Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, μετακομίζω σε μεγαλύτερο σπίτι και έτσι σκέφτομαι να επενδύσω σε ήχο. Σκέφτομαι ένα σύστημα 5.1 που όμως θα χρησιμοποιείται και για μουσική κατά ένα ποσοστό 60 % ταινίες και 40 μουσική για παράδειγμα. Επειδή οι προτάσεις είναι πολλές, θα ήθελα να μου δώσετε μια λύση με ενισχυτή σε αυτά τα χρήματα και με ηχεία κολώνες :) 

Ευχαριστώ !

Δημοσ.

5.1 συστημα σετ, καλυτερα αστο..!!!  

γνωμη μου να ξεκινησεις να διαβαζεις για  ξεχωριστο ενισχυτη HOME THEATER και ηχεια...!!! με ενα μπατζετ γυρω στο 1000ρικο, πιστευω οτι μπορεις να στησεις ενα πολυ καλυτερο συστημα, απο ενα τυποποιημενο 5.1  !!!!

πχ ενα παραδειγμα..χωρις ψαξιμο! 

Ενισχυτης  http://www.skroutz.gr/s/3462754/Denon-AVR-X1000.html   400

HXEIA http://www.odes.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=5&page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=2509&category_id=803  270

CENTER  http://www.skroutz.gr/s/341412/Wharfedale-Vardus-Center.html    110

SUB  http://www.skroutz.gr/s/335668/Yamaha-YST-SW215.html   190

BACK  http://www.skroutz.gr/s/3963107/Wharfedale-Diamond-10-SR.html  110

επαναλαμβανω..., εντελως ενδεικτικα....!!

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, μετακομίζω σε μεγαλύτερο σπίτι και έτσι σκέφτομαι να επενδύσω σε ήχο. Σκέφτομαι ένα σύστημα 5.1 που όμως θα χρησιμοποιείται και για μουσική κατά ένα ποσοστό 60 % ταινίες και 40 μουσική για παράδειγμα. Επειδή οι προτάσεις είναι πολλές, θα ήθελα να μου δώσετε μια λύση με ενισχυτή σε αυτά τα χρήματα και με ηχεία κολώνες :)

Ευχαριστώ !

Τι ειδος μουσικής ακούς?

Πως σου αρέσει ο ηχος? Ποιότητα και καθαρό αποτέλεσμα η δυναμικό και ζωηρό?

Ολα τα ηχεια κολώνες?

Γενικα δωσε οποια παραπάνω πληροφορία μπορεις καθως απο ηχεια υπάρχουν παρα πολλα με διαφορετικές χροιές το καθένα. Οσο πιο περιγραφικός γινεις τοσο πιο σωστη πρόταση θα λάβεις.

Τα wharfedale που σου προτάθηκαν ειναι καλη λυση, ουδέτερα ηχεια χωρίς καποια έξαρση κάπου. Λιγο ξερα στα μεσαια χωρις μαζα, αλλα απο ηχειο τετοιας τιμής δεν κρίνουμε τοσο αυστηρά. Μονο ο ενισχυτής ειναι λιγο ψοφίμι για αυτα. Και το sub θεωρω δεν τους ταιριαζει καθως ειναι ανεπαρκές για τετοια ηχεια

Δημοσ.

διευκρινησα...., εντελως ενδεικτικα τα ανεφερα...!!!  δεν ηταν προταση για αγορα..!!! 

αν δεν αναλυσει λιγο το τι ζηταει ο ιδιος, δεν μπορουμε να πουμε τιποτα περαιτερω...!!!

εμενα προσωπικα, μου αρεσει ο  http://www.skroutz.gr/s/3266185/Yamaha-RX-V475.html  (δεν τον εχω ακουσει, απλα μου αρεσουν τα μηχανακια της Yamaha..!)

Δημοσ.
εμενα προσωπικα, μου αρεσει ο  http://www.skroutz.gr/s/3266185/Yamaha-RX-V475.html  (δεν τον εχω ακουσει, απλα μου αρεσουν τα μηχανακια της Yamaha..!)

και εμένα ο http://www.rega.co.uk/html/Brio-R.htm

:P

αλλά ας μας πει τι θέλει πιο συγκεκριμένα. 60% μουσική και 40% ταινίες δεν λέει τίποτα. Πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ακούει μουσική κυρίως (για να πάει σε 2.0) σύστημα ή ταινίες για να πάει σε σύστημα 5.1 ή γενικότερα σύστημα με woofer κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

και εμένα ο http://www.rega.co.uk/html/Brio-R.htm

:P

αλλά ας μας πει τι θέλει πιο συγκεκριμένα. 60% μουσική και 40% ταινίες δεν λέει τίποτα. Πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ακούει μουσική κυρίως (για να πάει σε 2.0) σύστημα ή ταινίες για να πάει σε σύστημα 5.1 ή γενικότερα σύστημα με woofer κλπ.

αν ειναι εντος μπατζετ, με ηχεια, γιατι οχι..?  

Δημοσ.

ο συγκεκριμένος μου κόστισε κοντά στα 700 πριν 1,5 χρόνο. Επιπλέον αν παίρνεις τέτοιο μηχάνημα πρέπει να του βάλεις και αντάξια ηχεία (και όχι των 200-300 ευρώ που έχω εγώ και θέλω να αναβαθμίσω). Επιπλέον αν πας σε τέτοια επίπεδα τιμής είναι θέμα ποιος κάνει το conversion από digital σε analog. Δηλαδή λογικά θες κάρτα ήχου καλή στον υπολογιστή ή DAC.

Αλλά νομίζω ότι ξεφεύγουμε. :)

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ :) Να διευκρινίσω, αρχικά δεν θέλω να πάω σε setάκι 5.1 κλπ αλλά μιλάμε για ξεχωριστά κομμάτια που να δένουν μαζί και να δίνουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Γενικά μου αρέσει να ακούω μουσική ποιοτικά όχι με εκκωφαντική ένταση μπάσα κλπ. Κολόνες μου αρκεί να είναι δύο από τα 5.1. Ωστόσο θα μου πείτε γιατί δεν πας σε stereo και ξεχωριστά 5.1. Δεν ξέρω αν με ενισχυτή και καλά ηχεία για ΗiFi + το 5.1 φτάνουμε τα 1000 ευρώ, αν ναι θα ήταν μια λύση καλή.

Εν τέλει,  στο μυαλό μου έχω να μπει η τηλεόραση, με ένα 5.1 που θα μπορεί να αποδώσει καλά και σε μουσική. Ο χώρος μου (σαλόνι) δεν νομίζω να ξεπερνά τα 50 με 60τμ 

Δημοσ.

δεν χρειαζεται να πας και σε στερεο και σε 5.1, δεν υπαρχει λογος..!!   

αφου θα φτιαξεις το home cinema με κομματια, ξεχωριστα, μπορεις καλλιστα να παρεις δυο κολωνες για κυρια ηχεια τα οποια να ειναι καλα, ωστε να αποδιδουν και στις δυο χρησεις σωστα, και να συμπληρωσεις αυτα τα ηχεια με τα υπολοιπα που χρειαζεσαι για το 5.1...!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν χρειαζεται να πας και σε στερεο και σε 5.1, δεν υπαρχει λογος..!!   

αφου θα φτιαξεις το home cinema με κομματια, ξεχωριστα, μπορεις καλλιστα να παρεις δυο κολωνες για κυρια ηχεια τα οποια να ειναι καλα, ωστε να αποδιδουν και στις δυο χρησεις σωστα, και να συμπληρωσεις αυτα τα ηχεια με τα υπολοιπα που χρειαζεσαι για το 5.1...!!

Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Δηλαδή να πάω σε δύο καλά κολώνες ηχεία και καλό ενισχυτή. Κατά τα άλλα θα ακολουθήσουμε την μετριότητα :)

Επεξ/σία από iznodur
Δημοσ.

Εφόσον λοιπόν το κύριο ποσοστό το έχουν οι ταινίες πρέπει να πάρουμε ηχείο με έμφαση στο χαμηλό. Αρα θα πρέπει να εχει τουλάχιστο 6,5'' μονάδες. Βεβαια το budget ειναι πολυ μικρο για να μιλαμε για ποιότητα στην μουσική κτλ. Για τον μεσώ ακροατή ομως ισως και να ειναι παραπάνω απο καλό.

Αρα η πρόταση που μπορώ να κανω ειναι η παρακατω:

Ηχεία main:                           Magnat Monitor Supreme 800                  300 €

Ηχεία περιφερικά:                 Magnat Monitor Supreme 100                  89   €

Ηχείο κεντρικό:                     Magnat Monitor Supreme Center 250       75   €

Υπογουφερ:                         Magnat Monitor Supreme Sub 301A         275 €

Ενισχυτής AV:                       Pioneer VSX-828-K                                  369  €

Τα ηχεία ειναι από σοβαρό Γερμανό κατασκευαστή. Τα κυρια φοράνε μοναδες 6,5΄΄ αρα θα έχουμε αρκετή μαζα τόσο στις ταινίες οσο και σε δύσκολα κομμάτια με ζωηρό μεσαίο φάσμα, (rock, κλασσική, pop, vocal κτλ). Μάλιστα εχει και διάταξη μονάδων τύπου d'appolito όπου σου δινει πιο σωστή σκηνή.

Ο ενισχυτής ειναι οριακός σε ισχύ αλλά μας κάνει σε αυτό setup μια χαρα. Είναι πολύ σινεμαδικος και με σωστο RTA τα πάει καλά και στην μουσική. Εχει μια τάση προς την υπεραναλυση οπού σε κομμάτια με έμφαση στις ψηλές να κουράζει. Εαν κροσσαριστει σωστά απο 1500 κύκλους και ανω στρώνει.

Το Budget υπερβαίνει τα 1000€ κατα 100€. Αυτο λογο του sub όπου είναι λίγο ακριβό. Αυτο καθως θέλουμε μεγάλο και ικανό sub για υποστηρίξει αυτα τα ηχεια. Αρα θελαμε να είναι τουλάχιστο 12''

Εναλλακτικά πολύ καλό όμως είναι και το ROISTER PB 10 το οποίο ειναι λίγο δυσευρετο αλλα πολύ καλό αν και 10αρακι. Το βρισκεις 200€ Βεβαια το magnat να ξέρεις ειναι καλύτερο.

Μια αλλη λύση με περισσότερο εμφαση στην μουσική λογο ουδετερότητας των ηχείων ειναι η παρακατω:

Ηχεία main:                           Q-ACOUSTICS 1050i                               300 €

Ηχεία περιφερικά:                 Q-Acoustics 1010i                                   149   €

Ηχείο κεντρικό:                     Q-Acoustics 1000 C                                 129   €

Υπογουφερ:                         Magnat Monitor Supreme Sub 301A         200 €

Ενισχυτής AV:                       Pioneer VSX-828-K                                  369  €

Τα Q Accoustics είναι μια πολυ καλη Εγγλέζικη εταιρία. Εχουν ουδέτερο ηχο χωρις να έχουν έμφαση καπου. Αρα παίζουν τα πάντα. 16αρες ικανές μονάδες αρα θα έχουμε την κατάλληλη μάζα οπου χρειαστεί.

Τα 1050 τα παίρνεις κατευθείαν από Κινοτεχνικη καθώς τα εχουν τιμη stock απο 600€ στα 300€.

Αν θες να πεσεις σε χρήματα ωραίο sub ειναι και το Koda GW-212. Για τα λεφτα του δεν ειναι κακό, Ο ενισχυτής του ειναι λιγο αναξιόπιστος, αλλα ευτυχώς δεν ειχα πολλα κρούσματα.

Τελος κανα δυο σκαλάκια κατω ειναι και τα Wharfedale Vardus που πρότεινε ο cabdic. Πολύ τίμιο Βρετανικό ηχείο και αυτό. Ουδέτερο και εκείνο αλλα με λιγότερη αληθοφάνεια.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε graphist, σεβαστές πάντα οι απόψεις σου, στο ίδιο σύστημα που έχουμε πάνω, πως σου φαίνεται μια εισαγωγή πικαπ για να ακούω παλιούς δίσκους που έχω; Έχω και ένα παλιό Sanyo πικαπ αλλά θέλει συντήρηση :)

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις, αλλα ο Pioneer VSX-828-K  δεν εχει είσοδο πικάπ, αρα θα χρειαστείς προενισχυτη πικάπ η αλλιώς phono stage. Τα παλιά πικάπ και τα καλα καινούργια, απαιτούν επιπλέον προ ενίσχυση απο τα άπλα line in που έχουν οι ενισχυτές.

Εαν παρεις καινούργιο μερικα έχουν ενσωματωμένο. Αλλιως βρίσκεις ενα απλό προενισχυτή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...