα τα σωθικά του.. ? Πάντως δε θυμάμαι να μου έπεσε καμία φορά..

Δημοσ.

Καημέρα.

Αυτό το τραχτερωτή που λες ανάλογα πως το εννοεί κανένας είναι είτε οι κεφαλές χαλασμένες είτε δεν έχει κανένα πρόβλημα και απλά καταλαβαίνεις τις πλατίνες που γυρίζουν....

Κάνε μια ηχογράφηση την στιγμή που βάζεις μπρος τον δίσκο να ακούσουμε πως ξεκινάει.

Όσο για το ρίσκο... Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100%, πόσο μάλλον στους δίσκους, εκεί ούτε 50 δεν μπορείς να είσαι αλλά δεν γίνεται και κάτι άλλο... Άκου δηλαδή το μοτέρ και τις κεφαλές και άμα δεν έχουν θέμα (να μην ακούγεται τουλάχιστον) μπορείς να δοκιμάσεις να αλλάξεις πλακέτα γιατί μπορεί να πάρει, άμα δεν πάρει και τότε....

Δημοσ.

Λοιπόν τελικά ξανακούμπωσα τον δίσκο για να τον ηχογραφήσω τον θόρυβο, περίμενα λίγο πριν την εικόνα των χρηστών και μπήκε..

Τον έδειχνε μόνο στην διαχείριση συσκευών, σαν Disk Drive. Έλεγε ότι δεν είχε  drivers. Πάτησα Populate απ' το properties και μου έβγαλε το εργοστασιακό όνομα του και ότι είναι έτοιμος για χρήση, φυσικά δεν υπήρχε στο my computer. Στην διαχείριση δίσκων μου βγάζει 

You must initialize a disk before Logical Disk manager can access it:

MBR ή GPT, επιλέγω MBR και μου λέει  I/O Device error άκυρο.. 

Τον βλέπει και το HD Sentinels με 100% health, αλλά στην καρτέλα SMART μου κάνει κάτι τρελά και κολάει το πρόγραμμα

Στο WD Diagnostic Lifeguard μου τον βγάζει σαν FAIL στο SMART status. πάω να κάνω quick test και μου λέει cable test::Read diagnostics sector error, άλλαξα καλωδιοταινία αλλά και πάλι τα ίδια.

Δε κάνει παράξενο θόρυβο όταν δουλεύει αλλά δε μπορώ τελικά να το ηχογραφήσω ακούγονται πάρα πολύ τα ανεμιστηράκια κτλ. Τράβηξα όμως βίντεο με το κούνημα και τον θόρυβο..

Υπάρχει κανείς που να μπορεί να μπει με teamviewer μήπως καταλάβει τίποτα..?

Δημοσ.

Ένας seagate που έχω εδώ κάνει τον ίδιο θόρυβο άρα δεν πρέπει να έχει θέμα χαχαχαχα

Όπως και να έχει πάντως μην τον σβουρίζεις έτσι γιατί και να πάρει μετά παίζει να σου βγάλει πρόβλημα με γρατσουνιές :P :p Χαλαρά :P

Έβγαλες την πλακέτα να την καθαρίσεις μην έχει πιάσει βρωμιά στις επαφές; Μετά όπως το βλέπω δυστυχώς πας για πλακέτα :/ Στο BIOS τώρα βλέπει το μέγεθος του δίσκου;

Δημοσ.

http://vocaroo.com/i/s0d5nXCjAoQi

Αυτή είναι καλύτερη ηχογράφηση του ήχου.. 

Τώρα θα το ανοίξω να το καθαρίσω όσο μπορώ για να αντιγράψω κάπου και τον κωδικό της πλακέτας.

Επίσης, αν και έχει 2-2.5 χρόνια, αν θυμάμαι καλά, όταν είχα σπάσει την εξωτερική θήκη για να τον βγάλω έξω, είχα δει πάνω στην πλακετίτσα της θήκης, στον adaptor από IDE σε usb, μαυρισμένα σημεία, σα να "κάηκε" ?

Μήπως παίζει ρόλο στο πρόβλημα της πλακέτας.. 

Δημοσ.

Πολύ θόρυβο κάνει... Θυμάμαι ένας 250ρης που είχα και εγώ της ίδιας σειράς έκανε τον ίδιο θόρυβο αλλά όχι τόση ώρα :/ Λίγο στην αρχή...

Καλά άνοιξε την πλακέτα να την καθαρίσεις και οτι γίνει... Μετά άμα δεν τον βλέπει σωστά πάλι (με το που θα ποστάρει μπές στο bios να δεις πως τον βλέπει) μόνο πλακέτα και αν :( 

Δημοσ.

Πίσω..! Είδα κάτι μαυρίσματα και πάλι.. 

PB270195.jpg

PB270197.jpg

PB270198.jpg

PB270192.jpg

Σχετικά με τις πλακέτες διαφώτισέ με. Πρέπει να βρω ίδιου μοντέλου ίδιου κωδικού πλακέτας? Τιμές?

Δημοσ.

Τα μαυρίσματα που βλέπεις δεν είναι τίποτα, πιάσε λίγο βαμβάκι με οινόπνευμα μόνο και καθάρισε τις επαφές που δείχνεις στην δεύτερη εικόνα.

Πάντως αφού τον βλέπει στο bios δεν πρέπει να έχει και μεγάλο θέμα.... Για ρίξε το καθάρισμα και δοκίμασε να δεις αμα τον βλέπει κανένα πρόγραμμα ανάκτησης (ontrack ή όποιο χρησιμοποιείς).

Πλακέτα βρίσκεις με ακριβώς τον ίδιο αριθμό πλακέτας. Στην άλλη μεριά πρέπει να τον γράφει. Κάτσε να δούμε με αυτήν και βλέπουμε μετά για άλλη.

Δημοσ.

Τα έτριψα με οινόπνευμα απαλά..

Καμία διαφορά..

Έχω βάλει το Active File Recovery να κάνει superscan στον δίσκο, μέσα σε 7 λεπτά έκανε scan 1 MB από τα 2.980 MB 

Την πατήσαμε :P

Κάποιο άλλο πρόγραμμα ?

Και εκεί που άφησα το Active file recovery να συνεχίσει μου χτυπάει αυτό

Untitled.jpg

Δημοσ.

Ο&Ο DiscRecovery, τώρα άμα σε βολεύει.... Βάλε απλό σκανάρισμα πρώτα μπας και πάρεις τα αρχεία που θες στα γρήγορα, αλλιώς βάζεις το βαθύ και περιμέεεενεις.....

Υ.Γ Τα MB φοβάμαι οτι είναι πολύ περισσότερα απο 2.980 :P 

Δημοσ.

Ο&Ο DiscRecovery, τώρα άμα σε βολεύει.... Βάλε απλό σκανάρισμα πρώτα μπας και πάρεις τα αρχεία που θες στα γρήγορα, αλλιώς βάζεις το βαθύ και περιμέεεενεις.....

Το O&O ψάχνει μόνο σε λογικούς δίσκους, εμένα δεν τον εμφανίζει στην λίστα :/

Επιπλέον τώρα κάθε φορά που κάνω restart πετάγεται αυτό το παραθυράκι των win7... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...