Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι δύσκολο, το κάνω και εγώ τώρα ακολουθώντας τις οδηγίεαδσφηι;δσβφηι;ςεγφκεγ;φδ;λδν;λνλκδξ;ρη;ερςε ς;ε ;εηλε ;ςλε;κδωκ φδ;ιδξ;;λξβφδοξεςγφςεφκ βδψ

ότι και καλά με χτύπησε ρεύμα

• Like 2
Δημοσ.

Επέζησα!  (Μόνο  το μαλλί έγινε λίγο περμαναντ)

Στην τύχη το συνέδεσα, σωστά τραβάει...

*όχι ότι έλυσα το πρόβλημα (γι αυτό και μόλις τώρα ξαναμπήκα στη συζήτηση). Δεν ξέρω ποιος ήταν πιο ηλίθιος: Ο υδραυλικός ή ο ηλεκτρολόγος;;;  Ο σωλήνας εξαερισμού που υποτίθεται ότι είναι Φ10 δεν χωράει το μοτέρ εξαερισμού διότι μετά τα πρώτα 2cm στενεύει λίγο, τόσο ώστε να μην χωράει τα 9,7 cm του μοτερ. 

Το παλιό το είχαν κόψει με πριόνι για να χωράει όπως διαπίστωσα τώρα! Γι αυτό δεν δούλευε ποτέ σωστά καθότι έβρισκε η φτερωτή στο σωλήνα.

Αντε τώρα να βρω μοτερ που να χρειάζεται μόνο 2cm στην εξαγωγή. Προφανώς φυγοκεντρικό από εξωτερικό διότι εδώ δεν νομίζω να βρω.

Δημοσ.

Στο εναλασσόμενο όχι, δεν ισχύει το ίδιο. Στην ίδια κατεύθυνση θα περιστρέφεται όπως και να βάλεις τα καλώδια. Το μίξερ σου και η φραπεδιέρα σου γυρνάνε ανάποδα αν βάλεις ανάποδα τη πρίζα? :D

Κι όμως υπάρχει περίπτωση ένας σύγχρονος κινητήρας να περιστρέφεται όπως να ναι π.χ. σε φούρνο μικροκυμάτων

*έντιτ @ φόνζι φ100 είναι η σωλήνα πώς μπορεί να μην χωράει το δικό σου; Μήπως να ζεστάνεις λίγο τη σωλήνα με κανα τόρτς μπάς και διεσταλεί και κουμπώσει;

Δημοσ.

Κι όμως υπάρχει περίπτωση ένας σύγχρονος κινητήρας να περιστρέφεται όπως να ναι π.χ. σε φούρνο μικροκυμάτων

Και μένα γυρίζει ο φούρνος με την φορά του ρολογιού αλλά μια στις τόσες γυρνάι από την άλλη, με απροσδιόρστα αίτια!

Μήπως είναι παρόμοιο με τα μοτέρ που τα γυρνάς με το χέρι προς όποια φορά θέλεις και μετά συνεχίζουν;

Δημοσ.

Αυτό όμως δεν το πετυχαίνεις βάζοντας τη φάση στη θέση ουδέτερο και τον ουδέτερο στη θέση της φάσης...

Δημοσ.

*έντιτ @ φόνζι φ100 είναι η σωλήνα πώς μπορεί να μην χωράει το δικό σου; Μήπως να ζεστάνεις λίγο τη σωλήνα με κανα τόρτς μπάς και διεσταλεί και κουμπώσει;

μπα, δεν γίνεται. Εχει τσιμέντο γύρω από το σωλήνα.

Ο σωλήνας είναι Φ100 στην έξοδο αλλά μετά από 20mm στενεύει (συμμετρικά, δεν είναι από κάποια πίεση που δέχεται). Κάτι σαν συστολή http://www.alphaclimagr.gr/p.FASOPLAST-F100ch75-Systoli-Gkri-choris-Kordoni-apocheteysis-PVC-18-ATOKES-DOSEIS.788686.html κάπως έτσι.

