ρεσπεψτ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 μετα απο τεστακι στο λαπτοπ: screenshot windows 7 βαζω αλλο δισκο αμεσα?? μου βγαζει μυνημα και το λειτουργικο να παρω αμεσα backup η μεγαλυτερη απορια μου σημερα ειναι πως γινεται να δουλευει ακομα με την λογικη του sentinel
Xristaras12 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 ναι αμεσα,για την ακριβεια απο χτες. Προβλημα στις κεφαλες η στην επιφανεις του δισκου και 2047 bad sectors. BACKUP AMEΣΑ! 1
Sog96Ch Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Κανε το backup, ποσο καιρο εχεις τον σκληρο και εγινε 0 health?
ρεσπεψτ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 παντως δουλευει κομπλε εδω και μερικες μερες εκτος απο πληρες φορτο που λαγκαρει μεχρι και το ποντικι....λογικα απ αυτο ε? το δισκο τον εχω οσο και το λαπτοπ ενα χρονο και κατι....μολις εληξε η εγγυησση παρεπιπτοντος
silverado Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 μετα απο τεστακι στο λαπτοπ: screenshot windows 7 η μεγαλυτερη απορια μου σημερα ειναι πως γινεται να δουλευει ακομα με την λογικη του sentinel Οπως σου ειπε ο Xristaras12 αμεσα backup. Οσο για την απορια σου, βλεπουμε οτι κανενα προγραμμα δεν ειναι αξιοπιστο 100 % ,πραγμα φυσικο ειδικα για τους σκληρους. Αν δουμε το θεμα με αναλαφρη διαθεση, σε ευχαριστουμε που μας εδειξες οτι συμφωνα με το Hard Disk Sentinel υπαρχουν δισκοι ζομπι που με 0 % health εχουν 100 % performance. 2
ρεσπεψτ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Ισως επειδη ειναι ακριβως μετα το φορματ;; Μονο μτορεντ ειχε μεσα... Και κατι αλλο συμφωνα με το συγκεκριμενο προγραμμα στα ποσα % health ανησυχουμε;
Xristaras12 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 καμια σχεση. και στο 99% ανησυχεις.Γενικοτερα απο τη στιγμη που θα χτυπησει απλα ειτε περιμενεις ποτε θα χαλασει,ειτε θα σε βγαλει για πολλα χρονια. Με τους δισκους τα περιμενεις παντα ολα η τιποτα.
washcloud Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Οσο για την απορια σου, βλεπουμε οτι κανενα προγραμμα δεν ειναι αξιοπιστο 100 % ,πραγμα φυσικο ειδικα για τους σκληρους. Αν δουμε το θεμα με αναλαφρη διαθεση, σε ευχαριστουμε που μας εδειξες οτι συμφωνα με το Hard Disk Sentinel υπαρχουν δισκοι ζομπι που με 0 % health εχουν 100 % performance. ...με ακόμα πιο ανάλαφρη διάθεση, έχουν υπάρξει αμέτρητοι καρδιοπαθείς που μείνανε στον τόπο την ώρα του σεξ με φουλ περφόρμανς και μηδέν χελθ. Αξιοπιστότατο το HDS λοιπόν, καθώς η "λογική" του αφορά δύο διαφορετικές καταστάσεις. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, όταν ένας δίσκος βγαίνει με "0 υγεία", πρώτα και κύρια σημαίνει ότι η "καταγραφή ζημιών" του, έχει ξεπεράσει το τάδε "όριο ασφαλείας" ορισμένο από την κατασκευάστρια εταιρία, ούτως ώστε α) να θεωρείται πλέον αντικαταστάσιμος από αυτήν β) γενικά να θεωρείται πλέον επισφαλής από τον χρήστη για να του εμπιστευτεί δεδομένα γ) γενικά είναι χτύπημα καμπάνας για το ενδεχομένως γρήγορα θα ακολουθήσει = πλήρης κατάρρευση του μέσου. Χοντροκομμένα, το HDS (που άλλωστε ΑΠΛΩΣ μας παρουσιάζει τα στοιχεία που ο ίδιος ο δίσκος παρέχει μέσω της S.M.A.R.T. δυνατότητάς του για "αυτοδιάγνωση" και αναφορά της) όταν "χτυπάει κόκκινα", είναι σα να αποφαίνεται ένας γιατρός ότι "ο ασθενής έχει 41 πυρετό και λάβετε τα μέτρα σας". Μόνο η πράξη δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του δίσκου. Που σημαίνει ότι ένας δίσκος με τα πάντα αποκαρδιωτικά στο S.M.A.R.T. του, δεν αποκλείεται να κρατήσει για καιρό (και χρόνια...) ακόμα, χωρίς να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον χρήστη. Συνήθως βέβαια οι πολύ άσχημες ενδείξεις καταλήγουν γρήγορα (γιατί αυτό είναι το θέμα : το πότε) σε ψόφο... Στον αντίποδα, μπορεί ένας δίσκος να δείχνει "μια χαρά" και ξαφνικά να παραδώσει πνεύμα. Γι' αυτό και το back-up θα πρέπει ιδανικά να γίνεται και για το πρώτο byte από το πρώτο δευτερόλεπτο χρήσης ενός δίσκου (τουλάχιστον στα "αναντικατάσταστατα" αρχεία). Όχι βέβαια γιατί είναι τόσο πιθανό να αποδειχθεί άμεσα σωτήριο (από την άλλη ΚΑΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που θα βιώσουν όλη τη γκαντεμιά του κόσμου πάνω τους - οπότε γιατί οοποιοσδήποτε να το τρενάρει), αλλά γιατί αλλιώς δημιουργείται σταδιακά ένας "δισκωχαδερφισμός", του στυλ "έλα μωρέ, καινούριος είναι, έχουμε καιρό - σε 'μένα θα τύχει;" που είθισται να γίνεται έξη με αποτέλεσμα ΜΕΧΡΙ να αποφασίσει ο χρήστης ότι "ήρθε και για 'μένα ο καιρός", να είναι αργά. ~ ~ ~ ~ ~ Συμπεράσματα : αγοράζετε δίσκους που παρέχουν ικανοποιητική (=συμφέρουσα, κατ' αναλογία χρήματος με χρόνο) εγγύηση αντικατάστασης ώστε να έχετε ικανοποιητική εξασφάλιση για το hardware, κι από 'κει και πέρα έχετε πάντα και εγκαίρως αντίγραφα των αρχείων ώστε να μη χρειάζεται καν να σκέφτεστε το πότε και το αν θα "χτυπήσει ο σκληρός", το αν είναι οκ ή όχι, το αν μπορείτε να βασίζεστε σε αυτά που σας λένε τα διαγνωστικά προγράμματα, κ.ο.κ. ...
silverado Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 ...με ακόμα πιο ανάλαφρη διάθεση, έχουν υπάρξει αμέτρητοι καρδιοπαθείς που μείνανε στον τόπο την ώρα του σεξ με φουλ περφόρμανς και μηδέν χελθ. Αξιοπιστότατο το HDS λοιπόν, καθώς η "λογική" του αφορά δύο διαφορετικές καταστάσεις. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, όταν ένας δίσκος βγαίνει με "0 υγεία", πρώτα και κύρια σημαίνει ότι η "καταγραφή ζημιών" του, έχει ξεπεράσει το τάδε "όριο ασφαλείας" ορισμένο από την κατασκευάστρια εταιρία, ούτως ώστε α) να θεωρείται πλέον αντικαταστάσιμος από αυτήν β) γενικά να θεωρείται πλέον επισφαλής από τον χρήστη για να του εμπιστευτεί δεδομένα γ) γενικά είναι χτύπημα καμπάνας για το ενδεχομένως γρήγορα θα ακολουθήσει = πλήρης κατάρρευση του μέσου. Χοντροκομμένα, το HDS (που άλλωστε ΑΠΛΩΣ μας παρουσιάζει τα στοιχεία που ο ίδιος ο