Προς το περιεχόμενο

Ερωτησούλες:Time machine και TRIM suport

JoEone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

Αν και γενικά καλά τα πάω με το OS X εχω καποιες ερωτησούλες που δυσκολεύομαι να βρώ ακριβής απάντησεις...

Αφού αλλαξα τον "μαμα" δίσκο [hdd 1tb 5400rpm] και έβαλα ssd [samsung 128gb 840 pro]

έλεγα να βάλω τον hdd σε εξωτερικό κουτί για time machine.Το tm θα "δει" οτι υπάρχει ηδη το λειτουργικό μεσα στον hdd και θα αντιγράψει μόνο καθε τι καινουργιο `η θα τα αντικαταστήσει ολα απο την αρχη??

[σκεφτόμουν οτι το λειτουργικο στον hdd καλο θα ηταν,μιας και ειναι το original να μην πειραχτει..δεν ξερω, λεω..]

Γινεται αυτο και αν ναι τι πρέπει να κάνω?

..και ενα δεύτερο,διαβάζω συνεχως για αυτο το trim[  :P ] και ειδα οτι υπάρχει το trim enabler 3.0 που βγαίνει και δωρεαν http://www.groths.org/software/trimenabler/

Μπορω να το ενεργοποιησω τωρα στον ssd `η έπρεπε οταν ηταν πρωτό-φορμαρισμένος?

και δευτερον χρειάζεται/αξίζει να το βάλω στον samsung 840 pro και στον  Crusial M4[o δευτερος αδειος-scratch disk του Photoshop- ssd μεσα στο μινι]

Ευχαριστώ προκαταβολικά,ηδη εχω βοηθηθει πολύ σαν "νεος" χρηστης απο τα εδω μέσα σχολια και άρθρα! :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τrim:Θα το βάλεις και στους δύο τώρα γιατί ούτως ή αλλος δεν γίνεται πριν....

Το ΤΜ θα δημιουργήσει έναν καινούργιο φάκελο στον ελέυθερο χώρο του δίσκου και δεν νομίζω να πειράξει ή να δει οτι έχεις λειτουργικό μέσα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...