Μετά από άλλα 50mm καμπυλώνει και φεύγει κάθετα προς τα πάνω στον τοίχο. 

Λέω να πάρω ένα τέτοιο να ξεμπερδεύω: http://www.vortice.ltd.uk/local/range/2/6/0/range_technical_260_Domestic_-_Quadro.pdf

Είναι φυγοκεντρικό και θέλει μόνο 2 εκ να μπει στη σωλήνα.

Δημοσ.

Και μένα γυρίζει ο φούρνος με την φορά του ρολογιού αλλά μια στις τόσες γυρνάι από την άλλη, με απροσδιόρστα αίτια!

Μήπως είναι παρόμοιο με τα μοτέρ που τα γυρνάς με το χέρι προς όποια φορά θέλεις και μετά συνεχίζουν;

Σε τι μοτέρ αναφέρεσαι; Γιατί το μόνο που έχω δει να γυρίζει κάποιος με το χέρι ήταν ένα AC με καμμένο το βοηθητικό τύλιγμα που με φορτίο λογικό είναι να μην μπορεί να γυρίσει οπότε του δίνεις με το χέρι και γυρίζει προς τα εκεί που έδωσες.

Αυτό όμως δεν το πετυχαίνεις βάζοντας τη φάση στη θέση ουδέτερο και τον ουδέτερο στη θέση της φάσης...

Γιατί είπα γω κάτι τέτοιο; Απλά επειδή είπες ότι με AC θα γυρίζει προς την ίδια κατεύθυνση είπα να συμπληρώσω πως όχι πάντα.

Δημοσ.

Σωστά. Δεν υπάρχει γείωση.

Αλλά τα άλλα δύο παίζει ρόλο πως θα τα συνδέσω; Ποιο θα πάει στο Ν;

Δεν έχουν χρώματα.

Άμα είναι μοτέρ παίζει ρόλο κάποιες φορές πως θα το συνδέσεις γιατί αλλάζει η φορά περιστροφής 

Άμα είναι DC το κάνεις στο AC θέλει να αλλάξεις την πολικότητα στο πηνίο.

Δημοσ.

μήπως γυρίζει απ την άλλη απλά για να ψηθεί καλύτερα?  :P

Δημοσ.

Γιατί είπα γω κάτι τέτοιο; Απλά επειδή είπες ότι με AC θα γυρίζει προς την ίδια κατεύθυνση είπα να συμπληρώσω πως όχι πάντα.

Εγώ μίλησα για απλά μοτέρ μονοφασικού AC(όπως το μοτέρ του ts, μίξερ, φραπεδιέρα) που το μόνο που έχουν είναι 2 επαφές ουδέτερο και φάση. Αυτά ΠΑΝΤΑ θα γυρίζουν προς την ίδια κατεύθυνση όπως και να ενώσεις τα καλώδια/όπως και να βάλεις τη πρίζα. Δεν μίλησα για πιο πολύπλοκα μοτέρ όπως πχ πλυντηρίου, αυτά έχουν 5-6 επαφές με δυνατότητα να γυρίζουν κατ΄επιλογή και στις δύο κατευθύνσεις, και δυνατότητα αργής-γρήγορης ταχύτητας.

Δημοσ.

Σε τι μοτέρ αναφέρεσαι; Γιατί το μόνο που έχω δει να γυρίζει κάποιος με το χέρι ήταν ένα AC με καμμένο το βοηθητικό τύλιγμα που με φορτίο λογικό είναι να μην μπορεί να γυρίσει οπότε του δίνεις με το χέρι και γυρίζει προς τα εκεί που έδωσες.

Έχω ακούσει ότι υπάρχουν. Πιθανώς είναι αυτό που λες εσύ, να έχει καεί κάτι. Άμα έχει χαλάσει ο πυκνωτής εκκίνησης θα γίνει το ίδιο;

μήπως γυρίζει απ την άλλη απλά για να ψηθεί καλύτερα?  :P

Το είχα σκεφτεί αλλά όχι. Το κάνει σε άκυρες περιπτώσεις και όχι πολύ συχνά. Βασικά άμα βάλω μπρος τον φούρνο θα γυρίζει κανονικά. Άμα ανοίξω την πόρτα και την ξανακλείσω είναι πιθανότερο να το κάνει εκεί. Αλλά όποτε του έρθει. ίσως έχει σχέση που είναι μούφα ο φούρνος

Δημοσ.

