Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία, προσωπικού Cloud (Web) Server

kormos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

βασικα ο filezilla είναι καθαρα λινουξ προιον ... απλα στα windows το λενε filezilla

στο λινουξ εχει πολλες ονομασιες... pureftpd ,proftpd κλπ... 

σε mac επισης υπαρχει.. μου διαφευγει τωρα πως ακριβως το λενε...

παντως η διαδιακσια παντου είναι σχεδον ίδια... ειδικα για windows είναι παιδαριώδες το σεταρισμα (πιο ευκολο και απο το file sharing των windows)

Γι αυτό ( http://jeanmatthieu.free.fr/pureftpd/ ) μιλάς σε Mac ? 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ είσαι: ownCloud.org

Χρειάζεσαι ένα server που να τρέχει Apache, PHP και MySQL (ή SQLite).

Το Mac OS X, ακόμα και στην απλή έκδοση (μη server) τα έχει αυτά είτε προεγκατεστημένα είτε εύκολα εγκαταστάσιμα (ή αν δε θέλεις να τα ρυθμίσεις μόνος σου, μπορείς να τα βάλεις όλα μαζί με το MAMP).

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να δημιουργήσω ένα προσωπικό cloud server για ανταλαγή μικρού όγκου δεδομένων με οικογενειακό κύκλο. Υπάρχει κάποιος που το έχει "κατασκευάσει" ή γνωρίζει ποιές εφαρμογές ή διαδικασίες μπορώ να ακολουθήσω για την υλοποίησή του; Να ενημερώσω πως το OS X Server το έχω αγορασμένο όπως επίσης και προσωπικά domain αν χρειαστεί να δηλωθούν για να τρέξει απλά δεν βγάζω άκρη. Οι ταχύτητες αν θα είναι αργές δεν με απασχολούν καθόλου...

DropBox, έχω που είναι στην ουσία κάτι τέτοιο αυτό που θέλω να κάνω απλά ήθελα να κάνει αυτή τη δουλειά της "αποθήκης" το δικό μου "μηχάνημα".

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, θέλεις να μας πεις γιατι δεν μπορεσες να το κάνεις με το OS X Server? Τι πρόβλημα αντιμετώπισες;

Βασικά δεν έχω καταλάβει αν ο χρήστης θέλει cloud ή απλώς έναν http/ftp server. Είναι διαφορετικά πράγματα το ένα από το άλλο.

• Like 1

Εδώ είσαι: ownCloud.org

Χρειάζεσαι ένα server που να τρέχει Apache, PHP και MySQL (ή SQLite).

Το Mac OS X, ακόμα και στην απλή έκδοση (μη server) τα έχει αυτά είτε προεγκατεστημένα είτε εύκολα εγκαταστάσιμα (ή αν δε θέλεις να τα ρυθμίσεις μόνος σου, μπορείς να τα βάλεις όλα μαζί με το MAMP).

Το ownCloud το έχω ήδη στο μυαλό μου για να μπορέσω να δώσω πρόσβασει απο τα Smartphones. Με το MAMP δηλαδή δεν χρειάζεται να ασχοληθώ με το OS X Server? Να εγκαταστήσω το MAMP….και στοιχεία για πρόσβαση μετά στο MAC μου (Server)?

Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, θέλεις να μας πεις γιατι δεν μπορεσες να το κάνεις με το OS X Server? Τι πρόβλημα αντιμετώπισες;

Τρέοχοντας το OS X Server δήλωσα ένα (sub)domain απο ένα "δηλωμένο" domain που έχω σε server.  Απο εκεί και πέρα "κολλάω" γιατί δεν είμαι σίγουρος αν τελικά πρέπει να setάρω DNS, File Sharing, FTP, ΅Websites ή κάτι άλλο... :huh:

Βασικά δεν έχω καταλάβει αν ο χρήστης θέλει cloud ή απλώς έναν http/ftp server. Είναι διαφορετικά πράγματα το ένα από το άλλο.

