N3k21 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Σχετικά με το WoT, δοκίμασε να κάνεις update τους drivers της κάρτας γραφικών σου (από το παρακάτω link): http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/70183/en-us Όσον αφορά τα σκαλώματα που τρώει το μηχάνημά σου, θα μπορούσες να μας αναφέρεις μερικές λεπτομέρειες παραπάνω; Κολλάει π.χ. κατά την εκκίνηση κάποιου προγράμματος; Αργεί να ανοίξει; Ζορίζεται όταν τρέχεις π.χ. κάποιο browser;
DimitrisPas13 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Σχετικά με το WoT, δοκίμασε να κάνεις update τους drivers της κάρτας γραφικών σου (από το παρακάτω link): http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/70183/en-us Όσον αφορά τα σκαλώματα που τρώει το μηχάνημά σου, θα μπορούσες να μας αναφέρεις μερικές λεπτομέρειες παραπάνω; Κολλάει π.χ. κατά την εκκίνηση κάποιου προγράμματος; Αργεί να ανοίξει; Ζορίζεται όταν τρέχεις π.χ. κάποιο browser; καλησπέρα....αυτοί οι drivers είναι για την κάρτα μου ε;;;.....κοίτα τα κολλήματα τα τρώει συνήθως στο farmville(facebook)...ή όταν ανοίγω πολλές σελίδες(εκεί νομίζω λογικό)....αλλιώς όταν τρέχω πάρα πολλά προγράμματα ταυτόχρονα(WoT,Fb,Skype και msn) οκ ρε έφτιαξε και το παιχνίδι...μια χαρά...!!! σας ευχαριστώ όλους!!!
adtakhs Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Καλημέρα παιδιά...ο πατέρας μου έχει έναν σχετικά παλιό υπολογιστή και έχει ως λειτουργικό τα windows 7 (x32),τώρα τελευταία άρχισε να κολλάει...μπορείτε να μου πείτε τι λογισμικό μπορώ να βάλω για να αρχίσει να "πετάει" ο υπολογιστής;;;....τα "στοιχεία" του είναι CPU:AMD Athlon 64 X2 5200+ Catches: L1 D-Catche 64 KBytes X2 L1 I-Catche 64 KBytes X2 L2 Catche 1024 KBytes X2 Mainboard: Nvidia nForce 720a Memory: DDr2 2GBytes Graphics: Nvidia Geforce 8500 GT Βαλε εναν SSD δίσκο και άλλα 2GB RAM ! Με αυτά τα δυο το pc θα πετάει ! Για να τρέξει καλά ο SSD βάλτον πάνω σε ένα εξωτερικό SATA III controller που να υποστηρίζει AHCI MODE . Με αυτά θα πετάει ! Το πρόβλημά σου δεν είναι θέμα λειτουργικού αλλά μνήμης και cache στον δίσκο!!! 1
DimitrisPas13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Βαλε εναν SSD δίσκο και άλλα 2GB RAM ! Με αυτά τα δυο το pc θα πετάει ! Για να τρέξει καλά ο SSD βάλτον πάνω σε ένα εξωτερικό SATA III controller που να υποστηρίζει AHCI MODE . Με αυτά θα πετάει ! Το πρόβλημά σου δεν είναι θέμα λειτουργικού αλλά μνήμης και cache στον δίσκο!!! μπορείς να μου προτείνεις κάτι φτηνό;;;...γιατί τα οικονιμικά μας δεν είναι και τέλεια
Sirios8e Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 μπορείς να μου προτείνεις κάτι φτηνό;;;...γιατί τα οικονιμικά μας δεν είναι και τέλεια Ριξε μια ματια για Site: μνημες ram και Site: σκληρους δισκους
N3k21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 κοίτα τα κολλήματα τα τρώει συνήθως στο farmville(facebook)...ή όταν ανοίγω πολλές σελίδες(εκεί νομίζω λογικό)....αλλιώς όταν τρέχω πάρα πολλά προγράμματα ταυτόχρονα(WoT,Fb,Skype και msn) Η πρόταση του adtakhs είναι σωστή. Το πρόβλημα στην περίπτωσή σου οφείλεται κυρίως στην έλλειψη μνήμης. Ο SSD σίγουρα θα βοηθούσε, κατά τη γνώμη μου όμως -ειδικά αφού δε θες να ξοδέψεις πολλά χρήματα- δεν είναι απαραίτητος. Όσον αφορά τη RAM, έχεις δύο επιλογές: 1) Αγοράζεις ένα module των 2 GB και το συνδυάζεις με αυτό που ήδη έχεις. Το καλό αυτής της λύσης είναι -προφανώς- το ότι δεν ξοδεύεις πολλά χρήματα. Με 20-25 ευρώ θα είσαι κομπλέ. Το "κακό" είναι όμως ότι το νέο module ενδέχεται να είναι ασύμβατο με το ήδη υπάρχον. Ιδανικά τα δύο modules θα πρέπει να έχουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά (timings, voltage κ.λ.π). Κατέβασε το CPU-Z (δε χρειάζεται εγκατάσταση, απλά αποσυμπιέζεις το φάκελο και τρέχεις το εκτελέσιμο), πήγαινε στην καρτέλα "memory" και πόσταρε τα στοιχεία που βλέπεις στο πεδίο "timings". Στη συνέχεια πήγαινε στην καρτέλα "SPD" και πόσταρε την τιμή του "voltage". 2) Αγοράζεις ένα σετάκι με δύο modules των 2GB. Σε αυτή την περίπτωση δεν ανησυχείς για συμβατότητα μεταξύ των μνημών, δίνεις όμως τα διπλάσια χρήματα και πρακτικά πετάς την παλιά σου μνήμη. Αν αποφασίσεις να κάνεις μια τέτοια κίνηση, καλό είναι να αγοράσεις σετάκι με voltage στα 1,8 volts - το standard voltage για DDR2 μνήμες δηλαδή. Δεν προτείνονται μνήμες που απαιτούν μεγαλύτερο voltage γιατί δεν ξέρουμε αν η μητρική σου μπορεί να τις υποστηρίξει. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ένα module των 2GB αλλά δύο του 1GB. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις επίσης από το CPU-Z: Πας πάλι στην καρτέλα "SPD" και κοιτάς εκεί που λέει "slot #1". Αν στο πεδίο "module size" γράφει 2048, τότε έχεις ένα module των 2GB. Αν γράφει 1024, λογικά έχεις δύο του 1GB. Σ' αυτή την περίπτωση τσεκάρεις και το "slot 2" για να σιγουρευτείς.
DimitrisPas13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Ριξε μια ματια για Site: μνημες ram και Site: σκληρους δισκους λοιπόν στις μνήμες να πάρω μία των 2GB???? στο θέμα εσωτερικού δίσκου πόσα GB να πάρω;;;
Sirios8e Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 λοιπόν στις μνήμες να πάρω μία των 2GB???? στο θέμα εσωτερικού δίσκου πόσα GB να πάρω;;; Kαταρχην θα πρεπει να δεις στα χαρακτηριστικα της μητρικης, ποσα ΜΗz (ταχυτητα) υποστηριζει. Ακολουθα αυτα που αναφερει ο Ν3κ21 και οσο για τον σκληρο, σιγουρα καποιος WD, ειναι απο τους κορυφαιους, τα GB εξαρταται απο εσενα, αν κατεβαζεις ταινιες η μουσικη, αυτο ειναι σχετικο.
N3k21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μια ακόμα διευκρίνηση: Επειδή στα links του skroutz υπάρχουν και DDR3 μνήμες, καθώς και μνήμες για laptops, πρόσεξε τι θα αγοράσεις. Λογικά εσύ χρειάζεσαι DDR2 μνήμες, οι οποίες είναι δυστυχώς λίγο ακριβότερες.
DimitrisPas13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μια ακόμα διευκρίνηση: Επειδή στα links του skroutz υπάρχουν και DDR3 μνήμες, καθώς και μνήμες για laptops, πρόσεξε τι θα αγοράσεις. Λογικά εσύ χρειάζεσαι DDR2 μνήμες, οι οποίες είναι δυστυχώς λίγο ακριβότερες. DDR2...θέλω άρα με λίγα λόγια κοιτάω τα MΗz της μητρικής και αγοράζω την αντίστοιχη ram(2 GB) ΥΓ. Όποιος ξέρει ας μου απαντήσει Site: στο θέμα μου
N3k21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δεν κοιτάς τα "Mhz της μητρικής", θεωρητικά η μητρική σου υποστηρίζει όλων των standard (533/667/800 Mhz) συχνοτήτων DDR2 μνήμες. Κοιτάς τα timings, τη συχνότητα (ΜHz) και το voltage των μνημών που έχεις ήδη, αν βέβαια σε ενδιαφέρει να τις κρατήσεις. Με το CPU-Z, όπως σου είπα. Βρες αυτά τα στοιχεία και μετά προχωράμε και σε συγκεκριμένες προτάσεις.
Sirios8e Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Καλο ειναι να postareis τα αποτελεσματα του cpuz, για να μην αγοραζεις στην τυχη εξαρτηματα. Δεν κοιτάς τα "Mhz της μητρικής", θεωρητικά η μητρική σου υποστηρίζει όλων των standard (533/667/800 Mhz) συχνοτήτων DDR2 μνήμες. Kι ομως η Site: δικια μου , υποστηριζει μεχρι 1333mhz, παρ'οτι ειναι καινουργια και εγω ειχα την εντυπωση οτι υποστηριζε ολες τις συχνοτητες.
N3k21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Ναι, το καταλαβαίνω έτσι όπως το θέτεις. Απλά, ακόμα και αν αγοράσεις ταχύτερη μνήμη, αυτό δε σημαίνει πως δε θα λειτουργήσει σε μητρική που δεν υποστηρίζει τη μέγιστη συχνότητα λειτουργίας της. Θα λειτουργήσει κανονικά, απλά με χαμηλότερα ρολόγια. Από την άλλη αν υπάρξει κάποια αναντιστοιχία στα timings ή τα voltages των εγκατεστημένων modules, το σύστημα ενδέχεται να αδυνατεί να εκκινήσει, να τρώει stop errors κ.λ.π. Λύση ίσως προκύψει με ψάξιμο, αν το BIOS το επιτρέπει φυσικά. Στη χειρότερη κάποια από της μνήμες θα πάει για απόσυρση. Εννοείται πάντως πως ο OP δε χάνει τίποτα με το να ελέγξει και τις συχνότητες που υποστηρίζονται από τη μητρική του. Απλά τονίζω πως ακόμα και αν υπάρχει κάποιος περιορισμός (π.χ. σε 533 Mhz DDR2), πάλι θα κάνει τη δουλειά του με υποχρονισμένες 800αρες.
DimitrisPas13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 φίλε τελικά η μητρική μου είναι αυτή και βρήκα αυτή την ram....τι λες καλή είναι;;;
Sirios8e Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 φίλε τελικά η μητρική μου είναι αυτή και λέει "Ταχύτητα μνήμης 2600 ΜΗz" οπότε θα ψάξω η ram που θα πάρω να είναι σε 2600 MHz.... Oχι κοιτα Site: εδω τι λεει DDR2 μεχρι 1066 MHz Supports Dual Channel DDR2 1066/800/667/533 (4 x DIMM slots) non-ECC, un-buffered memory φίλε τελικά η μητρική μου είναι αυτή και βρήκα αυτή την ram....τι λες καλή είναι;;; Aυτη η μνημη αν δεν κανω λαθος, ειναι για laptop, καλυτερα να πας σε 1066MHz. (o υπολογιστης laptop ειναι?) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα