Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για να είσαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 motherboard πάει να πεί οτι ξέρεις τις δυνατότητες τους και τι σε καλύπτει προσωπικά εσένα.αρα είναι καθαρά δικό σου θέμα η επιλογή :)

θα κλοκάρεις με ήλιο ή άζωτο?

Δημοσ.

Να ρωτησω τα τυπικα...Τι κουτι/επεξεργαστη/τροφοδοτικο/καρτα γραφικων/μνημες/σκληρο δισκο-ssd/συστημα ψυξης εχεις επιλεξει??

Δημοσ.

Τα φώτα σας θέλω να κτίσω νέο pc και είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 Motherboards‎ ASUS MAXIMUS VI FORMULA VS ASROCK Z87 OC FORMULA/AC  με  επεξεργαστή τον  I7-4770K πιο από τα 2 κ γιατί  ?

300-350μητρικες ποιος ακριβες και απο τον ακριβο επεξεργαστη,γελανε και οι πετρες με τις τιμες των μητρικων αυτων ειδικα μαλιστα μιας και μιλαμε για Haswell που το σημαντικοτερο πραγμα στο Oc ειναι στο τι κομματι θα σου κατσει.

Σε ενα πχ του εκατσε 4.7 με μητρικη των 130ευρο και σε αλλο μεχρι 4.3 με μητρικη 280ευρο(δεν σχολιαζω πως ενιωσε ο δευτερος:P)

Δημοσ.

το νέο pc που έχω επιλέξει για να φτιάξω αποτελείτε                                                                                                                                   

case      CORSAIR CARBIDE SERIES AIR 540  

matherdoard     Maximus VI Formula or ASROCK Z87 OC FORMULA

επεξεργαστής I7-4770k

Ram  KHX24C11T3K2/8X της Kingston είναι ένα σετ από δύο 512M x 64-bit (4GB) DDR3-2400

τροφοδοτικό Corsair AX1200    το έχω ήδη

ssd Kingston HyperX SH103S3/120G  το έχω ήδη

κάρτα γραφικών RADEON R9 290  

και ψύξη μ νεράκι 

Δημοσ.

το νέο pc που έχω επιλέξει για να φτιάξω αποτελείτε                                                                                                                                   

case      CORSAIR CARBIDE SERIES AIR 540  

matherdoard     Maximus VI Formula or ASROCK Z87 OC FORMULA

επεξεργαστής I7-4770k

Ram  KHX24C11T3K2/8X της Kingston είναι ένα σετ από δύο 512M x 64-bit (4GB) DDR3-2400

τροφοδοτικό Corsair AX1200    το έχω ήδη

ssd Kingston HyperX SH103S3/120G  το έχω ήδη

κάρτα γραφικών RADEON R9 290  

και ψύξη μ νεράκι 

Σε τοσα λεφτα που εχουν οι μητρικες εγω θα πηγαινα σε Socket 2011 ειναι καθαρα πεταμενα λεφτα για Socket 1150 τα 650ευρο που κοστιζει Cpu+Μητρικη...

Δημοσ.

ax 1200 για μια r9 290? στις 4 τι θα έπερνες γεννήτρια?

καμία απο τις 2 μητρικές αν βάλεις ψύξη με νερό... 

θα σου είναι άχρηστες και δεν θα αξιοποιήσεις τις δυνατότητες τους,δες αυτές,θα σε υπερκαλύψουν

http://www.skroutz.gr/s/3588153/MSI-Z87-G45-Gaming.html

http://www.skroutz.gr/s/3445505/Gigabyte-GA-Z87X-UD3H.html

http://www.skroutz.gr/s/3813879/Asus-Maximus-VI-Hero-C2.html (δες και την hero)

http://www.skroutz.gr/s/3446274/Asrock-Z87-Extreme4.html

το cpu θα το πας όσο φτάνει να φανταστώ?

αν είσαι καθαρά enthusiast δες και το 2011 socket,θα ευχαριστηθείς o/c ;)

απο εκεί και πέρα εύχεσε να πέσεις σε καλό κομμάτι επεξεργαστή..

δεν ρωτάω τι χρήση κάνεις με το pc,αν έχεις κλοκάρει ξανά :P και αν είσαι entusiast, ας ξημερώσει καλύτερα.

Δημοσ.

ψύξη μόνο με νερό.  

όσο για το τροφοδοτικό μαζί με τον ssd τα έχω ήδη

η χρήση του θα είναι game & o/c 

δες τις μητρικές που έβαλα παραπάνω τότε.

και πάλι βέβαια είναι τρελό overkill αν δεν είσαι enthusiast,που μάλλον δεν είσαι για να ρωτάς τι μητρική να πάρω :)

Δημοσ.

Κατι λαθος που νομιζουν μερικοι ειναι οτι οσο πιο ακριβη μητρικη αγορασεις τοσο καλυτερο Oc θα κανεις κατι που οπως ανεφερα παραπανω δεν ισχυει πια,καθως τον μεγαλυτερο ρολο παιζει το Cpu που θα σου κατσει.Αυτα

Δημοσ.

Κατι λαθος που νομιζουν μερικοι ειναι οτι οσο πιο ακριβη μητρικη αγορασεις τοσο καλυτερο Oc θα κανεις κατι που οπως ανεφερα παραπανω δεν ισχυει πια,καθως τον μεγαλυτερο ρολο παιζει το Cpu που θα σου κατσει.Αυτα

οι ακριβές μητρικές προσφέρουν λύσεις και utilities σε o/cing under zero... 

δεν βάζεις ούτε αέρα ούτε νερό,κατευθείαν κάνιστρο. τα υλικά και η τεχνολογία που παρέχουν ακόμη και στο monitoring είναι γι'αυτό το λόγο. δεν έχει νόημα να αγωράσει κάποιος λοιπόν μια τέτοια μητρική αν δεν πρόκειται να αξιοποιήσει ούτε το 10% των δυνατωτήτων της..

για gaming κοιτάς κάρτα γραφικών σε πρώτη φάση,η μητρική είναι η μόνη που δεν παίζει καίριο ρόλο στο gaming..

σήμερα οι περισσότερες μητρικές με το κατάλληλο chipset φυσικά αρκούν για να φτάσεις στα όρια εναν cpu με επαρκή ψύξη πάντα.

Δημοσ.

300-350μητρικες ποιος ακριβες και απο τον ακριβο επεξεργαστη,γελανε και οι πετρες με τις τιμες των μητρικων αυτων ειδικα μαλιστα μιας και μιλαμε για Haswell που το σημαντικοτερο πραγμα στο Oc ειναι στο τι κομματι θα σου κατσει.

Σε ενα πχ του εκατσε 4.7 με μητρικη των 130ευρο και σε αλλο μεχρι 4.3 με μητρικη 280ευρο(δεν σχολιαζω πως ενιωσε ο δευτερος :P)

Καλα ας μην τα ισσοπεδώνουμε και ολα... τα ρευματα που μπορούν να σηκώσουν οι μητρικες των 300Ε ,οι ανοχες των vrms τους καθώς και όλων των υπολοιπων υποσυστημάτων ουτε καν να τα φανταστουν δεν μπορούν οι μητρικές των 130Ε. Μπορει στο κοινο 24/7 oc να μην κανουν την διαφορά αλλα στο extreme oc την κανουν... 

Για να μην πιασω και αλλα χαρακτηριστικά οπως, pcie lanes, καρτε ethernet και ήχου κτλ κτλ....

Τωρα αν όλα τα παραπανω αναφέρονται στον TS αυτό είναι αλλουνου παπα ευαγγέλιο... 

• Like 1
Δημοσ.

Καλα ας μην τα ισσοπεδώνουμε και ολα... τα ρευματα που μπορούν να σηκώσουν οι μητρικες των 300Ε ,οι ανοχες των vrms τους καθώς και όλων των υπολοιπων υποσυστημάτων ουτε καν να τα φανταστουν δεν μπορούν οι μητρικές των 130Ε. Μπορει στο κοινο 24/7 oc να μην κανουν την διαφορά αλλα στο extreme oc την κανουν... 

Για να μην πιασω και αλλα χαρακτηριστικά οπως, pcie lanes, καρτε ethernet και ήχου κτλ κτλ....

Τωρα αν όλα τα παραπανω αναφέρονται στον TS αυτό είναι αλλουνου παπα ευαγγέλιο... 

Νομιζω καταλαβες που το πηγαινα οχι στο οτι οι φθηνοτερες μητρικες ειναι καλυτερες απο τις ακριβοτερες αλλα καπου αλλου :P

• Like 2
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Άριστη επιλογή η Asus από πλευράς μητρικής. Καλά έκανες νομίζω. Υπάρχει και Utility ειδικό για OC'ing που είναι από τα καλύτερα (το καλύτερο δηλαδή) που έχω δεί. Πολύ σοβαρή δουλειά έχει γίνει στον τομέα αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=BoaAT5TkXc4.

Δες το και πές μου γνώμη αν είναι. Θέλω να ξέρω για το μέλλον.... :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...