Στην αρχή του νήματος ζητάω Cloud, αλλά καθ οδόν ίσως επειδή δεν έχω "στήσει" ποτέ κάτι τέτοιο, με τα όσα ειπώθηκαν μάλλον κάπου "χάθηκε η επκοινωνία"…καταλήγοντας δεδομένα για FTP  :unsure:

*Ζητώ συγνώμη αν σας έχω ταλαιπωρήσει…  :ph34r:

Το Mac OS X περιλαμβάνει ήδη Apache (ενεργοποιείται στο Sharing->web sharing), SQLite και PHP (αυτό όμως πρέπει να το ενργοποιήσεις με το χέρι πειράζοντας τις ρυθμίσεις του Apache). Ακόμα, σχετικά εύκολα μπορείς να εγκαταστήσεις MySQL.

Ή για να μην τα κάνεις όλα αυτά, κατεβάζεις το MAMP που είναι ένας (σχεδόν) one-click-installer για Apache, MySQL και PHP (Mac-Apache-MySQL-PHP).

Αφού τα κάνεις όλα αυτά θα πρέπει μάλλον να ρυθμίσεις στο DNS του domain σου να το "στέλνει" στην Public IP σου (πιθανώς μέσω DynDNS ή κάτι τέτοιου) και να σετάρεις και τον ADSL router σου να κάνει Port forward τις πόρτες που χρειάζεται το ownCloud προς τη local IP του Mac σου.

• Like 1

Γιώργο σ ευχαριστώ, κάνω τις δοκιμές τώρα, μόνο μια απορία! Μιας και απ ότι βλέπω System Preference > Sharing βλέπω τις παρακάτω επιλογές (attach)

Να εγκαταστήσω απ ευθείας το MAMP?  :huh:

post-95805-0-18997300-1385393007_thumb.png

Κανονικά στο μενού που δείχνεις θα έπρεπε να γράφει και Web Sharing. Δύο είναι οι περιπτώσεις:

1. Πιθανώς στο Mavericks, το Web Sharing έχει μεταφερθεί σε άλλο σημείο (δεν είμαι μπροστά στο Mac αυτή τη στιγμή για να το τσεκάρω).

2. Πιθανώς στο OS X Server (που έχεις εγκαταστήσει) η ενεργοποίηση του Apache γίνεται από αλλού και όχι στο Sharing.

Έχεις δίκιο. Η αλήθεια είναι πως έχω χρόνια να τη χρησιμοποιήσω.

Με ένα πρόχειρο googlισμα βλέπω πως ενώ ο Apache υπάρχει, για να τον ενεργοποιήσεις πρέπει να το κάνεις από το Terminal:

Get Apache, MySQL, PHP and phpMyAdmin working on OSX 10.8 Mountain Lion

• Like 1

ξερω οτι δεν ειναι το ιδιο, αλλα η λυση ενος σκληρου πανω σε ενα ρουτερ, ή ενα nas απορριπτεται;

Δεν είναι θέμα απόρριψης αλλά θέμα "νέας επένδυσης" , κόστους που δεν μπορεί να καλυφθεί για την ώρα...

Μην ξεχαστώ…  :huh:

Τελικά η λύση δώθηκε με το MAMP σε συνδυασμό Dyn και ownCloud καλύπτωντας τις ανάγκες και Desktop/Laptop/Smartphones.

Ευχαριστώ. ;)

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα ακόμα αν και νομίζω την απάντησή μου ίσως τα λάβω μέσα απο το ερώτημα μου... :huh:

Αφού όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και το σετάρισμα στις συσκευές έχει γίνει επιτυχώς, σκέφτομαι τώρα αν υπάρχει η δυνατότητα (για τυπικους λόγους μόνο) να μπορώ να αντικαταστήσω το > onomamou.dyndns.org με κάποιο δικό μου υπάρχον domain / subdomain > domain.commy.domain.com ή απαιτείται να έχω στατική ip απο τον πάροχό μου αφού ο server είναι το δικό μου MAC.

Αν τελικώς αυτό είναι εφικτό, μπορώ να πάω στην dyn.com και να δηλώσω το domain.com ώστε να μπορεί το DynDns Updater να δίνει ενημέρωση;

Ευχαριστώ και πάλι :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...