Nick77 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους!Έχω σκοπό να πάρω μία από τις παρακάτω οθόνες για δώρο στον πατέρα μου για να αντικαταστήσει μια 19'άρα LG 4:3 με ανάλυση 1280χ1024 που έχει τώρα στο pc του. 1) http://www.skroutz.gr/s/3047762/LG-23MA53D.html2) http://www.skroutz.gr/s/3546213/Samsung-T23C350EW.html Κατέληξα σε αυτές τις 2 έχοντας ως βασικά κριτήρια η οθόνη που θα πάρω να είναι Full HD, TV παράλληλα με PC monitor, να μην είναι μεγαλύτερη από 23 ίντσες λόγω χώρου και να έχει 2 θύρες HDMI για να συνδέει το pc και το raspberry pi χωρίς να χρειάζεται να τραβάει συνεχώς καλώδια.Η χρήση είναι κυρίως MS Office,browsing, ταινίες και software προγραμματισμού (π.χ. visual basic). Οι λειτουργίες τηλεόρασης είναι επιθυμητές όχι τόσο για παρακολούθηση ελληνικών καναλιών, όσο για τις εισόδους scart, composite kai component video για εξωτερικές πηγές και δορυφορικό δέκτη. ΔΕΝ με ενδιαφέρει το Gaming. Είναι βασικό αυτό και θα εξηγηθώ παρακάτω... Ξέρω ότι έχω επιλέξει δύο αρκετά διαφορετικές οθόνες όσον αφορά την τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Η LG χρησιμοποιεί IPS panel και η Samsung ΤΝ, τεχνολογία για την οποία δεν έχω διαβάσει και τα καλύτερα.Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στα καλύτερα χρώματα, γωνία θέασης του IPS και το καλύτερο μαύρο και καλύτερους χρόνους απόκρισης του TN Panel θα διάλεγα μάλλον το IPS.Όμως... διαβάζω στα τεχνικά χαρακτηριστικά των περισσοτέρων IPS panel της LG (και σε αυτό που έχω επιλέξει) ότι ο χρόνος απόκρισης είναι 14ms... Το οποίο μου φαίνεται υπερβολικό... Η οθόνη που έχει ήδη ο πατέρας μου και είναι τουλάχιστον 10ετίας έχει χρόνο απόκρισης 12ms. Δεν θα είναι πολύ αργή η απόκριση με 14 ms? Ή είναι φανερό μόνο σε gaming, π.χ. FPS games, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν με ενδιαφέρουν, διότι η οθόνη προορίζεται για άλλου είδους χρήσης. Βέβαια με 14 ms στο IPS της LG και 2 ms στο TN της Samsung η διαφορά δεν θα είναι χαοτική?Αν θεωρείτε σημαντικό να σας πω και τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή στον οποίο θα χρησιμοποιηθεί η οθόνη, δεν τα έχω πλήρως στην διάθεσή μου αυτή τη στιγμή αλλά πάνω κάτω τα βασικά είναι τα εξής:CPU: AMD Phenom 4πύρηνος στα 3.2GHz RAM: 2GB DDR2 Dual Channel (2x1GB)GPU: NVIDIA 9600GT 512 GBΩς λειτουργικό ο πατέρας μου χρησιμοποιεί περισσότερο τα Windows XP λόγω προγραμμάτων και περιφερειακών που χρησιμοποιεί, αλλά έχω περάσει και Windows 7 σε dual boot.Θα ήθελα την γνώμη σας ως προς το τι είναι καλύτερο, ιδιαίτερα στο αν η Samsung θα υπολείπεται αισθητά της LG στην ποιότητα απεικόνισης και στο αν τα 14ms της LG θα είναι πρόβλημα στο browsing και στην παρακολούθηση ταινιών...Ποια θεωρείτε εσείς ως καλύτερη επιλογή και γιατί?(Δεν θα ήθελα να δώσω 185 ευρώ και η παλιά 19άρα LG να αποδειχτεί καλύτερης ποιότητας από την σημερινή οθόνη... θα πάθω γερό κάζο! )Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την πολυλογία.
Federacion Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Πιστεύω πως πρέπει να πάρεις την νεότερη τεχνολογία σε ips panel. Αν δεν παίζει games den θα καταλάβει καμιά διάφορα στον χρόνο απόκρισης. Και μην ανησυχείς. Μόνο από το μέγεθος και την ανάλυση θα δει μεγάλη διάφορα. Πόσο δε μάλλον κι από την ποιότητα των χρωμάτων. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App 1
gdskate Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Από μαρτυρίες φίλων που έχουν την LG θα σου έλεγα να την πάρεις με κλειστά τα ματιά. Έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι. 1
Nick77 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Οκ παιδιά, ευχαριστώ. Παρήγγειλα την LG τελικά.Όταν έρθει και την δω λιγάκι θα γράψω εντυπώσεις
Federacion Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Να την ευχαριστηθείτε! Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
qps Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Nick77 τελικα τι λεει η οθονη γιατι σκεφτομαι να παρω και εγω μια απλα εγω θελω να παιζω και games. Να προτιμησω καποια NT απο IPS γιατι στα λεφτα που θελω δεν μπορω να βρω tv-monitor IPS με κατω απο 14ms.Τοσο μεγαλη διαφορα εχουν τα 14ms ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα