Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από λίγο μου έκανε επανεκκίνηση μόνο του για άγνωστο λόγο.

Τα νούμερα-θερμοκρασίες και λοιπά μου φαίνονται μια χαρά. Είχε ξαναγίνει πριν από κάνα 10ήμερο αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί μου το είπε άλλος όταν έλειπα.

Τα χαρακτηριστικά του είναι στην υπογραφή μου.

Όταν έκλεισε έκανε και γκρι-noise η οθόνη. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό.

Αν και δεν έχει σχέση με το γεγονός:

Γενικά το μόνο περίεργο που έχω παρατηρήσει στη λειτουργία του είναι ότι δεν έχει και τόσο καλούς βαθμούς η cpu. Μπορεί να φαίνονται καλοί αλλά εδώ έχουμε 8c έξω και επειδή δεν έχω καλή θέρμανση σπίτι, δεν νομίζω να διαφέρει και άπειρους βαθμούς ο χώρος.

Που και πού πάει και 38-40 πράγμα που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα 45+ . Πριν μπει ο χειμώνας ήταν 35- 48.

Κολλάει λίιιιιγο στο photoshop αλλά μάλλον είναι θέμα κάρτας γραφικών υποθέτω.

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι άλλο περίεργο...

Αν χρειάζεται να τρέξω κάποιο άλλο programm, πείτε μου.

Επίσης δεν νομίζω να παίζεται τίποτα με το ρεύμα γιατί άλλες δυο φορές που είχε γίνει μια αυξομείωση, δεν έσβησε ενώ αναβόσβησαν άλλες συσκευές σπίτι...υποθέτω ότι κάνει καλή δουλειά το τροφοδοτικό.

post-245892-0-16202800-1385233752_thumb.jpg

Δημοσ.

Οι θεμοκρασίες και ο δίσκος φαίνονται ολα μια χαρά δοκίμασε αν μπορείς λιγο και τις μνήμες με ενα memtest http://www.memtest.org/

Τρέχω το memtest86+ εδώ και 2+ ώρες. έχει βρει 251 errors μέχρι στιγμής. Νόμιζα πως θα έληγε όταν πήγε το pass:100% αλλά αυτό τρέχει και άλλα test. 

Αυτό σημαίνει ότι τελικά φταίει η ram? Τι κάνω τώρα? Θα ανεβάσω pics όταν τελειώσει.

Δημοσ.

Έρε γμτ εγω είμαι παράξενος που τσατιζομαι όταν διαβάζω τέτοιες ερωτήσεις απο άτομα με τέτοια σύστηματα στα χέρια?

Timmings , συχνότητα, ρεύμα στις μνήμες.

Δημοσ.

Μάλιστα...Εδώ στο insomnia έχουμε ένα θέμα με τα καλοπληρωμένα μπρίκια. Είμαι άσχετος, είχα ένα μεγάλο μπάτζετ και αβγ ανάγκες, έκανα μια έρευνα, το πείρα. Για πιο λόγο αυτό πρέπει να με κάνει το ίδιο σχετικό με εσένα ή σχετικό με το αντικείμενο τελοσπάντων...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Η μόνη χειροκίνητη ρύθμιση που έχω κάνει είναι που πήγα τις μνήμες 1866 γιατί ήταν πιο κάτω από το stock. 

Μάλλον έπρεπε να αλλάξω και τα ρεύματα ή δεν ξέρω τι...

Θα το ψάξω γιατί δεν ξέρω τι νούμερα πρέπει να βάλω.

Δημοσ.

Μπορεις να δεις τα νουμερα είτε απο τον κατασκευαστή των μνημών ειτε απο την καρτελα spd στο gpuz....

Δεν έχω σκοπο να σε προσβάλλω αλλα πολυ αμφιβάλλω αν ξερεις τις πραγματικές δυνατοτητες του συστηματος που έχεις αγοράσει και σε πιο είδος χρήσης αναλογεί.... αν κανω λαθος διορθωσε με.....

Δημοσ.

Thank.

Καταλαβαίνω τι λες. Το pc το έφτιαξα για να αντέχει cinema 4d -3dsmax και σε ότι παρόμοιο app καταλήξω στο μέλλον... Άμα ήταν μόνο για gaming θα έπαιρνα ένα καλό i5-8gb. 

Πάντως τις ram τις ρύθμισα με το profile που μου είχε έτοιμο στα bios (απο 1600- σε 1866 που είναι το stock). Οπότε φαντάστηκα ότι έκανε αυτόματη ρύθμιση και στα υπόλοιπα εκτος από τα hz.

Τώρα έψαξα και στο site και google αλλά δεν βρήκα κάτι βοηθητικό ακόμα.

Αυτό είναι και το cpu-z pic.     

Εδιτ:  Αυτές είναι: http://www.kingston.com/datasheets/KHX18C10AT3K4_32X.pdf

Τις έχω βάλει στο profile 1 όπως συστήνεται για να λειτουργήσουν στo freq που πρέπει.

Έχω διαβάσει ότι η cpu μου έχει ασυμβατότητες με κάποιες ram πάντως. Ελπίζω να μην είναι τίποτα τέτοιο. Τι να κάνω? Να βάλω πάνω από 1.5v ?

post-245892-0-24328000-1385258457_thumb.gif

Δημοσ.

Προσπαθησε να τα βάλεις ολα χειροκινητα.. δηλ

1866-10-10-10-27 2Τ με 1,55 ρευμα...

Αν βγάλουν και έτσι errors , ριξε τες στα 1600 να δούμε πως θα συμπεριφερθουν... 

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία, για να μην κάνω καμιά βλακεία...

Βάζω στις pics ότι ρύθμιση υπάρχει για τις ram. 

Στην καρτέλα voltage τα dram που έχει είναι volt τις ram και όχι του cpu έτσι? To ρωτάω επειδή έχει και το cpu από πάνω...

Τι είναι το 2Τ?

Όταν λες 1,55 εννοείς 1.555 v ?

Άρα από 10-10-12 1.500v το κάνω 10-10-10  1.555v ?

post-245892-0-51173900-1385265039_thumb.jpg

post-245892-0-61767400-1385265049_thumb.jpg

post-245892-0-27611300-1385265061_thumb.jpg

post-245892-0-71653000-1385265071_thumb.jpg

post-245892-0-80264500-1385265084_thumb.jpg

post-245892-0-93728900-1385265097_thumb.jpg

post-245892-0-54786600-1385265110_thumb.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Έρε γμτ εγω είμαι παράξενος που τσατιζομαι όταν διαβάζω τέτοιες ερωτήσεις απο άτομα με τέτοια σύστηματα στα χέρια?

Δεν έχω σκοπο να σε προσβάλλω αλλα πολυ αμφιβάλλω αν ξερεις τις πραγματικές δυνατοτητες του συστηματος που έχεις αγοράσει και σε πιο είδος χρήσης αναλογεί.... αν κανω λαθος διορθωσε με.....

Τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους. Αλλα καπως πρεπει να ξεκινησουν και οι συγκεκριμενοι. Εαν ετυχε να ξεκινησουν με μεταξωτο βρακι, lucky them.

Στην προκειμενη περιπτωση: Ρωτησε για να μαθει, ειναι ευγενικος και δεν προσπαθησε να το παιξει καποιος επειδη εχει καλο συστημα. Το αντιθετο μαλιστα, παραδεχεται πως δεν διαθετει γνωσεις επι του θεματος. Οποτε, cut him some slack και βοηθατε τον νεο (οπως κανει ο WalkerSW), κανεις μας δεν γεννηθηκε με την γνωση ;)

PS. Τα quotes δεν μεταφραζονται σε παρατηρηση σε μεμονωμενο μελος, εξου και ο πληθυντικος στο 'βοηθατε'. Δραττομαι της ευκαιριας να κανω μια γενικη αναφορα στο θεμα, μια και εχω παρατηρησει αντιστοιχη συμπεριφορα απεναντι σε (συνηθως νεα) μελη που δεν το αξιζουν.

Cheers!

• Like 5
Δημοσ.
Όταν λες 1,55 εννοείς 1.555 v ?

Άρα από 10-10-12 1.500v το κάνω 10-10-10  1.555v ?

Εκει που λεει profile ddr voltage βάζεις το 1,55 , δοκίμασε και τους 2 συνδιασμούς με 1.55 ρεύμα και τρέξε για το καθένα ξεχωριστά memtest.

Οπως ειπε ο walker αν δεν παίζουν 1866 δοκίμασε 1600 και αν παλι κανει νερά και εκει βαλε 1333 , για την καθε αλλαγή δοκιμάζεις memtest

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό το ddr voltage δεν με αφήνει με τίποτα να το αλλάξω ότι κι αν έκανα. Δεν είναι το ίδιο να αλλάξω τα δύο Dram voltage σε 1,550-5 στην άλλη καρτέλα (ch a/b) + (ch c/d)? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...