δίσκος παρέχει μέσω της S.M.A.R.T. δυνατότητάς του για "αυτοδιάγνωση" και αναφορά της) όταν "χτυπάει κόκκινα", είναι σα να αποφαίνεται ένας γιατρός ότι "ο ασθενής έχει 41 πυρετό και λάβετε τα μέτρα σας". Μόνο η πράξη δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του δίσκου. Που σημαίνει ότι ένας δίσκος με τα πάντα αποκαρδιωτικά στο S.M.A.R.T. του, δεν αποκλείεται να κρατήσει για καιρό (και χρόνια...) ακόμα, χωρίς να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον χρήστη. Συνήθως βέβαια οι πολύ άσχημες ενδείξεις καταλήγουν γρήγορα (γιατί αυτό είναι το θέμα : το πότε) σε ψόφο... Στον αντίποδα, μπορεί ένας δίσκος να δείχνει "μια χαρά" και ξαφνικά να παραδώσει πνεύμα. Γι' αυτό και το back-up θα πρέπει ιδανικά να γίνεται και για το πρώτο byte από το πρώτο δευτερόλεπτο χρήσης ενός δίσκου (τουλάχιστον στα "αναντικατάσταστατα" αρχεία). Όχι βέβαια γιατί είναι τόσο πιθανό να αποδειχθεί άμεσα σωτήριο (από την άλλη ΚΑΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που θα βιώσουν όλη τη γκαντεμιά του κόσμου πάνω τους - οπότε γιατί οοποιοσδήποτε να το τρενάρει), αλλά γιατί αλλιώς δημιουργείται σταδιακά ένας "δισκωχαδερφισμός", του στυλ "έλα μωρέ, καινούριος είναι, έχουμε καιρό - σε 'μένα θα τύχει;" που είθισται να γίνεται έξη με αποτέλεσμα ΜΕΧΡΙ να αποφασίσει ο χρήστης ότι "ήρθε και για 'μένα ο καιρός", να είναι αργά. ~ ~ ~ ~ ~ Συμπεράσματα : αγοράζετε δίσκους που παρέχουν ικανοποιητική (=συμφέρουσα, κατ' αναλογία χρήματος με χρόνο) εγγύηση αντικατάστασης ώστε να έχετε ικανοποιητική εξασφάλιση για το hardware, κι από 'κει και πέρα έχετε πάντα και εγκαίρως αντίγραφα των αρχείων ώστε να μη χρειάζεται καν να σκέφτεστε το πότε και το αν θα "χτυπήσει ο σκληρός", το αν είναι οκ ή όχι, το αν μπορείτε να βασίζεστε σε αυτά που σας λένε τα διαγνωστικά προγράμματα, κ.ο.κ. ... Σωστα πιαστηκες απο το λαθος στην συγκεκριμενη περιπτωση σχολιο μου και την αναλαφρη διαθεση σε αυτο. Η αναλαφρη διαθεση επικρατησε εις βαρος της πραγματικοτητας δεν μπορεσα να κρατηθω.
louben Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Παντως και εγω τα ιδια. Για καλου και για κακου εκανα back up σε εξωτερικο σκληρο.Εμενα παντως μου πετανε μηνυμα και τα windows για να κανω backup αρα η κατασταση μου μαλλον ειναι πιο σοβαρη.
ρεσπεψτ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 washcloud φοουλ κατατοπιστικος... ευχαριστω παιδια... πηρα αλλο δισκο και θα βαλω τα αρχεια γιατι την πατησα ηδη και δεν θελω να χασω και τα υπολοιπα αρχεια μ!
louben Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Παιδια και εγω μαλλον για αντικατασταση παω.Απλα δυο ερωτησεις. Τι χαρ/κα ν ακοιταξω (sata 1-2-3)? Mπορω να τον αλλαξω μονος μου(ελπιζω ναι δεν το χω ξανακανει),. Αν ναι αν αντιγραψω τα παντα απο τον παλιο στον καινουργιο και τον βαλω στη θεση του© τα προγραμματα του παλιου θα παιζουν στον καινουργιο αφου θα ειβναι στην ιδια θεση?
