JoEone Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα! Αν και γενικά καλά τα πάω με το OS X εχω καποιες ερωτησούλες που δυσκολεύομαι να βρώ ακριβής απάντησεις... Αφού αλλαξα τον "μαμα" δίσκο [hdd 1tb 5400rpm] και έβαλα ssd [samsung 128gb 840 pro] έλεγα να βάλω τον hdd σε εξωτερικό κουτί για time machine.Το tm θα "δει" οτι υπάρχει ηδη το λειτουργικό μεσα στον hdd και θα αντιγράψει μόνο καθε τι καινουργιο `η θα τα αντικαταστήσει ολα απο την αρχη?? [σκεφτόμουν οτι το λειτουργικο στον hdd καλο θα ηταν,μιας και ειναι το original να μην πειραχτει..δεν ξερω, λεω..] Γινεται αυτο και αν ναι τι πρέπει να κάνω? ..και ενα δεύτερο,διαβάζω συνεχως για αυτο το trim[ ] και ειδα οτι υπάρχει το trim enabler 3.0 που βγαίνει και δωρεαν http://www.groths.org/software/trimenabler/ Μπορω να το ενεργοποιησω τωρα στον ssd `η έπρεπε οταν ηταν πρωτό-φορμαρισμένος? και δευτερον χρειάζεται/αξίζει να το βάλω στον samsung 840 pro και στον Crusial M4[o δευτερος αδειος-scratch disk του Photoshop- ssd μεσα στο μινι] Ευχαριστώ προκαταβολικά,ηδη εχω βοηθηθει πολύ σαν "νεος" χρηστης απο τα εδω μέσα σχολια και άρθρα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Τrim:Θα το βάλεις και στους δύο τώρα γιατί ούτως ή αλλος δεν γίνεται πριν.... Το ΤΜ θα δημιουργήσει έναν καινούργιο φάκελο στον ελέυθερο χώρο του δίσκου και δεν νομίζω να πειράξει ή να δει οτι έχεις λειτουργικό μέσα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JoEone Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστώ atheate! θα κατεβάσω το trim τωρα και θα κάνω και ενα backup. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα