Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι εντελώς άσχετος με ηλεκτρολογικά αλλά υπάρχει ανάγκη να κάνω μόνος μου άμεσα μια σύνδεση ενός μοτερ εξαερισμού σε ένα μπάνιο. 

Στον τοίχο βγαίνουν δύο καλώδια.

Στο μοτεράκι συνδέονται επίσης δύο αλλά γράφει χωριστά Ν και L.

Υποθέτω ότι Ν εννοεί ουδέτερο.

Παίζει ρόλο ποιο καλώδιο θα συνδέσω σε ποια υποδοχή; Και αν ναι, πως θα το βρω;

Δημοσ.

μια εικονα ισον χιλιες λεξεις 

68_wiring_a_plug.gif

ετσι οπως το περιγραφεις στην περιπτωση σου δεν υπαρχει γειωση (earth wire)

οποτε συνδεεις μονο τα αλλα δυο  :)

• Like 4
Δημοσ.

Σωστά. Δεν υπάρχει γείωση.

Αλλά τα άλλα δύο παίζει ρόλο πως θα τα συνδέσω; Ποιο θα πάει στο Ν;

Δεν έχουν χρώματα.

Δημοσ.

Είναι και τα 2 λευκά.

Ξέρω ότι αν είχα συνεχές ρεύμα η ανάποδη τοποθέτηση θα έκανε το μοτερ να περιστρέφεται αντίστροφα.

Στο εναλλασσόμενο μήπως ισχύει το ίδιο; Δεν είναι εύκολη η δοκιμή εκεί που το τοποθετώ...

Βρήκα εδώ http://www.wikihow.com/Wire-an-Electric-Motor κάποιες πληροφορίες σε περίπτωση που κάποιος άλλος τις χρειαστεί.

Όπως τα γράφει μάλλον ισχύει αυτό που έγραψα για λάθος κατεύθυνση περιστροφής...

Δημοσ.

Είναι και τα 2 λευκά.

Ξέρω ότι αν είχα συνεχές ρεύμα η ανάποδη τοποθέτηση θα έκανε το μοτερ να περιστρέφεται αντίστροφα.

Στο εναλλασσόμενο μήπως ισχύει το ίδιο; Δεν είναι εύκολη η δοκιμή εκεί που το τοποθετώ...

Βρήκα εδώ http://www.wikihow.com/Wire-an-Electric-Motor κάποιες πληροφορίες σε περίπτωση που κάποιος άλλος τις χρειαστεί.

Όπως τα γράφει μάλλον ισχύει αυτό που έγραψα για λάθος κατεύθυνση περιστροφής...

Στο εναλασσόμενο όχι, δεν ισχύει το ίδιο. Στην ίδια κατεύθυνση θα περιστρέφεται όπως και να βάλεις τα καλώδια. Το μίξερ σου και η φραπεδιέρα σου γυρνάνε ανάποδα αν βάλεις ανάποδα τη πρίζα? :D

• Like 2
Δημοσ.

Όχι απαραίτητα.

Δημοσ.

Στο εναλασσόμενο όχι, δεν ισχύει το ίδιο. Στην ίδια κατεύθυνση θα περιστρέφεται όπως και να βάλεις τα καλώδια. Το μίξερ σου και η φραπεδιέρα σου γυρνάνε ανάποδα αν βάλεις ανάποδα τη πρίζα? :D

Ναι, αλλά τότε γιατί το μοτεράκι του εξαερισμού γράφει Ν και L στις 2 συνδέσεις; Κάποιο ρόλο θα παίζει...

Δημοσ.

Ναι, αλλά τότε γιατί το μοτεράκι του εξαερισμού γράφει Ν και L στις 2 συνδέσεις; Κάποιο ρόλο θα παίζει...

Είναι τυπικό αυτό. Έτσι και αλλιώς στο εναλλασώμενο ρεύμα αλλάζει συνεχώς η πολικότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα τιμημένο μέλος του insomnia χάθηκε πάνω στη μάχη, έπειτα απο συμβουλές που δέχτηκε απο τους συνφορουμιτες του!!!!

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...