Προς το περιεχόμενο

Δεν ξεκινάει...

rebel2000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα pc μιας φίλης έπεσε απο ύψος και απο τότε έχει πρόβλημα.

Βγήκε το φαν του cpu το βάλαμε ξανά και ενώ ξεκινούσε με το που έμπαινε στα win έσβηνε...ε λέω δεν μπήκε καλά το φαν ,ανεβάζει θερμοκρασία και σβήνει,αυτό το έκανε καναδυο φορές αλλα τώρα πάει να ανοίξει δουλευει λίγο το φαν και κλείνει το pc χωρίς να φορτώσει καν το bios.

Τι φταίει??

Λετε η cpu να παρέδωσε το πνεύμα?

Δημοσ.

Απο οτι πρόλαβα να δώ (10 λεπτά το είδα το pc) είχε μια gf4,audigy,cpu xp(συχνότητα δεν μπόρεσα να δώ)gigabyte m/b αν κατάλαβα καλά με kt400 και ενα τιταν cooler.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι μετά απο το πέσιμο βγήκε το cooler το έβαλε σωστά απο οτι είδα μετα...με το που πήγα όμως εκεί άνοιξε μια φορά το pc mexri ta win έκλεισε και απο τότε δεν ανοίγει με τπτ.

Αυτό που φανταζομαι εγώ είναι οτι η παρέδωσε το πνεύμα η cpu,ή η m/b ή το τροφδοτικό.

Τι λέτε και σείς?

Δημοσ.

Μου φαίνεται δύσκολο να βγήκε το heatsink από πέσιμο (πώς βγήκε? Μόνο αν σπάσαν τα ποδαράκια πάνω στην mobo). Μήπως κατά την επανατοποθέτηση δεν καθόταν καλά και κάηκε η CPU?

Δημοσ.

Και όμως από οτι μου είπε είχε βγεί το φαν και το ξαναέβαλε εμένα μου φάνηκε οτι το έβαλε καλά απλά η θερμαγώγιμη σιλικόνη έκανε την χαζομάρα και την άπλωσε σε ολο το cpu οχι μονο στο core.Δεν ειναι ai αλλά μια λευκή που κολούσε κιόλας...αυτές δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμες έτσι??

Εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι το ξεκίνησε πολλές φορές και έκλεινε με το που έμπαινε στα win ή λίγο πρίν,μόλις πήγα εγώ να το δώ το pc άνοιξε μόλις έπιασα το κουτί :shock: και πρίν μπεί στα win έκλεισε και απο τότε δεν ξεκινάει καν.

Πάντως αν κάικε η cpu δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει και απλά να μη βρεί cpu?

Δημοσ.

Nai an eixe problima mono h CPU 8a eprepe na anoigei o upologisths apla 8a ekane kapoion xarakthristiko provlima na se proeidopoihsei oti leipei h CPU.. Opote h motherboard h trofodotiko me pio pi8ano to motherboard mias kai kapws sumperiferotan ena palio diko mou pou kahke (en merei).. Twra an phre h mpora kai thn CPU, auto den to kserw..

Δημοσ.

Επειδη δεν ειναι να εχεις εμπιστοσυνη σε γυναικες για τετοιες δουλειες, βγαλε την ψυκτρα και το cpu και δες μονος σου τι εχει κανει.

Αν τα εχει πασαλειψει ολα με θερμοαγωγιμη εκει ειναι το προβλημα.

Ελεγξε τα πολυ καλα (και ειδικα τα pinakia) και καθαρισε οτι ειναι πασαλειμενο με οινοπνευμα καθαρο και ενα πινελακι (καινουργιο, μην εχει χρωματα επανω).

Δες κιαν ειχε κουμπωσει καλα μηπως εχει στραβωσει κανενα pinaki.

Μονο η κεραμικη παστα δεν ειναι ηλεκτρικα αγωγιμη.

Δημοσ.

Μπα δεν το νομίζω αν είχε χτυπήσει ο δίσκος το μηχάνημα θα έπρεπε έστω να ξεκινήσει..

Τέσπα επειδή μάλλον την βλέπω για cpu-mobo θα το πάει σε μαγαζί να τα δοκιμάσουν και να της βάλουν και καινούργια.

Δημοσ.

O diskos tha i tha ekane xaraktiristiko thorivo i den tha ekane tipota...

Kai ta dio ta paratireis efkola...(ts ts ts ginekes). megale an o ipologistis douleve kata to pesimo elenkse kai trofodotiko.Otan doulevoun oi asfalies kai oi piknotes pou iparxoun mesa einai evesthita se trantgmata.Mporei to voltaz pou ftanei na einai psofio.Alla to pio sigouro einai palo CPU kai malon mobo.Ara klafta...

Δημοσ.
...και καθαρισε οτι ειναι πασαλειμενο με οινοπνευμα καθαρο και ενα πινελακι (καινουργιο, μην εχει χρωματα επανω)...

Το καλύτερο καθαριστικό όπως πρόσφατα διαπίστωσα είναι το "ζιπέλαιο" (το υγρό καύσιμο που χρησιμοποιήται στος αναπτήρες ZIPO). Με ένα κομμάτι βαμβάκι βρεγμένο με αυτό, η θερμοαγώγιμη θα φύγει αμέσως!

Κάνει επίσης πάρα πολύ καλή δουλειά στα TIM (thermal interface material), αυτά τα τετράγωνα κομμάτια από ροζ τσιχλοειδές υλικό που έχουν αντί για θερμοαγώγιμη σιλικόνη μερικές ψύκτρες. Τα καθαρίζει αμέσως χωρίς να αφήνει ίχνη.

Μετά από αυτό εγώ καλού κακού περνάω κι "ένα χεράκι" με οινόπνευμα για να καθαρίσω τυχόν υπολείματα του...

Υ.Γ. Μην καπνίζετε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού ;)

Δημοσ.

Εγω με σκετο οινοπνευμα το καθαριζω μια χαρα.

Το ζιπελαιο εχει λαδι μεσα!!!

Καθαριζει πιο γρηγορα-ευκολα απο το οινοπνευμα αλλα αφηνει λαδιλα.

Αν εχει τρεξει θερμοαγωγιμη και αλλου (στην mobo πχ δεν ειναι οτι καλυτερο)

Για να βγαλεις την τσιχλα οκ αλλα οπως ειπες θελει ξεπλυμα μετα με οινοπνευμα.

Αν θες κατι ακομα πιο δυνατο απο ζιπελαιο, ειναι το καθαριστικο για καρμπυρατερ(και αυτο ξεπλυμα μετα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...