washcloud Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Εμενα παντως μου πετανε μηνυμα και τα windows για να κανω backup αρα η κατασταση μου μαλλον ειναι πιο σοβαρη. ..."στην ίδια κατάσταση" είστε. Υπό την έννοια ότι τα Win το ίδιο πράμμα με την αναφορά του HDS κάνουν : αναφέρουν "health" ζητήματα. Και "καλύτερα" να ήταν δηλαδή ο δίσκος σου (από αυτό που βλέπουμε), πάλι θα προειδοποιούσαν. Παιδια και εγω μαλλον για αντικατασταση παω.Απλα δυο ερωτησεις. Τι χαρ/κα ν ακοιταξω (sata 1-2-3)? Mπορω να τον αλλαξω μονος μου(ελπιζω ναι δεν το χω ξανακανει),. Αν ναι αν αντιγραψω τα παντα απο τον παλιο στον καινουργιο και τον βαλω στη θεση του© τα προγραμματα του παλιου θα παιζουν στον καινουργιο αφου θα ειβναι στην ιδια θεση? Sata 2 ή 3 (τον φθηνότερο που θα βρεις βασικά) - το ίδιο (ας πούμε) είναι. Το να τον αλλάξεις μόνος σου, είναι σχεδόν το ίδιο με το ν' αλλάζεις πχ SIM σε κινητό (όσον αφορά τον "βαθμό ευκολίας"). * Αυτό που λες ΓΙΝΕΤΑΙ, μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων όμως (disk cloning/imaging). Το πιο γνωστό το Acronis True Image. (...δεν μεταφέρεις απλώς προγράμματα, αλλά όλα τα στοιχεία που αφορούν την εικονική δομή του δίσκου. Απαραίτητο, καθώς δεν αρκεί η απλή αντιγραφή μέσω Win για να δουλέψουν τα προγράμματα. Με χρήση ενός imaging προγράμματος όμως, μεταφέρεις ακόμη και τα υπάρχοντά σου Windows στον νέο δίσκο. Την όλη διαδικασία όμως "πρέπει" να την κάνεις μέσα από έναν σταθερό υπολογιστή, όπου θα συνδέσεις τους 2 2.5άρηδες δίσκους σου : τον υπάρχοντα και τον νέο που θα πάρεις). * ιδανικός (5 χρόνια εγγύηση αντικατάστασης & ικανοποιητική χωρητικότητα - συνεπώς αναλογικά ο πιο συμφέρων) είναι ο παρακάτω : http://www.skroutz.gr/s/3909528/Western-Digital-Scorpio-Black-750GB-WD7500BPKX.html (από e-Gate ή Cosmodata θα έλεγα) Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2013 από washcloud
icenex Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Μιας κ άνοιξε το θέμα το παιδί(μην ανοίγω άλλο) μπήκα στην διαδικασία να κοιτάξω απο περιέργεια σε τι κατάσταση βρίσκονται οι σκληροί μου οι 2 είναι κομπλέ στον ένα μου βγάζει αυτό το μήνυμα.Να υποθέσω κόπηκε το καλώδιο σατα? Βέβαια όταν πάω σπίτι θα κάνω πειράματα με αλλο καλώδιο αλλα ρωτάω μήπως σημαίνει τίποτα άλλο εκτος απο αυτο που συμπέρανα εγώ.
louben Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστω για την απαντηση μερικες ακομη ερωτησεις. Τα windows δεν εχουν προβλημα (ακομη) γιατι ειναι σε αλλο σκληρο που εχει μονο αυτα και ειναι οκ.Απλα το cloning mporeι να γινει σε εξωτερικο σκληρο αμεσα και μολις περασω τον καινουργιο να ξανακλωνοποιησω το περιεχομενο? Τελος η εγγυηση ειναι πανευρωπαικη η απο το καταστημα που τον αγορασες?(γιατι θα ειμαι λονδινο τις γιορτες οποτε θα μπορουσα να τον παρω απο εκει)? Τελος ειδα οτι ο δισκος μου ειναι sata 2.Αν βαλω sata 3 χρειαζεται να αλλαξω και καλωδιοταινια η οχι?Παιζει ρολο στην ταχυτητα? A και κατι τελευταιο.Ο δισκος ειναι 3.5 οχι 2.5 ιντσες(desktop).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα