kormos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους,Θέλω να δημιουργήσω ένα προσωπικό cloud server για ανταλαγή μικρού όγκου δεδομένων με οικογενειακό κύκλο. Υπάρχει κάποιος που το έχει "κατασκευάσει" ή γνωρίζει ποιές εφαρμογές ή διαδικασίες μπορώ να ακολουθήσω για την υλοποίησή του; Να ενημερώσω πως το OS X Server το έχω αγορασμένο όπως επίσης και προσωπικά domain αν χρειαστεί να δηλωθούν για να τρέξει απλά δεν βγάζω άκρη. Οι ταχύτητες αν θα είναι αργές δεν με απασχολούν καθόλου... DropBox, έχω που είναι στην ουσία κάτι τέτοιο αυτό που θέλω να κάνω απλά ήθελα να κάνει αυτή τη δουλειά της "αποθήκης" το δικό μου "μηχάνημα". Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisbilias Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους, Θέλω να δημιουργήσω ένα προσωπικό cloud server για ανταλαγή μικρού όγκου δεδομένων με οικογενειακό κύκλο. Υπάρχει κάποιος που το έχει "κατασκευάσει" ή γνωρίζει ποιές εφαρμογές ή διαδικασίες μπορώ να ακολουθήσω για την υλοποίησή του; Να ενημερώσω πως το OS X Server το έχω αγορασμένο όπως επίσης και προσωπικά domain αν χρειαστεί να δηλωθούν για να τρέξει απλά δεν βγάζω άκρη. Οι ταχύτητες αν θα είναι αργές δεν με απασχολούν καθόλου... DropBox, έχω που είναι στην ουσία κάτι τέτοιο αυτό που θέλω να κάνω απλά ήθελα να κάνει αυτή τη δουλειά της "αποθήκης" το δικό μου "μηχάνημα". Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Στο μυαλό μου έρχεται ftp server. Σχεδόν το ίδιο με το dropbox, αλλα θα το διαχειρίζεσαι εσύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Αυτο είναι το μόνο σίγουρο γιατί στο δικό μου Mac θα γίνει η όλη υλοποίηση, οι λοιποί συγγενείς (βλέπε μας χωρίζουν 1000+ km), θα μπορούν είτε μέσω Browser είτε μέσω Smartphone να κάνουν το μοίρασμα... Το θέμα είναι πως εγκαθιστόντας το OS X Server δεν έχω καταφέρει να βρω άκρη… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plpapadopoulos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Γιατί δε το στήνεις σε Fedora? OK to OSX Server το έχεις αγορασμένο, αλλά τί να λέει αν δεν σε εξυπηρετεί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Γιατί δε το στήνεις σε Fedora? OK to OSX Server το έχεις αγορασμένο, αλλά τί να λέει αν δεν σε εξυπηρετεί? Το OS X Server το είχα πάρει γιατί το μυαλό μου είχε πάει για ftp server και είδα πως αυτό κάλυπτε απλά δεν κατάφερα να το setάρω Σε Fedora πως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
plpapadopoulos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Έτσι: http://fedoraproject.org/wiki/Features/OwnCloud fedoraproject.org/w/uploads/6/6b/Fedora-cloud-computing.pdf http://fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=279056 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Έτσι: http://fedoraproject.org/wiki/Features/OwnCloud fedoraproject.org/w/uploads/6/6b/Fedora-cloud-computing.pdf http://fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=279056 Απ ότι κατάλαβα θα πρέπει να μπω στη διαδικασία να περάσω λειτουργικό linux ή όχι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Προφανώς, απ'τη στιγμή που μιλάμε για Fedora... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Προφανώς, απ'τη στιγμή που μιλάμε για Fedora... Περνόντας όμως Linux, στην ουσία δεν έχει απόλυτο νόημα γιατί θα πρέπει να "καθηλώσω" το Mac σε περιβάλλον Linux (που δεν το θέλω), ούτε έχω δουλέψει σε περιβάλλον τέτοιο αλλά δεν το βρίσκω πρακτικό να "ακυρώσω", το Mac… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 τι λειτουργικο εχεις στο πισι σου? με linux η windows στηνεις filezilla server για πλακα κ χρησιμοποιεις ddns για σιτε κ εισαι κομπλε. αν σε ενδιαφερει αυτη η λυσ πες μου να σε βοηθησω.... δεν χρειαζεσαι ολοκληρο σερβερ για μια απλη λειτουργια αποτι ειδα υπαρχει κ σε mac 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 τι λειτουργικο εχεις στο πισι σου? με linux η windows στηνεις filezilla server για πλακα κ χρησιμοποιεις ddns για σιτε κ εισαι κομπλε. αν σε ενδιαφερει αυτη η λυσ πες μου να σε βοηθησω.... δεν χρειαζεσαι ολοκληρο σερβερ για μια απλη λειτουργια αποτι ειδα υπαρχει κ σε mac Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και εσένα, Mac OS X. Τα Windows να το παλέψω αν είναι αν και θα ήθελα να μην μπλέξω με δεύτερο λειτουργικό… Η λύση που μου έχεις είναι για Win με την δυνατότητα χρήσης εκτός οικιακού δικτύου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 ναι το στηνεις πχ στο πισακι σου... κ παραλληλα το πισι σου λειτουργει κανονικοτατα απλα εχει τη δυνατοτητα να ειναι κ ftp server... απλα οταν θα το κλεινεις.. οπως καταλαβαινεις οι αλλοι δεν θα εχουν προσβαση.. το ddns είναι μια υπηρεσια που σου δίνει τη δυνατοτητα να χρησιμοποιείς την δικη σου οικιακη γραμμη κ να εχεις προσβαση στο πισι σου μεσω ftp χρησιμοποιωντας απλα ενα λίνκ τυπου mysite.no-ip.org για παραδειγμα (γιατι προφανως η ΙΡ σου αλλαζει αραια και που απο τον ΙSP και δεν μπορεις να ξερεις ανα πασα στιγμη ποια εχεις σπιτι σου) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Έχεις σκεφτει σαν λύση να αγοράσεις ενα modem/router που να δέχεται σκληρό δίσκο (ή USB stick) που να επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτόν; Έτσι δεν θα χρειάζεται να έχεις συνέχεια ανοιχτό τον υπολογιστή ούτε να μπλέκεις με το "στήσιμο" κάποιου server. Μειονέκτημα βέβαια αυτής της λύσης, πέρα από το κόστος, είναι οτι θα έχει περιορισμένες δυνατότητες (λογικά) το modem/router. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 ναι το στηνεις πχ στο πισακι σου... κ παραλληλα το πισι σου λειτουργει κανονικοτατα απλα εχει τη δυνατοτητα να ειναι κ ftp server... απλα οταν θα το κλεινεις.. οπως καταλαβαινεις οι αλλοι δεν θα εχουν προσβαση.. το ddns είναι μια υπηρεσια που σου δίνει τη δυνατοτητα να χρησιμοποιείς την δικη σου οικιακη γραμμη κ να εχεις προσβαση στο πισι σου μεσω ftp χρησιμοποιωντας απλα ενα λίνκ τυπου mysite.no-ip.org για παραδειγμα (γιατι προφανως η ΙΡ σου αλλαζει αραια και που απο τον ΙSP και δεν μπορεις να ξερεις ανα πασα στιγμη ποια εχεις σπιτι σου) Filezilla Server απ ότι είδα είναι μόνο για Windows… Έχεις σκεφτει σαν λύση να αγοράσεις ενα modem/router που να δέχεται σκληρό δίσκο (ή USB stick) που να επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτόν; Έτσι δεν θα χρειάζεται να έχεις συνέχεια ανοιχτό τον υπολογιστή ούτε να μπλέκεις με το "στήσιμο" κάποιου server. Μειονέκτημα βέβαια αυτής της λύσης, πέρα από το κόστος, είναι οτι θα έχει περιορισμένες δυνατότητες (λογικά) το modem/router. Να κουμπώσω εννοείς έναν δικτυακό δίσκο στο Router? Δεν το έχω δει αυτό και ο λόγος γιατί ίσως κάνω και λάθος σκέψη! Απλά σκεφτόμουν πως με την αρχική μου σκέψη θα μπορώ μέσω πχ Owncloud να setάρω στα smartphones και να μπορούν να κάνουν άμεσα και εύκολα τη δουλειά τους απο εκεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Filezilla Server απ ότι είδα είναι μόνο για Windows… Να κουμπώσω εννοείς έναν δικτυακό δίσκο στο Router? Δεν το έχω δει αυτό και ο λόγος γιατί ίσως κάνω και λάθος σκέψη! Απλά σκεφτόμουν πως με την αρχική μου σκέψη θα μπορώ μέσω πχ Owncloud να setάρω στα smartphones και να μπορούν να κάνουν άμεσα και εύκολα τη δουλειά τους απο εκεί... βασικα ο filezilla είναι καθαρα λινουξ προιον ... απλα στα windows το λενε filezilla στο λινουξ εχει πολλες ονομασιες... pureftpd ,proftpd κλπ... σε mac επισης υπαρχει.. μου διαφευγει τωρα πως ακριβως το λενε... παντως η διαδιακσια παντου είναι σχεδον ίδια... ειδικα για windows είναι παιδαριώδες το σεταρισμα (πιο ευκολο και απο το file sharing των windows) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα