Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα το πεταξει μετα το launch? :P

YΓ.Kαμια δεν θα αγοραζα σημερα btw.

Δημοσ.

Καλά, το only αφορά τα πρώτα 2-3 χρόνια, ώσπου να βγουν αρκετά παιχνίδια και να πέσουν τιμές, ως συνήθως. Τώρα που η δεύτερη κονσόλα δε θα ξεκινά από τα 600βάλε ευρώ πιθανώς θα αγοραστεί και πιο σύντομα αν υπάρξει το κίνητρο στις αποκλειστικότητες. 

Το Resogun φαίνεται πολύ καλό, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτό που με έκανε να πάρω την απόφαση :P

Τιμή, παροχές του Plus, μεγαλύτερο indie support, καλύτερη απόδοση σε multiplatform games (με άλλα λόγια, ό,τι με τράβηξε στο 360 από το PS2, my priorities remain the same) ήταν που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Δημοσ.

χμμ, οκ.

offtopic

vvvvvv

εγω σαν γερο-shopper, πλεον ψωνιζω με γνωμονα την αμεση ικανοποιηση.

τα 100 ευρουλακια διαφορα, κανουνε με την μια φτερα, αν συνυπολογισεις καμερα και packed in game.

65 ευρωπουλα εχει η camera του ps4, και το fifa/forza code το βγαζεις ebay για ενα πενηνταρι ευκολα.

και βαζω πλεον και την καμερα μεσα στο παιχνιδι, γιατι α) ειδα οτι σε πολυ μεγαλο ποσοστο, ειδικα οσοι πανε να δοκιμασουνε streaming πανε καπακια και την ψωνιζουνε, αλλα κυριοτερα β) τωρα που ειδαμε το λειτουργικο της microsoft, και οτι τελικα οχι απλα δουλευει, αλλα αποτελει και ενα μεγαλο κομματι της nextgenίλας αν θελεις, το μονο σιγουρο ειναι οτι η sony πολυ συντομα θα προσπαθησει να κανει κατι αντιστοιχο.

αλλωστε αυτο το ξερουμε απο τοτε που ανακοινωσε και αυτη, λιγο μετα τη microsoft, οτι κραταει δεσμευμενα τα ιδια ποσοστα μνημης με τη microsoft, ενω εχοντας δει το λειτουργικο που παρουσιασε, ο καθενας καταλαβαινει οτι η reserved μνημη ειναι απλα ..καβατζα για το μελλον και δεν χρησιμοποιειται αυτη τη στιγμη.

το ποτε θα γινουν βεβαια αυτα... ο καθενας ας το υπολογισει...

το resogun δεν το ανεφερα για πλακα, μιας και φαινεται οτι ειναι αυτο που ξεχωριζει.

το killzone οι περισσοτεροι γνωστοι μου (απ'εξω) το πουλανε αρον-αρον, μερικοι χωρις καν να το τελειωσουνε.

απο οτι ακουω, κατι δεν παει καθολου καλα μετα απο την 3-4 πιστα, ενω προσωπικα αυτο που ειδα και με ενοχλει ειναι το αρκετα κλειστο FOV. δες δυο βιντεακια απανωτα KZ-BF4, και θα νομιζεις οτι το KZ ειναι το παιδι του σωληνα... ε, και οταν αυτα βγαινουν και τα δυο μαζι, καποιες συγκρισεις και επιλογες γινονται θελοντας και μη..

απο εκει και περα, μιλαμε για τα multiplatform οταν μιλαμε για ps4.

οσο για τους indies, νομιζω συντομα θα βαρεθεις να τους βλεπεις.

η sony εδω επαιξε αναγκαστικα, μιας και απο οικονομικη αναγκη ειχε ολα της τα πρωτοκλασσατα στουντιο φετος και περσι να παραγουν παιχνιδια για το ps3, γιατι εκει υπαρχει η εγκατεστημενη βαση και χρειαζονται τα φραγκα. οποτε... ΖΗΤΩ ΟΙ INDIES για φετος. απο του χρονου..βλεπουμε ;)

θα ελεγα δηλαδη, και η προϊστορια δε διαφωνει μαζι μου, οτι συνηθως η microsoft ειναι αυτη που ξεκιναει δυνατα, λουζωντας με λεφτα ολη την αγορα, ενω η sony ειναι αυτη που ακριβως επειδη της λειπει το κοκο, ειναι αυτη που ερχεται σιγα-σιγα, αλλα με αντοχες και συνεχιζει.

αλλωστε, και την προηγουμενη γενια τα πρωτα 3 χρονια της ms ηταν σχεδον μαγικα..

μηπως να το πας αναποδα ρε συ?

• Like 1
Δημοσ.

Η κάμερα δε με ενδιαφέρει καθόλου, ακόμα κι αν η Sony επιχειρήσει να αντιγράψει στοιχεία του λειτουργικού του Χ1, οπότε δεν υπάρχει στη ζυγαριά καθόλου. Εκτός αν (μεγάλο αν και άκρως απίθανο, κρίνοντας από την υποστήριξη στο PS3) παίξει Move implementation σε κανένα Destiny - ή άλλα FPS - και είναι όντως ανώτερα τα controls έτσι. Από εκεί κι έπειτα, ειλικρινά δε βλέπω κάτι στο Χ1 στο άμεσο μέλλον που να θέλω πολύ να το παίξω. Το Forza θα ήταν πολύ σημαντικό χαρτί αν δε χρειαζόταν καινούργιο wheel. Από τη στιγμή που η MS θέλει να της σκάσω 300-400 ευρώ έξτρα για να παίξω σωστά ένα racing game στο νέο Xbox, ευχαριστώ πολύ, δε θα πάρω. Αλήθεια, εσύ τι σκοπεύεις να κάνεις σχετικά με τα τιμόνια για το Forza;

Στο PS4, από την άλλη, το Resogun είναι μόνο η αρχή, και είναι και δωρεάν με το Plus. Κι εδώ είναι το μεγάλο ζήτημα. Από πέρυσι που έβαλα Plus στο PS3 δεν έχω ξαναγοράσει παιχνίδι, πέραν του Rayman και του Beyond, τα οποία πήρα κυρίως για λόγους στήριξης, επειδή μπορούσα να περιμένω και για τα δύο ώσπου να βγουν κάποτε στο Plus. Και τα indie ή μικρότερα digital titles δεν είναι ασήμαντα. Αυτά που ανυπομονώ να παίξω κυρίως είναι από αυτή την κατηγορία (Resogun, Witness, Everybody's Gone to Rapture, Outlast etc). Αμα, δε, και τα multiplatform τρέχουν καλύτερα, ακόμα κι αν είναι ελάχιστες οι διαφορές, (και δεδομένου ότι από τα μεγάλα περιμένω Destiny, Witcher και Division) φαίνεται σχεδόν μονόδρομος η φτηνότερη κονσόλα. Από τη μεριά της MS, πέρα από το Quantum Break δεν έχω δει κάτι άλλο που να με τραβάει. Σίγουρα κάποια θα παρουσιάσει στο μέλλον, αλλά έτσι χάνεται και το στοιχείο της άμεσης ικανοποίησης. Και το Quantum Break αργεί. Το ίδιο αργούν και τα μεγάλα όπλα της Sony, εκτός ίσως του Order που μπορεί να σκάσει φθινόπωρο, βέβαια. Ακόμα κι έτσι, όμως, αν υποθέσουμε ότι πήγαινα με γνώμονα την άμεση ικανοποίηση, το PS4 θα μου την προσφέρει πιο σύντομα (βγάλε Forza εκτός γιατί χωρίς σωστά τιμόνια δεν είναι διασκεδαστικό, Ryse δε με ενδιαφέρει, Dead Rising ποτέ δε μου άρεσε, Titanfall είναι μεγάλο ρίσκο γιατί τα Source games πάντα μου προκαλούσαν ναυτία όλα VS Resogun με το καλημέρα δωρεάν, Contrast επίσης, κι άλλα δωρεάν indie titles στη συνέχεια - άρα μικρότερο ρίσκο και μεγαλύτερες πιθανότητες να ανακαλύψω διαμαντάκια που μπορεί να αγνοούσα διαφορετικά - και early Destiny beta - ξέρω, λίγο αστείος λόγος, αλλά καίγομαι γι' αυτό το παιχνίδι σχεδόν όσο εσύ για το Forza, οπότε ακόμα κι αυτό παίζει ρόλο στη ζυγαριά της άμεσης ικανοποίησης :P ).

Το Killzone κι εγώ σκοπεύω να το παίξω μόνο στο free weekend που θα έχει μες στα Χριστούγεννα. Οσο showpiece και να είναι, το meh μου όταν το παρουσίασαν τον Φεβρουάριο αντήχησε στον διάδρομο :P 

Γενικά, τη μαγεία της MS της προηγούμενης γενιάς, που ενώ ήμουν τελείως ψημένος για PS3 με γύρισε με περίσσεια άνεση, δεν την έχω δει σε αυτή τη γενιά ούτε στο 1/4. Αποκλειστικότητες γιαγντιαίων διαστάσεων όπως Mass Effect και Gears δεν υπάρχουν ούτε και θα υπάρξουν από τέτοια στούντιο, το XBLA δεν παίζει πια μόνο του, τα στάνταρ που έθεσε το Live γενικότερα έχουν υιοθετηθεί σε μεγάλο βαθμό κι από τους υπόλοιπους, παίζουν πολύ συντηρητικά στα παιχνίδια που κυκλοφορούν. Η προσέγγιση της Sony - και δε μιλάω για τα PR κόλπα τους, όσο πετυχημένα κι αν είναι, μιλάω για τα πιο ανοιχτά μυαλά όσον αφορά τα παιχνίδια που θα δεχτούν να βγάλουν (η περίπτωση του Heavy Rain είναι χαρακτηριστική γι' αυτό που μιλάω) - μου αρέσει περισσότερο. 

Επίσης, αν όλα πάνε καλά, το PS4 θα μου κοστίσει 344 ευρώ, άρα η ψαλίδα είναι μεγαλύτερη ;) 

Το μόνο που φοβάμαι λίγο και απεύχομαι είναι να πιάσω στα χέρια μου το DS 4 και να πω "I think I've made a huge mistake" :D

• Like 1
Δημοσ.

Το Last of Us είναι ένα στριμωγμένο παιχνίδι σε ένα γερασμένο hardware στο τέλος της γενιάς, ατυχής σύγκριση, θεωρώ. 

Στο βίντεο του DF εγώ είδα 26-28 την περισσότερη ώρα και στο κανονικό combat. Οπως και να έχει, αυτά ήλπιζα πως ήταν συμπτώματα της παρατραβηγμένης προηγουμενης γενιάς και θα περίμενε κανείς να μην υπάρχουν από day one στη νέα. Αν ξεκινάμε έτσι τι θα γίνει στην πορεία; 

Για τα τιμόνια ο χρόνος θα δείξει. Τώρα ό,τι και να λέμε είναι υποθέσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα κι έτσι να είναι όπως λες, περισσότερες επιλογές θα υπάρχουν στο PS, όπως πάντα. Αν όχι, θα μείνω με τη Logitech και το PS3 για την κάλυψη της sim φαγούρας μου. 

Την πρώτη μέρα ψωνίζουν και πολλά fanboys, όμως, και το τελευταίο που θα έκαναν αυτά θα ήταν να βγουν να πουν κακό λόγο για το showpiece της κονσόλας τους ;)

Δημοσ.

για τα τιμονια, ριξε μια ματια εδω: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=658933

οσο για την "ατυχη συγκριση", μπα καθολου ατυχης.

ειναι παντα αποφαση του developer αν θα πιεζει το hardware για παραπανω γραφικες λεπτομεριες μεχρις σημειου που αρχιζει να γινεται unplayable το παιχνιδι ή οχι.

καποιοι τα καταφερνουν και καθονται ακριβως πανω στη γραμμη που χωριζει το eye candy απο την μαλακυνση του gameplay, καποιοι οχι.

οι πρωτοι συνηθως γινονται μεγαλες φιρμες, και τους δευτερους συνηθως τους τρωει η μαρμαγκα με τον ενα τροπο ή τον αλλον.

εαν το hardware ειναι 6 μηνων ή 6 χρονων, αυτο απλα καθοριζει το ποσο eye candy μπορουν να δειξουν μεχρι να γινει unplayable, οχι το αν θα το κανουν ετσι ή οχι.

Δημοσ.

δεν ειναι ετσι το framerate. οταν λεμε "κατω", λεμε 28 φερ'ειπειν.

το σημειο που παιζεις με τη μεγαλη βαλιστρα πχ δεν εχει νοημα να το κοιτας σαν ενδεικτικο του combat.

το knack πχ κανει μεγαλυτερες βουτες οταν εχει 3 εχθρους μεγαλους, και σε καθε boss level.

ομως ουτε εκει μπορει να ει κανεις οτι "εχει προβλημα στο framerate"

το last of us, ακομα χειροτερα.

Το Last of Us είναι ένα στριμωγμένο παιχνίδι σε ένα γερασμένο hardware στο τέλος της γενιάς, ατυχής σύγκριση, θεωρώ. 

ειμαι περίεργος να περιμένω οτι τα πρώτα παιχνίδια στις next gen κονσόλες θα έπρεπε να τρέχουν νεράκι καθώς σαν πρώτα θα είναι πίσω απο θέμα γραφικών/τεχνολογίας σε σχέση με τα παιχνίδια που θα κυκλοφορησουν 3-4-5 χρόνια μετά ?

γιατι αν έχουν πρόβλημα στα frames τώρα τα xbx1 ps4 , αργότερα τι θα κάνουν ? θα βλέπουμε slideshows ? 

Δημοσ.

Τοτε θα αναπτυξουν τις υπερ-μηχανες γραφικων μονο για κονσολες και η 7850 θα γινει 4x Titan τουλαχιστον και το jaguar απο γατακι θα γινει τιγρης σαν τη γατα του He-Man.. Απλα πρεπει να περιμενεις λιγο καιρο για να δεις αυτα τα θαυματα.. :P

Δημοσ.

ειμαι περίεργος να περιμένω οτι τα πρώτα παιχνίδια στις next gen κονσόλες θα έπρεπε να τρέχουν νεράκι καθώς σαν πρώτα θα είναι πίσω απο θέμα γραφικών/τεχνολογίας σε σχέση με τα παιχνίδια που θα κυκλοφορησουν 3-4-5 χρόνια μετά ?

γιατι αν έχουν πρόβλημα στα frames τώρα τα xbx1 ps4 , αργότερα τι θα κάνουν ? θα βλέπουμε slideshows ? 

αναλυτικοτερα εγραψα στην πισω σελιδα, τελευταιο μηνυμα τι συμβαινει. ριξε μια ματια.

απο εκει και περα, οπως ειπα, ειναι 100% θεμα developer και στοχων το framerate ενος παιχνιδιου. οχι hardware.

πχ δες τα forza. ολοκληρη η σειρα στο 360 (f2/f3/f4) ηταν σε φουλ αναλυση (1280χ720) με ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ 60 καρε εις τους αιωνες των αιωνων, αμην.

αυτο ειναι κατι που το σχεδιαζεις εξ'αρχης για να συμβει. ποτε δεν προκειται ενα game που ειναι φτιαγμενο με αλλες αρχες, να αποδωσει οπως ενα που εχει απο την αρχη στοχο, και εν συνεπεια ειναι φτιαγμενο εξ'αρχης για να αποδωσει.

απλο παραδειγμα, δες το FORZA 5. day1 game και αυτο:

o λογος που αυτη η σειρα ειναι πραγματικα ...god level, ειναι γιατι αν μη τι αλλο οι βασικοι προγραμματιστες, ξερουν και βαζουν παντα σωστες προταιρεοτητες.

Δημοσ.

αναλυτικοτερα εγραψα στην πισω σελιδα, τελευταιο μηνυμα τι συμβαινει. ριξε μια ματια.

απο εκει και περα, οπως ειπα, ειναι 100% θεμα developer και στοχων το framerate ενος παιχνιδιου. οχι hardware.

πχ δες τα forza. ολοκληρη η σειρα στο 360 (f2/f3/f4) ηταν σε φουλ αναλυση (1280χ720) με ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ 60 καρε εις τους αιωνες των αιωνων, αμην.

αυτο ειναι κατι που το σχεδιαζεις εξ'αρχης για να συμβει. ποτε δεν προκειται ενα game που ειναι φτιαγμενο με αλλες αρχες, να αποδωσει οπως ενα που εχει απο την αρχη στοχο, και εν συνεπεια ειναι φτιαγμενο εξ'αρχης για να αποδωσει.

απλο παραδειγμα, δες το FORZA 5. day1 game και αυτο:

o λογος που αυτη η σειρα ειναι πραγματικα ...god level, ειναι γιατι αν μη τι αλλο οι βασικοι προγραμματιστες, ξερουν και βαζουν παντα σωστες προταιρεοτητες.

σωστά αυτά που λες και thanks που το εξηγείς  αλλα το forza 5 σου φαίνεται να έχει τόσο δραματική διαφορά στα γραφικά απο το forza του 360 ?

γιατι εγώ μιλούσα για παιχνίδια όπως το ryse που θα είναι φάση jaw drop τα γραφικά τους για κονσόλα 

να το βλέπεις και να λες next gen όχι να αναρωτιέσαι αν είναι next gen η απλά φοβερή δουλειά στο 360 ..

ίσως να κάνω και λάθος , τι να πω απλά περιμένω να μείνουμε κάγκελο όπως όταν περάσαμε απο ps1->ps2/xbox original

γιατι η μετάβαση απο xbox original σε xbox 360 δεν με άφησε και με το στόμα ανοιχτό που το είχα πάρει τους πρώτους μηνες κυκλοφορίας 

Δημοσ.

η διαφορα αναμεσα στο forza 360 και forza xbone, ειναι τεραστια.

απλα δεν μπορεις να το διαπιστωσεις μεσω youtube.

τουλαχιστον πηγαινε στο gamersyde και κατεβασε 2-3 βιντεο που εχει εκει ο blimblim, που ειναι direct capture 1080/60. (κατεβασε τα ομως, τα high quality, και οχι streaming ουτε mid/low)

και παρ'ολο που ακομα και αυτα ειναι παρα πολυ compressed σε σχεση με αυτα που βλεπεις στην tv σου οταν παιζεις, τουλαχιστον εκει τα παιδια ειναι ΜΑΣΤΟΡΕΣ στο compression/image quality. ευκολα η καλυτερη πηγη στο ιντερνετ για βιντεο υψηλης ποιοτητας απο videogames.

απο εκει και περα, το αλλο που πρεπει να συνηδειτοποιησεις, ειναι οτι αυτη τη φορα, σε διαμετρικη αντιθεση με ΟΛΕΣ τις προηγουμενες, αυτη η γενια κονσολων ξεκιναει απο την πρωτη μερα να ειναι ΠΙΣΩ (και σημαντικα πισω) απο τη δυναμη που εχουν τα συγχρονα pc.

ΟΛΕΣ τις προηγουμενες γενιες, οι κονσολες παντα ειχαν "εξωτικο" h/w σε σχεση με τα pcια της εποχης τους.

ΝΑΙ, ολοκληρη η βιομηχανια θα κανει adapt και θα παραγει για αυτα τα μηχανακια, σιγουρα νεες μηχανες χτιζονται αυτη τη στιγμη που μιλαμε, ή ακομα και συγχρονες μηχανες ξαναδιαλυονται και ξαναστηνονται για να υποστηριξουν καλυτερα τις (περιορισμενες) δυνατοτητες απο αυτα (και τα δυο) τα μηχανακια. (πχ που πηγε η epic οεο?)

να εχεις ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ προσδοκιες, και αυτη η γενια θα σου δωσει ωραιες gaming στιγμες. αν εισαι απ'αυτους που πανε καβαλα στ'αλογο, καλη τυχη με τις απανωτες απογοητευσεις που θα φας.. ;)

p.s.

οσο για αυτο που λες για τη μεταβαση απο xbox σε 360, εδω κι αν διαφωνω 100%

μονο και μονο το νεο interface της κονσολας, οι δυνατοτητες του live, ηταν αρκετη nextgen κλωτσια -ακριβως οπως φαινεται οτι παει να γινει και τωρα- αλλα περα απο αυτο, εγω φιλε μου πρωτη μερα νοεμβριο 2005 επαιζα PGR3 και COD2.

αυτα, ηταν πραγματικα χασμα γεννεας απο το προηγουμενο xbox. λιγους μηνες μετα εσκασε μυτη το oblivion, το gears, και δε συμμαζευεται.

ακριβως το ιδιο περιμενω και τωρα.

για μενα, τα πρωτα χρονια ειναι και τα καλυτερα. μετα το χασμα τεχνολογιων κανει το pc ανωτερο και απο τα δυο μηχανακια. απλα αυτη τη φορα, το αναποφευκτο θα συμβει πιο γρηγορα...

Δημοσ.

σωστά αυτά που λες και thanks που το εξηγείς  αλλα το forza 5 σου φαίνεται να έχει τόσο δραματική διαφορά στα γραφικά απο το forza του 360 ?

γιατι εγώ μιλούσα για παιχνίδια όπως το ryse που θα είναι φάση jaw drop τα γραφικά τους για κονσόλα 

να το βλέπεις και να λες next gen όχι να αναρωτιέσαι αν είναι next gen η απλά φοβερή δουλειά στο 360 ..

ίσως να κάνω και λάθος , τι να πω απλά περιμένω να μείνουμε κάγκελο όπως όταν περάσαμε απο ps1->ps2/xbox original

γιατι η μετάβαση απο xbox original σε xbox 360 δεν με άφησε και με το στόμα ανοιχτό που το είχα πάρει τους πρώτους μηνες κυκλοφορίας 

στο μέλλον προβλέπω να πάνε όλα τα games του ONE 900p και θα δούμε ακόμη περισσότερα οφθαλμόλουτρα. Οι διαφορές με το PS4 θα είναι ουσιαστικά μόνο η ανάλυση που ίσως και κάποια παιχνίδια του να πάνε και αυτά πιο κάτω από 1080 για να δούμε καλύτερα γραφικά και καλύτερα fps.

Δημοσ.

η διαφορα αναμεσα στο forza 360 και forza xbone, ειναι τεραστια.

απλα δεν μπορεις να το διαπιστωσεις μεσω youtube.

τουλαχιστον πηγαινε στο gamersyde και κατεβασε 2-3 βιντεο που εχει εκει ο blimblim, που ειναι direct capture 1080/60. (κατεβασε τα ομως, τα high quality, και οχι streaming ουτε mid/low)

και παρ'ολο που ακομα και αυτα ειναι παρα πολυ compressed σε σχεση με αυτα που βλεπεις στην tv σου οταν παιζεις, τουλαχιστον εκει τα παιδια ειναι ΜΑΣΤΟΡΕΣ στο compression/image quality. ευκολα η καλυτερη πηγη στο ιντερνετ για βιντεο υψηλης ποιοτητας απο videogames.

να εχεις ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ προσδοκιες, και αυτη η γενια θα σου δωσει ωραιες gaming στιγμες. αν εισαι απ'αυτους που πανε καβαλα στ'αλογο, καλη τυχη με τις απανωτες απογοητευσεις που θα φας.. ;)

p.s.

οσο για αυτο που λες για τη μεταβαση απο xbox σε 360, εδω κι αν διαφωνω 100%

μονο και μονο το νεο interface της κονσολας, οι δυνατοτητες του live, ηταν αρκετη nextgen κλωτσια -ακριβως οπως φαινεται οτι παει να γινει και τωρα- αλλα περα απο αυτο, εγω φιλε μου πρωτη μερα νοεμβριο 2005 επαιζα PGR3 και COD2.

για γραφικά και fps μιλάω και δεν τα συγκρίνω με τα pc , στο pc μόνο mmo παίζω κ γιαυτό και δεν κάνω αναβαθμίσεις συχνά (το κρατάω μερικά χρόνια). το οτι θα έχουμε ωραία πράγματα να δούμε και θα παίξουμε καλά games το θεωρώ αυτονόητο απλά δεν ήξερα οτι χάνει τόσο στο βίντεο του youtube απο την πραγματικότητα 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...