Εγώ μίλησα για απλά μοτέρ μονοφασικού AC(όπως το μοτέρ του ts, μίξερ, φραπεδιέρα) που το μόνο που έχουν είναι 2 επαφές ουδέτερο και φάση. Αυτά ΠΑΝΤΑ θα γυρίζουν προς την ίδια κατεύθυνση όπως και να ενώσεις τα καλώδια/όπως και να βάλεις τη πρίζα. Δεν μίλησα για πιο πολύπλοκα μοτέρ όπως πχ πλυντηρίου, αυτά έχουν 5-6 επαφές με δυνατότητα να γυρίζουν κατ΄επιλογή και στις δύο κατευθύνσεις, και δυνατότητα αργής-γρήγορης ταχύτητας.

Φίλε Τζόσουαν μάλλον δεν με κατάλαβες. Είπα ότι στο μονοφασικό εναλλασόμενο υπάρχει περίπτωση ένας συγκεκριμένος κινητήρας με 2 καλώδια να γυρίσει ανάποδα. Δεν είπα ότι αλλάζει φορά άμα κανεις τράμπα τη τροφοδοσία. Επίσης το μίξερ μου είναι σαφώς διαφορετικός κινητήρας από τον εξαεριστήρα του ΤΣ.

Έχω ακούσει ότι υπάρχουν. Πιθανώς είναι αυτό που λες εσύ, να έχει καεί κάτι. Άμα έχει χαλάσει ο πυκνωτής εκκίνησης θα γίνει το ίδιο;

Το είχα σκεφτεί αλλά όχι. Το κάνει σε άκυρες περιπτώσεις και όχι πολύ συχνά. Βασικά άμα βάλω μπρος τον φούρνο θα γυρίζει κανονικά. Άμα ανοίξω την πόρτα και την ξανακλείσω είναι πιθανότερο να το κάνει εκεί. Αλλά όποτε του έρθει. ίσως έχει σχέση που είναι μούφα ο φούρνος

Μα δεν σου είπα ότι δεν υπάρχουν στάνταρ. Απλά εγω δεν έχω δεί/ακούσει. Τώρα με τον πυκνωτή αν καεί, όπως σωστά λες, δεν θα παίρνει μπρός και θα μουγκρίζει, άμα του δώσεις με το χέρι συνήθως θα πάρει και θα λειτουργήσει κανονικά. Είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που σου περιέγραψα στο προηγούμενο μνμα αφού ο πυκνωτής συνδέεται σε σειρά με το βοηθητικό τύλιγμα όπως αποκαλέιται.

Δεν έχει σχέση που είναι μούφα ο φούρνος σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας σε κάτι ακόμα;

Βρίσκω εξαεριστήρα που ταιριάζει στο σωλήνα εξαερισμού μου (ο οποίος στενεύει μετά από λίγα cm και έτσι δεν χωράει νορμαλ ανεμιστήρες). Αλλά είναι σε έκδοση με timer. Οπότε κανονικά απαιτεί 3 καλώδια από τα οποία το ένα θα δίνει συνεχώς ρεύμα.

Το διάγραμμα 22 εδώ http://www.vortice.ltd.uk/local/range/2/6/0/range_instruction_260_70_EN_11936_VORT_QUADRO_SURFACE_5371084536__02092008_20762.pdf δείχνει τη συνδεσμολογία του.

Αναρωτιέμαι αν μπορώ να γεφυρώσω πχ L2 και 5 έτσι ώστε να χάσω μεν το timer αλλά να λειτουργεί ΟΚ ο ανεμιστήρας.

Βρίσκω και χωρίς timer αλλά λόγω προσφοράς η έκδοση με timer είναι αρκετά φτηνότερη!

Επεξ/σία από fonzi
  • 5 χρόνια αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...